RSS

Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια για τον Ιούνιο 2014 (με τις κάρτες Ταρότ)

01 Ιον.

my-face

Κριός

Ο Μαγικός Καθρέφτης…!

01_Krios

Το επόμενο βήμα…. είναι μέσα στο μυαλό σου και η απόφαση να το ακολουθήσεις είναι ξεκάθαρη και εξαρτάται από σένα για να την κάνεις πράξη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δεις τα πράγματα από μια εσωτερική γωνία που ήδη αναγνωρίζεις ότι θα σου αλλάξει την αντίληψη αν την υιοθετήσεις. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο για σένα τώρα να αποδεχθείς μια κατάσταση με τον τρόπο που σου παρουσιάζεται γιατί κατά μία έννοια αισθάνεσαι θιγμένος/η από πράγματα που όμως στην αντικειμενική τους βάση δεν σε αφορούν στον βαθμό που έχεις επιτρέψει να γίνει αυτό.

Αυτός ο μήνας για σένα, εκπροσωπεί κατά κάποιον τρόπο μία περίοδο μετάβασης από μια εσωτερική νοητική κατάσταση σε μία άλλη και το μόνο εμπόδιο σε αυτό είναι η εγωιστική και μόνο προδιάθεση που σε κάνει να κολλάς σε καταστάσεις που αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς ή δεν πρέπει να ελέγξεις στον βαθμό που θα ήθελες.

Αν οφείλεις να κάνεις κάτι, τότε αυτό είναι να αντιληφθείς στον βαθμό που σε αφορά, το πόσο σε αφορούν συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις ή αν απλά θέλεις για ακόμα μία φορά να περάσει το δικό σου για να πάρεις την εσωτερική ικανοποίηση της επιβεβαίωσης της αίσθησης της ικανότητας να δρας όποτε και όπου θέλεις με τον τρόπο που θέλεις.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο μπορείς να πετύχεις πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις αρκεί να μείνεις εστιασμένος/η στους στόχους που βάζεις, χωρίς όμως να χάνεις την διαύγεια που μπορείς να έχεις επάνω στο θέμα του κατά πόσο αυτοί οι στόχοι είναι εφικτοί και πραγματοποιήσιμοι.

Γενικότερα τώρα είναι μια περίοδος που ευνοείται πολύ η επικοινωνία με φιλικά και πολύ κοντινά σου πρόσωπα. Εδώ όμως είναι ένα σημείο που θέλει λίγη προσοχή από σένα γιατί ενδέχεται να ανακαλύψεις πράγματα στις διαπροσωπικές σχέσεις που συντηρείς με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα είναι και τόσο ευχάριστα. Ίσως μερικές φορές να εξιδανικεύεις αυτές τις σχέσεις και αν μη τι άλλο να προβάλεις δικά σου συναισθήματα σε δικά σου άτομα χωρίς αυτά να ανταποκρίνονται σε αυτό που εσύ νομίζεις.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου αυτός ο μήνας δεν είναι και ο καταλληλότερος για να δρομολογήσεις καινούργια οικονομικά σχέδια ή κινήσεις που θα ήθελες. Κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί τώρα να έρθει στην επιφάνεια και ειδικά αν αυτό είναι κάτι που αφορά νομικά θέματα, τότε μέσα σε αυτήν την περίοδο θα έρθεις αντιμέτωπος/η με κάποιο αδιέξοδο που όμως θα χρειαστεί να μην λειτουργήσεις μέσα από φόβο για αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρεις για να λυθούν. Πρόσεξε τι σου τάζουν και απέφυγε οποιοδήποτε ρίσκο στον τομέα αυτό.

Όσο αφορά την σχέση σου (αν έχεις), περνάς μια περίοδο έντονων συναισθηματικών διακυμάνσεων αλλά κατά κάποιο τρόπο έχεις την ευκαιρία να ζήσεις και πολλά όμορφα πράγματα που έχουν να σου αποκαλύψουν πολλά για το μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα πράγματα με εσένα και τον/ην σύντροφό σου. Προσπάθησε όσο μπορείς να μην επηρεάζεσαι από τρίτους που μπορεί να λειτουργούν έως και παρεμβατικά αλλά να λάβεις σοβαρά υπόψη σου κάποιες καλές συμβουλές που μπορεί να δεχθείς τώρα από άτομα που μπορούν και βλέπουν τα πράγματα πιο αντικειμενικά από σένα. Μέσα σε αυτήν την περίοδο υπάρχει κάποιο σημαντικό θέμα μεταξύ εσένα και του ανθρώπου που αγαπάς που έρχεται στην επιφάνεια, αν μη τι άλλο για να λυθεί. Μια κατάσταση λειτουργεί σαν καθρέφτης για δικά σου θέματα και συναισθήματα που μερικές φορές απλά είναι προβολές δικές σου στην κατάσταση. Λειτούργησε περισσότερο σαν παρατηρητής και στον βαθμό που μπορείς, δώσε στον/ην σύντροφό σου περισσότερη ελευθερία από όση νομίζεις ότι του/ης δίνεις συνήθως γιατί αυτό θα είναι πολύ αποκαλυπτικό και για τους δύο.

Αν δεν έχεις σχέση, ο μήνας αυτός σου φυλάει μία πολύ όμορφη έκπληξη που σου έρχεται σαν ένα μικρό δωράκι που παίρνοντάς το θα μπορέσεις να πας παρακάτω σε αυτόν τον τομέα με πολύ πιο καθαρή και αισιόδοξη στάση στα πράγματα. Μην αφήνεις το μυαλό σου να σου παίζει παιχνίδια. Είναι προτιμότερο να αφεθείς στις συναισθηματικές πεποιθήσεις που ενδεχομένως κουβαλάς και όχι στις νοητικές.

Μέσα στο σπίτι και την οικογένειά σου ένα πρόβλημα με ένα δικό σου άτομο έρχεται στην επιφάνεια και για λίγο μπορεί να σε στεναχωρήσει περισσότερο από όσο θα μπορούσες να φανταστείς αλλά εδώ ακριβώς τίθεται και ένα σημαντικό θέμα. Τι είναι αυτό που φαντάζεσαι μερικές φορές για πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο σπίτι σου και ειδικότερα στις σχέσεις σου με κάποια συγγενικά σου άτομα. Μια κατάσταση τώρα πυροδοτεί μέσα σε σένα μια συναισθηματική φόρτιση που σκοπό έχει να σου αποκαλύψει αλήθειες που μέχρι τώρα απλά τις αντιλαμβάνεσαι λίγο διαφορετικές από όπως είναι. Η λύση στο θέμα μπορεί να έρθει μέσα από την δική σου αυτοπαρατήρηση και μέσα από αυτήν μπορείς επίσης να συνειδητοποιήσεις και το πώς θα μπορέσεις να χειριστείς τις σχέσεις που προς το παρόν σε καλούν να αλλάξεις την στάση σου απέναντι σε αυτές. Για κάποιους από εσάς έχει έρθει η ώρα να αποκοπείτε από γονεϊκούς δεσμούς και τον τρόπο που αυτοί σας επηρεάζουν… με οποιονδήποτε τρόπο.

Μέσα στην εργασία σου υπάρχει πολύ παρασκήνιο και πολλά καινούργια πράγματα που μαθαίνεις και σε αφορούν πλέον άμεσα. Κάτι που μαθαίνεις τώρα δεν είναι τυχαίο και το μαθαίνεις για να πάρεις θέση απέναντι σε εξελίξεις που ετοιμάζονται να δρομολογηθούν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις ένα «χαμηλό προφίλ» μέσα στην κατάσταση που εξελίσσεται και να κρατήσεις την στάση που κρατάς γενικότερα, χωρίς όμως να χάσεις την ευκαιρία να πάρεις θέση όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Αν έχεις δική σου δουλειά, μέσα σε αυτόν τον μήνα θα κληθείς να δώσεις λύσει σε οικονομικά θέματα που υπάρχουν εδώ και καιρό αλλά τώρα κορυφώνονται. Το να συμβουλευτείς κάποιους ειδικούς στο θέμα θα ήταν μια καλή συμβουλή αλλά τώρα τα «ειδικά επί του θέματος» άτομα δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να σου πουν επάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Το κλειδί στην κατάσταση το κρατάς εσύ. Ξέρεις πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις και μέσα σε αυτό το διάστημα το δρομολογείς. Πρόσεξε ιδιαίτερα κάποιες μακροχρόνιες συνεργασίες που έχεις γιατί μπορεί πλέον να μην αποδεικνύονται και τόσο καθαρές. Μην αφήσεις την ανάγκη σου για να επιλύσεις τα επαγγελματικά σου ζητήματα να σε οδηγήσει σε περίεργες συνεργασίες που στο μέλλον θα είναι πολύ δεσμευτικές σε όλα τα επίπεδα. Σκέψου λίγο τι σημαίνει να κρατάς τον επαγγελματικό σου δρόμο καθαρό και κάνε το πράξη.

Αν δεν έχεις δουλειά, μέσα σε αυτό το διάστημα ευνοείτε το να βρεις μία, ακριβώς όπως την θέλεις. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις τώρα, είναι να λειτουργήσεις λίγο πιο αποφασιστικά στον τομέα αυτό και να στείλεις βιογραφικά σε μεγάλες εταιρίες ή οργανισμούς άσχετα από το εάν έχεις ακούσει αν θέλουν άτομα ή όχι. Εστιάσου όσο μπορείς περισσότερο στην ιδέα του να βρεις δουλειά αλλά χωρίς να αφήνεις φόβους και προσδοκίες να σου δημιουργούν αναστολές.

Η στάση που κρατάμε απέναντι στα πράγματα πηγάζει από ασυνείδητες αλλά και συνειδητές πεποιθήσεις που μας έχουνε δημιουργήσει οι άλλοι ή τις έχουμε δημιουργήσει εμείς για να προστατεύουμε τον εαυτό μας ή για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε καταστάσεις αυτόματα όταν το χρειαζόμαστε. Κάποιες από αυτές… τις συνειδητές πεποιθήσεις έχει έρθει η ώρα να τις αλλάξεις αλλά χρειάζεται πρώτα να μπορέσεις να τις δεις.

Προσπάθησε να αντιληφτείς τα μηνύματα που σου στέλνει ο «καθρέφτης» του περιβάλλοντός σου. Το ΤΙ… θα δεις μέσα σε αυτόν ΕΞΑΡΤΑΤΕ από την ειλικρίνεια της πρόθεσής σου να πας παρακάτω… στην ζωή σου.

 

Ταύρος

Συντονισμός με την Κατάσταση…!

02_Tauros

Η εξωτερική εικόνα που θέλεις να προβάλεις είναι αυτή του «ισορροπημένου», ήσυχου και ίσως και του συνειδητοποιημένου ανθρώπου που ξέρει τι θέλει και ξέρει και να το χαίρεται όταν το έχει. Μέσα σου όμως κάτι σε τρώει. Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν ακόμα πράγματα και καταστάσεις που δεν έχουν λυθεί αν μη τι άλλο με τον τρόπο που θα ήθελες και αυτό μερικές φορές μπορεί εύκολα να σε βγάλει από το κέντρο σου και τότε αναγκαστικά λειτουργείς μέσα από μία νευρικότητα περισσότερο διεκδικητικού χαρακτήρα παρά αμυντικού.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο, ουσιαστικά εσύ είσαι αυτός/η που θα επιτρέψεις σε κάποιες καταστάσεις να «ξεδιπλωθούν» για να μπορέσεις από την μία να τις συνειδητοποιήσεις ακόμα πιο αντικειμενικά και από την άλλη για να μπορέσεις να δρομολογήσεις αυτό που χρειάζεται για αποκοπείς από αυτές, δρομολογώντας τις επόμενες.

Γενικότερα ευνοείται αυτή η διαδικασία για σένα τώρα και καλό θα ήταν να την κάνεις ακόμα πιο συνειδητά, στο βαθμό φυσικά που είναι κατανοητό από την δική σου αντίληψη, χωρίς όμως να οικειοποιείσαι υπερβολικές συναισθηματικές θέσεις ή προβολές που μπορεί να σε οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις ή σε λάθος εκτιμήσεις για το περιβάλλον και για τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, τώρα αυτά ευνοούνται και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αξιοποιήσεις την τύχη σου για να σταθεροποιήσεις τα θέματα που αφορούν αυτόν τον τομέα. Ένα οικονομικό θέμα που σε απασχολεί εδώ και καιρό, τώρα μπορεί να λυθεί εύκολα αν ζητήσεις βοήθεια από τρίτα άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο από όσο ενδεχομένως να φαντάζεσαι. Αν ασχολείσαι με τυχερά παιχνίδια, μπορείς να έχεις τύχη σε αυτά αλλά δεν πρέπει να ξεπερνάς κάποια όρια που είναι κρίσιμα για να μην βρεθείς στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση από αυτήν που επιθυμείς.

Μέσα στην σχέση σου κάποια στιγμή μέσα σε αυτήν την περίοδο θα βρεθείς αντιμέτωπος/η με τα δικά σου συναισθήματα που αφορούν τον/η σύντροφό σου αλλά και σένα σε προσωπικό επίπεδο. Μερικές φορές σου μένει μια άσχημη αίσθηση όταν αντιλαμβάνεσαι ότι εσύ παίζεις τον πρώτο ρόλο μέσα στην σχέση που έχεις. Αισθάνεσαι ότι κατά κάποιο τρόπο εσύ οδηγείς την σχέση και φοβάσαι να αφεθείς στην ροή τον πραγμάτων γιατί έτσι δεν θα εκπληρωθούν προσδοκίες και όνειρα που κάνεις ή που έχεις κάνει στο παρελθόν. Αυτό σε κάποιο μεγάλο βαθμό μπορεί να είναι προβολή δική σου που πυροδοτείται από πεποιθήσεις που σου έχουν «φυτέψει» για το πώς έπρεπε ή πρέπει να είναι μια σχέση για να σε οδηγήσει σε αυτά που αναζητάς στον συναισθηματικό τομέα. Προσπάθησε να δεις τα πράγματα πιο αντικειμενικά και σταμάτα να προσπαθείς να έχεις τον έλεγχο σε μια κατάσταση που εξελίσσεται έτσι κι αλλιώς προς ένα ωραίο σημείο που μπορεί στο τέλος ακόμα και να σε εκπλήξει.

Αν δεν έχεις σχέση, προσπάθησε να λειτουργήσεις σαν να έχεις ήδη μία και μην «κυνηγάς» τις καταστάσεις από «πίσω»… γιατί όσο περισσότερο τις κυνηγάς, τόσο «αυτές» απομακρύνονται εξαιτίας του άγχους που προβάλεις στον περιβάλλον σου σε αυτόν τον τομέα. Αυτό που είναι να σου έρθει, θα σου έρθει την κατάλληλη στιγμή και θα είναι πιο όμορφο από αυτό που φαντάζεσαι όταν είσαι αγχωμένος/η. Μέσα σε αυτήν την περίοδο, αυτό που ευνοείται για να συμβεί σε αρκετούς/ες από εσάς, είναι μια πολύ όμορφη γνωριμία που θα χρειαστεί το χρόνο της για να ωριμάσει και να εξελιχθεί σε αυτό που φαντάζεστε.

Για πολλούς από εσάς, τώρα ξεκινάει να ωριμάζει η σκέψη να αλλάξετε σπίτι. Πολλοί θα επιλέξετε την ιδέα της συγκατοίκησης ή αν βρίσκεστε ήδη μέσα σε μία, θα αποφασίσετε να βγείτε από αυτήν για να λειτουργήσετε πιο ελεύθερα σε κάποια επίπεδα που πλέον τώρα έχει έρθει η ώρα για να αναπτύξετε. Υπάρχει μια δύσκολη απόφαση που χρειάζεται να πάρεις τώρα μέσα στο σπίτι και την οικογένειά σου, αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτό το θέμα και τελικά μπορεί απλά να χρειαστεί να ακολουθήσεις την «πεπατημένη» για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε καταστάσεις που δεν χρειάζεται να πάρεις άσκοπα ρίσκα τουλάχιστον προς το παρόν.

Μέσα στην εργασία σας τα πράγματα ξεκαθαρίζουν για πολλούς από εσάς αλλά για κάποιους άλλους έρχεται και η αναπόφευκτη αποχώρηση που έχει δρομολογηθεί εδώ και λίγο καιρό εν γνώση σας. Μπορεί ακόμα να είναι λίγο δυσδιάκριτο, αλλά όσοι από εσάς φύγετε ή χάσετε την δουλειά σας τώρα, αυτό γίνεται για να βρείτε κάτι καλύτερο στο άμεσο μέλλον, οπότε δεν έχετε να ανησυχείτε και για πολλά. Αν σας χρωστάνε χρήματα μέσα στην εργασία σας τώρα ευνοείτε πολύ το να σας τα πληρώσουν.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, τώρα είσαι περισσότερο αγχωμένος/η από ότι αντικειμενικά χρειάζεται. Ενώ κάποια πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από όσο νομίζεις, εσύ έχεις μια άλλη εικόνα και ένα φόβο για την πορεία και την κατάληξη σε κάποια θέματα που έτσι κι αλλιώς είναι υπεράνω σου για να τα λύσεις με τον τρόπο που θα ήθελες. Αυτό που μπορείς να κάνεις, το κάνεις και με το παραπάνω. Αν χρειάζεται να προσέξεις κάτι, τότε αυτό είναι κάποιες αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρεις σε δομικά θέματα που αφορούν την επιχείρησή σου. Αυτό είναι και το κλειδί στην όλη κατάσταση αλλά ήδη το γνωρίζεις αρκετά καλά. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να μην πάρεις ρίσκα και για λίγο να βάλεις στην άκρη μεγαλόπνοα σχέδια που προαπαιτούν την σταθεροποίηση μιας κατάστασης δομικού και οικονομικού χαρακτήρα.

Αν δεν έχεις δουλειά και ειδικά αν είσαι άνεργος/η για μεγάλο διάστημα, τώρα σου έρχονται αρκετές ευκαιρίες που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Μην ψάχνεις μόνο σε παλιές «πόρτες» που ενδεχομένως να είναι ακόμα ανοιχτές. Ψάξε και σε μεγαλύτερες που έχουν περισσότερα να σου δώσουν αλλά εσύ ίσως να αμφιβάλεις για αυτό. Ακολούθα συμβουλές οι απόψεις ανθρώπων που ξέρουν περισσότερα… και κάποια στιγμή σύντομα, μία από αυτές θα ανοίξει με πολύ καλές προοπτικές.

Μερικές φορές κάποιες καταστάσεις που μπορεί να είναι ήδη δρομολογημένες, χρειάζονται τον χρόνο τους για να εξελιχθούν και να γίνουν ορατά τα αποτελέσματά τους. Εμάς όμως μας πιάνει το ασυνείδητο ενστικτώδες άγχος της προσμονής, που σιγά σιγά μας οδηγεί στον φόβο που μπορεί να μας οδηγήσει στο να επηρεάσουμε την κατάσταση αρνητικά ή στο τέλος ακόμα και την μπλοκάρουμε.

Μην μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία. Κάποια πράγματα έχουν δρομολογηθεί. Αυτό που χρειάζεται για σένα τώρα είναι να ακολουθάς την φυσική ροή των πραγμάτων και των εξελίξεων μέσα από το κάθε βήμα που κάθε φορά σου γίνεται ορατό για να το ακολουθήσεις.

Σκέψου για λίγο όλο αυτό, και μέσα σε αυτήν την περίοδο συνειδητοποίησε το επόμενο βήμα το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί για να στηριχθεί επάνω του το επόμενο.

 

Δίδυμοι

Ο Χυμός… του Λεμονιού…!

03_Didimoi

Γίνεσαι όλο και πιο προσεκτικός/η όσο αφορά τον τρόπο που δρας γενικότερα στην ζωή σου και όλο και πιο συνειδητά προσπαθείς να εντοπίζεις τις πολύ μικρές αιτίες που μπορεί να κρύβονται πίσω από λάθει που αισθάνεσαι ότι έχεις κάνεις μέχρι τώρα σε διάφορους τομείς της ζωής σου. Επιφανειακά αυτή, μπορεί να δείχνει μια στάση ενός ανθρώπου που λειτουργεί ίσως μέσα από φόβο αλλά μπορεί να μην είναι και ακριβώς έτσι.

Η συνειδητοποίηση κάποιων λαθών που έχουν ήδη γίνει, είναι μια όμορφη διαδικασία που μπορεί να σε αλλάξει αντικειμενικά. Η αίσθηση ύπαρξης κάποιων λαθών που όμως δεν μπορούν να εστιαστούν μέσα σου πρακτικά, μπορεί να σε οδηγήσει σε μια αίσθηση μιζέριας και «κακομοιριάς» και το μάθημα σε αυτήν την περίπτωση είναι λίγο πιο δύσκολο να αφομοιωθεί από σένα όσο δεν μπορείς να αντιληφθείς τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι έτσι.

Και στην μία περίπτωση αλλά και στην άλλη, αυτό που γίνεται μέσα σου αυτήν την στιγμή είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει και να ολοκληρωθεί γιατί μέσα από αυτήν την διαδικασία ωριμάζεις, αρκεί να μην πέσεις στην παγίδα μιας απροσδιόριστης αίσθησης φόβου που μπορεί να μείνει έτσι αναφομοίωτη και μη συνειδητοποιημένη. Κάποιοι από εσάς μπορεί απλά να συμφωνείτε με ένα μέρος από τα παραπάνω και κάποιοι άλλοι μπορεί να βλέπεται όλη αυτήν την διαδικασία να συμβαίνει μέσα σας σε όλο της το μεγαλείο. Όπως κι αν έχει, αφέσου σε αυτήν και αν είσαι άνθρωπος που ασχολείται με το «μέσα» του, αξιοποίησε την διαδικασία αυτή για να έρθεις σε επαφή και να αναγνωρίσεις μερικά μικρά κομμάτια που υπάρχουν μέσα σου και αν μη τι άλλο, τώρα κάτι «ζητάνε» από σένα.

Η αλληλεπίδραση που έχεις με τον κόσμο μερικές φορές σε φοβίζει και δεν είσαι ο εαυτός σου στις συνδιαλέξεις που μπορεί να έχεις με άλλους ανθρώπους μέσα στην καθημερινότητά σου. Η ανάγκη σου αυτήν την περίοδο όσο αφορά το κομμάτι αυτό, είναι βασικά λίγο διφορούμενη. Έχεις πραγματικά ανάγκη να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο και ανθρώπους που γνωρίζεις αλλά από την άλλη σε φοβίζει η λανθάνον τάση που βιώνεις να μένεις μόνος/η σου. Αποδεχόμενος/η την αιτία της αίσθησης αυτής, θα μπορέσεις να την διαχειριστείς με τρόπο που ουσιαστικά θα σε απελευθερώσει από προβολές και φοβίες που κάνεις στον τομέα αυτό. Μπορείς να παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι από τον κάθε άνθρωπο που συναντάς χωρίς να κρίνεις τι είναι αυτό και όταν το αισθάνεσαι έντονα, μπορείς επιλεκτικά να οδηγείσαι σε μια εσωτερική μοναχικότητα που έχεις πολλά να πάρεις από αυτήν όταν την αποδεχθείς.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο αρχίζεις να νοιώθεις έντονα την ανάγκη να βγεις από το «καβούκι» σου και εκεί που μπορείς πολύ εύκολα να εστιαστείς είναι το φιλικό σου περιβάλλον που για λίγο καιρό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε πράγματα που εξελίσσονται και έχεις την ανάγκη να μοιραστείς.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, τώρα περισσότερο από άλλες φορές χρειάζεται να προσέξεις πολύ την διαχείριση που κάνεις σε αυτά. Κάποιοι από εσάς που έχετε μαζεμένα χρήματα μπορεί τώρα να αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτά. Κάποιοι άλλοι μπορεί απλά να τα βλέπεται να μειώνονται και να αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε στην συνέχεια για να αλλάξετε αυτό που φοβόσαστε ότι βλέπετε ότι γίνεται… Είναι σημαντικό για σένα τώρα να βρεις έναν τρόπο σωστής διαχείρισης, και επίσης για αρκετούς από εσάς είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι η οικονομική διαχείριση που κάνετε είναι εν μέρει προϊόν της συναισθηματικής σας κατάστασης. Προσπάθησε να κάνεις υπομονή και κράτα ή μάζεψε χρήματα γιατί σε λίγο θα τα χρειαστείς σε κάτι που έχει να κάνει με την υλοποίηση μιας βαθύτερης ανάγκης ή και επιθυμίας. Να είσαι λίγο επιφυλακτικός/η με πιθανές επενδύσεις που μπορεί να σε δελεάσουν.

Μέσα στην σχέση που έχεις, τον τελευταίο καιρό αρχίζεις να εστιάζεσαι όλο και περισσότερο σε σένα και μπορεί μερικές φορές να αποκόβεσαι από αυτό που αισθανόσουν ή αισθάνεσαι για τον/ην σύντροφό σου. Κάποιες «δεύτερες» σκέψεις μπορεί τώρα να σε κάνουν να δείχνεις πιο απόμακρος/η και άνθρωπος που είναι μαζί σου μπορεί αυτό να το βιώνει σαν απόρριψη ακόμα κι αν δεν στο εκφράζει. Αν χρειάζεσαι χρόνο για ολοκληρώσεις μια εσωτερική δική σου συναισθηματική διαδικασία, τότε πάρε τον και δούλεψε αληθινά με τα συναισθήματά σου για να δεις τι είναι αυτό που θέλεις. Αν όμως έχεις ήδη οδηγηθεί σε μια εσωτερική στάση, λόγω μιας εσωτερικής απόφασης που έχεις υιοθετήσει, τότε σκέψου μήπως θα ήταν καλό αυτό να το μοιραστείς ή να το ανακοινώσεις στον άνθρωπό σου. Με τον τρόπο που βιώνεις εσύ μέσα σου τις ανάγκες σου, με τον ίδιο τρόπο τις βιώνει και άνθρωπος που είναι δίπλα σου.

Αν δεν έχεις σχέση, προς το παρόν έχεις την τάση να λειτουργείς μέσα από κάποιες μικρές τάσεις φυγής από την δική σου πραγματικότητα και αυτό εκδηλώνεται και σε αυτόν τον τομέα. Έτσι λοιπόν είναι σαν να έλκεις ή να έλκεσαι από ανθρώπους που σου φέρνουν στην επιφάνεια αυτήν την τάση και λειτουργείς σαν να μπαίνεις μέσα σε μισοτελειωμένες σχέσεις που απλά σου επιβεβαιώνουν αυτό που αισθάνεσαι. Εδώ, το κλειδί είναι αυτό το «μισοτελειωμένο». Μήπως χρειάζεται να παραμείνεις μέσα σε μία από αυτές, για να δεις ολόκληρο το τι είναι αυτό που έλκεις; Καταφέρνοντας να δεις και να προσπεράσεις κάποιες προβολές που κάνεις, ίσως σου αποκαλυφθεί μια αλήθεια που ουσιαστικά παλεύεις να αναγνωρίσεις και αυτό μπορεί να επαναπροσδιορίσει την στάση που κρατάς στο αντίθετο φύλλο τουλάχιστον για τώρα.

Μέσα στο σπίτι σου, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και πλέον τα αντιλαμβάνεσαι με διαφορετικό τρόπο. Όσο κι αν αποφεύγεις κάποιες καταστάσεις αυτές θα επιστρέφουν πάντα μέχρι να λυθούν και αυτός που είναι υπεύθυνος να τις συνειδητοποιήσει πρώτος από όλους είσαι εσύ γιατί πολύ απλά σε αφορούν και σένα. Μερικές φορές η πεπατημένη είναι αυτό που έχει την καλύτερη λύση αλλά χρειάζεται να ξεπεράσουμε πολλά μέσα μας για να το δούμε αυτό. Άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζεις κάποια πράγματα και υιοθέτησε για λίγο μέσα στο μυαλό σου την έννοια της αποδοχής. Αυτό μπορεί να αφορά δικούς σου ανθρώπους αλλά και καταστάσεις που έρχονται τώρα στην επιφάνεια. Αποδέξου… πρώτα εσένα, μετά τους δικούς σου ανθρώπους και στην συνέχεια τις καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Η αποδοχή μπορεί να είναι η λύση ή μπορεί να την έχει μέσα της και εσύ τώρα είσαι ένα βήμα πριν από αυτήν.

Μέσα στην εργασία που βρίσκεσαι, αντιλαμβάνεσαι πολλές από τις εξελίξεις που δρομολογούνται αλλά μερικές φορές κάνεις ότι δεν τις βλέπεις. Αν είσαι καινούργιος/ια μέσα σε αυτήν μπορεί να έχεις μια δικαιολογία για να λειτουργείς έτσι. Αν όμως βρίσκεσαι σε αυτήν την εργασία για αρκετό καιρό, ίσως τώρα χρειάζεται να λειτουργήσεις λίγο πιο ώριμα απέναντι σε θέματα που έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται στην επιφάνεια. Κανένας δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να νοιώθεις τον «ρομαντισμό» που νοιώθεις μέσα σου. Πολλοί όμως μπορούν να σε επικρίνουν για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις πράγματα και καταστάσεις που θέλουν μια πιο ώριμη στάση από σένα.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση αυτή είναι μια καλή περίοδος μέσα στη οποία μπορείς να δώσεις λύσεις σε πολλά επαγγελματικά θέματα που προκύπτουν ή έχουν προκύψει έως τώρα. Ένα επιχειρηματικό σχέδιο που σε δελεάζει πολύ τον τελευταίο καιρό, τώρα μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι και τόσο πολύ αυτό που αναζητάς και τελικά μπορεί να το παρατήσεις ακόμα και σαν σκέψη. Μια συνεργασία που μπορεί να έχεις, σε προβληματίζει και σκέφτεσαι πως μπορείς να απεμπλακείς από αυτήν γιατί εξαιτίας της χάνεις άλλες πιο πολύτιμες ευκαιρίες. Το οικονομικό δεν σε πιέζει τόσο όσο μπορεί να σε πιέσει στο μέλλον αν δεν αλλάξεις πράγματα μέσα στην δουλειά σου που πλέον δεν συνάδουν με την όλη κατάσταση έξω από την δουλειά σου. Μην αφήνεις φοβίες να σε κατευθύνουν στις επιλογές που κάνεις. Ακολούθα την εμπειρία που έχεις αποκομίσει χωρίς όμως να κρατάς τον φόβο που σου την έδωσε.

Αν δεν έχεις δουλειά, μπορεί να μην είσαι ευχαριστημένος/η αντικειμενικά από τις ευκαιρίες που σου έρχονται. Μπορεί να πηγαίνεις για λίγο σε μία, να φεύγεις, να πηγαίνεις σε άλλη κλπ. Αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε είσαι τυχερός/η αλλά αυτό δεν είναι το θέμα ούτε και η ουσία. Αυτό που σε πρώτο επίπεδο είναι σημαντικό, είναι  να κάνεις πιο ξεκάθαρο μέσα σου αυτό που θέλεις από μία δουλειά και έτσι θα σταματήσεις να μπλοκάρεις τις ευκαιρίες που σου έρχονται. Μέσα σε αυτήν την περίοδο καλό θα ήταν να χτυπήσεις πόρτες μεγάλων εταιριών ή και οργανισμών γιατί προς το παρόν αυτές ευνοούνται να ανοίξουν για σένα. Λειτούργησε λίγο πιο ελεύθερα σε αυτόν τον τομέα και άσε για λίγο τις αναστολές σου στην άκρη.

Υπάρχουν δύο τουλάχιστον τρόποι που κάποιος μπορεί να εγκλωβιστεί σε έναν κύκλο τύψεων, αναστολών και τελικά αυτολύπησης. Υπάρχει ο τρόπος που αυτό γίνεται χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και αυτός προκαλεί και έλκει μια από τα ίδια και υπάρχει και ο τρόπος που αυτό γίνεται για να απεμπλακούμε από αυτόν. Ο δεύτερος έγκειται τώρα στην δική σου αντίληψη για να τον βρεις.

Μπορείς να αφομοιώσεις το μάθημα και την εμπειρία μιας κατάστασης μόνο όταν καταλάβεις ότι αυτή σε αφορά έως ένα επίπεδο και μόνο. Όσο συνεχίζεις να ταυτίζεσαι με αυτήν, συνεχίζεις να την προκαλείς.

Πάρε την εμπειρία που έχει να σου δώσει και αξιοποίησέ την.

 

Καρκίνος

Ένα Νοητικό… Κουκούλι…!

04_Karkinos

Σε κάποιο βαθμό, μέσα σε αυτήν την περίοδο έρχεσαι αντιμέτωπος/η με κάποιες αυταπάτες που διατηρείς όσο αφορά την αντίληψή σου σε κάποιους τομείς. Εξωτερικά δίνεις την εντύπωση του ανθρώπου που είναι εστιασμένος στον εαυτό του και λειτουργεί από το κέντρο του, αλλά πιο βαθειά μέσα σου αισθάνεσαι μια διεκδικειτικότητα που σε φέρνει αντιμέτωπο/η με κάποια διλλήματα που τώρα καλείσαι να ξεπεράσεις και να πάρεις μια πιο ξεκάθαρη εσωτερική στάση απέναντι στα πράγματα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακολουθάς ένα «πρέπει» στην ζωή σου αλλά ταυτόχρονα μέσα σου αισθάνεσαι να καταπιέζεσαι από κάποια «δεν πρέπει» που σε οδηγούν σε μια ψυχολογική καταπίεση που γνωρίζεις πολύ καλά ότι σου στερεί πράγματα που θέλεις να ζήσεις για να αισθάνεσαι ότι έχεις μια ισορροπημένη ζωή.

Με απλά λόγια και από μία άλλη γωνία, αυτά που θέλεις να ζήσεις αλλά δεν ζεις, σου καταπιέζουν τον όμορφο και ρομαντικό τρόπο δράσης που θα μπορούσες να έχεις στην καθημερινότητά σου. Αυτό λοιπόν που καλείσαι να συνειδητοποιήσεις μέσα σε αυτήν την περίοδο, είναι ένα κομμάτι από τις δικές σου προβολές που κάνεις… και ακολουθάς και τελικά να αντιληφθείς ότι εσύ είσαι αυτός/η που στερεί από τον εαυτό του πράγματα και συναισθήματα που έχεις κάθε δικαίωμα να βιώνεις και να εκφράζεις.

Ερχόμενος/η σε επαφή με αυτόν τον μηχανισμό μέσα σου, οδηγείσαι στο να αντιλαμβάνεσαι τις καθημερινές επαφές με τους ανθρώπους που συναντάς, περισσότερο σαν ένα μέσο διαφυγής από τα συναισθήματα που θάβεις μέσα σου παρά σαν ευκαιρίες για να εκφράσεις τα βαθύτερα συναισθήματα που νοιώθεις. Αυτό είναι και αυτό που τώρα καλείσαι να αλλάξεις και πλέον η επιλογή είναι στα χέρια σου για να παραμείνεις εκεί που είσαι ή για να περάσεις στο επόμενο στάδιο.

Η ψυχολογική σου κατάσταση φυσικά σε επηρεάζει άμεσα και στον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου. Εδώ φυσικά έχεις την ευκαιρία να λειτουργήσεις περισσότερο διαισθητικά γιατί δεν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν που μπορεί να σε κρίνει αλλά έτσι κι αλλιώς δεν σε αφορά. Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα σε απασχολήσουν έντονα κάποιες κινήσεις που μπορεί να σκέφτεσαι για καιρό αλλά τώρα παίρνεις την απόφαση να τις κάνεις. Γενικότερα έχεις εύνοια σε αυτόν τον τομέα αλλά όχι με την έννοια ότι θα βγάλεις χρήματα ή θα έχεις τύχη από το πουθενά. Η τύχη σου είναι σε αυτό που διαισθητικά αισθάνεσαι ότι πρέπει να γίνει για να αποφύγεις κάποιες άσχημες οικονομικές συγκυρίες στο μέλλον και από τώρα παίρνεις θέση σε αυτήν την κατάσταση. Προσπάθησε κάποιες κινήσεις που κάνεις στα οικονομικά σου να τις κάνεις πιο διακριτικά για να μην δημιουργείς περίεργες εντυπώσεις σε ανθρώπους που δεν θα το ήθελες. Αν αντιμετωπίζεις νομικά θέματα στον τομέα αυτό, τώρα είναι καλό να δρομολογήσεις κάποιες από τις λύσεις που έχεις σκεφτεί γιατί θα είναι πιο εύκολο στο μέλλον να οριστικοποιηθεί μια θετική κατάσταση που από τώρα την διαισθάνεσαι.

Μέσα στην σχέση σου, ενώ θέλεις να βλέπεις πολλές και καλές προοπτικές, έρχεσαι αντιμέτωπος/η με μια κατάσταση που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δεν ξέρεις που πατάς σε σχέση με τον/ην σύντροφό σου. Θέλεις να κάνεις πράγματα, να σχεδιάσεις ένα όμορφο μέλλον και αν μη τι άλλο να αισθανθείς όμορφα για αυτό που θα μπορούσες να έχεις αλλά από την μία δεν το βλέπεις ξεκάθαρο όλο αυτό και από την άλλη αισθάνεσαι ότι υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να είσαστε μαζί. Αυτό, μερικές φορές σε γεμίζει με θυμό αλλά προτιμάς να κρατάς μια θέση ανέκφραστων συναισθημάτων γιατί το ξεκαθάρισμα της κατάστασης φοβάσαι ότι θα σου φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα ήθελες. Αυτό σε κάποιο βαθμό είναι και αλήθεια αλλά πλέον πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι από όλα αυτά είναι προβολές δικές σου και τι είναι αντικειμενικά αληθινό.

Αν δεν έχεις σχέση, προς το παρόν είναι λίγο δύσκολο να δημιουργήσεις μία που θα μπορούσε να σταθεί, και αυτό είναι απόφαση δική σου αλλά και μια στάση που κρατάς απέναντι στα πράγματα όσο χαρακτηρίζεσαι από την ψυχολογική κατάσταση που περιγράφηκε στην αρχή. Κάτι κλείνει μέσα σου. Μια περίοδος ψευδαισθήσεων που σε χαρακτήριζε στον τομέα αυτό έχει αρχίσει να τελειώνει και το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγος χρόνος για να αφομοιώσεις το «μάθημα» που σου «δόθηκε». Αποδέξου τα συναισθήματα που έχεις και δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να μπορέσει να δει και να χαράξει μια καινούργια συναισθηματική πορεία στον ερωτικό σου τομέα.

Μέσα στο σπίτι σου υπάρχουν ένα δύο θεματάκια που θα έρθουν στην επιφάνεια και θα σε απασχολήσουν για να τους δώσεις λύση αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την αποφασιστική στάση που θα κρατήσεις εσύ απέναντι σε αυτά. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο η στάση που θα κρατήσεις αλλά και οι αποφάσεις που θα πάρεις. Έχεις όλη την εμπειρία που χρειάζεται για να αντιμετωπίσεις ότι προκύψει. Στον συγκεκριμένο τομέα παίζει ρόλο το πώς θα επεξεργαστείς νοητικά την κατάσταση. Μην αφεθείς σε συναισθηματισμούς και ρομαντικές διαθέσεις γιατί θα παραπλανηθείς. Ξέρεις τι πρέπει να γίνει και το μόνο που καλείσαι να κάνεις είναι αυτό που ξέρεις ότι πρέπει.

Μέσα στην εργασία σου, μερικές φορές πιέζεσαι και το τελευταίο διάστημα ακολουθάς αυτά που σου λένε ενώ ξέρεις ότι κάποια πράγματα δεν είναι έτσι όπως σου τα παρουσιάζουν. Υπάρχουν πολλά που θα ήθελες να κάνεις αλλά λειτουργείς όλο και περισσότερο σαν παρατηρητής και νοιώθεις την ανάγκη να αποστασιοποιείσαι από πράγματα που δεν σε αφορούν. Τελευταία έχεις μια τάση να σκέφτεσαι τι άλλο μπορείς να κάνεις εκτός δουλειάς και σε βαθύτερο επίπεδο γενικότερα, έχεις δεύτερες σκέψεις για την εργασία σου. Μέχρι το τέλος αυτής τις περιόδου θα έχεις ξεκαθαρίσει αρκετά την σκέψη σου όσο αφορά πολλά που σκέφτεσαι…

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, προσπαθείς να ξεκαθαρίσεις ένα δίλλημα που έχεις σε μια οικονομική κίνηση που σκέφτεσαι. Σου λένε και σε συμβουλεύουν πολλά, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα… για όλα αυτά που ακούς. Γενικότερα μέσα σε αυτήν την περίοδο δεν ευνοούνται θέματα συνεργασιών και καλό είναι να δόσεις χρόνο πριν πάρεις κάποια σχετική απόφαση. Προς το τέλος του μήνα σου έρχονται πολλές αποκαλύψεις όσο αφορά σημαντικά επαγγελματικά θέματα και αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βιαστείς να κάνεις σοβαρές επιχειρηματικές κινήσεις. Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε προκύψει με συγκρότηση χωρίς συναισθηματικές παρορμήσεις που έχουν την βάση τους σε ιδέες και όχι σε δεδομένα.

Αν δεν έχεις δουλειά, τώρα καλείσαι να συνειδητοποιήσεις ότι η περίοδος χάριτος τελειώνει και πρέπει να βγεις έξω από το σκεπτικό του… δεν μου έρχεται κάτι. Αυτό το «κάτι» που περιμένεις δεν θα έρθει με τον τρόπο που το ψάχνεις. Αυτό το κάτι θα ψάξεις να το βρεις εσύ ψάχνοντας και όχι περιμένοντας. Υπάρχουν άτομα μέσα στο οικογενειακό σου περιβάλλον που μπορούν να σε συμβουλέψουν αντικειμενικά και γενικότερα προτίθενται να σε βοηθήσουν αρκετά. Μην τα αγνοήσεις.

Μερικές φορές το μόνο εμπόδιο σε αυτά που επιθυμούμε είναι η ίδια μας η επιθυμία. Η προσπάθεια που νομίζουμε ότι κάνουμε, μπορεί απλά να είναι η αντανάκλαση των προβολών και αν μη τι άλλο των πεποιθήσεων που έχουμε για τα πράγματα. Η εσωτερική σύγκρουση που μπορεί να συνειδητοποιείς αυτήν την περίοδο μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά για αυτό, στο βαθμό όμως που μπορείς εσύ να την αντιληφθείς.

Το νοητικό περίβλημα που έχεις χτίσει για να προστατέψεις την εικόνα που αρέσει στους άλλους, μπορεί να είναι χρήσιμο αλλά αν δεν το αναγνωρίσεις, αυτές οι προβολές και οι πεποιθήσεις θα συνεχίσουν να κάνουν την «δουλίτσα» τους.

Για πόσο θα το επιτρέπεις αυτό;

 

Λέων

Τα Πάντα Ρει…!

05_Leon

Υπάρχουν κάποια θέματα που πλέον βγαίνουν στην επιφάνεια και αισθάνεσαι να σε θυμώνουν γιατί κατά κάποιο τρόπο δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελες ή όπως θα θεωρούσες εσύ σωστό να εξελιχθούν. Μέσα σου έχεις μία τάση λανθάνον ονειροπόλησης ή πιο σωστά απολογισμού για πράγματα που έχουν συμβεί και σε κάνουν όλο και περισσότερο να νοιώθεις κουρασμένος/η με αυτό που αντιμετωπίζεις σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής σου.

Από την μία ξέρεις τι θέλεις και ξέρεις επίσης τι θα χρειαζόταν να κάνεις για να πετύχεις αυτά που θέλεις, αλλά τα σκέφτεσαι όλα μαζί και αυτό σου δημιουργεί μία συναισθηματική φόρτιση που δεν σε αφήνει να δεις την όλη κατάσταση πιο χαλαρά και έτσι κάποιες στιγμές εγκλωβίζεσαι μέσα σε προβολές που κάνεις και δεν μπορείς, όχι να βρεις την λύση αλλά ουσιαστικά να την εφαρμόσεις με τον τρόπο που θα ήθελες. Αυτό είναι και το κλειδί για αυτήν την περίοδο για πολλά που σκέφτεσαι. Ξεκαθάρισε την σκέψη σου και ακολούθα αυτά που έχεις σκεφτεί.

Σε κάνα δυο θέματα που σε απασχολούν, καλό θα ήταν να κάνεις λίγο «πίσω» πρώτα πριν δράσεις γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να δεις την κατάσταση περισσότερο αποστασιοποιημένα και στην συνέχεια όταν πλέον καταλήξεις σε αυτό που θέλεις, θα έχεις μεγαλύτερη σιγουριά και γνώση για να το κάνεις, ότι κι αν είναι αυτό.

Μία μικρή εσωτερική σύγκρουση που βιώνεις σε ασυνείδητο επίπεδο έχει να κάνει με πράγματα που στο παρελθόν σου, δεν πραγματοποιήθηκαν και κατά κάποιο τρόπο έχουν μείνει μέσα σου σαν άσχημες ανεκπλήρωτες αναμνήσεις από τις οποίες δεν μπορείς να απελευθερωθείς. Στην ουσία όμως είναι μόνο η ανάμνηση που δεν μπορείς έτσι εύκολα να αφήσεις και αυτήν την αίσθηση την προβάλεις επιλεκτικά σε καταστάσεις και μερικές φορές σε ανθρώπους που συναντάς και με τους οποίες σχετίζεσαι μέσα στην καθημερινότητά σου.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο έχεις την τάση να θέλεις να έρχεσαι σε επαφή με πολύ κόσμο και ειδικότερα με φιλικά πρόσωπα που έχουν πολλά να σου δώσουν και αν μη τι άλλο να σου καλύψουν κάποιες συναισθηματικές σου ανάγκες. Το φιλικό σου περιβάλλον, τώρα είναι αυτό που μπορεί να σε στηρίξει αρκετά και αν το θελήσεις μπορείς μέσα από συγκεκριμένα φιλικά πρόσωπα να δεις κάποιες καταστάσεις με άλλο «μάτι». Προσπάθησε να κρατήσεις μια πιο αποστασιοποιημένη και άρα μια πιο ουδέτερη στάση απέναντι στον κόσμο που συναντάς και άκου αυτά που τα κοντινά σου άτομα έχουν να σου πουν. Γενικότερα τώρα έχεις την τάση να κάνεις πολλές συζητήσεις για θέματα που σε αφορούν. Μια σημαντική συζήτηση που θα κάνεις σύντομα θα γίνει αφορμή για αλλάξεις τις πεποιθήσεις που έχεις για συγκεκριμένα θέματα που δεν σου είναι και τόσο ευχάριστα.

Το οικονομικό θα σε απασχολήσει αρκετά αφού μέσα σε αυτόν τον μήνα θα ζοριστείς αρκετά σε αυτόν τον τομέα. Κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες σε φοβίζουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε και καλά κάνεις να βλέπεις έτσι το θέμα, αρκεί να μην το πας… στην υπερβολή. Αν έχετε νομικές εκκρεμότητες που αφορούν τα οικονομικά σας, πολλοί από εσάς θα βρείτε λύσεις για να τις τακτοποιήσετε με όμορφο τρόπο, αρκεί να ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές που έχουν να σας δώσουν άτομα που γνωρίζουν περισσότερα από εσάς. Για αρκετούς τα ατακτοποίητα οικονομικά θέματα, λειτουργούν σαν τροχοπέδη σε σχέδια που κάνετε και αυτή η περίοδο είναι σημαντική για να λυθούν.

Μέσα στην σχέση σου τα πράγματα είναι λίγο κρίσιμα αυτήν την περίοδο αφού κάποια ξεκαθαρίσματα που υπάρχει ανάγκη να γίνουν θα ξεκινήσουν να γίνονται μεταξύ εσένα και του/ης συντρόφου σου. Για αρκετούς/ες από εσάς που βρίσκεστε μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση κάτι αλλάζει και οι καταστάσεις έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν και την «άλλη» τους πλευρά. Αυτό μπορεί να ακούγεται άσχημο αλλά δεν είναι και απαραίτητο να συμβαίνει έτσι. Αν μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις τα «γιατί» που σε κάνουν να βρίσκεσαι μαζί με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει θα μπορέσεις αν το θελήσεις να αντιληφθείς αν μη τι άλλο, κρυμμένες αλήθειες δικές σου αλλά και του/ης συντρόφου σου και αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει την κατάσταση να αλλάξει ριζικά. Η ουσία είναι ότι τώρα θα έχεις την επιλογή να πας τα πράγματα εκεί που εσύ θέλεις σε θέματα που σας αφορούν από κοινού. Αυτό που φαίνεται γενικότερα είναι ότι μέσα σε αυτήν την περίοδο κάποιοι θα χωρίσετε και ειδικότερα αυτό φαίνεται να ισχύει σε εσάς που η σχέση σας είναι μακροχρόνια και μέσα σε αυτήν έχετε δημιουργήσει πολλές προσδοκίες για την πορεία της.

Αν δεν έχεις σχέση, αφήνεις όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για να κάνεις μία που θα ικανοποιήσει περισσότερο την ανάγκη σου για όμορφες «περιπετειούλες» παρά για κάτι σταθερό. Αυτό που βιώνεις τον τελευταίο καιρό είναι ένας μικρός επαναπροσδιορισμός τον «θέλω» που μπορείς να έχεις στον τομέα αυτό. Κάτι έχει αλλάξει μέσα σου στον τρόπο που βλέπεις το θέμα της ερωτικής σχέσης και σιγά σιγά αλλάζουν οι εν δυνάμει προσδοκίες που θα μπορούσες να έχεις από έναν σύντροφο. Αυτό… είτε το ξέρεις είτε όχι κατά κάποιο τρόπο σε βάζει σε μια θέση πειραματισμού με τους άλλους ανθρώπους. Αν χρειάζεται να προσέξεις κάτι, είναι απλά το κατά πόσο θα έλξεις μία κατάσταση που θα κάνει εσένα το «πειραματόζωο» στο δικό σου πείραμα. Ότι κι αν κάνεις, έχε το συναίσθημά σου καθαρό. Μόνο αυτό μπορεί να σου δείξει πράγματα και να κρατήσει την κατάσταση καθαρή. Το όλο θέμα είναι στα δικά σου χέρια.

Μέσα στο σπίτι σου, ένα οικονομικό θέμα μπορεί τώρα να σε στεναχωρήσει περισσότερο από όσο περιμένεις. Ένα μικρό πρόβλημα με ένα δικό σου άτομο, έρχεται στην επιφάνεια για να μπορέσει να τελειώσει οριστικά μια κατάσταση που είναι πολύ δεσμευτική για σένα και για όλα αυτά που θέλεις να κάνεις από τώρα και στο εξής. Ξέρεις πολύ καλά το πώς σε αφορούν κάποια πράγματα μέσα στο σπίτι και την οικογένειά σου και επίσης ξέρεις ότι κάποιοι αόρατοι αλλά για σένα ορατοί δεσμοί, χρειάζεται να κοπούν για να αποδεσμευτείς από καταστάσεις που συντηρείς και δεν είναι δικές σου. Για όλο αυτό υπάρχει και ένα τίμημα που τώρα χρειάζεται να αντιμετωπίσεις για να αποδεσμευτείς χωρίς πισωγυρίσματα.

Μέσα στην εργασία σου, κάποιες καινούργιες πληροφορίες που πέφτουν στην αντίληψή σου μπορεί να σε βγάλουν για λίγο «από τα ρούχα σου», αλλά είναι καλύτερο να γνωρίζεις πράγματα που σε αφορούν παρά να κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα, είναι το πώς θα διαχειριστείς εσύ αυτά που μαθαίνεις και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τις πληροφορίες αλλά και την κατάσταση γενικότερα. Αν χρειάζεται να κάνεις κάτι, αυτό είναι να μην λειτουργείς μέσα από φόβο ούτε για πράγματα που έχουν γίνει αλλά ούτε και για πράγματα που νομίζεις ή σου έχουν πει ότι θα γίνουν. Βρίσκεσαι πράγματι σε ένα κομβικό σημείο που οι εξελίξεις είναι πολύ καθοριστικές για σένα αλλά και για τους άλλους. Το θέμα είναι μέσα στην όλη κατάσταση να αναγνωρίσεις την θέση την δική σου και να λειτουργήσεις σαν να ξέρεις τι θέλεις από αυτήν αλλά και για σένα στο μέλλον.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, αυτή η περίοδος είναι λίγο δύσκολη για σένα, κυρίως λόγω της ψυχολογικής κούρασης που έχεις για την δουλειά σου. Οι προσδοκίες που κουβαλάς σε κουράζουν ακόμα περισσότερο και αυτό μέχρι το τέλος του μήνα σε βάζει σε μια κατάσταση που σκέφτεσαι ακραίες λύσεις για να βελτιώσεις τους τομείς που αισθάνεσαι ότι το χρειάζονται ή για να λύσεις θέματα που πλέον λειτουργούν με αρνητικό πρόσημο μέσα σε αυτήν. Κάποιες συνεργασίες που έχεις και ξέρεις ότι πλέον είναι επιζήμιες, θα πρέπει να τις τελειώσεις αλλά εκεί ξέρεις ότι θα υπάρξει και ένα μικρό κόστος που ακόμα και αυτό δεν είναι σημαντικό γιατί αυτό που σε προβληματίζει ουσιαστικά είναι το μετά. Υπάρχουν άτομα που μπορούν να σε συμβουλέψουν επάνω σε αυτό και αυτά που έχουν να πουν τώρα είναι και τα σωστά. Λάβε υπόψη σου αυτές τις συμβουλές και κάνε αυτό που θα κρίνεις απαραίτητο για να αποφύγεις το αδιέξοδο που έρχεται.

Αν δεν έχεις δουλειά, τουλάχιστον έχεις την αίσθηση ότι πατάς στα πόδια σου και γενικότερα έχεις την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτό από μόνο του είναι πολύ καλό αλλά θα χρειαστεί να λειτουργήσεις λίγο περισσότερο προσγειωμένα αν θέλεις να βρεις μια εργασία σύντομα. Στο χέρι σου είναι να κάνεις ότι θέλεις. Ακολούθα το ένστικτό σου χωρίς όμως να παρασύρεσαι από ανέφικτες προσδοκίες. Αυτό που ευνοείται προς το παρόν είναι να χτυπήσεις πόρτες μεγάλων εταιριών που όμως ενδεχομένως να μην σου καλύψουν τις απαιτήσεις που ονειρεύεσαι, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό για τώρα.

Η ψυχολογική κατάσταση που βιώνεις δεν σε αφήνει να δεις τις καταστάσεις ξεκάθαρες και με αντικειμενική αντίληψη. Η αίσθηση ότι όλα σε αφορούν περισσότερο από όσο σε αφορούν αντικειμενικά, σε παρασύρει σε μια εσωτερική κούραση που σε οδηγεί να αγχώνεσαι ακόμα και όταν δεν πρέπει.

Τα πράγματα… εξελίσσονται, είτε εσύ μπορείς να το αντιληφθείς αυτό είτε όχι. Σκέψου για λίγο αυτό… και στην συνέχεια σκέψου πώς αυτό… αφορά εσένα…!

 

Παρθένος

Ένα Αόρατο Παρελθόν…!

06_Parthenos

Αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα σωρό από προβλήματα τα οποία καλείσαι να αντιμετωπίσεις και να λύσεις, όμως αντικειμενικά καλείσαι να δεις πια από αυτά που βιώνεις σαν προβλήματα είναι δικά σου και σε αφορούν πραγματικά. Μέσα σε αυτήν την περίοδο συνειδητοποιείς ότι πολλά από τα θέματα που είναι ανοιχτά μπροστά σου, συνδέονται σχεδόν όλα μεταξύ τους και καταλήγουν όλα να είναι αποτέλεσμα μιας δικής σου πιο βαθειάς ψυχολογικής στάσεις απέναντι στα πράγματα γενικότερα.

Σε προσωπικό επίπεδο έχεις μια αίσθηση αισιοδοξίας που κάθε στιγμή σου δείχνει πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις πλέον συνειδητά γιατί μέσα από αυτό παίρνεις ένα σπουδαίο μάθημα για τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα και για τον τρόπο που αυτά σε αφορούν σε νοητικό, σε συναισθηματικό και σε πρακτικό επίπεδο.

Αναγνωρίζοντας και ακολουθώντας αυτήν την θετική αίσθηση που έχεις μέσα σου, μπορείς να σταθείς απέναντι σε οποιαδήποτε κατάσταση με τρόπο που σε κάνει πιο ώριμο/η και πιο κατασταλαγμένο/η για τον δρόμο που ανοίγεις στην δική σου ζωή. Αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι να εστιαστείς στα συναισθήματα που μπορεί να σε μπλοκάρουν αλλά σε αυτά που μπορούν να σε κάνουν να βρεις μέσα σου το κλειδί της «δύναμης» που έχεις. Εκεί οφείλεις να εστιαστείς και από αυτήν την θέση οφείλεις να παρατηρήσεις όλα αυτά που σου συμβαίνουν.

Αν θα μπορούσε πρόχειρα να μπει ένας τίτλος σε αυτό το κείμενο, τότε αυτός θα ήταν… «Αποφασιστικότητα», αλλά αυτό θα ήταν μια πρόχειρη συμβουλευτική στάση απέναντι σε κάποιον/ια που καλείτε να προσπεράσει κάποιες καταστάσεις σαν να μην τον/ην αφορούν. Η λέξη δύναμη από μόνη της είναι λίγο παρεξηγημένη γιατί σχεδόν πάντα παραπέμπει σε δράση που έχει να κάνει με την έννοια της ποσότητας. Σε πιο βαθύ επίπεδο η λέξη δύναμη έχει να κάνει με έναν τρόπο «μη» δράσης που όταν τον αντιληφθείς θα έχει να σου δώσει πολλά περισσότερα δώρα από αυτά που μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου όταν παλεύεις με σκιές που είναι αντανάκλαση καταστάσεων που δεν σε αφορούν με τον τρόπο που νομίζεις.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο κάποιες σημαντικές εξελίξεις έχουν να συμβούν στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων που διατηρείς στην ζωή σου με σχεδόν όλους τους ανθρώπους που υπάρχουν στο περιβάλλον σου. Η διάθεσή σου να βιώνεις πλέον όσο πιο αληθινές σχέσεις μπορείς, σε κάνει να αισθάνεσαι απόρριψη για κάποια συγκεκριμένα άτομα που όμως δεν μπορείς έτσι απλά να βγάλεις από την ζωή σου. Η ανάγκη σου για μια πιο ρομαντική κατάσταση όσο αφορά αυτές τις διαπροσωπικές σχέσεις, σε κάνει να μην ξέρεις μερικές φορές πώς να χειριστείς ανθρώπους με τους οποίους αισθάνεσαι ότι αυτό που έχετε είναι ψεύτικο, είτε αυτό είναι σε φιλικό, σε συγγενικό είτε σε επίπεδο γνωριμίας. Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα σύντομα για αυτό που αισθάνεσαι και άσε τα πράγματα να σου αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Μόνο τότε πάρε θέση γιατί τότε θα ξέρεις…

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, μπαίνεις σε μια φάση που σκέφτεσαι πολύ σοβαρά τι μπορείς να κάνεις για να τα κρατήσεις ισορροπημένα, για να τα ισορροπήσεις αν δεν είναι έτσι ή για να τα βάλεις σε μια πορεία αν μη τι άλλο πιο σταθερή. Αυτό που πρέπει να κατανοήσεις είναι ότι υπάρχουν άλλοι τομείς στην ζωή σου που σε επηρεάζουν άμεσα σε ψυχολογικό επίπεδο και πρώτα πρέπει να ρίξεις για λίγο το βάρος σου σε αυτούς γιατί μέσα από εκεί θα δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις που θέλεις και σε αυτόν τον τομέα. Πολλά πράγματα που σκέφτεσαι να κάνεις θα μπορέσουν να γίνουν αν φροντίσεις πρώτα να καλύψεις κάποιες συναισθηματικές ανάγκες που έχεις. Μετά θα έχεις μεγαλύτερη επίγνωση για το τι μπορείς να κάνεις για να βάλεις και τα οικονομικά σου σε ένα καλό δρόμο. Προς το παρόν να προσέξεις πολύ κάποιες οικονομικές συμφωνίες που ίσως θέλεις να κλείσεις και κράτα μικρό καλάθι σε αυτά που ακούς ή σε αυτά που σου προτείνουν.

Μέσα στην σχέση σου, αισθάνεσαι ή θέλεις να αισθανθείς πολύ όμορφα και αυτό τώρα ευνοείτε αφού έχεις την τάση να θέλεις να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα προς τον/ην σύντροφό σου για να δώσεις όλες τις ευκαιρίες που μπορείς για να περάσετε καλά και οι δύο. Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα μεταξύ σας, μέσα σε αυτήν την περίοδο μπορεί εύκολα να επιλυθεί. Η καθαρότητα των συναισθημάτων που έχεις για τον άνθρωπό σου σε οδηγεί στο να λειτουργείς απέναντί του/ης διαισθητικά αφού είναι σαν ξέρεις τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει για να καλυφθούν οι ανάγκες και των δύο μέσα στην σχέση. Μην βιαστείς να δρομολογήσεις σχέδια που έχεις μέσα στο μυαλό σου για το μέλλον σου σε αυτόν τον τομέα και δώσε την ευκαιρία σε σένα αλλά και στην σχέση σου να πάει παρακάτω χτίζοντας ένα συναισθηματικό δέσιμο που μπορεί στην συνέχεια να σου φέρει αυτά που θέλεις σχεδόν αυτόματα χωρίς εσύ να κάνεις πράγματα που σου έχουν πει… ότι είναι απαραίτητα. Εστιάσου σε αυτά που έχεις με τον/ην σύντροφό σου γιατί προς το παρόν είναι πολύτιμα και όχι σε αυτά που θα μπορούσες να έχεις.

Αν δεν έχεις σχέση, κατά κάποιο τρόπο εσύ είσαι αυτός/η που μπλοκάρει αυτό που θα μπορούσες να έχεις, αλλά υπάρχει λόγος που το κάνεις αυτό. Αυτό ουσιαστικά δείχνει ότι δεν μπλοκάρεις κάτι, αλλά ακολουθάς έναν εσωτερικό μηχανισμό που σε κάνει να επαναπροσδιορίζεις την στάση που κρατάς μέσα σου στο θέμα της ερωτικής διάθεσης που έχεις απέναντι σε σένα, στα πράγματα, την ζωή σου και τελικά στον οποιοδήποτε εν δυνάμει ερωτικό σύντροφο. Με λίγα και πιο απλά λόγια προσπαθείς να τα βρεις με την ερωτική πλευρά του εαυτού σου. Ανακαλύπτεις πως είναι να αγαπάς πρώτα εσένα και αυτό χρειάζεται λίγο χρόνο για να συμβεί και να εκδηλωθεί στην ζωή σου. Όσο πιο πολύ πλησιάζεις αυτήν την ιδέα, τόσο περισσότερο ανεβάζεις τις πιθανότητες να έλξεις ένα σύντροφο που θα πλησιάζει αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη.

Μέσα στο σπίτι σου, κάποια πράγματα έχουν συμβεί στο παρελθόν και τώρα κάποια από αυτά έρχονται και πάλι στην επιφάνεια και αναγκάζεσαι να χειριστείς για ακόμα μία φορά μια κατάσταση που σε στεναχωρεί γιατί κατά κάποιο τρόπο δεν μπορείς να την αποδεχτείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει έτσι απλά να αποδεχθείς πράγματα που δεν συνάδουν με την πορεία σου σαν άνθρωπος αλλά σίγουρα όταν υπάρχουν άλυτα θέματα που λειτουργούν σαν τροχοπέδη στην εξέλιξη που θέλεις να έχεις, τότε καλείσαι να κάνεις κάτι. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις στην παρούσα φάση είναι ότι μπορεί πολύ εύκολα να χάσεις τον αυτοέλεγχό σου και να μπεις σε μια αντιδραστική κατάσταση που μόνο στο επιθυμητό αποτέλεσμα δεν θα σε πάει. Μην αντιδράσεις με φόβο απέναντι σε οτιδήποτε συμβεί αλλά μην δράσεις και παρορμητικά γιατί αυτό που είναι να συμβεί θα συμβεί. Απλά μπορεί να συμβεί και με έναν όμορφο τρόπο που μέσα από μια κατάσταση φόβου εσύ δεν μπορείς να τον δεις. Μπορεί με μεγάλη σου έκπληξη να αντιληφθείς ότι αν λειτουργήσεις πιο συγκαταβατικά σε αυτό που σε αφορά και μόνο, τα πράγματα θα πάνε από μόνα τους στην θέση τους. Μερικές ενδοοικογενειακές συγκρούσεις που μπορεί να έχεις τώρα μπορεί να γίνουν αφορμή για να έρθεις πιο κοντά με δικά σου συγγενικά πρόσωπα. Αυτό μπορεί να είναι τώρα κάτι δύσκολο να το αντιληφθείς και τελικά μπορεί να πας στην αντίθετη πλευρά για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Μέσα στην εργασία σου αυτήν την περίοδο αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι σε μια μικρή μάχη ενδεχομένως με τους υπόλοιπους συναδέλφους, γιατί πλέον μια κατάσταση που εξελίσσεται σε κάνει να γίνεσαι πιο διεκδικητικός/η. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην λειτουργείς μέσα από εικασίες για πράγματα που νομίζεις ότι εξελίσσονται με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που εξελίσσονται αντικειμενικά. Σίγουρα υπάρχουν πολλά που σε αφορούν άμεσα μέσα στον εργασιακό σου χώρο αλλά πριν πάρεις θέση, πρέπει να σκεφτείς ποια από αυτά σε αφορούν πραγματικά. Αν τώρα σου προτείνουν ένα διαφορετικό οικονομικό καθεστώς, θα πρέπει να σκεφτείς πολύ προσεκτικά τι θα συμφωνήσεις. Αν σου δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσεις μια καλύτερη θέση από αυτήν που έχεις, τότε κάνε το αλλά διακριτικά και με υπομονή, διαφορετικά μπορεί πολύ εύκολα να βρεθείς στο… «κενό».

Αν έχεις δική σου δουλειά, μία επαγγελματική κίνηση που έχεις κάνει στο πρόσφατο παρελθόν μπορεί να την δεις τώρα να ευδοκιμεί. Αυτό όμως δεν σε ευχαριστεί άμεσα, αφού βλέπεις ότι κάποιο θέμα που σχετίζεται άμεσα με τα οικονομικά χρειάζεται την προσοχή σου για να μην υπάρξει πρόβλημα. Αν έχεις μεγάλη επιχείρηση και απασχολείς μεγάλο αριθμό εργαζομένων, μέσα σε αυτήν την περίοδο μπορεί να μπεις στην διαδικασία να δρομολογήσει απολύσεις για να μπορέσεις να εξασφαλίσεις ένα προς το παρόν αβέβαιο οικονομικό μέλλον. Σκέψου σοβαρά μια οικονομική πρόταση ή βοήθεια που μπορεί να σου δοθεί και ακόμα πιο σοβαρά σκέψου τους όρους που μπορεί να σου τεθούν…

Αν δεν έχεις δουλειά, τώρα υπάρχουν παράγοντες που σε πιέζουν περισσότερο από άλλες φορές για να βρεις, και μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα έχεις αγχωθεί ακόμα περισσότερο από την ιδέα της ανεργίας που παρατηρείς γενικά. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι λειτουργήσεις πιο αποφασιστικά προς μία κατεύθυνση και όχι προς όλες μαζί, ότι κι αν αυτό μπορεί να σημαίνει για σένα. Μην «κυνηγάς» πόρτες που έχουν κλείσει για σένα και εστιάσου περισσότερο σε κάτι που μπορεί να σου δώσει σταθερότητα και όχι μεγάλες… προοπτικές που μπορεί απλά να τις φαντάζεσαι.

Μερικές φορές ο φόβος για το τι έχει γίνει μας κρατάει καθηλωμένους, και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι απλά να αλλάξουμε το σημείο εστίασης που έχουμε σαν σημείο αναφοράς. Μην αφήνεις αυτό το «σημείο» να είναι κάτι στο παρελθόν γιατί τότε απλά… κυνηγάς την ουρά σου και θα την βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου.

Το πώς θα κόψεις τους αόρατους δεσμούς που σε καθηλώνουν στο παρελθόν είναι κάτι προσωπικό δικό σου για να το δουλέψεις. Το θέμα είναι ποιους από αυτούς μπορείς να αναγνωρίσεις; Δώσε για λίγο μια μικρή υποθετική απάντηση σε αυτό και πάρε αυτήν την σκέψη μαζί σου για λίγες ημέρες…!

 

Ζυγός

Ένα μικρό Όραμα…!

07_Zigos

Αισθάνεσαι έτοιμος/η για καινούργια ξεκινήματα σε πολλούς τομείς και αυτήν την τάση την αισθάνεσαι να βγαίνει πηγαία από μέσα σου αφού πλέον έχεις κατασταλάξει σε πολλά μέσα σου και νοιώθεις την ανάγκη όλο αυτό να το εξωτερικεύσεις και να το κάνεις πράξη και σε αντικειμενικό επίπεδο στην ζωή σου. Είναι σαν να έχεις βρει την άκρη σε διανοητικό και συναισθηματικό επίπεδο σε θέματα που μέχρι «εχθές» απλά τα σκεφτόσουν θεωρητικά.

Φυσικά χρειάζεσαι λίγο χρόνο ακόμη για να μπορέσει να ξεκαθαρίσει μέσα σου η εικόνα του πώς μπορείς αντικειμενικά να επαναπροσδιορίσεις κάποιες καταστάσεις αλλά πλέον καθοδήγησε από την παρόρμηση που νοιώθεις για να αλλάξεις τα πράγματα. Λίγο πιο συγκεκριμένα αυτό που αρχίζεις να βιώνεις είναι ένα ξεκαθάρισμα και ένας εστιασμός σε αυτό που αναγνωρίζεις ότι θέλεις να κάνεις.

Αυτό που είναι σημαντικό για σένα τώρα δεν είναι να αφήνεσαι στο συναίσθημα του «όλα θα πάνε καλά» αλλά να εστιάζεσαι στο «πώς θα πάνε όλα καλά». Αυτός ο εστιασμός είναι που σε κάνει πιο διαισθητικό/η γιατί αυτό που αλλάζει στην αντίληψή σου σε κάνει να γνωρίζεις τα πολύ συγκεκριμένα πράγματα που χρειάζονται την παρέμβασή σου.

Όλα αυτό έχει τα θετικά αλλά και τα «αρνητικά» του, αφού τις φορές που επαναπροσδιορίζεις μέσα σου μια κατάσταση, αυτό σε κάνει να την βλέπεις πλέον διαφορετικά και μερικές φορές αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι μπροστά σε παρεμβατικές αλλαγές που εσύ θα πρέπει να χειριστείς μέσα από ανατροπές που πρέπει να προκαλέσεις. Όταν αυτές οι ανατροπές αφορούν μόνο εσένα, τα πράγματα μπορεί να είναι απλά. Όταν όμως αυτές οι ανατροπές αφορούν και άλλα άτομα τότε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο πολύπλοκα.

Έτσι λοιπόν μέσα σε αυτόν τον μήνα αρχίζεις να παρατηρείς με άλλο μάτι κάποια από τα πολύ δικά σου ή γενικότερα τα κοντινά σου άτομα. Αναγνωρίζεις πλέον συνειδητά ότι κάποια από αυτά, είτε είναι φίλοι είτε είναι συγγενείς, έχουν περάσει και έχουν παραβεί κάποια όρια που μέχρι πριν δεν αναγνώριζες συνειδητά. Αυτό τώρα ξεκαθαρίζει για σένα και αρχίζεις να νοιώθεις έντονα την ανάγκη για να διεκδικήσεις πίσω αυτό που σου ανήκει. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μια μαχητική στάση από την πλευρά σου. Σημαίνει όμως αρχικά την αλλαγή της συμπεριφοράς που έχεις απέναντί τους σε επίπεδο «αναγνώρισης» μιας «καινούργιας» κατάστασης που ήδη υπάρχει. Αυτό είναι κάτι ουσιαστικό που δείχνει την εσωτερική αλλαγή που έχει αρχίσει να συμβαίνει μέσα σου. Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα για όλο αυτό και καλό θα ήταν να λειτουργήσεις σαν να κάνεις ένα βήμα πίσω με σκοπό να παρατηρήσεις εκ νέου μια κατάσταση που έχει πολλά να σου αποκαλύψει…

Ο συναισθηματικός μετασχηματισμός που έχει ξεκινήσει μέσα σου, πλέον αλλάζει και τις προτεραιότητες αλλά και τους στόχους που μπορείς να θέσεις μέσα σου. Αλλάζοντας την εσωτερική σου στάση απέναντι στα πράγματα αλλάζεις τις προτεραιότητες σου αλλά πλέον αλλάζει και η σημασία που είχαν για σένα συγκεκριμένες καταστάσεις και συγκεκριμένα πράγματα. Όλο αυτό τώρα επαναπροσδιορίζει πολλά και για τον οικονομικό τομέα που γενικότερα σε προβληματίζει έντονα τον τελευταίο καιρό. Για πολλούς από εσάς αλλάζει η έννοια του να νοιάζεστε για τα οικονομικά σας. Συνειδητοποιείτε πλέον με διαφορετικό τρόπο πράγματα που θέλετε να κάνετε, και πολλά από αυτά αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνουν πρέπει να αλλάξετε την οικονομική σας διαχείριση. Για να γίνει πιο κατανοητό όλο αυτό αξίζει να αναφερθεί το παράδειγμα κάποιου που ξαφνικά μπορεί να ανακαλύψει ότι έχει ένα όραμα για μια επιχείρηση που θέλει να δημιουργήσει μετά από μερικά χρόνια. Αυτό θα άλλαζε πολύ τον τρόπο που χειρίζεται τα οικονομικά του τώρα.

Πέρα από την θεωρία και λίγο πιο αντικειμενικά, αυτό που πρέπει να προσέξεις σε αυτόν τον τομέα είναι να μην μπεις σε περιττά έξοδα όσο βρίσκεσαι σε φάση αναζήτησης αν μη τι άλλο ενός οικονομικού στόχου. Το άγχος για την οικονομική σου κατάσταση δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. Καλό είναι να προβληματίζεσαι και να σκέφτεσαι το θέμα, αλλά όχι μέσα από τον φόβο που μπορεί να σε κάνει να κάνεις λάθος διαχείριση. Πρόσεξε πάρα πολύ αυτήν την περίοδο οποιαδήποτε οικονομική πρόταση μπορεί να δεχθείς γιατί μπορεί να κρύβει δεσμεύσεις με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα για το μέλλον. Αν έχεις νομικά θέματα στον τομέα αυτόν, πρόσεξε ποιους συμβουλεύεσαι γιατί οι ειδικοί που θα εμφανιστούν… δεν σου τα λένε όλα. Συμβουλέψου ανθρώπους που γνωρίζεις καλά και σκέψου αρκετά μήπως είναι χρήσιμο να αναβάλεις για λίγο οποιαδήποτε λύση μπορεί να φαίνεται τέλεια ή αρκετά δελεαστική.

Μέσα στην σχέση σου τα πράγματα αλλιώς δείχνουν προς τα έξω και αλλιώς τα βιώνεις εσύ. Για πολλούς από εσάς, αυτή η περίοδος θα είναι λίγο δύσκολη έως και καθοριστική για τα συναισθήματα που κρατάτε για τον/ην σύντροφό σας. Για κάποιους από εσάς η συνειδητοποίηση ότι απλά… «κρατάτε» ακόμα συναισθήματα μπορεί να είναι αυτή που θα σας κάνει να μπείτε σε μια φάση ξεκαθαρίσματος του τι θέλετε εσείς από εσάς και κατ’ επέκταση από τον άνθρωπό σας. Το πρόβλημα υπάρχει ουσιαστικά στην περίπτωση που έχετε κάνει σχέδια για το μέλλον. Η παρούσα κατάσταση όμως μπορεί να απομυθοποιεί κάποιες από τις προοπτικές που βλέπετε ή βλέπατε και αυτό μπορεί να σας πυροδοτεί πολύ άσχημα συναισθήματα που όμως έχουν την ρίζα τους σε μια νοητική απογοήτευση που και αυτή με τον καιρό θα σταματήσει να σας αφορά. Όχι για όλους όμως. Εσείς που επιλέγετε τις προοπτικές, θα δώσετε χρόνο στα πράγματα να εξελιχθούν και θα αντιμετωπίσετε το συναίσθημά σας στην πορεία. Εσείς όμως που δεν επιλέγετε τις «εν δυνάμει» προοπτικές, παίρνεται τώρα μια απόφαση και δρομολογείτε μια καινούργια κατάσταση όποια κι αν είναι αυτή.

Αν δεν έχεις σχέση, μέσα σε αυτό το διάστημα ευνοείτε πολύ το να κάνεις μία και κίνητρό σου σε αυτό, είναι η ετοιμότητα που νοιώθεις για να ερωτευτείς. Όσο πιο ξεκάθαρο είναι αυτό μέσα σου, τόσο περισσότερο αυξάνεις τις πιθανότητες και ουσιαστικά ανοίγεις μπροστά σου το πεδίο για να σε προσεγγίσουν άνθρωποι που επιθυμούν το ίδιο. Νοιώσε καλά με τον εαυτό σου. Νοιώσε ότι αυτό που θέλεις να ζήσεις το αξίζεις. Νοιώσε ερωτευμένος/η με την ζωή και αυτό που έχει να σου δώσει τώρα και αφέσου σε αυτό που σου έρχεται.

Όσο αφορά θέματα σπιτιού και οικογένειας, ενδεχομένως αρκετοί από εσάς να έρθετε αντιμέτωποι με κάποια κληρονομικά ζητήματα που πλέον έρχονται στην επιφάνεια για να λυθούν. Για πολλούς από εσάς το να λυθεί ένα κληρονομικό θέμα τώρα, μπορεί να είναι πιο σημαντικό από ότι νομίζεται γιατί αυτό που φαίνεται είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει αιτία και στο μέλλον και αφορμή… για να παγιώσετε μια πιο σταθερή κατάσταση σε κάποιους τομείς. Αρκετοί από εσάς που έχετε παιδιά, μέσα σε αυτήν την περίοδο θα χρειαστεί να στρέψετε την προσοχή σας λίγο περισσότερο από όσο συνήθως σε αυτά, γιατί τώρα το χρειάζονται. Αν κάποιο δικό σας άτομο μέσα στην οικογένεια, σας ζητήσει ή χρειάζεται βοήθεια καλό θα ήταν να μην την αρνηθείτε…

Μέσα στην εργασία σου μια περίοδος αποκαλύψεων ξεκινάει. Είτε επειδή εσύ το επιδιώκεις είτε επειδή έτσι γίνεται, πλέον αρχίζεις να μαθαίνεις πολλά που σε αφορούν αλλά μέχρι τώρα παρέμεναν «μυστικά». Σε πρακτικό επίπεδο, μέχρι το τέλος του μήνα θα μάθεις κάτι που σε αφορά άμεσα και αυτό μπορεί εύκολα να γίνει αφορμή για μια σημαντική εξέλιξη που σε αφορά. Ειδικά αν δουλεύεις σε μεγάλη εταιρία μπορεί τώρα να σου δοθεί η ευκαιρία να αναλάβεις κάτι καινούργιο που και εσύ θα ήθελες αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτό. Αν δουλεύεις σε μικρή επιχείρηση τα πράγματα απλά μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολα… Όπως κι αν έχει, πρόσεξε τι θα συμφωνήσεις και μην δελεαστείς από συμφωνίες που δεν συνάδουν με τα επαγγελματικά σου σχέδια ή με την προσωπικότητά σου.

Αν έχεις δική σου δουλειά καλά κάνεις και κυνηγάς την υλοποίηση ενός πρόσφατου επαγγελματικού σχεδίου που έχεις δρομολογήσει εδώ και λίγο καιρό. Έχει πολύ καλές προοπτικές και θα αποδώσει πολλά στο μέλλον. Πρόσεξε πολύ κάποιες συνεργασίες που πλέον δεν έχουν να σου δώσουν τίποτα γιατί μπορεί να έχουν να σου δώσουν μόνο ζημιά… Μια θετική πρόταση για μια συνεργασία τώρα μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται για αυτό επανεξέτασέ την όσες φορές χρειάζεται πριν καταλήξεις σε αυτήν. Γενικότερα τώρα είναι περίοδος που είσαι συντονισμένος/η με την διαίσθηση και το ένστικτο που μπορεί και σε κάνει να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις, απλά πρόσεξε γιατί υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζεις.

Αν δεν έχεις δουλειά, τώρα μπορείς εύκολα να βρεις, ειδικά αν ανήκεις σε αυτούς που μπορεί να αποχώρησαν πρόσφατα από μια εργασία μέσα στην οποία δεν έπαιρναν αυτά που έπρεπε να πάρουν… «Χτύπα» μεγάλες πόρτες και ακολούθα τις δικές σου επαγγελματικές προοπτικές…

Βρίσκεσαι σε ένα στάδιο που είναι κρίσιμο το να ακολουθήσεις αυτό που εσύ οραματίζεσαι για το μέλλον. Οι συμβουλές που μπορεί τώρα ακούς με προσοχή, μπορούν απλά να σου δείξουν μέσα σου αυτό που εσύ φιλάς για σένα. Μην επηρεάζεσαι από απόψεις που έχουν να κάνουν με την προσωπική άποψη του κάθε ανθρώπου για την δική του ζωή.

Όλοι μας ανά πάσα στιγμή, έχουμε κάτι να πούμε για τα πάντα. Δες εσύ τι έχεις να πεις για αυτά. Κάπου εκεί ανάμεσα… βρίσκεται η δική σου αλήθεια που έχεις χρέος προς τον εαυτό σου να την βρεις και να την ακολουθήσεις.

 

Σκορπιός

Μια Ξεκάθαρη Ουτοπία…!

08_Skorpios

Αρκετοί από εσάς, μέσα σε αυτήν την περίοδο, ενώ έχετε πολλά ανοιχτά θέματα επικεντρώνεστε μόνο σε ένα ή δύο που νοιώθετε ότι είναι τα πιο σημαντικά για εσάς προσωπικά. Η διαίσθησή σας ανοίγει σε μεγάλο βαθμό και αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε τα πράγματα διαφορετικά από πριν, αν και αυτό μερικές φορές μπορεί ουσιαστικά να προδίδει μια εν δυνάμει βαθύτερη αντίληψη που όμως κάποιους από εσάς σας φέρνει αντιμέτωπους με την αντικειμενική πραγματικότητα αλλά και κάποιους άλλους σας φέρνει αντιμέτωπους με βαθύτερες ψευδαισθήσεις ή και πεποιθήσεις που τελικά σας μπλοκάρουν σε πρακτικό επίπεδο.

Και στην μία, αλλά και στην άλλη περίπτωση αυτό που γίνεται είναι καλό, αρκεί να το προσεγγίσεις με τον τρόπο που σε αφορά και όχι με τον τρόπο που φαντάζεσαι βγάζοντας τα συμπεράσματα που θέλεις για να ικανοποιήσεις μια προσωποποιημένη εγωική συμπεριφορά απέναντι στα θέματα ή και τους ανθρώπους που σε αφορούν μέσα στην καθημερινότητά σου.

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα δεις να αλλάζουν πολλά γιατί εσύ είσαι έτοιμος/η να δεις τα πράγματα διαφορετικά και αυτό αλλάζει την αντίληψή σου και στην συνέχεια την στάση σου απέναντι σε αυτά. Προσπάθησε όσο μπορείς από την πλευρά σου να κάνεις αυτό που χρειάζεται για να μην ακολουθάς ασυνείδητα τα απωθημένα ανεκπλήρωτων επιθυμιών που μπορεί απλά να σου δημιουργούν λανθάνων πεποιθήσεις ή φόβους που δεν είναι αντικειμενικοί. Είναι άλλο το να ακολουθάς το ένστικτό σου και άλλο το να ακολουθάς προβολές που δημιουργείς μέσα από αυτό.

Γενικότερα τον τελευταίο καιρό, σε απασχολούν έντονα θέματα σχέσεων που έχεις σε όλα τα επίπεδα. Σχέσεις ερωτικές, συγγενικές, φιλικές ή και απλές γνωριμίες που έχεις κάνει, τώρα έρχονται στην επιφάνεια και αισθάνεσαι την ανάγκη να τις παρατηρήσεις και να τις επεξεργαστείς με άλλο «μάτι». Αυτή η διαδικασία εκπροσωπεί την ανάγκη σου για επαναπροσδιορισμό του δικού σου τρόπου επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους αλλά και με το περιβάλλον σου γενικότερα.

Για κάποιους από εσάς έχει ξεκινήσει μία εσωτερική διαδικασία μετάλλαξης αυτού που μέσα σας είναι ο «πυρήνας» της σύνδεσής σας με το περιβάλλον σας. Είναι πολύ σημαντικό για έναν άνθρωπο να αντιλαμβάνεται και στην συνέχεια να συνειδητοποιεί τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Αυτό τις περισσότερες φορές είναι «κλειδί» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αυτόν που το συνειδητοποιεί για να χειριστεί καταστάσεις αλλά και ανθρώπους με έναν αντισυμβατικό τρόπο. Αυτό για να εξηγηθεί θέλει πολύ χώρο… Αυτό που μπορεί έτσι απλά να ειπωθεί, είναι ότι όσο πιο συνειδητά γίνεται αυτή η διαδικασία τόσο μεγαλύτερα τα δώρα της για αυτόν/ην που την κάνει…

Μην πτοηθείς από αυτό που μπορεί τώρα να σε κάνει να «χάνεις» ένα όραμα που μπορεί να είχες παλιότερα αλλά τώρα ακόμα και αυτό σε μπερδεύει. Θα το ξαναβρείς παρακάτω αφού πρώτα ολοκληρωθούν πολλά κομμάτια από την διαδικασία που περιγράφηκε στις παραπάνω γραμμές.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, μέσα σε αυτόν τον μήνα αυτά ευνοούνται γενικότερα σε όλα τα επίπεδα. Αν μαζεύεις ή χρειάζεσαι χρήματα για να κάνεις κάποια πράγματα που θέλεις, τώρα μπορείς να τα έλξεις πολύ πιο εύκολα αν αφεθείς να παρατηρήσεις το από πού μπορεί να σου έρθουν. Υπάρχουν άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν άμεσα σε αυτό ή ακόμα καλύτερα μπορούν άμεσα αυτά τα άτομα να σου δώσουν αυτό που χρειάζεσαι. Για αρκετούς από εσάς που έχετε βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο, αν ζητήσετε βοήθεια μπορεί εύκολα αυτή να σας δοθεί, αρκεί και εσείς από την πλευρά σας να δείχνετε την σιγουριά που μπορείτε να έχετε ότι αυτό που σκέφτεστε θα πετύχει ή ότι ο λόγος που τα χρειάζεστε είναι αντικειμενικός και εφικτός για να υλοποιηθεί. Πολλοί από εσάς θα οδηγηθείτε μέσα από τις κατάλληλες συγκυρίες στην έξοδο από κάποιο οικονομικό αδιέξοδο.

Μέσα στην σχέση σου τα πράγματα εξελίσσονται ακόμα κι αν εσύ τα βλέπεις στάσιμα λόγω της μεγάλης ανάγκης που έχεις για να προχωρήσεις σε πιο σταθερά βήματα με τον/ην σύντροφό σου. Την μία μέρα απλώνονται μπροστά σου όλες οι υπέροχες προοπτικές που θα μπορούσες να έχεις μαζί του/ης και «ακριβώς την επόμενη απλώνονται μπροστά σου όλες οι φοβίες που μπορείς να έχεις και να προβάλεις σαν εμπόδια σε αυτόν τον δρόμο. Ενώ έχεις πολύ καλές προοπτικές με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να βρίσκεσαι μαζί, ταυτόχρονα επιλέγεις και μια στάση αυστηρής κριτική απέναντι στην όλη κατάσταση γιατί συνέχεια κάτι δεν σου αρέσει. Αυτό μπορεί να είναι αντικειμενικό, μπορεί όμως να είναι και προβολή δική σου. Είναι σημαντικό για σένα τώρα, να αφήσεις το ένστικτό σου να σε οδηγήσει όχι σε μια απόφαση αλλά σε μια διαφορετική στάση απέναντι στην σχέση που έχεις για να μπορέσεις να δεις ποια από όλα αυτά που φοβάσαι είναι αντικειμενικά και ποια από όλα αυτά είναι η εσκεμμένη «ουτοπία» που δημιουργείς για να οδηγηθείς κάπου αλλού…

Αν δεν έχεις σχέση και όσο λειτουργείς μέσα από πρότυπα για το ποια σχέση είναι η καλύτερη ή για το πώς είναι η σωστή σχέση που σου έχουν περιγράψει άλλοι άνθρωποι, τόσο απομακρύνεσαι εσωτερικά από το αφεθείς και να ζήσεις αυτό που θα μπορούσες να έχεις τώρα στην ζωή σου σε αυτόν τον τομέα. Αυτή είναι μια παγίδα που αφορά πολλούς ανθρώπους και όχι μόνο εσένα. Απλά προς το παρόν και εσύ κάνεις «παρέα» σε όλους τους υπόλοιπους που σχεδόν ηδονικά κρατάνε αυτήν την στάση ψάχνοντας το ιδανικό και το τέλειο, σαμποτάροντας κατά μία έννοια την ροή των συναισθημάτων που θα μπορούσαν να βίωναν αν αφήνονταν σε αυτό που η ζωή τους προσφέρει αλλά το αρνούνται μήπως μπορέσουν έτσι και ικανοποιήσουν πεποιθήσεις και προγραμματισμούς που τους έχουν φυτευτεί στο παρελθόν. Να θυμάσαι μόνο μία ερώτηση… Αυτό που έχεις απέναντί σου είναι το τέλειο ή είναι αυτό που θα μπορούσε αν το αφήσεις να σε κάνει ευτυχισμένο/η;

Μέσα στο οικογενειακό σου περιβάλλον έχει έρθει η ώρα για να κλείσει ένας «καρμικός» κύκλος που επαναλαμβάνεται με κάποια δικά σου άτομα. Για σένα που έχεις μάθει να λειτουργείς σαν συναισθηματικός/η νοσοκόμος/α, αυτό πλέον αλλάζει. Για σένα που έχεις μάθει να είσαι το «αποκούμπι» κάποιου γονιού, αυτό τώρα αρχίζει να αλλάζει. Για σένα που η οικογένεια έχει «καταντήσει» το «αντικειμενικό δεκανίκι» στην ζωή σου, τώρα αυτό σταματάει να υφίσταται και αρχίζεις να ανακαλύπτεις την ύπαρξη πολλών διαφορετικών δρόμων που μπορούν να σε οδηγήσουν μακριά από την κατάσταση που σε δεσμεύει απέναντι στα δημιουργικά σχέδια που μπορείς να έχεις. Συνειδητοποιώντας αυτήν την πλευρά των πραγμάτων είναι σαν να κάνεις το πρώτο βήμα που αρχικά βιώνεται σαν βαρύ και δύσκολο αλλά στην συνέχεια σε απελευθερώνει από αόρατα δεσμά τα οποία δεν έχουν κριτήριο την απόσταση…

Μέσα στην εργασία σας αρκετοί από εσάς αντιλαμβάνεστε την εύνοια που έχετε από την πλευρά της εργοδοσίας και καταλαβαίνετε σιγά σιγά ότι έχει έρθει η ώρα για να την αξιοποιήσετε ότι κι αν αυτό σημαίνει ξεχωριστά για τον καθένα. Μια σημαντική συζήτηση που μπορεί τώρα να κάνεις με κάποιον προϊστάμενο ή με την ίδια την εργοδοσία μπορεί να γίνει η αφορμή για να σου ανοιχτούν πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές στο μέλλον ειδικά αν εργάζεσαι σε μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση για μεγάλο διάστημα. Μπορεί προς το παρόν αυτό να αισθάνεσαι ότι δεν σε αφορά και τόσο άμεσα, αλλά σύντομα θα καταλάβεις ότι έχει έρθει η στιγμή για να αλλάξεις κάτι στον επαγγελματικό σου δρόμο και αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια ευκαιρία που δεν θα ξανάρθει τόσο εύκολα.

Αν έχεις δική σου δουλειά και πρόσφατα έχεις δρομολογήσει μια επιχειρηματική κίνηση, τώρα μαθαίνεις κάποια πράγματα που δεν ήξερες και αυτό αλλάζει όλο το τοπίο και σε άλλους τομείς της επιχείρησης που έχεις. Οι συνεργασίες που σκέφτεσαι ή συζητάς να κάνεις θα μπορέσουν να πετύχουν στο μέλλον και όχι άμεσα τώρα, αφού πρέπει πρώτα να λύσεις κάποια θέματα με τις συνεργασίες που έχεις ήδη, όποιες κι αν είναι αυτές. Μην πτοείσαι από δυσκολίες που απλά έχουν έρθει είτε σαν δοκιμασίες είτε σαν σημάδια που σου δείχνουν το πώς πρέπει να αλλάξεις την στάση σου και την διαχείριση που κάνεις μέσα στην δουλειά σου.

Αν δεν έχεις δουλειά… για πολλούς από εσάς που έχετε την δυνατότητα να περιμένετε και άλλο μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη, καλό θα ήταν να περιμένετε γιατί έτσι κι αλλιώς έχετε μια καλή δικαιολογία για να το κάνετε. Αν όμως δεν έχεις την δυνατότητα να περιμένεις… τότε ίσως θα ήταν καλό να ακολουθήσεις μια πρόταση που μπορεί να σου γίνει τώρα, χωρίς να εμμένεις σε δικαιολογίες που αντανακλούν «δανικές» πεποιθήσεις του περιβάλλοντός σου. Μέσα σε αυτό το διάστημα, μια συμβουλή που θα ακούσεις για αυτό το θέμα ίσως να έχει μέσα της μεγαλύτερη αλήθεια από αυτήν που νομίζεις.

Μερικές φορές που μας λείπει το κίνητρο για να κάνουμε συγκεκριμένες κινήσεις στην ζωή μας, μπορεί να καταληφθούμε από μια λανθάνον ενστικτώδη συναισθηματική κατάσταση μόνο και μόνο γιατί το βαθύτερο κομμάτι του «είναι» μας, ξέρει καλύτερα και το που πάμε… αλλά και το πώς θα πάμε προς τα εκεί.

Μέσα στην ουτοπία της παραπάνω πρότασης, ψάξε να βρεις την αλήθεια την δική σου και άσε την να σου δείξει ένα «τι…» λίγο «πως…» και πολλά… «γιατί».

 

Τοξότης

Ένα Μικρό Κενό…!

09_Toksotis

Το τελευταίο διάστημα βιώνεις μια εσωτερική πάλη κυρίως σε νοητικό επίπεδο που η αντανάκλασή της έχει άμεσα αποτελέσματα και σε συναισθηματικό επίπεδο. Κάποια θέματα που έχουν ήδη έρθει στην επιφάνεια σε βάζουν σε μια φάση επαναπροσδιορισμού μιας γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην ζωή σου και μέσα από αυτήν αρχίζει να γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το πώς θα ήθελες πλέον να είναι τα πράγματα σε συγκεκριμένους τομείς της ζωή σου.

Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις και ακόμα πιο όμορφο είναι να έχεις συγκεκριμένη εικόνα για αυτό που θέλεις να κάνεις ότι κι αν αυτό αφορά. Τι περισσότερες φορές που μπλέκουμε τα πράγματα είναι όταν δεν είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό που θέλουμε ή όταν έχουμε μια ουτοπική εικόνα για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα από μόνα τους. Όλα αυτά τώρα ξεκαθαρίζουν μέσα στο μυαλό σου και από την μία αρχίζεις να έχεις πιο γειωμένες επιθυμίες και από την άλλη σου γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το πώς αυτό μπορεί να γίνει πράξη.

Όλο αυτό έχει αρχίσει να έχει την αντανάκλασή του και στις διαπροσωπικές σχέσεις που έχεις με ανθρώπους που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή σου. Ο επαναπροσδιορισμός μιας κατάστασης ζωής, αλλάζει και την αντίληψη ή την άποψη που έχεις για συγκεκριμένα άτομα που σε περιβάλλουν και κατά κάποιο τρόπο ορίζεις πλέον διαφορετικά το ρόλο τους ως προς εσένα για κάθε ένα από αυτά τα άτομα ξεχωριστά. Η έννοια της φιλίας αποκτά άλλη σημασία για σένα και μπορείς μέσα από αυτήν να δεις τα φιλικά σου πρόσωπα διαφορετικά. Συνειδητοποιείς πλέον, βρίσκεις και βλέπεις την ουσία που υπάρχει πίσω από την επαφή που μπορείς να έχεις με τον κόσμο ή τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν και αυτό σε κάνει πιο ανοιχτό/η απέναντι σε κάποιες γνωριμίες. Φυσικά αυτό σε κάνει να θέτεις και διαφορετικά όρια στις καθημερινές σου συναναστροφές με αποτέλεσμα να απομακρυνθείς και από κάποιες από αυτές… για ρίξεις ένα πιο ουσιαστικό βάρος σε αυτές που έχουν βαθύτερο νόημα για σένα.

Τα οικονομικά σου ευνοούνται αυτόν τον μήνα και πιο συγκεκριμένα ευνοούνται κινήσεις που έχουν να κάνουν με επενδύσεις ή γενικότερα κινήσεις που αποσκοπούν σε μια καλύτερη οικονομική κατάσταση στο μέλλον. Μπορεί να αισθάνεσαι λίγο μπερδεμένος/η σε κάποια θέματα που θα μπορούσαν να σχετίζονται και με τον οικονομικό τομέα αλλά αυτό δεν σε επηρεάζει αρνητικά στην διαχείριση που κάνεις τώρα στα οικονομικά σου. Το αντίθετο. Η ξεκάθαρη αντίληψη που έχεις για πράγματα που θέλεις να πετύχεις στην συνέχεια, σε κάνει να λειτουργείς πιο εστιασμένα και στα οικονομικά θέματα που μπορεί να έρχονται στην επιφάνεια. Έτσι τώρα οι αποφάσεις ή οι κινήσεις που σκέφτεσαι ή που κάνεις έχουν να σε πάνε κάπου καλά. Μπορεί κάποια από τα αποτελέσματα να μην είναι άμεσα αλλά σίγουρα είναι άμεσα συγκροτημένος ο τρόπος που τα προκαλείς.

Μέσα στην σχέση σου αισθάνεσαι ερωτικά με τον/ην σύντροφό σου αλλά υπάρχουν φορές που εκλαμβάνεις μια μικρή αδιαφορία από την απέναντι πλευρά και αυτό σε κάνει να μπαίνεις σε σκέψεις και αν μη τι άλλο σε μια κατάσταση φόβου για το τι αισθάνεται ο/η σύντροφό σου για σένα. Όλο αυτό σε κάνει από την μία να σκέφτεσαι όλο και πιο έντονα το ερωτικό κομμάτι μέσα στην σχέση που έχεις, και από την άλλη σε κάνει να μπαίνεις σε μια διαδικασία αναγνώρισης των συναισθημάτων που νοιώθεις ουσιαστικά εσύ για τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να αγαπάς. Αυτό που σε αφορά άμεσα προς το παρόν είναι το δεύτερο. Αφιέρωσε χρόνο μέσα σου και παρατήρησε πιο βαθειά τι είναι αυτό που αισθάνεσαι ή τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι την μη ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Εκεί κρύβονται πολλά που χρειάζεται να αντιληφθείς για να προσχωρήσεις πιο συνειδητά σε μια σχέση που ακόμα δεν έχεις καταλάβει αν την αξίζεις ή όχι.

Όπως κι να έχει μην κρατήσεις αυτήν την διαδικασία «μυστική» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να μοιραστείς την αλήθεια σου με τον/ην σύντροφό σου μπορεί να είναι λυτρωτικό. Αυτή η περίοδος θα είναι πολύ αποκαλυπτική αν ακολουθήσεις το ένστικτό σου και τελικά μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως όταν έρθουν στην επιφάνεια πράγματα που προς το παρόν παραμένουν στην «άκρη»… με την ταμπελίτσα του «μην αγγίζεται»!

Αν είσαι μόνος/η και ειδικά για μεγάλο διάστημα, αυτό οφείλεται στο ότι ουσιαστικά μέσα σου δίνεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να ωριμάσει το συναίσθημά σου απέναντι στο θέμα έρωτας. Διαφορετικά έβλεπες αυτό το θέμα πριν ένα χρονικό διάστημα και διαφορετικά το βλέπεις τώρα. Αυτό, για αυτούς που το κάνουν συνειδητά, έχει πολλά «δώρα» να τους δώσει. Αυτοί που περνάνε αυτήν την διαδικασία ασυνείδητα απλά βιώνουν μια μικρή επιπλέον «ταλαιπωρία» και τελικά το μάθημα είναι διπλό αλλά μπορεί να παραμένει ασυνείδητο. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση το αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να συνοψιστεί σε μια λέξη. Ωριμότητα. Μέσα από την συναισθηματική ωριμότητα που χτίζεις μέσα σου, μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις και τώρα αυτό αρχίζει να γίνεται όλο και πιο εφικτό.

Μέσα στο οικογενειακό σου περιβάλλον, μπορεί πολλά να παραμένουν ίδια αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για σένα που τώρα κοιτάς έξω από αυτό για να μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα καινούργιο σημείο αναφοράς που θα σου αποκαλύψει τις προοπτικές που μπορείς να έχεις είτε μέσα είτε έξω από αυτό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλεις να κάνεις και κάποια οικογενειακά θέματα λειτουργούν σαν τροχοπέδη σε αυτά. Αυτή η συνειδητοποίηση από την άλλη, σε κάνει να επιταχύνεις την διαδικασία που θέλεις να βάλεις τον εαυτό σου για πετύχεις συγκεκριμένα πράγματα ή ακόμα και στόχους που πλέον θέτεις ξεκάθαρα προς έναν δρόμο «αυτοπραγμάτωσης». Αρκετοί από εσάς μέσα σε αυτό το διάστημα δρομολογείτε την αλλαγή κατοικίας σας οπότε ενδεχομένως μέχρι το τέλος του μήνα ή λίγο μετά, θα βρίσκεστε σε ένα χώρο που καλύπτει περισσότερες και πιο ουσιαστικές ανάγκες που έχετε. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνεται αργά και όχι με όλη την θέλησή σας αλλά ενστικτώδικα κατευθύνεστε από ένα όραμα που έχετε για την συνέχεια. Όταν αυτό σας γίνει πιο ξεκάθαρο, θα ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος μπροστά σας…

Μέσα στην εργασία σου βιώνεις μια μικρή ανασφάλεια μπροστά στο ενδεχόμενο να υποστείς μία μείωση μισθού ή γενικά μπροστά στο να αλλάξουν πράγματα που μέχρι σήμερα θεωρείς δεδομένα. Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι ότι οι εξελίξεις τρέχουν και προσπαθείς να προσδιορίσεις την θέση σου μέσα σε αυτές. Κάτι που μαθαίνεις τώρα, μπορεί να σε κάνει να φοβηθείς ακόμα περισσότερο αλλά προς το παρόν αυτό δεν σε αφορά άμεσα στο βαθμό που νομίζεις εσύ. Για κάποιους από εσάς ή κατάσταση μέσα στον εργασιακό σας χώρο αλλάζει με τέτοιο τρόπο που θα βγείτε ευνοημένοι μέσα από αυτήν. Αν θέλετε να διεκδικήσετε δικαιώματα μέσα σε αυτό το διάστημα, καλό θα ήταν να το κάνετε αλλά μέσα από μια θετική στάση ακόμα κι αν αυτή δεν είναι αληθινή.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, ένα οικονομικό θέμα έχει αρχίσει να διορθώνεται εξ’  αιτίας μια καλής συμφωνίας που έχεις κλίσει ή κλείνεις τώρα. Πρόσεξε ιδιαίτερα τους όρους ή γενικότερα τις προθέσεις που έχουν αυτοί με τους οποίους συνεργάζεσαι γιατί τα πράγματα δεν είναι και τόσο καθαρά από εκεί… Γενικότερα τώρα, ευνοούνται συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες ή οργανισμούς. Επειδή όμως το παρασκήνιο που σε αφορά, προς το παρόν «οργιάζει», θα πρέπει να είσαι προσεκτικός/η σε οτιδήποτε θεωρείς ότι γνωρίζεις γιατί απλά μπορεί να μην είναι έτσι ακριβώς αυτό ή αυτά που νομίζεις ότι γνωρίζεις. Μην ανοιχτείς πολύ σε θέματα οικονομικά και άφησε τα ρίσκα σε αυτόν τον τομέα για μετά. Εστιάσου στον επόμενο στόχο που σκέφτεσαι άμεσα γιατί έχει αρκετά να σου αποδώσει.

Αν δεν έχεις δουλειά, σταμάτα να χτυπάς… «…στου κουφού την πόρτα…». Ξέρεις ότι είναι «κουφός» και απλά κατευθύνεσαι από όμορφες αλλά στην βάση σους ουτοπικές αναμνήσεις που σου δημιουργούν αβάσιμες προσδοκίες για κάτι που… Θα… ήθελες. Έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις μια δουλειά σύντομα, αλλά πρέπει να αλλάξεις την στάση και την αντίληψή σου απέναντι στον τρόπο που αντιμετωπίζεις το θέμα «ψάξιμο». Μη περιμένεις να έρθει κάτι από μόνο του και απέφυγε να μπαίνεις σε τόσο μεγάλη νοητική ανάλυση για το τι μπορεί να είναι αυτό. Όσο πιο συναισθηματικός/η γίνεσαι σε αυτόν τον τομέα τόσο περισσότερες ευκαιρίες χάνεις. Σταμάτα να σκέφτεσαι και για λίγο απλά και μόνο… Δράσε.

Αυτή η περίοδος για σένα εκπροσωπεί μια μετάβαση από την σκέψη στην δράση. Από την λογική και συναισθηματική επεξεργασία στο βίωμα. Από την «φασαρία» στην γαλήνη. Από τα πάντα… στο κενό…

Ένας «αθλητής» την στιγμή της εκκίνησης, το μόνο που κάνει είναι να αδειάζει από τα πάντα… Μόνο έτσι θα μπορέσει να περάσει από «την τρύπα της βελόνας…». Δυστυχώς αυτή η παραβολή έχει παρεξηγηθεί και έχει χάσει το νόημά της, όμως έχει μέσα της πολλές μεγάλες αλήθειες και η πιο σημαντική είναι ότι ένας Κενός Νους… χωράει παντού.

Αυτό σε αφορά άμεσα τώρα. Σκέψου το λίγο την επόμενη στιγμή της επόμενης επιλογής που θα χρειαστεί να κάνεις.

 

Αιγόκερος

Ένας Μικρός… Γονιός…!

10_Aigokeros

Η προσωπικότητά σου αισθάνεται να πατάει καλά στα πόδια της και εσύ βρίσκεις σιγά σιγά τον τρόπο να εστιάζεσαι όλο και περισσότερο στον εαυτό σου.

Αυτή η φράση θα έπρεπε να σε προβληματίσει αρκετά αλλά εξαρτάτε από τον κάθε έναν από εσάς, το πώς αισθάνεται την έννοιά της μέσα σας. Από την μία κρύβει μια παγίδα, αλλά από την άλλη κρύβει και μια σπουδαία αποκάλυψη για αυτούς που δουλεύουν με τον εαυτό τους και τώρα κάποιες καταστάσεις έρχονται και μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις πράγματα για τον εαυτό σου που είναι σημαντικά να συνειδητοποιήσεις για να σταματήσεις να σαμποτάρεις ένα μεγάλο μέρος από το δυναμικό που έχεις αλλά είναι εγκλωβισμένο μέσα σε νοητικά συμπλέγματα που κουβαλάς αν μη τι άλλο για να μπορείς να βλέπεις τον κόσμο όπως σε κατευθύνουν οι πεποιθήσεις που έχεις για αυτόν.

Πολλοί από εσάς ανακαλύπτεται ένα όμορφο τρόπο αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον σας αλλά κάποιοι από εσάς κολλάτε στην αιγοκερίστικη αντίληψη που μερικές φορές σαν φέρνει σε μια συνεχή αντιπαράθεση με τον κόσμο που σας περιβάλει. Αν ανήκεις στην δεύτερη περίπτωση, μέσα σε αυτήν την περίοδο πρέπει να προσέξεις πολύ τα κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τις προθέσεις που έχεις για πολλά που σκέφτεσαι να δρομολογήσεις γιατί με τον καιρό θα ανακαλύψεις ότι ακόμα και τα πολύ όμορφα που σου έρχονται, τελικά καταλήγουν να είναι προϊόντα μιας παιδικής και ναζιάρικης (με την κακή έννοια) συμπεριφοράς που μέσα της κρύβει το σποράκι της ματαιότητας και όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή μπορεί να ξαναβρεθείς αντιμέτωπος/η για ακόμα μία φορά με έναν κύκλο καταστάσεων που η ψυχή σου δεν επιλέγει…

Γενικότερα αυτό το διάστημα αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν σαν «στρατιωτάκια» σε μια παρτίδα σκάκι και αυτό σε κάνει να μην εκφράζεις αυτά που πραγματικά έχεις μέσα σου σαν άνθρωπος. Αντίθετα υιοθετείς μια χειριστική στάση απέναντι στα κοντινά σου άτομα και τελικά αυτήν την τάση την καλύπτεις με την ψευδαίσθηση της πεποίθησης ότι φέρεις ευθύνη για συμπεριφορές που νομίζεις ότι καλείσαι να ελέγξεις για το «καλό» όλων…

Μέσα σε όλα αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω, και που για κάποιους μπορεί να φαίνονται μπερδεμένα… υπάρχει ένα μικρό «κλειδάκι» που αποκαλύπτει τον τρόπο που λειτουργείς και στον τομέα των οικονομικών σου. Άλλα φαντάζεσαι, άλλα κάνεις και άλλα τελικά συμβαίνουν επάνω στην διαχείριση της οικονομική σου κατάστασης. Μέσα σε αυτήν την περίοδο έρχεσαι άμεσα αντιμέτωπος/η με κάποιες επιλογές που έχεις κάνει σε αυτόν τον τομέα και υπάρχουν φορές που προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις τι δεν κάνεις καλά. Λοιπόν, τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι φαίνονται και συνοψίζονται σε μία και μόνη λέξη. Σταμάτα να νομίζεις! Κάνε αυτό που η φύση του ζωδίου σου ξέρει πολύ καλά να κάνει. Ξέρεις πολύ καλά πως γίνεται μία σωστή διαχείριση και ξέρεις και πολύ καλά και να την κάνεις πράξη. Απλά συνεχώς βρίσκεσαι σε ένα υποτιθέμενο αισιόδοξο δίλλημα του τι άλλο θα μπορούσε να γίνει για να «κόψεις δρόμο» και να πετύχεις αυτά που νομίζεις ότι είναι για σένα. Σταμάτα να «νομίζεις» και η βοήθεια που περιμένεις θα σου έρθει. Σταμάτα να νομίζεις και το πρόβλημα που εμφανίζεται, θα λυθεί. Σταμάτα να νομίζεις και κάνε αυτό που ξέρεις πολύ καλά ότι είναι το σωστό…

Μέσα στην σχέση σου έχεις αυτό που θέλεις γιατί εσύ αισθάνεσαι έτσι. Αυτό το μεταδίδεις με τον τρόπο σου και στον/ην σύντροφό σου… και όλα πάνε «καλά». Έχετε και οι δύο αυτό που θέλετε. Εδώ ακριβώς τίθεται ένα δίλλημα που κάποιοι από εσάς το βιώνεται περισσότερο συνειδητά από κάποιους άλλους. Κάποιοι από εσάς που μπορεί να είσαστε πιο συναισθηματικοί, «σκάβετε» πιο «βαθειά» προσπαθώντας να ανακαλύψετε τα αγνά συναισθήματα που θα σας οδηγήσουν στο μέλλον σε ακόμα πιο αγνές συναισθηματικές καταστάσεις. Κάποιοι άλλοι απλά ακολουθάτε τα δικά σας σχέδια βάζοντας που και που και τον/ην αγαπημένο/η σας μέσα σε αυτά. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις αυτό που τώρα σε προβληματίζει έντονα, είναι το που πας ή το που μπορείς να πας με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να βρίσκεσαι μαζί. Αυτό που σε ενδιαφέρει άμεσα είναι αν μη τι άλλο να δημιουργήσεις και να παγιώσεις μια σταθερή κατάσταση στον τομέα αυτό γιατί μέσα από αυτήν την κατάσταση θα πάρεις την αίσθηση, που δεν μπορείς ακόμα να δώσεις εσύ στον εαυτό σου… ότι πατάς στα πόδια σου.

Αν δεν έχεις σχέση, αντιμετωπίζεις τα πράγματα με την ελαφρότητα που έχεις ανάγκη να νιώσεις στον τομέα αυτό. Θέλεις να βιώσεις όμορφα και ερωτικά συναισθήματα χωρίς δεσμεύσεις και υποσχέσεις και προσανατολίζεσαι σε οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να σου δώσει ακριβώς αυτό. Πιο βαθειά μέσα σου νοιώθεις την ανέκφραστη ανάγκη για δέσμευση αλλά προς το παρόν την απορρίπτεις φαινομενικά για να μην μεταφέρεις τα λάθος μηνύματα στους λάθος ανθρώπους. Προσπάθησε να μην λειτουργείς εντελώς νοητικά και αν μη τι άλλο υπολογιστικά ή χωρίς αγάπη στον τομέα αυτό και αυτό που θέλεις θα το έχεις.

Μέσα στην οικογένειά σου, αν υπάρχουν άλυτα κληρονομικά θέματα, τώρα μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια για να λυθούν με όμορφο τρόπο και προς το συμφέρων το δικό σου αλλά και των υπολοίπων. Αν έχεις παιδιά, αυτή είναι μια καλή περίοδος για να ασχοληθείς μαζί τους αφού και εσύ αλλά και αυτά, το έχουν ανάγκη. Γενικά αυτό που ευνοείται τώρα είναι η αποκατάσταση οποιουδήποτε θέματος υπάρχει σε θέματα σχέσεων με τα πολύ δικά σου συγγενικά άτομα. Η σταθεροποίηση μιας κατάστασης μέσα στο οικογενειακό σου περιβάλλον ή μέσα στο σπίτι σου, αυτήν την περίοδο είναι πολύ σημαντική για σένα. Πολλοί από εσάς είσαστε έτοιμοι να μπείτε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, σε φάση αλλαγής σπιτιού. Αυτή είναι μια κίνηση που θα αποδειχθεί πολύ καλή μετά από λίγο καιρό και όχι άμεσα.

Μέσα στην εργασία σου, φροντίζεις να κρατάς τις ισορροπίες με τους υπόλοιπους συναδέλφους στο βαθμό που μπορείς και στον βαθμό που δεν θίγονται δικά σου προσωπικά επαγγελματικά συμφέροντα. Μια πρόταση που ενδεχομένως να δεχθείς πολύ σύντομα από την εργοδοσία σου, μπορεί να σου δημιουργήσει προοπτικές που μέχρι τώρα θέλεις και εσύ να έχεις. Προσπάθησε όσο πιο διακριτικά μπορείς να διεκδικήσεις μια οικονομική κατάσταση που είναι έτοιμη να διαταραχθεί από παράγοντες που ήδη γνωρίζεις αλλά ίσως δεν παίρνεις και τόσο σοβαρά.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, μια επαγγελματική κίνηση που σκέφτεσαι να κάνεις τώρα, είναι πολύ καλή αλλά ήδη αυτό το ξέρεις. Προσπάθησε να αποφύγεις οικονομικές επενδύσεις που δεν έχουν σταθερή βάση αλλά μην αποφύγεις επενδύσεις που έχουν να κάνουν με θέματα δομής της επιχείρησής σου. Αυτήν την περίοδο θα έχεις την ευκαιρία να παγιώσεις κάποιες μακροχρόνιες συνεργασίες που σου αποδίδουν αυτά που χρειάζεσαι χωρίς προβλήματα. Σκέψου πολύ σοβαρά μια πιθανή συνεργασία με κάποια μεγάλη εταιρία ή οργανισμό που όμως είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς μακρόχρονες συζητήσεις και από τις δύο πλευρές. Μια σημαντική συμβουλή ή βοήθεια που μπορεί να σου δοθεί τώρα, αν την αξιοποιήσεις σωστά θα έχει πολλά να σου δώσει άμεσα.

Αν είσαι άνεργος/η, αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα ακολουθώντας μια πρόταση που θα δεχθείς από κάπου που αρχικά μπορεί να σου φανεί λίγο αβάσιμη. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δεις τις προοπτικές που σου επιφυλάσσονται στο μέλλον μέσα από την ευκαιρία που σου έρχεται. Τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ στα χέρια σου αυτήν την περίοδο στον τομέα αυτό. Μην λειτουργήσεις απωθητικά  σε καινούργια πράγματα που εσύ ο/η ίδιος/ια έλκεις.

Υπάρχου στιγμές που ξέρεις ποιος/ια είσαι, τι θέλεις και που πας. Μέσα όμως σε κάποιες από αυτές τις στιγμές λειτουργείς σαν να απορρίπτεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτό θέλει μεγάλη αναλυτική ικανότητα για να συνειδητοποιηθεί σε ψυχολογικό επίπεδο από τον ίδιο τον άνθρωπο που το κάνει στον εαυτό του.

Μην μπεις σε αυτήν την διαδικασία. Απλά για λίγο σκέψου σαν να είσαι εσύ ο γονιός του εαυτού σου.

Τι θα έκανες για το παιδί σου…;

 

Υδροχόος

Μια μικρή Αναδιοργάνωση…!

11_Ydrohoos

Το διανοητικό «μπάχαλο» του παρελθόντος και οι προσδοκίες ενός όμορφου μέλλοντος που έχεις μέσα στο μυαλό σου, αρχίζουν σιγά σιγά να φιλτράρονται μέσα από την καρδιά σου. Στο επίκεντρο εσύ… που προσπαθείς να βρεις καινούργιες ισορροπίες μπροστά στα καινούργια και όμορφα πράγματα που αρχίζεις να έλκεις γιατί πλέον αλλάζεις την εσωτερική σου στάση απέναντι σε οτιδήποτε σε ενοχλεί ή σε έχει ενοχλήσει μέχρι και σήμερα.

Αυτός ο μήνας χωρίς υπερβολές σηματοδοτεί για πολλούς από εσάς την αρχή μιας καινούργιας εποχής – κατάστασης, που θέλετε να δρομολογήσετε ή πιο σωστά να έλξετε στην ζωή σας. Ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο αρχίζει να κάνει την δική του προσπάθεια αλλά το γενικό κλίμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με τρεις λέξεις… αλλαγή στάσης ζωής.

Έχουμε συνηθίσει να αντιλαμβανόμαστε ένα συγκεκριμένο κομβικό σημείο στην ροή του χρόνου σαν κάτι «μαγικό» που μετά από αυτό αλλάζουν σε μια στιγμή σχεδόν τα πάντα. Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση που όποιος την έχει, δημιουργεί μέσα στο μυαλό του αβάσιμες προσδοκίες και καταλήγει να διαψεύδει τον εαυτό του. Μην μπεις σε αυτήν την διαδικασία γιατί εδώ δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο.

Αυτό που συμβαίνει, αφορά μια λεπτή αλλαγή σε συνειδησιακό – αντιληπτικό επίπεδο που μέσα από αυτήν την αλλαγή καλείσαι να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργείς απέναντι σε κάποιους αν όχι σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Αντιλαμβανόμενος/η αυτήν την εσωτερική ανάγκη που έχεις για συγκροτημένες και όχι πλέον αφηρημένες προσεγγίσεις σε θέματα ζωής που σε αφορούν άμεσα, μπαίνεις σιγά σιγά στην διαδικασία να κάνεις συνειδητή προσπάθεια προς μια κατεύθυνση που το παρελθόν σου, χωρίς πλέον να λειτουργεί δεσμευτικά, θα γίνει η βάση για το μέλλον που θα έχει μέσα του ποιότητες που προς το παρόν προσεγγίζεις απλά σαν «κρυφές» ίσως επιθυμίες.

Η παραπάνω παράγραφος αφορά άμεσα εσένα που μέσα της εντόπισες κάτι… που σε έκανε να νοιώσεις μια μικρή αλήθεια να εκφράζεται με έναν τρόπο που αρκετό καιρό τώρα σου δημιουργεί κίνητρο για να δρας και να ψάχνεις… την αλήθεια μέσα στην δουλειά σου, μέσα στην σχέση σου, μέσα στην οικογένειά σου και τελικά μέσα από όλα αυτά… μέσα σε σένα. Αρκετοί πλέον από εσάς συνειδητοποιείτε ότι η δική σας εσωτερική αλήθεια, καθρεφτίζεται στο εξωτερικό σας περιβάλλον και αυτό σας δίνει τροφή για σκέψη και ακόμα περισσότερες συνειδητοποιήσεις που μέσα τους όλες έχουν ένα κοινό σποράκι.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο, για σένα που αναζητάς την εσωτερική σου αλήθεια, είναι πολύ σημαντικό να είσαι αμείλικτος/η με τον εαυτό σου. Αυτό που θα του δώσεις αυτό θα σου γυρίσει πίσω. Αυτό που θα δώσεις στο περιβάλλον σου, αυτό θα λάβεις. Αυτό που θα δώσεις στα κοντινά σου και αν μη τι άλλο συγγενικά σου άτομα, αυτό θα πάρεις πίσω σαν αντάλλαγμα μιας εικόνας που ανά πάσα στιγμή καθρεφτίζει τα θέλω τις επιθυμίες αλλά και τον τρόπο που τα κυνηγάς.

Λίγο πιο προσγειωμένα και αντικειμενικά, μέσα σε αυτό το διάστημα δώσε λίγο μεγαλύτερη προσοχή σε θέματα υγείας και προσπάθησε να είσαι όσο περισσότερο μπορείς σε εγρήγορση για να αποφύγεις καταστάσεις στον τομέα αυτό, που μπορεί να σου είναι απροσδόκητες και ξαφνικές.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, τώρα ευνοούνται κάποιες από τις κινήσεις που σκέφτεσαι να κάνεις αλλά χρειάζεται να προσέξεις ιδιαίτερα γιατί κάποιες άλλες μπορεί να έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις. Αν περιμένεις από κάπου χρήματα, ενδέχεται να τα πάρεις σύντομα. Αν έχεις νομικά θέματα σε αυτόν τον τομέα πρόσεξε ιδιαίτερα το πώς θα κινηθείς γιατί οικονομικά και νομικά μαζί, δεν ευνοούνται τουλάχιστον για λίγο. Μην βιαστείς να κάνεις οποιαδήποτε κίνηση δεν έχεις πρώτα σκεφτεί πολύ καλά και στην προκειμένη περίπτωση εμπιστεύσου το… «κάθε εμπόδιο για καλό».

Μέσα στην σχέση σου ειδικά αν βρίσκεσαι σε αυτήν για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει ένα όμορφο κλίμα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις αυτό που θέλεις και μέσα από αυτό νοιώθεις την παρόρμηση να κάνεις και πολλά άλλα πράγμα. Μέσα σε αυτό το διάστημα όμως υπάρχει ένα μικρό θέμα που κάποια στιγμή θα έρθει στην επιφάνεια και μια διαφωνία μεταξύ εσένα και του/ης σύντροφό σου, θα σας κάνει να διαφωνήσετε σε κάτι που το νοιώθετε και οι δύο σημαντικό αλλά οι απόψεις σας διίστανται. Έτσι κι αλλιώς είναι στην φύση του ζωδίου σου να έχεις άμεσα διαφωνίες με οτιδήποτε θέμα προκύπτει αλλά για άλλους λόγους από αυτούς που φαίνονται πάντα σε πρώτο επίπεδο. Προσπάθησε να δεις μέσα σου πιο καθαρά από πού προκύπτει η αντίσταση και η διαφωνία που έχεις στο να αποδεχθείς την στάση του/ης συντρόφου σου σε κάποια θέματα και μην μπαίνεις σε αυτήν την κατάσταση απλά και μόνο επειδή έτσι έχεις συνηθίσει να κάνεις. Πολλοί από εσάς μέσα σε αυτόν τον μήνα μπορεί να το τραβήξετε και λίγο παρακάτω και να έχετε και κάποια μικρά καβγαδάκια με τον άνθρωπό σας. Μην παρασύρεσαι από αυτό που «φαίνεται» και ψάξε να βρεις την ουσία που υπάρχει για σένα πίσω από όλα αυτά.

Αν δεν έχεις σχέση και ειδικότερα αν έχεις χωρίσεις πρόσφατα ή αν ακόμα κουβαλάς μέσα σου την βαριά ανάμνηση ενός χωρισμού, αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι αρκετά την εμπλοκή που μπορείς να έχεις με έναν/μία εν δυνάμει σύντροφο. Το θέμα όμως είναι να σταματήσεις να το σκέφτεσαι έτσι… σαν εμπλοκή. Όσο δημιουργείς μέσα στο μυαλό σου ένα σχέδιο για το «ερωτικό» σου μέλλον, δημιουργείς ταυτόχρονα και πεποιθήσεις για το ποιος/ια σύντροφος μπορεί να στο εκπληρώσει αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Και εδώ ακριβώς τίθεται ένα θέμα. Τι είναι αυτό που ουσιαστικά έχεις ανάγκη; Να εκπληρωθεί ένα σχέδιο ή να ερωτευθείς; Η στάση που κρατάς απέναντι στο θέμα καθορίζει την αρχή αλλά και την συνέχεια αυτού θα έλξεις.

Αν έχεις δική σου οικογένεια ένα θέμα που προκύπτει μέσα σε αυτήν σε προβληματίζει έντονα και πλέον αισθάνεσαι την ανάγκη να μιλήσεις για αυτό με κάποιο δικό σου συγγενικό ή φιλικό άτομο για να μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που έχεις για το θέμα. Κάνε αυτό που αισθάνεσαι και άκου αυτά που έχουν να σου πουν τα πολύ δικά σου άτομα που ξέρουν καλύτερα και μπορούν να σε συμβουλέψουν αυτά που έχεις ανάγκη. Γενικότερα μέσα στο σπίτι σου και είτε έχεις είτε δεν έχεις δική σου οικογένεια, υπάρχουν θέματα που το αφορούν και κατά κάποιο τρόπο τα έχεις παραμελήσει. Τώρα έχεις έρθει η στιγμή για να αλλάξει όλο αυτό και σιγά σιγά δημιουργείς μια καινούργια κατάσταση με τον τρόπο που θέλεις εσύ.

Όσο αφορά τον τομέα της εργασίας σου, σε έχει καταβάλει μια μικρή αίσθηση ανασφάλειας που έχει την ρίζα της στην έγνοια που έχεις για το αν θα μπορέσεις να κρατήσεις ή όχι τα κεκτημένα που θεωρείς ότι είναι δικά σου. Πολλοί από εσάς έχετε να κάνετε μια συζήτηση με τους εργοδότες σας ή οποία θα είναι πολύ καθοριστική για την συνέχεια και τις προοπτικές σας μέσα στον υπάρχοντα εργασιακό σας χώρο. Μια καινούργια συμφωνία μπορεί να σας προταθεί αλλά κατά κάποιο τρόπο δεν θα είναι αυτό που περιμένετε. Για κάποιους από εσάς θα αλλάξει λίγο το οικονομικό καθεστώς όπως το γνωρίζετε και για κάποιους άλλους που έχετε μία θέση, θα τεθεί ένα μικρό θέμα που όμως δεν θα εξελιχθεί άμεσα. Σε αντικειμενικό επίπεδο οι εξελίξεις που δρομολογούνται θα υλοποιηθούν λίγο αργότερα και όχι άμεσα τώρα.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση μία συμφωνία με μια μεγάλη εταιρία ή οργανισμό μπορεί εύκολα να ναυαγήσει αφού υπάρχει διαφωνία και από τις δύο πλευρές σε κάποια αν μη τι άλλο θεωρητικά αλλά ουσιαστικά σημεία. Υπάρχουν άτομα που δεν συμφωνούν με την κίνηση αυτή ότι κι αν αφορά, και ενώ εσύ νομίζεις ότι μιλάς με τους αρμόδιους… ουσιαστικά μιλάς με τους εκπροσώπους. Γενικότερα ένα επιχειρηματικό σχέδιο που σκέφτεσαι τώρα, δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί δεν είναι ολοκληρωμένο και σωστά δομημένο. Όπως κι αν έχει, τον τελευταίο καιρό είσαι έντονα προβληματισμένος/η με την πορεία της δουλειά σου και σκέφτεσαι ότι πρέπει να υπάρξει εξέλιξη που όμως προϋποθέτει πρώτα κάποιες εσωτερικές αλλαγές.

Αν δεν έχεις δουλειά, αυτή η περίοδος δεν σε ευνοεί για να βρεις μία άμεσα. Αυτό που φαίνεται είναι ο έντονος και μη εστιασμένος  προβληματισμός που έχεις επάνω στο θέμα. Την μία σκέφτεσαι να κάνεις το «ένα» και την άλλη σκέφτεσαι να κάνεις το «άλλο». Κατά κάποιο τρόπο είσαι νοητικά μπερδεμένος/η και αυτό σε κάνει να λειτουργείς με τον ίδιο τρόπο. Ξεκαθάρισε την σκέψη σου και σκέψου πιο εστιασμένα τι θα ήθελες να κάνεις επαγγελματικά. Αυτό θα σου ανοίξει τις πόρτες που θέλεις. Αυτό που θα μπορούσες να δοκιμάσεις άμεσα είναι απευθυνθείς σε παλιούς εργοδότες που στο παρελθόν είχες καλές σχέσεις μαζί τους.

Υπάρχουν στιγμές που ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις να κάνεις αλλά ταυτόχρονα προσπαθείς να αναγνωρίσεις τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράς με το περιβάλλον σου και αυτό σε κάποιες από αυτές τις στιγμές, λειτουργεί μέσα σου έως και λίγο αποδιοργανωτικά. Αυτό που καλείσαι να κατανοήσεις, εάν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δουλεύουν με το «μέσα» τους, είναι ότι αυτή η «δουλειά» δεν σταματάει ποτέ.

Ξέρεις πολύ καλά να αναγνωρίζεις τις επιθυμίες που έχεις. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να καλλιεργήσεις την διάκριση που μπορείς να έχεις όσο αφορά την σημαντικότητα αυτών των επιθυμιών. Ξέρεις πολύ καλά να το κάνεις αυτό αλλά πρέπει ταυτόχρονα να εμπιστευτείς τον «δρόμο» σου.

Την επόμενη φορά που θα έχεις ένα δίλλημα, απλά αναρωτήσου αν αυτό… συνάδει με τον δικό σου δρόμο. Έτσι απλά…!

 

Ιχθείς

Οι Ασκοί του Αιόλου…!

12_Ihthis

Συνειδητοποιείς πλέον αντικειμενικά την δύναμη της συνήθειας στην οποία έχεις παραδοθεί και αντιλαμβάνεσαι ότι ο τρόπος που δρας ή αντιδράς σε συγκεκριμένα εξωτερικά ερεθίσματα είναι ίδιος ανεξάρτητα από το τι καλείσαι να αντιμετωπίσεις σε πρακτικό επίπεδο σε διάφορους τομείς της ζωής σου. Το παράδειγμα του ελέφαντα* που δεν συνειδητοποιεί την δύναμή του ακόμα και όταν έχει μεγαλώσει και παραμένει υπό τον έλεγχο ενός μικρού σχοινιού… σε χαρακτηρίζει άμεσα αυτήν την περίοδο.

Αισθάνεσαι την εσωτερική δύναμη που έχεις σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα αλλά νοητικά είσαι κατά κάποιο τρόπο εγκλωβισμένος/η σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο αντίληψης που με δυσκολία σου επιτρέπει να δεις όλες τις εναλλακτικές λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις στα θέματα που σε αφορούν μέσα στην καθημερινότητά σου. Αυτό σου προκαλεί μια συναισθηματική σύγχυση που μερικές φορές σε κάνει να φαντάζεσαι ή να μεταφράζεις την πραγματικότητα με τρόπο που δεν σου επιτρέπει να δράσεις πρακτικά και συγκροτημένα για να οδηγηθείς σε αυτά που επιθυμείς με έναν πιο απλό τρόπο από αυτόν που έχεις συνηθίσει να υιοθετείς.

Εσείς που συνειδητοποιείτε αυτόν τον μηχανισμό αρχίζετε σιγά σιγά να λειτουργείτε διαφορετικά από αυτούς που δεν τον συνειδητοποιούν και μπαίνετε στην διαδικασία να αλλάξετε ριζικά κάποιες καταστάσεις που πλέον δεν σας εξυπηρετούν με τον τρόπο που υφίστανται μέχρι τώρα. Φυσικά αυτό δεν γίνεται να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη, αλλά σίγουρα κάθε φορά που συνειδητοποιείτε ένα ακόμα κομμάτι από την προσωπική σας ψευδαίσθηση, είναι σαν να προσθέτεται μια καινούργια συνειδητοποίηση στον προσωπικό σας αντιληπτικό μηχανισμό και μέσα από αυτόν αλλάζεται αργά αλλά σταθερά την εξωτερική σας πραγματικότητα με την οποία αλληλεπιδράτε άμεσα κάθε στιγμή.

Μέσα σε αυτήν περίοδο έχεις γενικά μια τάση απομάκρυνσης από όσα άτομα δεν είναι πραγματικά απαραίτητη η επικοινωνία μαζί τους αλλά αυτό γίνεται περισσότερο γιατί έχεις ανάγκη κάποιου είδους απομόνωσης για να μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις σκέψεις και τα συναισθήματα που σε μπερδεύουν ή ακόμα δεν είναι ξεκάθαρα μέσα σου. Αυτή η διαδικασία, σου είναι περισσότερο απαραίτητη από όσο εκφράζεις αντικειμενικά και είναι κρίσιμο για σένα τώρα να πάρεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να την ολοκληρώσεις με τον τρόπο που ξέρεις εσύ ότι θέλεις να την κάνεις.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, τα σκέφτεσαι πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα και όσο περνάει ο καιρός τα σκέφτεσαι ακόμα περισσότερο. Κατά κάποιο τρόπο έρχεσαι αντιμέτωπος/η με τις συνέπειες της οικονομικής διαχείρισης που έχεις κάνει τον τελευταίο καιρό και τώρα πιο συγκροτημένα αναζητάς λύση ή λύσεις στις «πληγές» που έχουν ανοιχτεί στον συγκεκριμένο τομέα. Προσπάθησε αν έχεις μαζεμένα χρήματα να μην τα χαλάς αλόγιστα σε πράγματα που δεν σου είναι απαραίτητα. Αν έχεις νομικά θέματα που αντιμετωπίζεις με τα οικονομικά σου, τώρα μπορεί να σου προταθεί μια καλή λύση που μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα καλό σημείο στο μέλλον αλλά θα χρειαστεί να είσαι διατεθειμένος/η να ακολουθήσεις αυτό που θα σου προτείνουν. Αν περιμένεις κάποια οικονομική βοήθεια, αυτή θα σου έρθει λίγο δύσκολα. Κατά κάποιο τρόπο οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζεται μερικοί από εσάς είναι ένα μάθημα για να φροντίσετε στο μέλλον να κάνετε την σωστή διαχείριση που ξέρετε να κάνετε όταν λειτουργείτε μέσα από την ωριμότητα και την εστίαση που μπορεί να σας δίνει η εμπειρία που έχετε αποκομίσει στο παρελθόν.

Τα οικονομικά σου, μέσα σε αυτήν την περίοδο μπορεί να γίνουν αφορμή για να δημιουργηθεί πρόβλημα και μέσα στην σχέση που έχεις. Αλλιώς υπολογίζεις κάποια πράγματα να γίνουν και αλλιώς γίνονται και αυτό για μερικούς/ες από εσάς, σε κάποια συγκεκριμένα θέματα ξεκινάει από την οικονομική ανέχεια και καταλήγει μέσα στην σχέση σας με τον/ην σύντροφό σας. Για όσους από εσάς ισχύει αυτό, τα πράγματα θέλουν λίγο προσοχή. Είναι άλλο πράγμα ένας εξωτερικός παράγοντας να αποκαλύπτει θέματα που πρέπει να λυθούν μέσα στην σχέση και είναι άλλο το να κλονίζεται αντικειμενικά η σχέση από πράγματα που δεν αφορούν την συναισθηματική κατάσταση μέσα σε αυτήν. Όπως κι αν έχει, είτε τα οικονομικά είτε άλλοι παράγοντες που έχουν να κάνουν γενικότερα με αποκαλύψεις, τώρα επηρεάζουν την σχέση σου με τον άνθρωπό σου σε βαθμό όμως που μπορείς να το διαχειριστείς. Μην αφήσεις εξωτερικούς παράγοντες, την δική σου ανασφάλεια ή πράγματα που δεν αφορούν την σχέση σου να μπουν μέσα σε αυτήν.

Αν δεν έχεις σχέση, είτε μια πρόσφατη γνωριμία είτε η δική σου πρόθεση σε κατευθύνει στο να θέλεις να κάνεις μία, αλλά κατά κάποιο τρόπο είσαι διστακτικός/η για να προχωρήσεις σε κάτι που δεν θα μπορεί να έχει σταθερές βάσεις έτσι όπως εσύ τις ορίζεις. Αν σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις μία σχέση, τότε κάνε την αλλά θέσε τα όρια που τα προσωπικά σου προβλήματα δεν θα σε επηρεάσουν αρνητικά ως προς αυτήν. Εσείς που μπορείτε να αντιληφθείτε τις λεπτές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προσωπικών προβλημάτων και συναισθηματικής ζωής, έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάνετε τώρα μια γνωριμία που όμως θα εξελιχθεί προς μια θετική και σταθερή κατάσταση στο μέλλον.

Μέσα στο σπίτι ή την οικογένειά σου είναι πολύ σημαντικό τώρα να αντιμετωπίσεις ένα θέμα (εκτός από το οικονομικό) που υπάρχει και σου δημιουργεί σκέψεις ανασφάλειας για το αν θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις όπως θα έπρεπε. Ξέρεις ενστικτωδώς πολύ καλά τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει αλλά το σκέφτεσαι πολύ και αυτό σε μπλοκάρει σε αντικειμενικό επίπεδο περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Στο βαθμό που έχεις «χρέος» απέναντι σε κάποια δικά σου άτομα, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη σου. Αν αφεθείς λίγο περισσότερο να δεις μέσα στην κατάσταση θα παρατηρήσεις ότι τα δικά σου άτομα έχουν λίγο διαφορετικές προθέσεις από αυτές που εσύ προβάλεις επάνω τους. Κράτα αυτήν την πληροφορία και ανέλαβε την δράση που σου αναλογεί αλλά με άλλη διάθεση από αυτήν που έχεις λόγω των έντονων σκέψεων που σε προβληματίζουν.

Στον τομέα της εργασίας, πολλοί από εσάς μέσα σε αυτήν την περίοδο θα έρθετε αντιμέτωποι με κάποιο πρόβλημα, ειδικά αν είσαστε στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο για μεγάλο διάστημα. Κάποιοι από εσάς νομίζετε ότι το χρονικό διάστημα που είσαστε εκεί θα λειτουργήσει θετικά για εσάς, αλλά έχει έρθει η στιγμή για να διαψευσθεί αυτή η πεποίθηση και τελικά θα καταλάβετε ότι αλλιώς έχουν τα πράγματα. Μην πέφτεις στην παγίδα να νομίζεις ότι αυτό που εξελίσσεται αφορά μόνο εσένα. Η πολιτική της κάθε επιχείρησης δεν εμπερικλείει τον διατυμπανισμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και εσύ σαν εργαζόμενος τα μαθαίνεις όταν αυτά έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Άρα αυτό που σε αφορά τώρα δεν αφορά μόνο εσένα. Αυτό που αφορά μόνο εσένα είναι το τι κάνεις εσύ από εδώ και πέρα απέναντι σε μια κατάσταση που σου αλλάζει τις προοπτικές οι οποίες δεν είναι και οι καλύτερες για το άμεσο χρονικό διάστημα που έρχεται.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση καλείσαι άμεσα να μπεις σε διαδικασία περικοπών, είτε αυτές αφορούν εργατικό δυναμικό, είτε οικονομικά θέματα, είτε ανοίγματα που γίνονται ή θα γινόντουσαν… Αυτό το διάστημα σε απασχολεί πολύ το θέμα της πορείας της επιχείρησής σου γενικότερα, και αυτό πυροδοτεί από την πλευρά σου πολλές συζητήσεις που κάνεις με ειδικούς και μη, για να μπορέσεις μέσα από αυτές να καταλάβεις τι θα ήταν σωστό να κάνεις για κάθε ένα από αυτά που σκέφτεσαι. Μην επενδύσεις πολλά σε θέματα συνεργασιών που αισθάνεσαι ότι δεν έχουν μέλλον, εκτός κι αν αυτές αφορούν μεγαλύτερες και υγιέστερες επιχειρήσεις από την δική σου. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε συμβουλέψουν ή ακόμα και να σε βοηθήσουν σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο πρόβλημα αλλά ακόμα είναι λίγο νωρίς για να το κάνουν αυτό αντικειμενικά.

Αν δεν έχεις δουλειά, μέσα σε αυτήν την περίοδο και επειδή εσύ το κυνηγάς, μπορείς να βρεις κάτι που αρχικά μπορεί να σε προβληματίζει το θέμα της προοπτικής μέσα σε αυτήν. Ακολούθα αυτό που σου έρχεται γιατί οι προοπτικές που αναζητάς είναι περισσότερο μέσα στο μυαλό σου. Στο μέλλον θα δεις ότι κάτι που βρίσκεις τώρα, σου ανοίγει και άλλες πόρτες στο μέλλον.

Συνήθως μια συνειδητοποίηση του τι είναι αυτό που γνωρίζουμε ότι ξέρουμε, ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» και φέρνει στην επιφάνεια όλα αυτά που πρέπει να τακτοποιηθούν για να ακολουθήσουμε αυτό που τελικά αναγνωρίζουμε ότι είναι για εμάς. Οι υποθέσεις ή οι καταστάσεις που καλείσαι τώρα να κλείσεις πίσω σου, είναι αυτές που όταν τις κλείσεις θα σου ανοίξουν τον δρόμο στους τομείς που σε ενδιαφέρουν. Για να αποδεχθείς το ένα… πρέπει να αποδεχθείς και το άλλο.

Προσπάθησε να αποκτήσεις την διάκριση του πότε πρέπει να είσαι παρατηρητής στα πράγματα και του πότε χρειάζεται να επεμβαίνεις σε αυτά. Όσο ακολουθάς την πεποίθηση ότι τα πάντα εξαρτώνται από σένα πέφτεις σε ένα φαύλο κύκλο… δράσεις αντίδρασης και τελικά ανασφάλειας για το αποτέλεσμα που μερικές φορές απλά δεν σε αφορά.

 

*Ο μικρός ελέφαντας

Στην Ινδία δένουν το ένα πόδι από τους πολύ μικρούς ελέφαντες σε ένα μικρό πασσαλάκη χωμένο στην γη, με ένα λεπτό σχοινί που δεν τους αφήνει να κινηθούν ελεύθερα. Έτσι μεγαλώνοντας με το ένα πόδι δεμένο, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι είναι πιο δυνατοί από τα «δεσμά» τους και πλέον σαν ενήλικες ούτε καν μπαίνουν στην διαδικασία να προσπαθήσουν να φύγουν από αυτά γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν ότι μπορούν.

 

Από τον Κανάρη Κάραλη

anak.rees@gmail.com

 

 

 
Σχολιάστε

Posted by στο 1 Ιουνίου, 2014 in Αταξινόμητα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: