RSS

Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια για τον Mάιο 2014 (με τις κάρτες Ταρότ)

03 Μάι.

my-face

Κριός

Γέφυρες…!

01_Krios

Μια μικρή εσωτερική συναισθηματική σύγκρουση που βιώνεις, αρχίζεις να την συνειδητοποιείς όλο και περισσότερο γιατί σιγά σιγά αρχίζεις να την βιώνεις και σε νοητικό επίπεδο. Βαθειά μέσα σου αισθάνεσαι όλο και πιο καθαρή την ανάγκη να κάνεις καινούργια και πιο καθαρά ξεκινήματα αλλά ασυνείδητα σε κρατάει πίσω ο φόβος για πράγματα που έχεις αντιμετωπίσει και σε κάποιο βαθμό κρατιέσαι από αυτά με έναν τρόπο που μόνο ανασφάλεια σου δημιουργούν. Αυτό το διάστημα, όσο περισσότερο συνειδητοποιείς αυτό το πράγμα, τόσο περισσότερο γίνεσαι ικανός/η να απεμπλακείς από αυτό.

Βλέπεις μέσα σου τους στόχους που σαν άνθρωπος μπορείς να θέσεις στην ζωή σου αλλά χρειάζεσαι και κάποιου είδους εξωτερική επιβεβαίωση για να μπορέσεις να τους θέσεις ξεκάθαρα και αν μη τι άλλο να τους ακολουθήσεις. Αυτός ο μήνας είναι σημαντικός για σένα, γιατί όσο περισσότερο συντονίζεσαι με τις πραγματικές σου ανάγκες τόσο περισσότερο θα μπορέσεις να έλξεις έναν δρόμο που θα μπορέσει να σε οδηγήσει στην ικανοποίησή τους και αυτό είναι σημαντικό να το κάνεις με καθαρό το συναίσθημά σου.

Υπάρχουν φορές που εξαιτίας εσωτερικών διλλημάτων που έχεις, μπλέκεις λίγο τα πράγματα μέσα στο μυαλό σου και αυτό σε κάνει επιρρεπή σε μια συμπεριφορά ίσως και λίγο άσχημη απέναντι σε δικά σου και όχι μόνο άτομα. Είναι καλό να λειτουργείς με έναν τρόπο που μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι αυτήν την αίσθηση δεν πρέπει να την αφήσεις να σε οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές με τα άτομα που συναναστρέφεσαι γιατί ξέρεις ότι αργότερα θα το μετανιώσεις.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, αυτή είναι μια περίοδος που καλείσαι να κάνεις σωστή διαχείριση και γενικότερα να δράσεις υπομονετικά περιμένοντας να δεις πρώτα αυτά που πρέπει να δεις, πριν πάρεις οικονομικές αποφάσεις που θα μπορέσεις τελικά να υποστηρίξεις σε βάθος χρόνου. Γενικότερα τώρα μπορείς να έχεις μεγάλη εύνοια σε αυτόν τον τομέα αν δράσεις μέσα από ωριμότητα και υπομονή σε αυτά που θέλεις να πετύχεις. Μία μικρή βοήθεια που μπορεί να περιμένεις από κάπου, τώρα θα σου έρθει αλλά θα χρειαστεί να προσέξεις τις δεσμεύσεις που μπορεί να δημιουργήσεις απέναντι σε άτομα ή οργανισμούς. Μην κλείσεις οικονομικές συμφωνίες αν διαισθάνεσαι ότι αυτά που σου ζητάνε δεν θα μπορέσεις να τα εκπληρώσεις.

Μέσα στην σχέση σου αυτήν την περίοδο θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα ενθουσιαστείς από κάποιες ιδέες που συζητάτε μαζί με τον/ην σύντροφό σου. Μπορεί να σχεδιάζεται να μείνετε μαζί, να αλλάξετε σπίτι ή να προχωρήσετε στην απόκτηση ενός παιδιού. Όλα αυτά μπορεί να είναι σημαντικά αλλά κάποια από αυτά είναι πιο σημαντικά από όσο νομίζεις και δεν θα πρέπει να δρομολογηθούν κάτω από την επιρροή μίας και μόνο ενθουσιώδεις περιόδου. Προσπάθησε να λειτουργήσεις όσο μπορείς πιο ώριμα και συγκροτημένα και δώσε χρόνο στα πράγματα και στις συγκυρίες να σου δείξουν αν τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να δρομολογήσεις κάτι που μπορεί να αλλάξει ριζικά την σχέση σου με τον άνθρωπο που αγαπάς. Το τέλος αυτής την περιόδου μπορεί να είναι περισσότερο αποκαλυπτικό από όσο περιμένεις για όλα αυτά που σε απασχολούν σε αυτόν τον τομέα.

Αν δεν έχεις σχέση, τώρα αισθάνεσαι περισσότερο έτοιμος/η από ποτέ για να κάνεις το επόμενο βήμα και ξέρεις μέσα σου ότι δεν προσπαθείς να καλύψεις μόνο την ανάγκη της ερωτικής επιθυμίας. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που σε κάνουν να νοιώθεις την ανάγκη ενός ερωτικού συντρόφου δίπλα σου. Ξεκαθάρισε και εστιάσου σε αυτό που πραγματικά θέλεις. Αυτό θα γίνει η αφορμή να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Μέσα στο σπίτι σου και την οικογένειά σου, ένα δικό σου άτομο έχει να σου δώσει πολύ χρήσιμες συμβουλές αυτήν την περίοδο και καλό θα ήταν να «είσαι εκεί» να τις ακούσεις. Σε πρακτικό επίπεδο πολλοί από εσάς σκέφτεστε την μετακόμιση ή γενικότερα την αλλαγή κατοικίας γιατί κάτι μέσα σας πλέον επιζητάει την αλλαγή σε πιο βαθύ επίπεδο. Μια βιαστική απόφαση τώρα μπορεί να αποδειχθεί λάθος αλλά σίγουρα αυτό θα πρέπει να γίνει, αν μη τι άλλο σε βάθος χρόνου, αν συνεχίσεις να αισθάνεσαι ότι αυτό είναι και το σωστό. Κάνε το βήμα αν το αισθάνεσαι θετικό και μην ακολουθήσεις απλά μια άσχημη διάθεση που σε σπρώχνει να αποφύγεις κάτι. Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεσαι ότι οι δημιουργικές δυνάμεις και ικανότητες που έχεις, δεν μπορούν εκδηλωθούν στο χώρο που βρίσκεσαι. Αυτός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να δρομολογήσεις πολλά σε σχέση με τον χώρο που βρίσκεσαι.

Μέσα στην εργασία σου αρκετά πράγματα έχουν ισορροπήσει το τελευταίο διάστημα και εσύ αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε μια κατάσταση που μπορείς να διαχειριστείς πιο εύκολα από άλλους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στον ίδιο χώρο με σένα. Είναι σημαντικό τώρα να κρατήσεις την συναισθηματική σου ισορροπία μέσα στον εργασιακό σου χώρο και να μην λειτουργήσεις παρορμητικά όσο αφορά τις επαγγελματικές σχέσεις που διατηρείς. Πολύ σύντομα θα σου ανακοινωθούν πράγματα που μπορεί να σε βάλουν σε δίλλημα για την δική σου συνέχεια μέσα στην εργασία που βρίσκεσαι και πολλοί από εσάς θα χρειαστεί να σκεφτείτε πιο αντικειμενικά και συγκροτημένα για το πώς θα χειριστείτε τα θέματα που θα προκύψουν.

Αν έχεις δική σου δουλειά, εδώ και πολύ καιρό καλείσαι να πάρεις αποφάσεις για θέματα που ακόμα δεν έχεις αντιμετωπίσει ευθέως. Αν και ακούγεται λίγο αντιφατικό για το ζώδιο στο οποίο ανήκεις, κάτι που θέλεις να δρομολογήσεις το σκέφτεσαι περισσότερο από όσο θα το σκεφτόταν ένας «κανονικός» Κριός. Αυτό δεν οφείλεται σε μια ενδεχόμενη αναποφασιστικότητα που μπορεί να έχεις αλλά στην διαίσθησή σου που σου δείχνει… πολλά. Σκέψου σοβαρά αυτό που θέλεις να κάνεις και μην δρομολογήσεις οποιαδήποτε  κίνηση πριν λάβεις σοβαρά τις συμβουλές που σου δίνονται για αυτό το θέμα. Αυτό το διάστημα ενώ κάποιες συνεργασίες φαίνονται πολλά υποσχόμενες, αυτές που ευνοούνται περισσότερο είναι αυτές που μπορείς να πετύχεις με μεγαλύτερες επιχειρήσεις ή οργανισμούς.

Αν δεν έχεις δουλειά, μέσα σε αυτήν περίοδο σε περιτριγυρίζουν πολλές ευκαιρίες και προτάσεις που όμως πρέπει να «ανοίξεις» λίγο τα μάτια σου για να τις δεις. Μερικές φορές το οικονομικό θέμα γίνεται κριτήριο για σένα χωρίς όμως να μπορείς να δεις τις προοπτικές που θα μπορούσες να έχεις στην συνέχεια. Μην πέφτεις σε αυτήν την παγίδα που μπορεί εύκολα να σε αποπροσανατολίσει και μακροχρόνια να σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Μερικές φορές κάποιες καταστάσεις που περνάμε στην ζωή μας δεν είναι αυτό που δείχνουν. Αυτές οι καταστάσεις συνήθως μας μπερδεύουν νοητικά αλλά και συναισθηματικά. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις ποιες από τις καταστάσεις που περνάς είναι αυτό που δείχνουν και ποιες όχι.

Κάποιες από αυτές μπορεί απλά να είναι… «γέφυρες» και τίποτα περισσότερο. Αυτό που καλείσαι να κάνεις είναι επιλέξεις αν θα τις περάσεις ή αν απλά θα κάτσεις επάνω σε αυτές για να αγναντεύεις την «όμορφη» θέα…!

 

Ταύρος

Μια Μικρή Μετάβαση…!

 02_Tauros

Τον τελευταίο καιρό έχεις την τάση να λειτουργείς περισσότερο σαν παρατηρητής στα πράγματα και γενικότερα στο περιβάλλον σου. Αισθάνεσαι την ανάγκη να συμμετέχεις σε πολλά, αλλά ταυτόχρονα έχεις και την ανάγκη να κρατάς και την εσωτερική απόσταση από όλα αυτά που προσπαθείς να καταλάβεις τον βαθμό που πλέον σε αφορούν. Από μία άποψη είναι σαν να προσπαθείς ασυνείδητα να επαναπροσδιορίσεις την θέση σου αλλά και από μία άλλη, είναι σαν να κάνεις υπομονή για κάτι που ακόμα δεν έχεις προσδιορίσει τι είναι αυτό.

Περνάς μία περίοδο τώρα που είναι σαν να έχεις χάσει για λίγο τον δρόμο σου. Ξέρεις τι είναι όλα αυτά που θέλεις να κάνεις αλλά τώρα τα μπλέκεις λίγο μέσα στο μυαλό σου και χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να καταλάβεις, αν μη τι άλλο ποια από αυτά είναι σημαντικά και ποια όχι. Όλο αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι μπλεγμένος/η σε θέματα που αφορούν όλους τους τομείς.

Όσο αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις που έχεις με ανθρώπους στο κοντινό σου περιβάλλον, λειτουργείς πολύ περισσότερο με την λογική και όχι με το συναίσθημα και αυτό σε κάνει να εκλογικεύεις τις σχέσεις με ανθρώπους που σε πλησιάζουν. Αυτό μαρτυράει ουσιαστικά την απόσταση που έχεις ανάγκη να κρατήσεις για λίγο ακόμα και από τα συγγενικά και γενικότερα τα δικά σου άτομα. Πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι και κάνε τα ξεκαθαρίσματα που έχεις ανάγκη να κάνεις αλλά μην το κάνεις αυτό με ακραίο τρόπο που μπορεί να σε οδηγήσει σε καταστάσεις που αργότερα θα μετανιώσεις.

Τα οικονομικά σου, θέλουν λίγο προσοχή αυτήν την περίοδο. Ενώ γενικά είσαι άτομο που κάνει καλή διαχείριση, τώρα μπορεί να μπεις σε περιττά έξοδα και ενδεχομένως να πάρεις ρίσκα τα οποία δεν θα μπορέσεις να διαχειριστείς στην πορεία. Πρόσεξε ακραίες οικονομικές κινήσεις που μπορεί να δελεαστείς να κάνεις και μην παρασύρεσαι από ανώριμες συμβουλές και προτάσεις που έχουν μεγαλύτερο ρίσκο από αυτό που μπορείς να αντέξεις εσύ στον τομέα αυτό.

Μέσα στην σχέση σου, αισθάνεσαι έντονη την ανάγκη να βρίσκεσαι κοντά με τον/ην σύντροφό σου. Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα έχεις την ευκαιρία να εκδηλώσεις τα ποιο όμορφα συναισθήματα που αισθάνεσαι για αυτόν/ην και όλο αυτό θα επιστρέψει σε σένα με πολύ όμορφο τρόπο. Μπορεί να μην είναι όλα τα θέματα λυμένα μεταξύ σας αλλά προς το παρόν η ουσιαστική ανάγκη που σε χαρακτηρίζει είναι να παραμερίσεις ότι δεν σε εκφράζει και να αφεθείς να νοιώσεις όμορφα μέσα σε αυτό που έχεις με τον άνθρωπο που αγαπάς. Θα ήταν καλό να μην μπεις στην διαδικασία να λύσεις τώρα αυτά που εσύ αντιλαμβάνεσαι σαν προβλήματα γιατί προς το παρόν αυτά δεν θα μπορέσουν να οδηγηθούν προς τα εκεί που θέλεις. Ένα ουσιαστικό πρόβλημα μπορεί να υπάρξει για εσάς που είσαστε παντρεμένοι ή απλά συζείτε. Αν κάτι τέτοιο προκύψει, τότε δώστε χρόνο στον σύντροφό σας για να μπορέσει να βρει τις ισορροπίες του/ης και μην πιέσετε τα πράγματα.

Αν δεν έχεις σχέση, αυτήν την περίοδο είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από μια υποκειμενική απογοήτευση που έχει την βάση της σε παρελθοντικές καταστάσεις που σε επηρεάζουν με τον κατάλληλο τρόπο για να νοιώθεις «λίγος/η» με τον εαυτό σου. Κατά κάποιο τρόπο είναι σαν προδικάζεις το αποτέλεσμα σε κάθε γνωριμία που μπορείς να κάνεις και τελικά απορρίπτεις, γιατί μέσα σου απορρίπτεις ένα κομμάτι του εαυτού σου εξαιτίας του φόβου ότι ο/η άλλος/η δεν θα σου αναγνωρίσει αυτά που αισθάνεσαι και μπορείς να δώσεις. Είναι άλλο πράγμα να χρειάζεσαι χρόνο για να ισορροπήσεις από κάτι παλιό που θέλεις να ξεχάσεις και άλλο το να κουβαλάς την απογοήτευσή σου στην επόμενη εν δυνάμει σχέση. Ξεκαθάρισε μέσα στο μυαλό σου τι είναι αυτό που σου δημιουργεί άσχημα συναισθήματα και αν χρειαστεί ζήτα βοήθεια για αυτό. Είναι σημαντικό να μπορείς να αναγνωρίσεις το πότε μπορείς αντικειμενικά να σταθείς εσύ μέσα σε μια σχέση.

Όσο αφορά το σπίτι και την οικογένειά σου, μια κατάσταση που δεν σου αρέσει μπορεί τώρα να κορυφωθεί και αρχίζεις να αλλάζεις την στάση σου απέναντι σε αυτήν. Κατά κάποιο τρόπο είναι σαν να παίρνεις μια απόφαση για το πώς θα χειριστείς τα πράγματα από εδώ και πέρα στο βαθμό που αυτά σε αφορούν. Κάποιοι από εσάς που είσαστε γονείς θα έρθετε αντιμέτωποι με την απόφαση ενός μέλους της οικογένειας για να κάνει πράγματα που δεν αρέσουν σε εσάς προσωπικά αλλά αναγκάζεστε να τα δηχθείτε γιατί αναγνωρίζεται το σωστό. Αυτό που φαίνεται είναι ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά αλλά χρειάζεται ένα μικρό χρονικό διάστημα για να μπορέσουν να αποκατασταθούν κάποιες ισορροπίες.

Μέσα στην εργασία σας αρκετοί από εσάς περιμένετε κάποια αναγνώριση ή την ικανοποίηση κάποιου αιτήματος που έχετε θέσει. Προς το τέλος αυτής της περιόδου θα μπορέσετε να καταλάβετε πιο αντικειμενικά τι τελικά μπορεί να γίνει για αυτό, οπότε μην πιέσετε καταστάσεις σε λάθος χρονική στιγμή. Γενικότερα κρατάς μια στάση αισιοδοξίας απέναντι στις εξελίξεις μέσα στον εργασιακό σου χώρο και προς το παρόν δεν σε απασχολούν και τόσα πολλά. Αν σου χρωστάνε χρήματα τώρα έχεις πολλές πιθανότητες να τα πάρεις όλα ή μέρος αυτών. Αν περιμένεις μια καλύτερη θέση ή μια αναγνώριση τότε αυτή συζητιέται αλλά ακόμα είναι λίγο νωρίς για να επισημοποιηθεί κάτι.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, έχεις αρχίσει να κουράζεσαι αρκετά με τα θέματα που αντιμετωπίζεις τον τελευταίο καιρό και βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μια σημαντική απόφαση που προσπαθείς να καταλάβεις αν είναι σωστή για να την πραγματοποιήσεις. Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι από όλα αυτά που αντιμετωπίζεις, για κάποια μπορεί να ευθύνεσαι εσύ προσωπικά αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα που ότι και να κάνεις η ευθύνη απλά δεν είναι δική σου. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορείς να αναγνωρίζεις την ροή των εξελίξεων και το πώς αυτές σε αφορούν. Αυτό που φαίνεται είναι ότι κάποιοι από εσάς σκέφτεστε να κλείσετε την επιχείρησή σας αλλά αρκετοί από εσάς σκέφτεστε να της αλλάξετε μορφή. Είναι πολύ σημαντικό τώρα να συμβουλευτής κάποιους ειδικούς που μπορούν να σε βοηθήσουν στα επαγγελματικά θέματα που έχεις και να στραφείς σε πιο σταθερές συνεργασίες που μπορούν να σου φέρουν τα αποτελέσματα που θέλεις.

Αν δεν έχεις δουλειά, μέσα σε αυτήν την περίοδο ενδεχομένως να δυσκολευτείς λίγο να βρεις, αν την ψάχνεις μέσα σε μεγάλες εταιρίες ή οργανισμούς. Αυτό αν είναι να γίνει, θα γίνει αργότερα. Προς το παρόν σκέψου το ενδεχόμενο να χτυπήσεις παλιές πόρτες ακόμα κι αν αυτές έκλεισαν πρόσφατα για σένα. Έχεις πολλές προοπτικές να βρεις κάτι μέσα από μία πρόταση που ακόμα δεν σου έχει γίνει αλλά όταν σου γίνει, δεν θα την αισθάνεσαι εσύ και τόσο καλή.

Υπάρχουν φορές που ένα και μόνο θέμα στην ζωή μας είναι τόσο σημαντικό από μόνο του, που συμπαρασέρνει και μπλοκάρει πολλούς τομείς μαζί. Ψάξε μέσα σου να δεις τι μπορεί να είναι τόσο σημαντικό για σένα. Συνήθως αυτό είναι κάτι το οποίο μας δυσαρεστεί αλλά δεν το παραδεχόμαστε ή δεν μπορούμε να το αναγνωρίσουμε ενώ το αισθανόμαστε. Δεν χρειάζεται να είσαι ψυχολόγος για να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε κάνει να μην αποδέχεσαι το τέλος κάποιων πραγμάτων. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι αυτά που πρέπει να αφήσεις πίσω σου, όσο τα κρατάς, δεν επιτρέπουν στα καινούργια να έρθουν.

Αποδέξου και άφησε την αλήθεια σου, να σου δείξει…!

 

Δίδυμοι

Ηρεμία…!

03_Didimoi

Αισθάνεσαι λίγο σαν τον δρομέα που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τον τερματισμό και ενώ μέσα σου αναγνωρίζεις όλη την κούραση που έχει συσσωρευτεί μέσα σου, από όλα αυτά που έχεις δρομολογήσει να κάνεις, δεν πτοείσαι και παίρνεις δύναμη από την ιδέα του τερματισμού που ουσιαστικά αυτή σου δίνει κίνητρο να συνεχίσεις. Για σένα η έννοια του τερματισμού δεν σημαίνει το τέλος κάποιων πραγμάτων αλλά την αρχή κάποιων άλλων και αυτό σε γεμίζει με αισιοδοξία και ενέργεια για να συνεχίσεις να κάνεις και άλλα πράγματα.

Μερικές φορές είναι λίγο δύσκολο να πεις σε έναν δίδυμο να σταματήσει να πάρει μια ανάσα αλλά το εάν την χρειάζεσαι το ξέρεις εσύ καλύτερα από τους άλλους. Αυτή είναι μια καλή περίοδος για σένα που μπορείς να την αξιοποιήσεις θετικά σε όλους τους τομείς αρκεί να χρησιμοποιείς ανά πάσα στιγμή αυτό με το οποίο κατά βάση είσαι προικισμένος/η. Την οξεία αντίληψη που μπορεί να επεξεργάζεται τα πράγματα γρήγορα την στιγμή που πρέπει.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο το κοντινό σου περιβάλλον μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις. Κάποιες από τις διαπροσωπικές σχέσεις που κρατάς μπορεί να περνάνε μια μικρή κρίση αφού αρχίζεις να διακρίνεις κάποια στοιχεία στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι που μπορεί να μην είναι όλα τόσο θετικά όσο θα ήθελες. Προσπάθησε να έχεις όσο περισσότερο συγκροτημένα κριτήρια σε αυτό το θέμα για να μην παρεξηγήσεις αυτά που βλέπεις  να συμβαίνουν από ανθρώπους που σε πλησιάζουν για όχι και τόσο ξεκάθαρους λόγους.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, γενικότερα αυτή είναι μια ευνοϊκή για σένα περίοδος, μέσα στην οποία αν μη τι άλλο θα έχεις αυτά που χρειάζεσαι. Αν έχεις κάνει κάποιου είδους επενδύσεις, τώρα μπορείς να τις δεις να αποδίδουν. Αν περιμένεις χρήματα από τρίτα άτομα ή κάποιου είδους βοήθεια, μπορεί αυτή να καθυστερήσει ή να ματαιωθεί για λίγο αλλά αυτό δεν πρέπει να το αξιολογήσεις αρνητικά μέχρι να δεις τα οριστικά αποτελέσματα. Αν εμπιστευτείς και αξιοποιήσεις τις εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα μπορείς να έχεις τα θετικά αποτελέσματα που θέλεις στο μέλλον. Γενικότερα αν έχεις μαζεμένα χρήματα προσπάθησε να μην τους βάζεις αλόγιστα χέρι, ειδικά αν αυτά τα χρήματα είναι μαζεμένα από σένα με τον προσωπικό σου κόπο.

Μέσα στην σχέση σου τώρα μπορούν να σου δοθούν πολλές ευκαιρίες για να έρθεις πιο κοντά με τον άνθρωπο που αγαπάς, ειδικά αν αυτή η σχέση που έχεις, έχει δημιουργηθεί πρόσφατα. Προσπάθησε να μην παρασύρεσαι από διάφορες προσωπικές φοβίες που μερικές φορές μπορεί να γίνονται κακοί σύμβουλοι για τα συναισθηματικά σου και προσπάθησε να αντιληφθείς τα πράγματα μέσα από μια αμοιβαία συναισθηματική ανταπόδοση που μπορεί να χτιστεί μεταξύ και των δυο σας. Μερικές φορές γίνεσαι περισσότερο ελεγκτικός/η από όσο ίσως χρειάζεται και αυτό μπορεί μακροχρόνια να σου δημιουργήσει πρόβλημα που τελικά να το προβάλεις στον σύντροφό σου. Αν καλείσαι να κάνεις κάτι, αυτό είναι να αντιμετωπίζεις τα θέματα που έρχονται προς το μέρος σου και δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνεις εσύ προς αυτά. Αξιοποίησε την κατάσταση όπως είναι και μην αποφύγεις τώρα οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί να θέσει κοινούς στόχους και για τους δυο σας που θα σας δώσουν άμεσα πολύ καλές προοπτικές.

Αν δεν έχεις σχέση, προς το παρόν και για λίγο ακόμα, κάνεις ένα μικρό εσωτερικό ξεκαθάρισμα στον τομέα αυτό. Μια κατάσταση από το παρελθόν υπάρχει ακόμα μέσα στο μυαλό σου και μπορεί να μην θέλεις ακόμα να αποκοπείς ουσιαστικά από αυτήν γιατί αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν προοπτικές που δεν θέλεις έτσι απλά να πετάξεις στα «σκουπίδια». Πάρε τον χρόνο σου και ξεκαθάρισε την θέση σου αλλά και την στάση σου στον τομέα αυτό. Οι προοπτικές που βλέπεις μερικές φορές σε κάποιον άλλο, βρίσκονται ουσιαστικά μέσα σου. Σε αυτές εστιάσου και αυτές άσε να σου δημιουργούν το κριτήριο που θέλεις για το τι θέλεις.

Μέσα στο σπίτι σου, αυτήν την περίοδο έρχεσαι αντιμέτωπος/η με πολλά ζητήματα ταυτόχρονα και καλείσαι να δώσεις λύση σχεδόν σε όλα άμεσα. Ξέρεις ότι δεν έχεις να φοβηθείς και πολλά, οπότε απλά ιεράρχησε και βάλε προτεραιότητες σε όλα τα ζητήματα και μην υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου. Γνωρίζεις ουσιαστικά τι πρέπει να γίνει σε κάθε ένα θέμα που προκύπτει και το μόνο που μένει είναι να δρομολογήσεις αυτό που είναι το σωστό.

Όσο αφορά την εργασία σου, μέσα σε αυτό το διάστημα κάποιες εξελίξεις που μπορεί να μην περιμένεις θα σε «ταρακουνήσουν» λίγο με την θετική έννοια. Το καθεστώς όπως το ξέρεις μέσα στον εργασιακό σου χώρο αρχίζει να αλλάζει και κατά μία έννοια καλείσαι να πάρεις θέση απέναντι σε αυτό, με τρόπο που δεν θα κλονισθούν τα επαγγελματικά σου συμφέροντα. Αν χρειάζεται να κάνεις κάτι, κάνε το τώρα που είναι ακόμα νωρίς και όσο πιο διακριτικά μπορείς για να ξεκαθαρίσεις την θέση σου. Προσπάθησε να διαχειριστείς την κατάσταση περισσότερο από αμυντική θέση και μην λειτουργήσεις επιθετικά γιατί αυτό μπορεί να γίνει αιτία για να χάσεις πολλά.

Αν έχεις δική σου δουλειά, μέσα σε αυτήν την περίοδο θα δεις να ολοκληρώνονται κάποιες υποθέσεις σου, σχεδόν από μόνες τους, όχι γιατί σου κάνουν «χάρη» αλλά γιατί έχεις δουλέψει εσύ γι’ αυτό. Κάποιοι οικονομικοί στόχοι τώρα θα εκπληρωθούν και αυτό θα σου δώσει την αισιοδοξία για να θέσεις τους επόμενους. Αν υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσεις προσπάθησε να τις κλείσεις αλλά δώσε προσοχή στο να λειτουργήσεις όσο περισσότερο συγκροτημένα μπορείς σε αυτό το θέμα γιατί ενδέχεται να βρεθείς ριγμένος/η αν κινηθείς απερίσκεπτα σε αυτό το κομμάτι. Γενικότερα τώρα είναι μια περίοδος που πρέπει να αποφύγεις να αφήνεις επαγγελματικά θέματα ανοιχτά γιατί άμεσα σου έρχονται ευκαιρίες που θα χρειαστεί να εκμεταλλευτείς.

Αν είσαι άνεργος/η, οι πιθανότητες να βρεις κάτι μέσα σε αυτήν την περίοδο είναι πάρα πολλές αν σταματήσεις να μπλέκεις τα πράγματα με εικασίες για το ποια πόρτα θα χτυπήσεις και τι θα γίνει ή δεν θα γίνει κλπ κλπ. Σίγουρα χρειάζεσαι να ξεκαθαρίσεις τους στόχους που θέλεις να θέσεις αλλά αυτό έχει διαφορά από το μπλέκεσαι σε εικασίες που δεν ξέρεις το κατά πόσο αντικειμενικές μπορεί να είναι. Στρέψου περισσότερο σε κάτι που μπορεί να σου δώσει σταθερότητα παρά τις προοπτικές που φαντάζεσαι γιατί προς το παρόν δεν είναι και τόσο ξεκάθαρες μέσα στο μυαλό σου.

Πολλοί από εσάς έχετε κουραστεί αλλά αρκετοί από εσάς δεν το συνειδητοποιείτε. Αυτό που φαίνεται είναι ότι έχεις μια βαθειά επιθυμία να κάνεις πολλά καινούργια ξεκινήματα και αναγνωρίζεις πρώτα από όλους εσύ, ότι έχεις δουλέψει για αυτά. Αυτή η δουλειά, δεν θα πάει χαμένη αν είναι «καθαρή». Στο τέλος θα πάρεις αυτό που σου αξίζει. Αν όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που έχεις ανάγκη, αυτό είναι να ασχοληθείς και λίγο με τον εαυτό σου. Να πάρεις τον χρόνο σου και να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη. Κάνε το τώρα που μπορείς…!

 

Καρκίνος

Λίγος Διχασμός και Αρκετή Αποδοχή…!

04_Karkinos

Μία πολύ θετική περίοδος ξεκινάει για σένα τώρα αν μπορέσεις να αποδεχθείς αυτό που πραγματικά αισθάνεσαι ότι έχεις βαθειά μέσα σου. Από την μία περνάς όλα αυτά που περνάς μέσα στην καθημερινότητά σου αλλά αρχίζεις να αναγνωρίζεις κάτι πάρα πολύ θετικό σε μια μικρή ακρούλα του ψυχισμού σου και αυτό δεν είναι άλλο από την ικανότητα να αφήνεσαι στην ομορφιά της κάθε στιγμής που ξέρεις ότι υπάρχει ακόμα και σε αυτά που δεν γίνονται με τον τρόπο που η προσωπικότητά σου θα ήθελε.

Είναι σαν ένα κομμάτι της ψυχής σου να σου θυμίζει την πραγματική αξία της ανθρώπινης υπόστασης που φέρεις και μέσα από αυτό εσύ να μπορείς να δεις ξεκάθαρα το τι αξίζει να νοιώθεις και τι όχι. Αυτό ακούγεται λίγο υπερβολικό ή και λίγο ουτοπικό. Δεν θέλει όμως πολύ κόπο από σένα για να μπορέσεις να το αναγνωρίσεις. Αν είσαι άνθρωπος που ψάχνει μέσα του… όλο αυτό γίνεται πιο εύκολο να το αναγνωρίσεις και μέσα σε αυτήν την περίοδο είναι πολύ σημαντικό για σένα να το συνειδητοποιήσεις και να το επιτρέψεις να έρθει στην επιφάνεια.

Την μία ημέρα μπορεί να ξυπνάς και να έχεις νεύρα και θυμό για τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν και την άλλη μπορεί να ξυπνάς και να τους αγαπάς όλους. Αυτή η παλινδρόμηση και ο φαινομενικός διχασμός προκαλείται από όλη αυτήν την κατάσταση που περιγράφτηκε παραπάνω. Προσπάθησε να μην λειτουργείς υπερβολικά μέσα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και πάρε για λίγο, αν το νοιώθεις, την θέση του παρατηρητή για να μπορέσεις μέσα από αυτήν, να αποστασιοποιηθείς από τις καταστάσεις που ενδεχομένως σε μπερδεύουν και δεν σε αφήνουν να αντιληφθείς την ουσία πίσω από όλα αυτά που γίνονται σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, προς το παρόν δείχνουν να είναι καλά αλλά αναγνωρίζεις ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο σταθερά. Ξέρεις ότι χρειάζεται να κάνεις πολλά ακόμα για να τα σταθεροποιήσεις αλλά τώρα είναι μια περίοδος που μπορείς να αξιοποιήσεις για να μπορέσεις να δρομολογήσεις κάποιες καταστάσεις και να εκμεταλλευτείς κάποιες οικονομικές ευκαιρίες ή και συγκυρίες που θα σου φέρουν την σταθερότητα που θέλεις στο μέλλον. Από σένα εξαρτάται τώρα ο δρόμος που θα χαράξεις στον τομέα αυτό. Χωρίς υπερβολές, προσπάθησε να κάνεις τώρα τις σωστές κινήσεις και χειρισμούς που θα αντιληφτείς ότι πρέπει να γίνουν. Απέφυγε να πάρεις ρίσκα που μερικές φορές σκέφτεσαι να πάρεις αν πραγματικά δεν ξέρεις σίγουρα που θα σε οδηγήσουν. Αν χρειαστείς οικονομική βοήθεια θα την έχεις αλλά πρόσεξε τις συμφωνίες που μπορεί να κάνεις.

Μέσα στην σχέση σου, βιώνεις μια διφορούμενη κατάσταση. Από την μία αισθάνεσαι να παίρνεις το συναίσθημα που θέλεις να βιώνεις με τον άνθρωπό σου αλλά από την άλλη υπάρχουν κενά που σε προβληματίζουν και δεν ξέρεις πως μπορείς εσύ να χειριστείς την όλη κατάσταση για να διορθώσεις αυτά που θα ήθελες, για να αισθανθείς ότι πραγματικά βρίσκεσαι μέσα σε μια ολοκληρωμένη σχέση. Για αρκετούς/ες από εσάς είναι σημαντικό να μην επιτρέψετε σε τρίτους ανθρώπους να σας επηρεάζουν. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους αλλά και εσείς έχετε τον δικό σας δρόμο. Υιοθέτησε αυτό το σκεπτικό και εστιάσου στον σύντροφό σου. Αν νοιώσεις την ανάγκη κάποια στιγμή να του/ης συζητήσεις κάποια θέματα που σε απασχολούν, κάνε το αλλά με προσοχή και όχι με την διάθεση του κριτή που αποδίδει ευθύνες.

Αν δεν έχεις σχέση, υπάρχουν πολλές στιγμές που αισθάνεσαι την ανάγκη να κάνεις μία αλλά εγκλωβίζεσαι μέσα σε μια μπερδεμένη διανοητική κατάσταση που δεν σε αφήνει να λειτουργήσεις συναισθηματικά απελευθερωμένα και αυτό σου στερεί την προοπτική που θα μπορούσες να δεις στον τομέα αυτό. Ξεκαθάρισε την σκέψη σου. Κέρδισε πίσω την αυτοπεποίθηση που είχες κάποτε και μην προβάλεις καταστάσεις από το παρελθόν σου στο μέλλον σου. Τώρα είσαι αυτός/η που είσαι και επιθυμείς αυτά που νοιώθεις ότι έχεις ανάγκη. Όσο πιο ξεκάθαρος/η είσαι εσύ σε αυτό το θέμα τόσο  πιο ξεκάθαρος θα είναι και ο άνθρωπος που θα έλξεις στο περιβάλλον σου για να ξεκινήσεις κάτι όμορφο.

Μέσα στο σπίτι σας πολλοί από εσάς σε πρακτικό επίπεδο νοιώθετε την ανάγκη να αλλάξετε τον χώρο σας και αρκετοί από εσάς το κάνετε πράξη. Κάποιοι μπορεί να μετακομίσετε ενώ αρκετοί θα αρκεστείτε σε μια εσωτερική αλλαγή που θα σας βοηθήσει να νοιώσετε την ανανέωση που έχετε ανάγκη. Δώσε λίγη προσοχή στην διαχείριση των οικονομικών του σπιτιού σου και αν είσαι γονιός μην παραμελήσεις τις ανάγκες των παιδιών σου αν έχεις, γιατί μέσα σε αυτήν την περίοδο σε έχουν περισσότερο ανάγκη από άλλες φορές. Για πολλούς/ες από εσάς το νέο μιας ξαφνικής εγκυμοσύνης μπορεί να σας ανατρέψει κάποια σχέδια και να σας προβληματίσει αρνητικά ή και θετικά…

Μέσα στην εργασία σου, τον τελευταίο καιρό υπάρχει παρασκήνιο που το αντιλαμβάνεσαι αλλά δεν έχεις όλες τις πληροφορίες για να καταλάβεις πως αυτό σε αφορά. Οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να φοβόσαστε. Το αντίθετο. Οι εξελίξεις που δρομολογούνται μπορούν να σας ανοίξουν περισσότερες προοπτικές στο μέλλον από αυτές που έχετε τώρα και το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαστε εκεί για να τις αξιοποιήσετε. Μία μικρή τάση εκνευρισμού με τους συναδέλφους υπάρχει αλλά ξεκινάει περισσότερο από σένα. Απέφυγε τώρα οποιεσδήποτε συγκρούσεις μέσα στον εργασιακό σου χώρο γιατί δεν θα σε οδηγήσουν κάπου και κράτα την σχέση σου με τους εργοδότες σου όσο πιο καλή μπορείς.

Αν έχεις δική σου δουλειά, τώρα μπορεί να δεις ένα επιχειρηματικό σχέδιο που κάνεις να μην προχωράει με τον τρόπο που ήθελες και μια συνεργασία να αλλάζει μορφή ειδικά αν αυτή αφορά μεγάλη επιχείρηση ή οργανισμό. Στρέψε την προσοχή σου στις συνεργασίες που μπορούν να είναι πιο σταθερές. Μια πρόταση που μπορεί να εμφανιστεί μπορεί να σε οδηγήσει σε ρίσκα στα οποία αργότερα δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς. Προσπάθησε να σκέφτεσαι αντικειμενικά και συγκροτημένα πριν από κάθε σου κίνηση και μην δρομολογήσεις σχέδια αν αυτά δεν είναι «καθαρά».

Αν είσαι άνεργος/η, αυτή η περίοδος είναι λίγο δύσκολη για να βρεις δουλειά γιατί ουσιαστικά έχεις την ανάγκη να ασχοληθείς περισσότερο με τον εαυτό σου και όχι με τα επαγγελματικά σου. Φυσικά το θέμα της δουλειάς είναι και θέμα επιβίωσης για τους περισσότερους αλλά όταν αυτό έρχεται σε σύγκρουση με άλλες εσωτερικές ανάγκες τότε τα πράγματα μπλέκονται. Αυτό που έχεις αντικειμενική ανάγκη τώρα, είναι να βρεις μια εργασία που θα σε ευχαριστεί και θα ανταποκρίνεται στα ταλέντα και τις ικανότητες που έχεις. Συνειδητοποίησε αυτό το κομμάτι και ψάξε εστιασμένα για μια εργασία που θα ξέρεις ότι θα σου δίνει εσωτερική ικανοποίηση. Αυτό έχεις ανάγκη τώρα και μέσα από αυτό θα σου ανοιχθεί αυτό που ψάχνεις. Μερικές φορές μια μικρή περίοδος εθελοντικής εργασίας ακόμα και χωρίς πληρωμή μπορεί να ανοίξει πόρτες που δεν είχαμε φανταστεί πιο πριν.

Είναι πολύ λίγες οι φορές που βιώνουμε πραγματικό διχασμό στην ζωή μας. Συνήθως αυτό που γίνεται είναι ότι ενώ γνωρίζουμε τι θέλουμε βαθειά μέσα μας, το περιβάλλον μας, μας υπαγορεύει τα αντίθετα από αυτά που αισθανόμαστε. Στην περίπτωση την δική σου, μέσα στο περιβάλλον σου υπάρχει και αυτό που θέλεις εσύ αλλά σου δίνεται με λίγο διαφορετικό τρόπο από αυτόν που περίμενες και αυτό είναι λίγο δύσκολο για να το αποδεχθείς.

Πάρε το χρόνο σου και αποδέξου τις ανάγκες που έχεις πραγματικά. Συνειδητοποίησέ τες, πίστεψε σε αυτές και άφησέ τες να σου δείξουν την αλήθεια τους. Αν αποδεχθείς αυτές θα μπορέσεις να αποδεχθείς ένα μεγάλο κομμάτι της αλήθειας της δικής σου και αυτό θα μπορέσει να σε κάνει να αποδεχθείς και ένα μεγάλο κομμάτι από την αλήθεια που περιβάλει.

 

Λέων

Λίγη σκέψη… και πολύ Δράση…!

05_Leon

Αισθάνεσαι σε κάποιους τομείς τα πράγματα να είναι «κολλημένα» και μερικές φορές αγχώνεσαι από την αίσθηση που έχεις ότι δεν ξέρεις τι μπορείς να κάνεις για να «ξεκολλήσεις». Άλλες φορές  αυτή η αίσθηση είναι ουτοπική αλλά μέσα σε αυτήν την περίοδο έχεις και ένα δίκιο που μερικές φορές απλά σε «πνίγει». Βαθειά μέσα σου αντιλαμβάνεσαι ότι παλεύεις με όλα ταυτόχρονα αλλά και ότι βρίσκεσαι σε μια παθητική κατάσταση που απλά αμύνεσαι απέναντι σε όλα αυτά που σε απασχολούν και σου «τρώνε» την ενέργεια.

Κατά κάποιο τρόπο αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξεις λίγο την θεώρηση που έχεις για την όλη κατάσταση που αντιμετωπίζεις. Η αίσθηση ότι πας εκεί που φυσάει ο άνεμος μπορεί να σου δημιουργεί μια μικρή ανασφάλεια, αλλά από την στιγμή που υπάρχει μέσα σου, το καλύτερο που θα είχες να κάνεις είναι να την αποδεχθείς για λίγο για να μπορέσεις να πάρεις το μήνυμα που έχει να σου μεταφέρει.

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις αλλά χρειάζεται να πάρεις τον χρόνο που νοιώθεις ότι έχεις ανάγκη για να ξεκαθαρίσεις το νοητικό και τις σκέψεις σου, που αυτή την στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα πολλές αλλά δεν είναι και ξεκάθαρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχεις να συναντήσεις πολύ κόσμο και έχεις να πεις πολλά με πολλούς, αλλά με ένα συγκεκριμένο άτομο θα κάνεις κάποιες σημαντικές συζητήσεις για διάφορα θέματα που σε απασχολούν και μέσα από αυτές θα μπορέσεις να δεις λίγο πιο ξεκάθαρα κάποια θέματα. Μην αφεθείς να πέσεις στην παγίδα της αίσθησης ότι το περιβάλλον σου σε κρίνει και μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα για πράγματα που ακόμα δεν έχεις συνειδητοποιήσει την ρίζα τους.

Τα οικονομικά σου αυτήν την στιγμή χρειάζονται την καλύτερη δυνατή διαχείριση που μπορείς να κάνεις και ήδη αυτό το αισθάνεσαι και το κάνεις πράξη. Κάποιος, αν μη τι άλλο δικός άνθρωπος ενδεχομένως να σου κάνει μια πρόταση που μπορεί να είναι αντικειμενικά προς το συμφέρον σου αν την ακολουθήσεις. Αυτό όμως που έχεις ανάγκη να κάνεις εσύ, είναι να δεις χειροπιαστές ενδείξεις για το τι είναι σωστό να κάνεις από την πλευρά σου και έτσι λειτουργείς και σε αυτό το θέμα λίγο ανασταλτικά. Πολλοί από εσάς που έχετε χρέη, προβληματίζεστε αρκετά με το πια λύση μπορείτε να ακολουθήσετε και όση από εσάς έχετε ήδη φτάσει να έχετε νομικά προβλήματα που αφορούν αυτόν τον τομέα, προβληματίζεστε αρκετά για κάποιες λύσεις που σας προτείνονται.

Μέσα στην σχέση σου τα πράγματα για αυτήν την περίοδο τα αισθάνεσαι λίγο παγωμένα και έχεις σταματήσει να βλέπεις τις προοπτικές που προσπαθούσες να δεις μέχρι τώρα. Αυτό που χρειάζεται να προσέξεις είναι μήπως όλο αυτό είναι δική σου προβολή. Αν αυτό είναι αλήθεια, να βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι ο/η σύντροφό σου ίσως και να μην αξίζει μια συναισθηματική απομόνωση που είσαι έτοιμος/η εσύ να τον/ην βάλεις μέσα σε αυτήν γιατί στο μέλλον αυτό θα γυρίσει πίσω σε σένα. Σκέψου και διαχειρίσου πολύ προσεκτικά αυτήν την κατάσταση και αν διακρίνεις ότι αυτό ξεκινάει από σένα τότε συζήτησε ανοικτά όλα αυτά που σε προβληματίζουν. Ο βαθμός της θετικής έκβασης των πραγμάτων σε αυτόν τον τομέα εξαρτάται από τον βαθμό της δικής σου ειλικρινής στάσεις και πρόθεσης που θα κρατήσεις. Πρόσεξε να μην εξωτερικεύσεις αυτήν την ανάγκη προς λάθος πρόσωπο και προς λάθος τομέα.

Αν δεν έχεις σχέση, προς το παρόν δεν έχεις ανάγκη για κάτι σταθερό. Αυτό που φαίνεται περισσότερο είναι η ανάγκη σου για μια περιστασιακή σχέση που θα σε κάνει να ξεκολλήσεις από το παρελθόν και θα σε κάνει να νοιώσεις έντονα συναισθήματα. Μέσα σε αυτήν την διαδικασία χρειάζεται να λειτουργήσεις συνειδητά και με ειλικρίνεια για να μην χρησιμοποιήσεις κάποιον ή κάποια για να νοιώσεις εσύ αυτό που «χρειάζεσαι». Μια τέτοιου είδους σχέση φαίνεται να σου έρχεται αλλά χρειάζεται να εστιαστείς λίγο περισσότερο στα εσωτερικά σου κίνητρα για λειτουργήσεις λίγο πιο καθαρά σε αυτόν τον τομέα και για να μην χάσεις την ευκαιρία να κάνεις ένα πιο καθαρό ξεκίνημα που θα μπορέσει να σε οδηγήσει κάπου πιο ουσιαστικά.

Μέσα στην οικογένεια και αν μη τι άλλο μέσα στο δικό σου σπίτι, κάποιο θέμα τώρα έρχεται στην επιφάνεια για να μπορέσει να λυθεί. Πρώτα όμως πρέπει να παρατηρήσεις προσεκτικά και να αναγνωρίσεις τις ρίζες του προβλήματος. Υπάρχουν πολλοί στο περιβάλλον σου που τους αφορά όλο αυτό και αρκετοί από αυτούς έχουν πολύ καλές προθέσεις για μια θετική έκβαση και το λιγότερο… έχουν την πρόθεση να σε βοηθήσουν σε αυτό. Αν αυτό το θέμα είναι οικονομικής φύσεως, τότε μέσα σε αυτό το διάστημα θα είναι πιο εύκολο να δοθεί μια τουλάχιστον προσωρινή λύση και ένα δικό σου άτομο θα παίξει σε αυτό θετικό ρόλο. Αν αυτό είναι θέμα που αφορά τα παιδιά σου (αν έχεις) τότε τα πράγματα θα είναι πιο απλά αν λειτουργήσεις λίγο πιο διαισθητικά απέναντί τους. Χρειάζεται γενικότερα να πάρεις αποφάσεις αλλά αυτό που δεν χρειάζεται είναι η άμεση και βιαστική δρομολόγηση από σένα καταστάσεων που θέλουν τον χρόνο τους για να υλοποιηθούν.

Μέσα στην εργασία σου λειτουργείς σχεδόν αποκλειστικά και μόνο με την λογική απέναντι σε αυτά που αντιμετωπίζεις και καλά κάνεις, γιατί αυτό είναι που χρειάζεται να κάνεις αυτήν την περίοδο. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις να κάνεις τα όποια προβλήματα δικά σου με τον άσχημο τρόπο που θα μπορούσε να γίνει αυτό, και έτσι αποφεύγεις την συναισθηματική εμπλοκή που θα γινόταν αν μη τι άλλο σε κάποιο επίπεδο τραυματική για σένα. Κάτι μπορεί να σου ανακοινώσουν μέσα σε αυτό το διάστημα ή γενικότερα κάτι θα αλλάξει που θα σε προβληματίσει αρκετά. Αν εργάζεσαι σε μεγάλη επιχείρηση ή οργανισμό, θα πρέπει να δώσεις χρόνο στα πράγματα γιατί υπάρχουν μυστικά που δεν γνωρίζεις αλλά σε αφορούν. Αν εργάζεσαι σε μικρότερη επιχείρηση τότε τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολα.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, ένα καινούργιο επιχειρηματικό σχέδιο ή επαγγελματική κίνηση που δρομολογείς τώρα, έχει πολλές καλές προοπτικές αλλά πρώτα καλείσαι να λύσεις κάποια άλλα θέματα που γνωρίζεις ότι πρέπει να λυθούν. Αν αυτά τα θέματα είναι οικονομικά τότε εστιάσου σε αυτά. Μην αφήνεις τέτοιου είδους καταστάσεις να διαιωνίζονται. Μπορεί να χρειαστεί να αναβάλεις ή και να ματαιώσεις κινήσεις που δρομολογείς για να μπορέσεις να λύσεις πρώτα ζητήματα που λειτουργούν σαν τροχοπέδη στα σχέδιά σου και αυτό είναι κάτι απαραίτητο που πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα. Πρόσεξε πολύ μια συνεργασία που δελεάζεσαι να κάνεις με μια μεγάλη εταιρία γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως όταν σου αποκαλυφθούν τα βαθύτερα κίνητρα ανθρώπων που έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα από σένα.

Αν δεν έχεις δουλειά, η ανάγκη για να βρεις άμεσα μία, γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Αισθάνεσαι ότι δεν έχεις και μεγάλη βοήθεια σε αυτό, παρότι κάποιοι σε συμβουλεύουν πολλά. Στείλε τώρα βιογραφικά και χτύπα πόρτες μεγάλων επιχειρήσεων που έχεις ήδη σκεφτεί γιατί έχει έρθει η ώρα κάποια από αυτές να ανοίξει ίσως την στιγμή που δεν το περιμένεις.

Όσο μένεις μέσα σε μια κατάσταση που σε κάνει να αισθάνεσαι μόνος/η σου με τα προβλήματά σου, δεν οδηγείσαι κάπου αλλά αυτό το ξέρεις και ήδη το αναγνωρίζεις. Το θέμα είναι να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνος/η σου σε όλο αυτό. Το περιβάλλον σου τώρα μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά εποικοδομητικά σε ότι χρειάζεται αλλά φυσικά χρειάζεται να βάλεις και εσύ μπροστά όλη την ευφυΐα και την διάκριση που μπορεί να έχεις μέσα από την εμπειρία σου έως τώρα.

Ξεκαθάρισε την σκέψη σου και εστιάσου στις αποφάσεις που παίρνεις εσωτερικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να βρεις τον τρόπο να τις υλοποιήσεις μέσα από αυτόν τον τρόπο δράσης που ταιριάζει σε σένα.

 

Παρθένος

Λίγη Πίστη… και Λίγη Εμπιστοσύνη…!

06_Parthenos

Αισθάνεσαι ότι κάποια θέματα που σε απασχολούν έχουν πλέον ξεφύγει από τον έλεγχό σου αλλά ξέρεις ότι δεν είναι και τόσο απλό να τα αλλάξεις ή να τα αφήσεις έτσι απλά να γίνουν από μόνα τους. Τι μπορείς να κάνεις όμως για αυτά όταν εσύ δεν έχεις την λύση;

Αυτό το σκεπτικό μπορεί να σου στερεί κατά μία έννοια τις προοπτικές για πολλά, αλλά ταυτόχρονα αυτό μπορεί να σε συνδέσει με έναν όμορφο τρόπο με την πίστη που μπορείς να έχεις για την βοήθεια που μπορείς να πάρεις αν μη τι άλλο από το περιβάλλον σου. Πολλοί από εσάς, είναι σαν να έχετε ξεχάσει το ότι δεν είσαστε μόνοι σας σε αυτήν την ζωή και το βαθύτερο νόημα τον καταστάσεων που περνάτε έρχεται μέσα από αυτές για να σας ξαναθυμίσει κατά κάποιο τρόπο, αυτό ακριβώς.

Σαν άνθρωπος σου αρέσει να βοηθάς αλλά πρέπει να ξαναθυμηθείς ότι δεν βρίσκεσαι εδώ μόνο για αυτό. Αν το χρειάζεσαι, το περιβάλλον σου θα σε βοηθήσει και αυτό είναι κάτι που τώρα πρέπει να το εμπιστευτείς. Κάτω από αυτήν την έννοια δεν κρύβεται η τυφλή εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνεις στους ανθρώπους, ούτε η εμπιστοσύνη που θα έπρεπε να δείχνεις στον εαυτό σου αν ήταν καθαρός σαν προσωπικότητα. Αυτό που χρειάζεται να εμπιστευτείς είναι η ίδια η ζωή και πιο συγκεκριμένα η ζωή η δικιά σου με όλα τα γεγονότα και τα μαθήματα που έχει για σένα. Ίσως όλο αυτό να ακούγεται φιλοσοφικό για τους περισσότερους από εσάς αλλά για αρκετούς είναι σημαντικό να το ακούσουν. Εσύ που βρίσκεσαι σε αυτό το στάδιο, όλο αυτό μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα πολύ πιο διαφορετικά.

Γενικότερα ένα από αυτά που πρέπει να προσέξεις τώρα, είναι ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Μερικές φορές αισθάνεσαι ότι συναναστρέφεσαι με ανθρώπους πιο ισχυρούς από σένα και αυτό το προβάλεις και στα δικά σου άτομα, σαν να παίζεται κάποιο παιχνίδι μεταξύ σας. Μην μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία που ουσιαστικά έχει να μεταφέρει ένα μήνυμα προς τα σένα για τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου μέσα στο σύνολο.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, αυτήν την περίοδο γίνεσαι λίγο επιρρεπείς στο να χαλάσεις χρήματα για προσωπική ευχαρίστηση δική σου και αυτό είναι πολύ όμορφο και απαραίτητο αρκεί να γίνεται με το μέτρο που έτσι κι αλλιώς ξέρεις να κρατάς. Μερικές φορές, δικά σου άτομα σου ζητάνε χρήματα και η τάση που έχεις να σκέφτεσαι το εάν πρέπει να τα δώσεις ή όχι, σου δημιουργεί ενοχές για το εάν πρέπει να χαλάσεις χρήματα ακόμα και για σένα. Το τι περιμένει το περιβάλλον σου από σένα είναι εντελώς διαφορετικό κομμάτι από το τι θέλεις εσύ να δώσεις στον εαυτό σου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσεις μέσα σου γιατί παίρνει προεκτάσεις και σε άλλους τομείς που δεν θα έπρεπε. Αν δεχθείς την πρόταση για μια οικονομική επένδυση σκέψου την αρκετά σοβαρά γιατί μπορεί μακροχρόνια να είναι για το συμφέρον σου.

Μέσα στην σχέση σου, τα πράγματα τώρα είναι αρκετά καλά αφού αισθάνεσαι πολύ όμορφα με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να βρίσκεσαι μαζί. Μερικές φορές μπορεί να μπαίνεις σε σκέψεις για το γιατί δεν μπορείς να μοιραστείς ακόμα περισσότερα πράγματα με τον/ην σύντροφό σου αλλά συνειδητοποιείς ότι το θέμα της «τελειότητας» που ψάχνεις μπορεί απλά να είναι θέμα εξιδανίκευσης της σχέσης που έχεις, και αυτό σε κάνει να προσγειώνεσαι και κατά κάποιο τρόπο να μεταλλάσεις ή να γειώνεις το συναίσθημά σου με τρόπο πιο «ώριμο» και πιο συγκροτημένο. Αυτά που συμβαίνουν τώρα μεταξύ εσένα και του/ης συντρόφου σου είναι σημαντικά γιατί μέσα από αυτά συνειδητοποιείς ένα διαφορετικό τρόπο για να παγιώσεις στην ζωή σου μια όμορφη σχέση αγάπης, με όλα τα δώρα που μπορεί να σου φέρει αυτό. Λειτούργησε συναισθηματικά αλλά και πιο συνειδητοποιημένα μέσα σε αυτήν και τα καλύτερα έρχονται.

Το θέμα της εξιδανίκευσης αφορά και σένα που δεν βρίσκεσαι σε σχέση αυτόν τον καιρό. Κατά κάποιο τρόπο ακολουθάς ή κυνηγάς ένα έως και εξιδανικευμένο πρότυπο που προβάλεις στο αντίθετο φύλλο και αυτό σε κάνει πιο απρόσιτο σε καταστάσεις όμορφες που θα μπορούσες να ζήσεις αν λειτουργούσες σύμφωνα με την αντικειμενική ερωτική ανάγκη που έχεις και όχι με την προτυποποιημένη ανάγκη που προβάλεις για να βρεις το ιδανικό που υπάρχει μέσα στο μυαλό σου. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να διαλέξεις μεταξύ αυτού που προβάλεις και αυτού που έχεις ουσιαστική ανάγκη να ζήσεις. Μέσα σε αυτό το διάστημα, αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να σου αλλάξει την συναισθηματική αντίληψη που έχεις στον τομέα αυτό. Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται για να νοιώσει τι έχει ανάγκη και τι θέλει. Πάρε εσύ το χρόνο σου για να δεις την αλήθεια σου και τότε αυτό που θέλεις θα δεις ότι τριγυρνάει κάπου εκεί κοντά.

Μέσα στην οικογένειά σου ένα θέμα που υπάρχει, σε βάζει σε εσωτερικό δίλλημα και σε συναισθηματική εμπλοκή απέναντι σε μια κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και αρκετό καιρό αλλά εσύ δεν την μοιράζεσαι σχεδόν με κανέναν για λόγους ανασφάλειας που κουβαλάς. Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν αλλά εσύ δεν τα γνωρίζεις γιατί μερικές φορές δεν θέλεις απλά να τα αντιληφθείς. Όπως κι αν έχει, αντικειμενικά, τώρα κάποιες πληροφορίες θα σου αλλάξουν την στάση που κρατάς και αυτό θα γίνει αφορμή για να δρομολογήσεις την λύση στα θέματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι σου. Γενικότερα μπαίνεις σε μια φάση πιο αποκαλυπτική που θα δεις ότι κάποια πράγματα μπορούν να αλλάξουν από μόνα τους αν απλά εσύ αφεθείς στην ροή τον εξελίξεων και στην αλήθεια που υπάρχει πίσω από αυτήν.

Μέσα στην εργασία σας, για πολλούς από εσάς υπάρχει ένα παρασκήνιο που δεν σας αφορά για να το «σκαλίσετε». Σας αφορά όμως γιατί πυροδοτεί μια θετική εξέλιξη που σε λίγο καιρό θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι παίρνετε αυτό που αξίζετε μέσα στον εργασιακό χώρο που βρίσκεστε. Ακολούθα το ένστικτό σου μέσα στον χώρο της δουλειά σου αλλά απέφυγε να ανακατεύεις τα πράγματα γιατί τώρα μια κατάσταση είναι υπεράνω σου και λειτουργεί από μόνη της προς το συμφέρον σου.

Αν έχεις δική σου δουλειά εστιάσου πολύ σε κάτι καινούργιο που σκέφτεσαι να κάνεις μέσα σε αυτήν. Υπάρχει κάποιο άτομο που οι συμβουλές που σου δίνει δεν είναι του μυαλού του αλλά προέρχονται μέσα από εμπειρία που έχει σε θέματα που εσύ μπορεί να αγνοείς. Άκουσέ το με προσοχή και ακολούθα αυτά που αισθάνεσαι ότι σε αφορούν. Αν χρειαστείς βοήθεια οποιουδήποτε είδους θα την έχεις, οπότε δεν έχεις και πολλά να φοβάσαι. Αν δεχθείς μια πρόταση για συνεργασία καλό θα ήταν να την σκεφτείς πολύ σοβαρά γιατί αυτό που φαίνεται είναι ότι μέσα από αυτήν ενδέχεται να οδηγηθείς σε μια μακροχρόνια και σταθερή επαγγελματική κατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις τώρα, είναι να εστιαστείς με ξεκάθαρο τρόπο σε αυτά που νοιώθεις ότι θέλεις να κάνεις.

Για σένα που είσαι άνεργος/η, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις μία από τις προτάσεις που δέχεσαι τον τελευταίο καιρό. Μην αγνοείς συμβουλές που έρχονται μέσα από την οικογένειά σου ή από ανθρώπους του φιλικού σου περιβάλλοντος και σταμάτα να μπαίνεις σε διλλήματα απλά για να συντηρείς μια κατάσταση που για λίγο και σε κάποιο βαθμό σε έχει βολέψει.

Μπορούμε πολύ εύκολα να χανόμαστε στις λεπτομέρειες μιας καθημερινότητας που μας οδηγεί στην πολύ βαθειά πεποίθηση ότι μας αφορά ολοκληρωτικά. Η αλήθεια σου όμως είναι πιο απλή και όσο δεν την βλέπεις τόσο προκαλείς και άλλα γεγονότα, τέτοια που θα προσπαθούν να σου δείξουν ένα και μόνο απλό πράγμα που τώρα έχεις ανάγκη να δεις.

Εμπιστέψου αυτό που υπάρχει έξω από σένα.

Αυτό θα σου δείξει το πώς να εμπιστευθείς αυτό που υπάρχει μέσα σε σένα.

 

Ζυγός

Μια μικρή Σκιά…!

07_Zigos

Αισθάνεσαι να συνδέεσαι όλο και περισσότερο με κάτι μέσα σου που σου δίνει μεγαλύτερη αισιοδοξία για κάποια συγκεκριμένα θέματα αλλά και για την ζωή γενικότερα. Αυτό που σε αφορά άμεσα είναι το κομμάτι που μπορεί να σου δώσει απαντήσεις που τώρα τις ψάχνεις περισσότερο από ποτέ. Κατά κάποιο τρόπο αρχίζεις να εμπιστεύεσαι τα πράγματα όπως συμβαίνουν και επιτρέπεις τις καταστάσεις της καθημερινότητάς σου να σου μεταφέρουν τα μηνύματα που έχουν μέσα τους για σένα.

Η περίοδος αυτή είναι σημαντική για σένα γιατί τώρα μπορείς από μόνος/η σου να ξεκαθαρίσεις την αντίληψή σου για πολλά από αυτά που σε αφορούν. Είναι σαν να αναζητάς απαντήσεις για το τι είναι αντικειμενικό και ουσιαστικό και για το τι είναι απλά προβολή δική σου στα πράγματα. Συνειδητοποιείς πολλές από τις προβολές που κάνεις και τώρα αντιλαμβάνεσαι το πώς αυτές μπορούν να μπλοκάρουν διάφορους τομείς της ζωής σου. Επέτρεψε για λίγο σε αυτήν την αίσθηση που έχεις, να εκδηλωθεί και εμπιστεύσου αυτά που έχει να σου «πει».

Μέσα σε αυτό το διάστημα απομακρύνεσαι από συγκεκριμένα άτομα και ταυτόχρονα  πλησιάζεις κάποια άλλα που τα αισθάνεσαι πιο κοντά σου γιατί μέσα από αυτά μπορείς να έρθεις σε επαφή με τα δικά σου ζεστά συναισθήματα που έχεις ανάγκη να νοιώσεις αυτήν την περίοδο. Αυτό φυσικά δεν είναι το συνειδητό σου κριτήριο για τις σχέσεις που διατηρείς στο περιβάλλον σου. Η ανάγκη σου για πραγματική και ουσιαστική επικοινωνία σε κάνει να επιλέγεις τα άτομα με τα οποία θα συναναστραφείς. Είναι σημαντικό για σένα τώρα, να μην αφήνεσαι να σου «ρουφάνε» την ενέργεια άνθρωποι που μπορεί να σε αποπροσανατολίσουν.

Τα οικονομικά σου είναι καλά και γενικότερα τώρα περιορίζεις πολύ τα έξοδα που κάνεις όχι γιατί έτσι πρέπει αλλά γιατί έτσι το αισθάνεσαι. Δεν έχεις την ανάγκη να χαλάσεις χρήματα σε πράγματα που δεν σου είναι απαραίτητα και αυτή η αίσθηση σε οδηγεί στο να κάνεις καλή διαχείριση χωρίς να ενδίδεις σε παρορμητικές κινήσεις. Αν έχεις νομικά θέματα που αφορούν αυτόν τον τομέα, τώρα μπορείς να βρεις λύσεις που πριν δεν σκεφτόσουν. Αν χρειάζεσαι κάποια οικονομική βοήθεια θα χρειαστεί να την διεκδικήσεις αλλά στο τέλος θα πάρεις την βοήθεια στον βαθμό που την έχεις αντικειμενικά ανάγκη.

Μέσα στην σχέση σου, ένα μικρό ξεκαθάρισμα με τον/ην σύντροφό σου θα γίνει τώρα γιατί έχει έρθει η στιγμή για να λυθεί ένα θέμα που έχετε μεταξύ σας και νοιώθεις ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει αφορμή για πολλά που δεν θέλεις. Υπάρχει ένα κενό ανάμεσα σε σένα και τον άνθρωπό σου και αυτό πολλές φορές σε βγάζει από τα «νερά» σου. Όποιο κι αν είναι το θέμα που σε απασχολεί θα μπορέσει να λυθεί πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζεις. Μην αφήνεις τα θέματα που σε απασχολούν να συσσωρεύονται μέσα σου χωρίς να τα εκφράζεις γιατί αυτό σε κάνει να μαζεύεις θυμό και τελικά οδηγείσαι στο να τα επικοινωνείς με άσχημο τρόπο ενώ όλο αυτό δεν χρειάζεται. Μπορεί κατά μία έννοια να έχεις χάσει αρκετό από το συναίσθημα που είχες κάποτε αλλά αυτό δεν λέει και κάτι ουσιαστικό. Συνδέσου με το συναίσθημα που μπορούσες και είχες. Θυμήσου πως ήταν όταν αισθανόσουν όμορφα και δράσε μέσα από αυτό. Αυτό θα σε οδηγήσει στον όμορφο τρόπο έκφρασης που θα σε βοηθήσει να δώσεις την λύση που επιθυμείς.

Για σένα που δεν βρίσκεσαι μέσα σε μία σχέση τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά γιατί προς το παρόν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου και το θέμα της σχέσης έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Παρόλη την δική σου στάση που έχεις ανάγκη να την κρατήσεις για λίγο καιρό, αυτό που φαίνεται είναι ότι υπάρχει κάποιο άτομο στο περιβάλλον σου που ενδιαφέρεται για σένα αν μη τι άλλο με τον τρόπο του. Αν αλλάξεις την στάση σου τα πράγματα θα είναι πολύ εύκολο να εξελιχθούν άμεσα και γρήγορα. Αυτό όμως που έχετε ανάγκη αρκετοί από εσάς για να κάνετε τώρα είναι να μείνετε για λίγο μόνοι σας με τον εαυτό σας για να συνειδητοποιήσετε πιο βαθειά πράγματα που σας αφορούν.

Μέσα στο σπίτι σας πολλοί από εσάς έρχεστε αντιμέτωποι με πολλά θέματα ταυτόχρονα. Κάποιοι θα κληθείτε να πάρετε αποφάσεις και κάποιοι να αντιμετωπίσετε κάποιες αν μη τι άλλο περίεργες καταστάσεις που προκαλούνται από τα πολύ δικά σας άτομα με όχι και τόσες καλές προθέσεις από την πλευρά τους. Αξιοποιώντας την εμπειρία που έχεις έως τώρα ως άνθρωπος, θα μπορέσεις να διευθετήσεις κάθε θέμα που αφορά εσένα το σπίτι και την οικογένειά σου. Μην πυροδοτείς εσύ τις καταστάσεις αλλά φρόντισε να είσαι «εκεί» για να κάνεις αυτό που πρέπει κάθε φορά. Τώρα είναι μια σημαντική περίοδος που μέσα σε αυτήν, επαναπροσδιορίζονται πολλά πράγματα που σε αφορούν άμεσα.

Μέσα στην εργασία σου, τώρα κάτι ενδέχεται να σου πυροδοτήσει θυμό και νεύρα για κάτι που διεκδικείς και ξέρεις ότι το δικαιούσαι. Κυνηγάς κάτι αλλά αισθάνεσαι σαν να τρακάρεις σε τοίχο και αυτό σε θυμώνει ακόμα περισσότερο. Αν χρειάζεται να κάνεις κάτι τώρα, τότε αυτό είναι υπομονή και γενικά να αλλάξεις την εσωτερική στάση που έχεις απέναντι στα πράγματα. Μπορεί να ακούγεται κλισέ το να δείξεις υπομονή αλλά αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι δεν έχει έρθει ακόμα η κατάλληλη στιγμή για την εξέλιξη που περιμένεις. Χρειάζεται να περιμένεις λίγο ακόμα. Το τέλος αυτής της περιόδου μπορεί να είναι πολύ αποκαλυπτικό για σένα και για αυτό που θέλεις μέσα στον εργασιακό σου χώρο.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, μέσα σε αυτήν την περίοδο αλλάζεις ουσιαστικά πράγματα μέσα σε αυτήν για να μπορέσεις να την κάνεις περισσότερο βιώσιμη από ότι είναι. Αυτό ενδεχομένως να σε φέρει αντιμέτωπο με κάποιο συνεργάτη και τελικά ίσως χρειαστεί να γίνει ένα ξεκαθάρισμα σε αυτόν τον τομέα πριν προχωρήσεις σε κάποια επαγγελματικά σχέδια που προς το παρόν θα αναβληθούν μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Τα σχέδια ή το σχέδιο που σκέφτεσαι, είναι καλό και θα έχει επιτυχία αλλά χρειάζεται πρώτα να επαναδιευθετηθούν κάποια δομικά στοιχεία στην επιχείρηση που έχεις. Προσπάθησε να επαναφέρεις τις εσωτερικές ισορροπίες που έχουν χαθεί μέσα σε αυτήν και αυτό θα σου ανοίξει τον δρόμο. Προς το παρόν δεν είναι απαραίτητο να εστιάζεσαι σε εξωτερικές συνεργασίες που δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν αυτή την στιγμή.

Αν δεν έχεις δουλειά, αυτό που φαίνεται είναι ότι θα βρεις αν σταματήσεις να κυνηγάς την τέλεια. Μέσα σε αυτήν την περίοδο μπορείς εύκολα να βρεις μία που όμως δεν θα είναι για πολύ καιρό. Ακολούθα αυτό που σου δίνεται τώρα γιατί μέσα από αυτό θα μπορέσεις να πας εκεί που πρέπει.

Βαθειά μέσα σου αρχίζεις όλο και περισσότερο να συνειδητοποιείς τι είναι αυτά που θέλεις. Αυτή η περίοδος όμως μπορεί να είναι λίγο ανασταλτική για σένα γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος/η με τις φοβίες που έχεις και πρέπει να αποδεχθείς για να μπορέσεις να τις αναγνωρίσεις και να πάρεις το μήνυμα και την συνειδητοποίηση που έχουν να σου δώσουν.

Μερικές φορές το μόνο λάθος που κάνουμε είναι να φοβόμαστε την «σκιά» μας και σε μερικούς από εμάς μας, παίρνει ίσως χρόνια για να την αντιληφθούμε. Στον βαθμό που μπορεί να σε βοηθήσει όλο αυτό… αποδέξου την σκιά σου γιατί ουσιαστικά ήταν είναι και θα είναι εκεί αλλά στην πραγματικότητα… δεν υπάρχει…!

(Μια μικρή συμβουλή, όχι για αυτούς που νομίζουν ότι ξέρουν να «δουλεύουν» με το «μέσα» τους αλλά για αυτούς που γνωρίζουν να το κάνουν, θα ήταν να κλείσουν για λίγο τα μάτια τους και να της μιλήσουν σαν να είναι κομμάτι τους, αλλά και με την βασική προϋπόθεση του να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει, αλλιώς θα ταΐσουν μια σκεπτομορφή που αργότερα θα θελήσει να υλοποιηθεί…).

 

Σκορπιός

Αποδοχή και Συνειδητοποίηση…!

08_Skorpios

Όσο περισσότερο αξιοποιείς την διεισδυτική ματιά του Σκορπιού και παρατηρείς την πραγματικότητά σου, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς ότι οι ψευδαισθήσεις που είχες σε κάποια θέματα στο παρελθόν, τώρα σε έχουν οδηγήσει σε επιλογές οι οποίες πλέον δρούνε δεσμευτικά στην ζωή σου και αυτό για εσάς που δουλεύεται συνειδητά με τον εαυτό σας γίνεται κατά μία έννοια αντικείμενο «μελέτης».

Για εσάς που αντιμετωπίζεται την ζωή από την «αντικειμενική» γωνία που σας έχουν επιβάλει να βλέπεται τα πράγματα, μπορεί όλο το παραπάνω να μην σας λέει και πολλά και απλά προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε μια καθημερινότητα που απλά μέσα της έχει και κάποια θέματα που τώρα καλείστε να λύσετε για να αποδεσμευτείτε από καταστάσεις που απλά πρέπει να αλλάξουν ή να διορθωθούν για να πάτε παρακάτω με τα σχέδια που έχετε μέσα στο μυαλό σας.

Μέσα σε αυτό το διάστημα οι διαπροσωπικές σχέσεις που συντηρείς και γενικότερα ο περίγυρός σου θα παίξει σημαντικό ρόλο σε πράγματα που δρομολογείς. Το φιλικό σου περιβάλλον μπορεί να σε στηρίξει αντικειμενικά και γενικότερα συναναστρέφεσαι αξιόλογα άτομα που τώρα μπορούν να σε στηρίξουν σε πρακτικά θέματα και αυτό το βιώνεις έμπρακτα μέσα στην καθημερινότητά σου. Μέσα σε αυτόν τον μήνα ευνοούνται συναντήσεις με πολλή κόσμο και συζητήσεις για πρακτικά θέματα μέσα από τις οποίες μπορείς να καταλήξεις σε πολύ εποικοδομητικά συμπεράσματα για πράγματα που σε απασχολούν. Επεξεργάσου όλα αυτά που θα ακούσεις τώρα αλλά ακολούθα την δική σου αίσθηση και άποψη που τελικά θα διαμορφώσεις.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, αυτό που φαίνεται είναι ότι κάτι σε προβληματίζει πάρα πολύ αλλά μπορεί να μην το μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους. Μια μικρή νομική δυσκολία στον τομέα αυτό, μπορεί τώρα να σε αγχώσει αρκετά και αν δεν προσέξεις κάποιες μικρές λεπτομέρειες, μπορεί πραγματικά να οδηγηθείς σε μια κατάσταση αρκετά άσχημη που θα είναι δύσκολο να αντιστραφεί στην πορεία. Προσπάθησε όποιο πρόβλημα κι αν υπάρχει τώρα στον τομέα των οικονομικών σου να το λύσεις με όσο περισσότερη ειλικρίνεια μπορείς γιατί αν προσανατολιστείς σε «πλάγιους» τρόπους θα δημιουργήσεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Λάβε σοβαρά υπόψη σου μια πρόταση βοήθειας που μπορεί να σου γίνει τώρα γιατί μπορεί να μην φαίνεται αλλά θα έχει να σου δώσει περισσότερα από όσα νομίζεις.

Όσο αφορά την σχέση σου, μερικές φορές αισθάνεσαι ότι ενώ είσαι μέσα σε αυτήν, το μυαλό σου είναι αλλού. Μπορεί κάποιες προσδοκίες που είχες ή έχεις να μην εκπληρώνονται στον βαθμό ή με τον τρόπο που θα ήθελες αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνεσαι ότι ο/η σύντροφός σου είναι εκεί και σου δίνει αυτό που μπορεί να σου δώσει. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για να συνεχίσεις να βρίσκεσαι μέσα σε μια σχέση που κάποιες φορές την αισθάνεσαι «μισή». Μπορεί όμως να σου δείξει πολλά για τις προβολές που κάνεις μέσα στο μυαλό σου όταν αναπολείς παρελθοντικές καταστάσεις που κατά κάποιο τρόπο εξιδανικεύεις γιατί ίσως ακόμα δεν έχεις αποκοπεί από αυτές. Μήπως έχει έρθει η ώρα να κοιτάξεις πιο καθαρά την κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκεσαι και να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που πραγματικά έχεις με τον άνθρωπο που αγαπάς;

Αν δεν έχεις σχέση, τον τελευταίο καιρό κάποιες μικρές ερωτικές περιπετειούλες σε κάνουν να αισθάνεσαι λίγο άβολα με την κατάσταση που βιώνεις αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι αυτός/η που την δρομολογεί. Τα μπερδεμένα συναισθήματα, μπερδεμένες σχέσεις θα σου φέρουν γιατί σε κάποιο βαθμό το έλκεις εσύ. Ψάχνεις να βρεις μια ισορροπία μεταξύ του τι παίρνεις και του τι δίνεις με τους ερωτικούς συντρόφους που βρίσκεις και το μόνο που μπορεί να σου κάνει αυτό, είναι να σε μπερδεύει ακόμα περισσότερο. Ίσως, αν σταματούσες να φοβάσαι όλες αυτές τις συναισθηματικές σκιές που έχεις μέσα στο κεφάλι σου και άρχιζες να παίζεις λίγο με την έννοια του μοιράσματος, να μπορούσες τελικά να αισθανθείς την συναισθηματική ροή που προκαλεί μια σχέση και όχι την ανταλλαγή και το πάρε δώσε που βιώνεις προς το παρόν.

Μέσα στην οικογένειά σας, αρκετοί βιώνεται απόρριψη από το οικογενειακό σας περιβάλλον και αυτό σας κάνει για λίγο να αποστασιοποιείστε από τα πολύ δικά σας άτομα. Μπορεί μερικές φορές να αισθάνεσαι ότι ο λόγος σου δεν περνάει ή ότι δεν σου αναγνωρίζουν πράγματα που κάνεις για τους υπόλοιπους. Αυτό μπορεί να είναι αντικειμενικό αλλά μπορεί να είναι και τις φαντασίας σου. Για να το αισθάνεσαι όμως, κάποια βάση θα έχει, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να γίνεται αφορμή για να λειτουργήσεις ανάλογα, τουλάχιστον προς το παρόν. Αν έχεις παιδιά μην τα παραμελήσεις αυτήν την περίοδο γιατί χρειάζονται την παρουσία σου αλλά και την βοήθειά σου σε κάποια θέματα. Πολλοί από εσάς, σε αντικειμενικό επίπεδο επιθυμείτε την αλλαγή του χώρου που μένετε. Όσοι από εσάς μπορείτε να έχετε την επιλογή του να αλλάξετε το σπίτι που μένετε, τώρα δρομολογείτε την κατάσταση που θα σας οδηγήσει σε αυτήν.

Μέσα στην εργασία σου αισθάνεσαι ότι έχεις δώσει πολλά χωρίς να έχεις πάρει πίσω όλα αυτά που αξίζεις. Η κατάσταση που βιώνεις μέσα στον εργασιακό σου χώρο είναι τέτοια που πλέον μέσα της αρχίζεις να βλέπεις πράγματα που πριν δεν έβλεπες και από την μία προσπαθείς να κάνεις υπομονή αλλά από την άλλη συνειδητοποιείς ότι όλο αυτό δεν σε αφορά. Ενώ εσύ αντιλαμβάνεσαι την αξία σου, βλέπεις ότι οι άλλοι δεν το κάνουν, και αυτό σε κάνει να θέλεις εσύ να δρομολογήσεις κάτι καινούργιο για το οποίο όμως το τίμημα, σου φαντάζει βαρύ και ριψοκίνδυνο. Αν μη τι άλλο από μόνος/η σου επιλέγεις να δίνεις χρόνο στα πράγματα αλλά μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου κάτι αλλάζει και θα βρεθείς αντιμέτωπος/η με καινούργια δεδομένα που πλέον μέσα από αυτά θα ξεκαθαρίσεις το τι θέλεις να κάνεις εσύ στην πορεία.

Αν έχεις δική σου δουλειά, τα πράγματα πάνε καλά μέσα σε αυτήν αλλά μερικές φορές αισθάνεσαι σαν να σέρνεσαι από τις καταστάσεις. Αν έχεις μεγάλη επιχείρηση και απασχολείς αρκετά άτομα μέσα σε αυτήν, τώρα μπορεί να έχεις μια μικρή δυσκολία στο να ανταπεξέλθεις στις πληρωμές προς αυτά. Εσύ έχεις όλη την καλή πρόθεση να είσαι εντάξει σε αυτό το κομμάτι αλλά βλέπεις ότι κάποιες καταστάσεις είναι πολύ πιο πιεστικές από όσο τις περίμενες. Παρόλα αυτά προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις που έχεις απέναντι στα άτομα τα οποία απασχολείς. Μία, αν μη τι άλλο μακροχρόνια συνεργασία που έχεις, σε απασχολεί ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο και προσπαθείς να καταλάβεις αν τελικά αυτή εξυπηρετεί σε κάτι τα επαγγελματικά σου. Όσο περνάει ο καιρός θα δεις και άλλα θέματα να ανοίγονται και θα κληθείς να τα αντιμετωπίσεις όσο πιο συγκροτημένα μπορείς. Μην υποκύψεις σε καταστάσεις που τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται τον έλεγχό σου.

Αν δεν έχεις δουλειά, τουλάχιστον έχεις βοήθεια από δικά σου κοντινά άτομα που αντιλαμβανόμενοι την κατάστασή σου, σε βοηθούν όπως μπορούν κυρίως στα οικονομικά σου. Ειδικά μέσα σε αυτό το διάστημα θα δεχθείς μια σημαντική βοήθεια αλλά εσύ αντιλαμβάνεσαι πιο βαθειά την όλη κατάσταση και γενικά δεν αισθάνεσαι καλά βλέποντας ότι πρέπει να αποκτήσεις καινούργια προοπτική σε αυτόν τον τομέα. Προς το παρόν αυτό που φαίνεται είναι ότι ψάχνεις για δουλειά με όλη την καλή πρόθεση που μπορείς να έχεις αλλά το καλύτερο που παίρνεις είναι μόνο υποσχέσεις. Κάνε λίγο ακόμα υπομονή και ψάξε για βοήθεια σε αυτόν τον τομέα έξω από το κοντινό σου περιβάλλον.

Η «σκληρή» συνειδητοποίηση της ύπαρξης δεσμευτικών καταστάσεων στην ζωή μας, μερικές φορές μπορεί να μας οδηγήσει στην λήψη «σκληρών» αποφάσεων για να μπορέσουμε να αποδεσμευθούμε από αυτές. Αν αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχθείς, τουλάχιστον προσπάθησε να αποδεχθείς την όλη κατάσταση για να μπορέσεις μέσα από αυτήν την αποδοχή να δεις πιο καθαρά τι είναι αυτό που δεν ανέχεσαι σε αυτές και να το αλλάξεις.

Η αποδοχή, οδηγεί στην συνειδητοποίηση και η συνειδητοποίηση κατά κάποιο τρόπο είναι μια αλλαγή από μόνη της. Ένα μεγάλο κομμάτι της δύναμής σου, είναι κρυμμένο μέσα σε αυτήν και το μόνο που χρειάζεται είναι να το δεις.

 

Τοξότης

Ένα Όραμα…!

09_Toksotis

Θεωρητικά έχεις βρει τις ισορροπίες που ψάχνεις σε πολλά επίπεδα. Πρακτικά όμως μέσα σου αισθάνεσαι ένα μικρό κενό αφού νοιώθεις ότι βρίσκεσαι ένα βήμα μακριά από το να υλοποιήσεις αυτήν την αίσθηση μέσα στην καθημερινότητά σου. Βαθειά μέσα σου αρχίζεις όλο και περισσότερο να συνειδητοποιείς τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει σε πρακτικό επίπεδο για να προχωρήσεις παρακάτω.

Πολλοί από εσάς που έχετε ήδη «τακτοποιημένη» την ζωή σας, αυτό μπορεί να μην σας λέει και πολλά. Εσείς όμως που τώρα αντικειμενικά βρίσκεστε σε μια μεταβατική περίοδο που επαναπροσδιορίζετε τους στόχους και τα «θέλω» σας, αισθάνεστε ότι χρειάζεστε μία μικρή αφορμή για να ξεκινήσετε να υλοποιείτε αυτά που οραματίζεστε τον τελευταίο καιρό.

Αυτή η περίοδος τώρα, είναι πολύ σημαντική γιατί αυτά που θα δρομολογήσεις μέσα σε αυτήν, θα μπορέσουν να έχουν μια αντικειμενική και σταθερή βάση στο μέλλον. Το «συν Αθηνά και χείρα κίνει», το γνωρίζεις πολύ καλά αλλά φυσικά το αντιλαμβάνεσαι με τον δικό σου τρόπο και τώρα ξέρεις ότι έχει έρθει η ώρα για να το χρησιμοποιήσεις για να υλοποιήσεις τα σχέδια που κάνεις. Το να αλλάξεις την πραγματικότητά σου, εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους ότι έχει να κάνει περισσότερο με το να αλλάξεις εσύ μέσα σου. Μόνο τότε θα αλλάξει και η πραγματικότητα που έλκεις.

Είναι αρκετά σημαντική η αίσθηση της ασφάλειας και της απροσδιόριστης ικανοποίησης που νοιώθεις μερικές φορές, γιατί τώρα αυτό το συναίσθημα αρχίζει να εδραιώνεται μέσα σου και είναι αυτό που σε καθοδηγεί μέσα σε αυτήν την περίοδο στις επιλογές που κάνεις. Γενικότερα αυτός ο μήνας θα είναι έως και πολύ καθοριστικός για κάποιες κινήσεις που σχεδιάζεις να κάνεις σε πολλούς τομείς. Κατά κάποιο τρόπο είναι σαν να αρχίζεις να ανακαλύπτεις από την αρχή το νόημα που υπάρχει μέσα στο περιβάλλον το οποίο ζεις.

Ένα μικρό θέμα που θα σε απασχολήσει αρκετά έχει να κάνει με την σχέση που έχεις με τα κοντινά σου άτομα. Έχουν γίνει πράγματα στο παρελθόν που τώρα μπορεί να έρθουν και πάλι στην επιφάνεια για να σου θυμίσουν την συναισθηματική κατάσταση που βρισκόσουν κάποτε που δεν μπορούσες να διαχειριστείς τις επιρροές που ασκούσαν επάνω σου άνθρωποι που αγαπάς ή αγαπούσες. Η συνειδητοποίηση όμως του που θέλεις να πας εσύ προσωπικά σαν άνθρωπος, σε κάνει να μην κολλάς σε αυτά, γιατί ξέρεις ότι υπάρχει πλέον πολύ «δουλειά» που πρέπει να γίνει…

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, μέσα σε αυτήν περίοδο μπορεί να μπεις σε κάποια μικρά έξοδα τα οποία έχουν να κάνουν με την δική σου προσωπική ικανοποίηση. Ξέρεις από μόνος/η σου να βάζεις τα όριά σου και ειδικά αυτήν την περίοδο αντιλαμβάνεσαι ότι αυτά τα όρια πρέπει να τα τηρήσεις για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Κάποια χρήματα που προορίζεις για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, τώρα αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πολύ περισσότερο από παλιότερα πώς να τα διαχειριστείς. Σε κάποια οικονομικά θέματα τώρα έρχεται η λύση που θέλεις ενώ για κάποια άλλα, κυρίως νομικά (αν έχεις), θα χρειαστεί να περιμένεις για λίγο ακόμα.

Μέσα στην σχέση σου, μερικές φορές αισθάνεσαι καλά και άλλες πιεσμένα. Αντιλαμβάνεσαι ότι το θέμα σχέση δεν είναι κάτι που μπορεί απλά να τακτοποιηθεί και να είναι έτσι για πάντα. Οι άνθρωποι αλλάζουμε κάθε λεπτό που περνάει σαν χαρακτήρες και σαν ιδιοσυγκρασίες. Αυτό κάνεις και εσύ αλλά και ο/η σύντροφό σου. Τις στιγμές που βλέπεις ότι καινούργια δεδομένα εμφανίζονται μέσα στην σχέση που έχεις, οφείλεις να τα επεξεργαστείς και να τα συνειδητοποιήσεις σαν καινούργια θέματα που πρέπει να λυθούν και να αφομοιωθούν και από τους δύο συντρόφους. Αν τώρα δεν ξέρεις πώς να χειριστείς μια κατάσταση που σας αφορά και τους δυο σας, καλό θα ήταν να ακολουθήσεις αυτό που κοινώς λέγεται «πεπατημένη» και να δώσεις το χρόνο που χρειάζεται μια κατάσταση… εσύ… αλλά και ο/η σύντροφό σου, για να επαναπροσδιορίσετε αν μη τι άλλο από κοινού μια καινούργια πορεία που θα δημιουργήσει τις συναισθηματικές προοπτικές, που προς το παρόν ίσως να μην μπορείς να δεις ξεκάθαρα.

Αν δεν έχεις σχέση, τα «πρέπει» και οι πεποιθήσεις που ακολουθείς, τώρα μπορεί να σου δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που μπορεί εσύ να βιώνεις. Κατά κάποιο τρόπο βρίσκεσαι σε ένα στάδιο που αισθάνεσαι μέσα σου τις επιθυμίες για τα σχέδια που κάνεις για την ερωτική σου ζωή, να σε πιέζουν να προχωρήσεις. Μην πέφτεις στην παγίδα να προβάλεις τις πεποιθήσεις που έχεις σαν εμπόδια στα σχέδια που κάνεις. Η ανάγκη σου για να δημιουργήσεις μια όμορφη σχέση σε κάνει να εξιδανικεύεις τον/ην σύντροφο που ακόμα δεν έχεις γνωρίσει. Αφέσου σε αυτό που έχεις ανάγκη να ζήσεις τώρα, και αν αυτό το κάνεις ακολουθώντας το συναίσθημά σου, τα υπόλοιπα θα έρθουν σαν φυσική συνέπεια αυτού που αισθάνεσαι.

Μέσα στο σπίτι και την οικογένειά σου, ένα άτομο μπορεί τώρα να χρειάζεται την φροντίδα ή την προσοχή σου. Κάνε αυτό που διαισθάνεσαι ως σωστό τώρα, πριν να είναι αργά. Κάποια κληρονομικά θέματα (αν υπάρχουν), μέσα σε αυτό το διάστημα αν δεν λυθούν, τουλάχιστον θα δρομολογηθεί η κατάσταση που πρέπει για να λυθούν σύντομα. Γενικότερα τώρα είναι μια περίοδος που μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια κάποια θέματα από το παρελθόν που αφορούν σχέσεις με τα πολύ δικά σου ή με συγγενικά άτομα. Κάποια λάθει ή σφάλματα που έχουν γίνει, έχουν γίνει και εσύ καλείσαι να κλείσεις αυτό κεφάλαιο μέσα σου για να μπορέσεις να πας παρακάτω σε αυτά που θέλεις. Τακτοποίησε τις υποθέσεις σου σε αυτόν τον τομέα γιατί σου έρχονται καινούργια πράγματα που είναι πιο ουσιαστικά για σένα.

Μέσα στην εργασία σου, κάτι που νόμιζες «κάπως…», συνειδητοποιείς ότι δεν είναι έτσι. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι ελέγχεις κατά κάποιο τρόπο μια κατάσταση στον βαθμό που σε αφορά αλλά πολλά καινούργια δεδομένα σε κάνουν να αλλάζεις την στάση σου απέναντι σε αυτήν. Όποια κι αν είναι αυτή η κατάσταση και ότι κι αν αφορά, εσύ ευνοείσαι περισσότερο από όσο νομίζεις  και τώρα απλά καλείσαι να αξιοποιήσεις κάποιες θετικές συγκυρίες που θα μπορέσουν να σε οδηγήσουν σε μια καλύτερη θέση, ένα καλύτερο πόστο ή έστω απλά σε μια καλύτερη οικονομική κατάσταση μέσα στον εργασιακό χώρο που βρίσκεσαι. Μην αφήσεις να πέσει κάτω μια πιθανή καινούργια πρόταση που μπορεί να σου γίνει τώρα, μέσα ή και έξω από την εργασία που βρίσκεσαι και σκέψου τη θετικά.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, κάτι που έχει αλλάξει θετικά μέσα σε αυτήν το τελευταίο διάστημα, σου αφήνει την αίσθηση της δικαίωσης τουλάχιστον για σένα προσωπικά. Έχεις δουλέψει αρκετά για κάποια πράγματα και τώρα που δικαιώνεσαι αρχίζεις να κάνεις καινούργια σχέδια ή έστω να βλέπεις καινούργιες προοπτικές. Ένα καινούργιο σχέδιο που κάνεις, θα έχει επιτυχία αν λειτουργήσεις συγκροτημένα και επιχειρηματικά και επίσης αν ζητήσεις και δεχθείς την σωστή βοήθεια από τις κατάλληλες πλευρές. Αν ζητήσεις οικονομική βοήθεια θα την έχεις και αν θελήσεις να κάνεις κάποια συνεργασία αυτή θα γίνει γιατί προς το παρόν ευνοείται. Η εμπειρία που έχεις αποκομίσει από το παρελθόν σε αυτόν τον τομέα, τώρα μπορεί να σου δείξει τι χρειάζεται να κάνεις.

Αν δεν έχεις δουλειά, μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχεις πολλές ευκαιρίες για να βρεις μία, αρκεί να βγεις εκεί έξω και να την ψάξεις. Γενικότερα σου τάζουν και ακούς πολλά, αλλά δεν χρειάζεται να τα παίρνεις όλα στα σοβαρά. Κάποιοι από αυτούς όμως έχουν δίκιο και αυτά που σου λένε τα εννοούν, απλά μπορεί να μην υπήρξε η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν κάποια από αυτά πράξη. Μέσα σε αυτό το διάστημα κάτι αλλάζει και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξανασκεφτείς και να επανεξετάσεις όλα αυτά που έχεις ακούσει, που σου έχουν πει ή που σου έχουν προτείνει. Το κλειδί είναι σε αυτά που σε έχουν συμβουλέψει…

Μερικές φορές η αίσθηση του «να πάω παρακάτω» μπορεί να είναι, μια λανθάνον προβολή της ανάγκης για κρύψιμο από την πραγματικότητα, μια κρυφή αίσθηση απογοήτευσης ή και κούρασης από την καθημερινότητα και πολλά παρόμοια. Κάποιες φορές όμως προέρχεται από την πιο βαθειά αντικειμενική διαίσθηση ότι κάτι καλό έρχεται…

Αφήσου για λίγο να νοιώσεις τι από τα δύο νοιώθεις και δες τις εικόνες που σου δημιουργεί αυτή η αίσθηση. Αν έχεις την ανάγκη να εστιαστείς σε κάτι, τότε εστιάσου σε αυτές τις εικόνες. Μέσα σε αυτές θα βρεις πολύ από την δική σου αλήθεια…!

 

Αιγόκερος

Το «Παιδάκι…» και ο «Μεγάλος…»…!

10_Aigokeros

Εξωτερικά η εικόνα που προβάλεις είναι αυτή που θέλεις να έχεις για να μην αποκαλύπτεις αυτά που βαθύτερα σε κάποιο επίπεδο σε μπερδεύουν και μερικές φορές νοιώθεις ότι σε αποπροσανατολίζουν. Κατά κάποιο τρόπο προσπαθείς να βρεις την άκρη σου σε κάποιους τομείς αλλά δεν έχεις κατασταλαγμένη άποψη για το πώς θα μπορούσες να κινηθείς. Έτσι λοιπόν καταφεύγεις στο να υιοθετείς την στάση που αντιλαμβάνεσαι ως θετική απέναντι στα πράγματα και μέσα από αυτήν περιμένεις να σου έρθουν αυτά που επιθυμείς.

Αυτό που έχει σημασία για σένα τώρα, είναι να παραμείνεις σε αυτήν την κατάσταση, αλλά έχοντας ταυτόχρονα την γνώση του τι είναι αυτό που κάνεις. Με λίγα λόγια να είσαι συνειδητός σε αυτό που κάνεις. Είναι άλλο πράγμα το να μιμείσαι ότι είσαι καλά και άλλο το να είσαι πραγματικά.

Γενικότερα περνάς μία φάση που αναγνωρίζεις ότι με την σκέψη απλά και μόνο δεν γίνονται πράγματα και δρας ακολουθώντας την παρόρμηση, από μία πλευρά και για να δεις που θα σε οδηγήσει όλο αυτό. Ταυτόχρονα αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο του να κάνεις καινούργιες γνωριμίες και μέσα από αυτές να οδηγηθείς σε καινούργιες φιλίες που θα έχουν να σου δώσουν πολλά περισσότερα από αυτά που έπαιρνες έως τώρα από τις φιλίες που ήδη έχεις.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, αυτήν την περίοδο προσπαθείς να περιορίσεις κάποια έξοδα που θεωρείς περιττά και προσπαθείς να κάνεις την καλύτερη διαχείριση ιδικά στα οικονομικά του σπιτιού σου κόβοντας οποιοδήποτε έξοδο θεωρείς ότι δεν σου καλύπτει βασικές ανάγκες. Η εμπειρία που έχεις αποκομίσει από το παρελθόν στον τομέα αυτό είναι πλέον ένα συνειδητό κομμάτι του χαρακτήρα σου και σε κάποιο βαθμό λειτουργείς μέσα από έναν μικρό φόβο για να μην συμβούν πάλι πράγματα που στο παρελθόν σε οδήγησαν σε οικονομικά προβλήματα που πλέον δρομολογείς πρακτικά την λύση τους. Αν αντιμετωπίζεις νομικά θέματα που αφορούν τα οικονομικά σου, τώρα δεν είναι καλή η περίοδος για να ακολουθήσεις συμβουλές που δεν σου ακούγονται καλές και αν μη τι άλλο σε μπερδεύουν.

Μέσα στην σχέση σου λειτουργείς από λίγο έως πολύ… «επιχειρηματικά». Παλιότερες αναμνήσεις στον τομέα αυτό σε κάνουν τώρα να μην εκδηλώνεις το συναίσθημά σου στον βαθμό που θα μπορούσες και γίνεσαι υπολογιστικός/η με τον/ην σύντροφό σου, προσπαθώντας να ελέγξεις μια κατάσταση, μερικές φορές από τον φόβο για να μην ξανασυμβούν πράγματα που δεν μπορείς ή δεν θέλεις για ακόμα μία φορά να μπεις στην διαδικασία να διαχειριστείς. Το λογικό κομμάτι σε όλο αυτό, μπορεί να σου φαντάζει σωστό και συγκροτημένο. Το συναισθηματικό όμως είναι αυτό που μένει πίσω και εσύ δεν ζεις αυτό που θα μπορούσες να ζήσεις. Είναι άλλο πράγμα να λειτουργείς μέσα στην σχέση σου αξιοποιώντας την εμπειρία σου και άλλο το να κρατάς μια αμυντική στάση σε κάτι που μπορεί και να σου δίνεται απλόχερα. Το τι ακριβώς συμβαίνει θα το κρίνεις εσύ αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι δεν είσαι μόνος/η σου σε όλο αυτό.

Αν δεν έχεις σχέση, η αίσθηση που σου έχει αφήσει μια προηγούμενη… σε κάνει να λειτουργείς ανάλογα αυτού που έζησες. Από την μία προσπαθείς να αποκοπείς εσωτερικά από αυτό που εσύ θεωρείς τελειωμένο αλλά από την άλλη αισθάνεσαι σαν να το κουβαλάς ασυνείδητα στην πλάτη σου. Κατά κάποιο τρόπο προσπαθείς μέσα σου να ισορροπήσεις μεταξύ του οράματος που θα ήθελες να έχεις και της πραγματικότητας που σε περιβάλει. Αυτά τα δύο είναι καθοριστικά και παίζουν σημαντικό ρόλο για σένα μέσα σε αυτήν την περίοδο που από την μία θα ήθελες να κάνεις μια όμορφη σχέση και από την άλλη αφήνεσαι στις αναστολές για όλους τους λόγους που αφήνεις το μυαλό σου να σου προβάλει. Μην συγκρίνεις το καινούργιο με το παλιό. Κάθε καινούργια αρχή είναι αυτό που εσύ επιτρέπεις να είναι…

Μέσα στο σπίτι και την οικογένειά σου καλείσαι να πάρεις το πρώτο χέρι σε μια κατάσταση που ξέρεις πολύ καλά ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει. Φυσικά υπάρχει ένα μικρό τίμημα σε αυτό αλλά συνειδητοποιείς ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν για να πάρουν τον δρόμο τους κάποια άλλα. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ευνοούνται οι συζητήσεις με τα πολύ δικά σου και όχι μόνο άτομα, για οποιοδήποτε θέμα θελήσεις εσύ να θέσεις. Αν ακολουθήσεις το ένστικτό σου σε αυτό που θέλεις τότε θα πετύχεις αυτό που ξέρεις ότι είναι σωστό για να γίνει.

Μέσα στην εργασία σας, πολλοί από εσάς θα χρειαστεί να πάρετε μια σημαντική απόφαση για κάτι που σας αφορά άμεσα. Μια σημαντική συνάντηση με κάποιον προϊστάμενο ή γενικότερα με την εργοδοσία θα είναι πολύ καθοριστική για την συνέχεια και για τις προοπτικές που μπορείτε να έχετε μέσα στον εργασιακό σας χώρο. Υπάρχουν πράγματα που αλλάζουν μέσα στην δουλειά σου αλλά ακόμα δεν είναι ορατά σε όλους. Προσπάθησε να μην λειτουργήσεις μέσα από αιφνιδιασμό και να είσαι έτοιμος/η για πολλά καινούργια δεδομένα που μπορεί να σε βάλουν σε διλλήματα.

Αν έχεις δική σου δουλειά, κάποιες νομικές εκκρεμότητες μπορεί τώρα να έρθουν στην επιφάνεια και να είναι περισσότερο πιεστικές από παλιότερα. Είναι σημαντικό να δώσεις μια λύση σε τέτοιου είδους θέματα γιατί ουσιαστικά λειτουργούν σαν τροχοπέδη στα σχέδιά σου και αντί να ασχολείσαι με την βελτιστοποίηση της επιχείρησης σου, ασχολείσαι με εκκρεμότητες που σε μπλοκάρουν. Κάποιος συνεργάτης σου, μπορεί τώρα να διεκδικεί από σένα πράγματα που ίσως να θεωρείς άδικα και μπορεί και έτσι να είναι. Αυτό που έχει σημασία είναι αυτά που σου έρχονται στην συνέχεια. Αν μπεις στην διαδικασία να δώσεις λύση σε αυτό το θέμα πληρώνοντας και το τίμημα αν χρειαστεί, τότε σου ανοίγεται καινούργιος δρόμος και σε αυτόν είναι που πρέπει να εστιαστείς.

Αν δεν έχεις δουλειά και αν μη τι άλλο την έχεις χάσει πρόσφατα, χρειάζεται να ανησυχείς μόνο στον βαθμό του αν σου χρωστάνε χρήματα ή κάτι άλλο που έχετε συμφωνήσει. Εστιάσου σε αυτό που σου δίνει κίνητρο για να βρεις σύντομα μια καινούργια. Είναι σημαντικό για σένα τώρα να εστιαστείς σε ΑΥΤΟ. Μέσα από αυτό που μπορεί απλά και μόνο να το σκέφτεσαι θα δεις ότι θα βρεις τις προοπτικές και τον τρόπο για να βρεις αυτό που θέλεις. Μην ακολουθάς πράγματα που σε διχάζουν. Αυτήν την περίοδο δεν τα έχεις ανάγκη και μπορεί να έρχονται για να σε μπερδέψουν. Το κίνητρό σου μέσα σε αυτήν την περίοδο είναι αυτό που πρέπει να σε οδηγήσει.

Μερικές φορές αισθανόμαστε «παιδάκια» και λειτουργούμε σαν «μεγάλοι». Άλλες φορές αισθανόμαστε «μεγάλοι» και λειτουργούμε σαν «παιδάκια». Κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχει μια μικρή αλήθεια που αν την ανακαλύψεις, μπορεί να αποκαταστήσει μέσα σου ένα μεγάλο κομμάτι της ισορροπίας που ψάχνεις στην ζωή σου.

Εσύ τώρα εδώ, πως λειτουργείς; και αν μη τι άλλο πως αισθάνεσαι…;

 

Υδροχόος

Μια μικρή Μετακίνηση…!

11_Ydrohoos

Ούτε λίγο ούτε πολύ αισθάνεσαι σαν να έχεις χάσει ένα κομμάτι από τον έλεγχο που θα ήθελες να έχεις στην ζωή σου τουλάχιστον σε κάποιους τομείς, και τώρα αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι και το σημείο που θα πρέπει να εστιαστείς αλλά πλέον υπό όρους. Κατά κάποιο τρόπο έχει αλλάξει η αντίληψη που έχεις για κάποια πράγματα και προσπαθείς να επαναπροσδιορίσεις την στάση που μπορείς να έχεις απέναντι σε αυτά αλλά και στην υπόλοιπη ζωή σου γενικότερα.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο αισθάνεσαι λίγο σαν έρμαιο κάποιων καταστάσεων αλλά μέσα από αυτήν την αίσθηση αντιλαμβάνεσαι και κάποιες μικρές λεπτές ισορροπίες που μέσα τους έχουν ένα μήνυμα για σένα που τώρα καλείσαι να αντιληφθείς και να αφομοιώσεις. Έτσι λοιπόν αρκετοί από εσάς αφήνεστε όλο και περισσότερο στην ροή των γεγονότων και περιμένετε τις εξελίξεις να προηγηθούν… πριν πάρετε και πάλι τον έλεγχο στα δικά σας χέρια.

Από μία πιο εσωτερική προσέγγιση, εξοικειώνεσαι με ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορείς να πάρεις. Η ιδιοσυγκρασία σου δεν σου επιτρέπει εύκολα να αφήνεσαι και να εμπιστεύεσαι και τώρα καλείσαι να αφεθείς σε αυτήν την αίσθηση που συνδυασμένη με την εμπειρία που έχεις τουλάχιστον έως τώρα, μπορεί να σου δώσει πολλά περισσότερα δώρα από αυτά που σχεδιάζεις να κατακτήσεις εσύ…

Κάτι σημαντικό για τους περισσότερους από εσάς, είναι ότι επαναπροσδιορίζετε ένα μεγάλο μέρος από τους στόχους που θέτατε στο παρελθόν και ταυτόχρονα συνειδητοποιείτε και απομυθοποιείτε πεποιθήσεις που τώρα πλέον αντιλαμβάνεστε ότι δεν ήταν δικές σας. Όλο αυτό… είναι μια εσωτερική διαδικασία που έχει ξεκινήσει αρκετό καιρό τώρα αλλά πλέον κορυφώνεται για να πάρετε ένα σημαντικό μάθημα για να επαναδρομολογήσετε πολλά θέματα μέσα από μια πιο συνειδητοποιημένη στάση. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που λειτουργεί αυτόματα αλλά θέλει τον χρόνο του για να ολοκληρωθεί και εξαρτάτε από την αντίληψη του κάθε ενός από εσάς για το πόσο σύντομα θα έχει και πρακτικά αποτελέσματα.

Το θέμα «φιλία» για σένα είναι ένα κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό και μέσα σε αυτή την περίοδο, αρχίζεις να βλέπεις τα κοντινά σου άτομα με άλλο μάτι. Επαναπροσδιορίζεις γενικότερα κάποιες διαπροσωπικές σχέσεις που συντηρείς και διακριτικά κάνεις ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα της στάσης που πλέον σκοπεύεις να κρατήσεις απέναντι σε άτομα που συνειδητοποιείς ότι απλά πρέπει να καταταχθούν στο «κουτάκι» των γνωριμιών γιατί έτσι κι αλλιώς αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τίποτα παραπάνω. Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι πολλοί από εσάς, τώρα θα απομακρυνθείτε επιλεκτικά από κάποια αν μη τι άλλο φιλικά πρόσωπα που σας απογοητεύουν ή σας έχουν απογοητεύσει με οποιονδήποτε τρόπο στο παρελθόν.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, ένα μικρό ξεκαθάρισμα σε κάποιο επίπεδο έρχεται τώρα στο προσκήνιο και αρκετοί από εσάς μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποιες διορθωτικές κινήσεις για να μπορέσετε να μην χάσετε τον έλεγχο της διαχείρισης που θέλετε να έχετε σε αυτόν τον τομέα. Αν περιμένετε κάποια βοήθεια, μπορεί αυτή να καθυστερήσει προς το παρόν, αλλά αυτό που ευνοείται είναι οικονομικές συμφωνίες που μπορείτε να κλείσετε οι οποίες όμως θα αποδώσουν καρπούς λίγο αργότερα και όχι άμεσα. Αν σου χρωστάνε χρήματα προς το παρόν ξέχασέ τα αλλά έτσι κι αλλιώς μπορείς να αποφύγεις το να τα χρειαστείς άμεσα.

Μέσα στην σχέση σου, μπορεί συναισθηματικά να αισθάνεσαι όπως θα ήθελες αλλά σε πρακτικό επίπεδο είναι σαν κάτι να λείπει και προσπαθείς και εσύ να καταλάβεις τι μπορεί να είναι αυτό. Οι δεύτερες σκέψεις που μπορεί να κάνεις μερικές φορές δεν σε πτοούν έτσι εύκολα και μέσα σου δίνεις ή προσπαθείς να δώσεις τις ευκαιρίες που αντιλαμβάνεσαι ότι αξίζει ο/η σύντροφό σου. Λίγο πιο ουσιαστικά αυτό που αισθάνεσαι ότι λείπει, είναι το να ταιριάξεις σε μεγαλύτερο βαθμό με τον άνθρωπο που αγαπάς και σε θέματα καθημερινότητας. Μην έχεις τις ψευδαισθήσεις ότι αυτό μπορεί να γίνει στον βαθμό που έχεις εσύ μέσα στο μυαλό σου. Παρατήρησε λίγο τι συμβαίνει στο περιβάλλον σου και θα καταλάβεις… Όπως κι αν έχει μέσα σε αυτήν την περίοδο σε πολλούς από εσάς θα δοθεί η ευκαιρία να κάνετε μια ουσιαστική συζήτηση με τον/ην σύντροφό σας για θέματα που σας αφορούν και σε αρκετούς από εσάς αυτή η συζήτηση θα γίνει η αφορμή που ψάχνετε για να πάτε τα πράγματα ακριβώς εκεί που θέλετε.

Αν δεν έχεις σχέση, τώρα είσαι έτοιμος/η να εμπλακείς σε μια καινούργια, αλλά για αρκετούς από εσάς θα είναι ακριβώς αυτό… Μια εμπλοκή σε κάτι που έλκετε για να σας «θυμίσει» αν μη τι άλλο τα «παλιά». Για λίγους από εσάς, αυτό που φαίνεται είναι η προοπτική μιας καλής σχέσης που όμως θα χρειαστεί να δουλέψετε συνειδητά για να την κάνετε να πετύχει.

Μέσα στο σπίτι σου ένα θέμα που σε απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό, τώρα μπορεί εύκολα να λυθεί αν λειτουργήσεις συγκροτημένα και δεν αφήσεις θέματα από το παρελθόν να έρθουν στην επιφάνεια με τον τρόπο που γινόταν αυτό παλιά. Πρόσεξε πολύ για μια παρεξήγηση που μπορεί να έχεις με ένα δικό σου συγγενικό πρόσωπο. Αν υπάρχουν κληρονομικά θέματα, προς το παρόν αυτά είναι λίγο δύσκολο να επιλυθούν άμεσα. Μια απόφαση που καλείσαι εσύ να πάρεις απέναντι σε μια κατάσταση μπορεί να παίξει σημαντικότερο ρόλο από αυτόν που νομίζεις. Όπως κι αν έχει μια κατάσταση που αναζητά την λύση της, τώρα την βρίσκει αλλά υπάρχει και ένα μικρό τίμημα που είναι πραγματικά στο χέρι σου για να αποφευκτή. Μέσα σε αυτήν την περίοδο, ένα άτομο της οικογενείας μπορεί να αποχωρήσει από το σπίτι και αυτό μπορεί να πυροδοτήσει πολλά ανάμικτα συναισθήματα που όμως στην πορεία θα καταλαγιάσουν αφού επαναπροσδιοριστεί ή θέση σου μέσα στο σπίτι ή την οικογένεια την οποία ζεις.

Ένα οικονομικό θέμα μέσα στην εργασία σου τώρα θα σε απασχολήσει στον βαθμό του να σε νευριάσει. Μπορεί για λίγο να «βγεις έξω από τα ρούχα σου», με κάτι που θα γίνει και θα αισθανθείς αδικημένος/η. Αρκετοί από εσάς θα έρθετε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να θέλουν να σας διώξουν ή ακόμα και να θέλετε να φύγετε εσείς με εντελώς δική σας πρωτοβουλία. Με τα πράγματα όπως είναι τώρα είναι λίγο δύσκολο να συγκρατηθείς και να μην ενεργήσεις παρορμητικά αλλά θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά την συνέχεια και αυτή είναι που πρέπει να έχεις υπόψη σου όταν θα μπεις στην διαδικασία να αναλάβεις δράση απέναντι στα καινούργια δεδομένα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις.

Αν έχεις δική σου δουλειά, τώρα καλείσαι να πάρεις μια σημαντική απόφαση που αφορά την εσωτερική δομή της επιχείρησης που έχεις. Πολλοί από εσάς μέσα σε αυτό το διάστημα θα αποχωρήσετε από μια συνεργασία ή ένας συνεργάτης θα σας αφήσει. Θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να επανέλθουν κάποιες ισορροπίες αλλά αν αυτό προκύψει, δεν θα πρέπει να πάτε κόντρα στις εξελίξεις γιατί τα αποτελέσματα αυτού που θα συμβεί τώρα θα είναι πολύ θετικά αλλά θα φανούν αρκετά αργότερα και αφορούν μια καινούργια επαγγελματική κατάσταση μέσα στην θα βρεθείτε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Γενικότερα προς το παρόν δεν ευνοούνται συνεργασίες και τα σχέδια που κάνετε ή θα κάνετε σύντομα, θα χρειαστεί να μείνουν για λίγο στο ράφι και να επανεξεταστούν την κατάλληλη στιγμή γιατί τώρα απλά κάτι λείπει…

Αν είσαι άνεργος/η, μέσα σε αυτήν την περίοδο έρχεται μια ευκαιρία προς το μέρος σου αλλά θα μπορέσεις να την εκμεταλλευτείς παίρνοντας μια σημαντική απόφαση για μια ανατροπή που δεν σου είναι εύκολη για να την κάνεις. Προσπάθησε να αποφύγεις να κυνηγήσεις δουλειές μέσα από τις οποίες έχεις περάσει στο παρελθόν και γενικότερα χτύπα πόρτες που πριν… δεν φανταζόσουν ότι μπορεί να αφορούν…!

Μερικές φορές ο όρος «μετάβαση», δεν αφορά πρακτικά ζητήματα αλλά υποκειμενικά θέματα που αφορούν την στάση που κρατάμε μέσα μας απέναντι στα πράγματα και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε. Μέσα σε αυτήν την περίοδο αυτό που γίνεται σε κάποιο βαθύ συνειδησιακό επίπεδο μπορεί να χαρακτηριστεί ακριβώς έτσι, σαν Μετάβαση. Ένα «κλικ» στην αντίληψή σου μπορεί να σου δείξει πολλά καινούργια πράγματα που μέχρι σήμερα δεν μπορούσες να δεις.

Αν χρειάζεται να κάνεις κάτι τώρα, αυτό είναι να εμπιστευτείς αυτήν την πολύ βαθειά αίσθηση της προστασίας που μπορεί να είναι ακόμα και μια πεποίθηση που όμως είναι καλό να ακολουθήσεις γιατί τώρα κάπου σε οδηγεί και αυτό το κάπου δεν είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις αλλά αυτό που θέλεις να νοιώσεις εσύ για τον εαυτό σου.

 

Ιχθείς

Το Μονοπάτι…!

12_Ihthis

Αφήνεσαι σε ένα διανοητικό παιχνίδι που κατά μία έννοια τον τελευταίο καιρό έχεις υιοθετήσει για να μπορείς να ξεφεύγεις από την πραγματικότητά σου και μερικές φορές και από τα προβλήματά σου. Μερικές φορές αισθάνεσαι μπλεγμένος/η ανάμεσα στις επιλογές που έχεις αλλά δεν ακολουθάς, γιατί δεν έχεις ξεκαθαρίσει ακόμα το τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις σε κάποιους τομείς της ζωής σου. Κάποιες άλλες στιγμές αφήνεσαι στο όμορφο συναίσθημα που μπορείς και έχεις προσπαθώντας να μιμηθείς μια θετική στάση απέναντι στα πράγματα.

Γενικότερα αυτό που σε χαρακτηρίζει αυτήν την περίοδο είναι η αναποφασιστικότητα. Ενώ πραγματικά ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις, σου αρέσει να φλερτάρεις με την αμφιβολία τον εσωτερικό διχασμό και ίσως κάποιες υποκειμενικές ή θεωρητικές πιθανότητες που μόνο εσύ μπορείς να «δεις», για να μην έρθεις ευθέως αντιμέτωπος/η με αυτό που φοβάσαι ότι θα σε ξεβολέψει από αυτό που έχεις συνηθίσει να κάνεις. Αν χρειάζεται να κάνεις κάτι τώρα, τότε αυτό είναι σε συναισθηματικό επίπεδο να ωριμάσεις σε κάποιους τομείς τους οποίους αναγνωρίζεις συνειδητά αλλά έλκεσαι περισσότερο από το ασυνείδητο κομμάτι σου που σε έλκει και σε κάνει να ρέπεις προς μια ανώριμη παιδική στάση που ουσιαστικά σε καθυστερεί από αυτό που ψάχνεις σαν ψυχή.

Είναι άλλο πράγμα  το να κρατάς το εσωτερικό παιδί ζωντανό μέσα σου και άλλο να δρας με παιδική ανωριμότητα. Μπορεί η έννοια του εσωτερικού παιδιού να έχει γίνει λίγο της μόδας σε κάποιους «εναλλακτικούς» «κύκλους», αλλά ταυτόχρονα έχει παρεξηγηθεί σε μεγάλο βαθμό αφού σε αρκετές περιπτώσεις διδάσκεται από «δασκάλους» που και αυτοί παλεύουν με τις δικές τους πληγές που προσπαθούν να παραμερίσουν από το δρόμο τους…

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα σκεφτείς πολλά καινούργια πράγματα με τα οποία θα θελήσεις να ασχοληθείς. Πολλά από αυτά, τα έχεις σκεφτεί και στο παρελθόν αλλά τώρα περιμένεις την αφορμή που χρειάζεται να δεις για να κάνεις κάποια από αυτά πράξη. Ελπίζεις πολλά και θέλεις να κάνεις ακόμα περισσότερα. Αυτό όμως που καλώς συνειδητοποιείς είναι ότι χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθούν κάποιες συγκεκριμένες συγκυρίες μέσα από τις οποίες θα μπορέσεις να πάρεις το μήνυμα για το τι πρέπει να κάνεις και αν μη τι άλλο το τι θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσεις.

Μέσα σε αυτόν τον μήνα ευνοούνται πολύ οι συναντήσεις και οι επαφές που μπορείς να έχεις με δικά σου άτομα αλλά και με τον κόσμο γενικότερα. Αν πρόκειται να εκτεθείς στο ευρύ κοινό για οποιοδήποτε επαγγελματικό ή προσωπικό λόγω που μπορεί να έχεις, τότε εκτός από το ότι αυτό ευνοείτε, θα σου φέρει επίσης πολλές καινούργιες γνωριμίες που στο μέλλον θα αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για σένα προσωπικά. Γενικότερα τώρα είναι μια περίοδος που μπορείς να περιμένεις περισσότερα πράγματα από τρίτα άτομα και τον κόσμο γενικότερα παρά από τον κοντινό σου φιλικό κύκλο που έτσι κι αλλιώς υπάρχει και σε στηρίζει.

Στον τομέα των οικονομικών, πολλοί από εσάς να περιμένετε κάνα δυο εκπλήξεις τις οποίες θα χρειαστεί να διαχειριστείτε μέσα από αυτοέλεγχο και όχι από παρορμητισμό που μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος κινήσεις με άσχημα αποτελέσματα στο μέλλον. Αν έχεις νομικά θέματα στον τομέα αυτό, καλό θα ήταν να τα αντιμετωπίσεις με συνέπεια γιατί η απέναντι πλευρά αυτό κάνει έτσι κι αλλιώς. Αν αισθανθείς την ανάγκη να χαλάσεις χρήματα για τον εαυτό σου, κάνε το αλλά μην παρασυρθείς από πράγματα που ξέρεις ότι δεν έχεις ουσιαστική ανάγκη. Μια μικρή βοήθεια για σένα που την έχεις ανάγκη, μπορεί να σου προσφερθεί αλλά κράτα μικρό καλάθι σε αυτά που μπορεί να ακούσεις ή να σου τάξουν.

Μέσα στην σχέση σου κάποια μικρά παράπονα μπορεί να τα έχεις αλλά αν αφήσεις στην άκρη τους ενδοιασμούς που σου αρέσει εκ φύσεως να κουβαλάς, τότε θα δεις ότι αυτό που έχεις με τον/ην σύντροφό σου, έχει αρχίσει να σταθεροποιείται. Αυτό δεν είναι πάντα μια μαγική διαδικασία που συμβαίνει από μόνη της. Της περισσότερες φορές υπάρχουν τουλάχιστον δύο που την συντελούν. Όχι ότι οι υπόλοιποι είναι απαραίτητοι αλλά… κουβέντα να γίνεται. Αυτό που σε αφορά άμεσα αυτήν την χρονική στιγμή είναι ότι όσο περισσότερο τα βρίσκεις εσύ με τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο θα τα βρίσκεις και με τον/ην σύντροφό σου και τόσο ακόμα περισσότερο θα τα βρίσκεται και οι δυο σας μεταξύ σας, οδηγώντας την σχέση σας εκεί που οραματίζεσαι αυτήν την περίοδο αλλά κατά μία έννοια και μερικές φορές, το κρύβεις ακόμα και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Σταμάτα τις νοητικές προβολές. Αφήσου να αισθανθείς αυτό που νοιώθεις και άνοιξε τα χαρτιά σου πρώτα στον εαυτό σου. Τα υπόλοιπα είναι απλά διαδικαστικά…

Αν δεν έχεις σχέση, σταμάτα να λειτουργείς σαν να έχεις. Η κάποιου είδους υπεροψία που κουβαλάμε μερικές φορές είναι χρήσιμη στο βαθμό που δεν μας καταβάλει. Αν συμβεί αυτό, τότε χωρίς να το καταλαβαίνουμε αποκοβόμαστε από τις πραγματικές μας ανάγκες και στο τέλος μένουμε μόνοι μας παρέα με την πλευρά του εαυτού μας που δεν έχει να μας δώσει κάτι ουσιαστικό σε συναισθηματικό επίπεδο. Αν όλο αυτό που μόλις διάβασες, σου μιλάει… «μίλησέ» του και εσύ και άλλαξε την στάση που κρατάς απέναντι στα συναισθήματα των ανθρώπων που σε προσεγγίσουν γιατί πραγματικά είναι εκεί τριγύρω και περιμένουν από σένα να εκδηλώσεις αυτό που νοιώθεις και όχι αυτό που σε διχάζει ή που σκέφτεσαι…

Μέσα στο σπίτι σου αυτήν την περίοδο θα σε απασχολήσει έντονα ένα θέμα που αφορά τα οικονομικά του. Ένα ξαφνικό έξοδο που μπορεί να εμφανιστεί, θα μπορέσεις να το καλύψεις αρκεί να είσαι προετοιμασμένος/η για αυτό. Μια μικρή τάση για μια ανανέωση του χώρου σου μπορεί για λίγο να σου βγει στην επιφάνεια και αρκετοί από εσάς θα μπείτε στην διαδικασία μιας ανακαίνισης ή μιας απλής αλλαγής της διαρρύθμισης των χώρων που θεωρείτε πολύ προσωπικούς. Για κάποιους από εσάς (αν το σκέφτεστε) είναι καλή περίοδος για να δρομολογήσετε μια αγορά ή μια πώληση σπιτιού αρκεί να έχετε εξασφαλισμένο το από πού θα έρθουν τα χρήματα και στην μία αλλά και στην άλλη περίπτωση.

Μέσα στην εργασία σου έχει έρθει η ώρα για να αναγνωριστείς για κάτι που περιμένεις εδώ και καιρό. Αν η αναγνώριση αυτή αφορά οικονομικό θέμα, είναι λίγο δύσκολο να γίνει αυτό τώρα. Αν όμως αφορά μια θέση ή κάποιες προοπτικές που περιμένεις να δεις, τότε αυτό ευνοείται αλλά εξαρτάτε από την δική σου στάση και το πώς θα χειριστείς το θέμα στην συνέχεια. Συνέχισε να δείχνεις τον καλύτερο εαυτό που μπορείς να δείχνεις μέσα στον εργασιακό σου χώρο και δεν θα χάσεις.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση και είσαι στον δρόμο για να κλείσεις μια οικονομική συμφωνία που μέσα σε αυτήν βλέπεις μακροχρόνιες προοπτικές, τότε αυτό ευνοείται και θα γίνει πράξη, αν πρώτον κρατάς μικρό καλάθι τουλάχιστον προς το παρόν σε αυτό που σου τάζουν και δεύτερον αν προσέξεις πολύ καλά τι θα είναι αυτό που θα συμφωνήσεις και αυτό που θα υπογράψεις. Συμβουλέψου κάποιον ειδικό επάνω στο θέμα και προσπάθησε να είσαι νομικά καλυμμένος/η για όποια κίνηση κάνεις στο θέμα αυτό. Γενικότερα κάποιο επαγγελματικό σχέδιο που προετοιμάζεις έχει καλές προοπτικές. Αν φλερτάρεις με μια συνεργασία με κάποια άλλη μεγάλη επιχείρηση ή οργανισμό, αυτό θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα για να επιτευχθεί.

Αν δεν έχεις δουλειά, δεν είσαι ο μόνος/η που ψάχνει αλλά αλληγορικά μιλώντας μπορεί να είσαι ο μόνος/η που θα βρει. Μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου σου έρχεται μια καλή επαγγελματική πρόταση αλλά δεν θα σου φανεί τόσο καλή όσο αφορά τις άμεσες οικονομικές προοπτικές τις οποίες καλό θα ήταν να αγνοήσεις για να πας παρακάτω τουλάχιστον για λίγο. Αυτήν την στιγμή εστιάζεσαι περισσότερο σε αυτό που σου έχουν «πει» ότι μπορεί να σου δώσει σταθερότητα. Μην χτυπάς λάθος πόρτες απλά και μόνο επειδή ακολουθάς αντιλήψεις τρίτων. Ακολούθα αυτό που σου δίνεται και νοιώθεις ότι έχει να σε πάει κάπου.

Μερικές φορές στο τέλος ενός «μονοπατιού» μπορεί να μας πιάσει μια μικρή αγωνία και ένας φόβος για την συνέχεια. Τότε συνήθως οι τρεις επιλογές που έχουμε είναι να γυρίσουμε πίσω, να θεωρήσουμε ότι φτάσαμε ή να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας και να πάρουμε τον δρόμο της διαίσθησής μας. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις προς το παρόν είναι να κοιτάξεις λίγο προσεκτικά εκεί τριγύρω και τότε θα δεις ότι το μονοπάτι απλά συνεχίζεται λίγο παραπέρα…!

 

Από τον Κανάρη Κάραλη

anak.rees@gmail.com

 

 
Σχολιάστε

Posted by στο 3 Μαΐου, 2014 in Αταξινόμητα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: