RSS

Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια για το 2014 (με τις κάρτες Ταρότ)

18 Ιαν.

 

my-face

 

Κριός

Λίγη ακόμα Αλήθεια!

 01_Krios

     Η χρονιά αυτή είναι πολύ σημαντική για σένα αφού μέσα σε αυτήν θα συμβούν πράγματα που σε αφορούν άμεσα σε ψυχικό επίπεδο και κατά κάποιο τρόπο μετά από αυτήν θα έχει αλλάξει ο χαρακτήρας σου, η προσωπικότητά σου και κατά μία έννοια και ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τα πράγματα κυρίως μέσα στην καθημερινότητά σου. Χωρίς να χάσεις την αισιοδοξία που σε χαρακτηρίζει, θα κληθείς να διαχειριστείς θέματα που στο παρελθόν ίσως να μην άγγιζες.

Σε κάποιο βαθύτερο ψυχικό επίπεδο έχει αρχίσει να διεισδύει μέσα σου μια μικρή απογοήτευση, που όμως εξαιτίας της αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα πιο αντικειμενικά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αξιοποιηθεί θετικά και να δεις τί έχει να σου δώσει ουσιαστικά και όχι να το αφήσεις να σου δημιουργήσει άποψη για τον κόσμο και τα πράγματα.

Από την αρχή του χρόνου αρχίζεις να αισθάνεσαι πολύ έντονη την ανάγκη να κάνεις ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα που έχει να κάνει με την πολύ δικιά σου αίσθηση για το τι είναι ουσιαστικό και τι άχρηστο σε όλα τα επίπεδα της προσωπικής σου ζωής. Αν κάποιοι άνθρωποι σε ενοχλούν ή πλέον δεν έχουν κάτι να σου δώσουν ή ακόμα βλέπεις ότι σε κρατάνε πίσω, τότε τους βγάζεις από την ζωή σου αποδεχόμενος/η το τίμημα όποιο κι αν είναι αυτό. Καταλαβαίνεις πλέον, ότι ακόμα κι αν δεν έχεις συγκεκριμένους στόχους να πετύχεις, η κατάσταση όπως έχει με τους δεσμούς που κουβαλάς, δεν σε αφήνει να πας μπροστά. Έτσι λοιπόν αποφασίζεις να κλείσεις υποθέσεις που σε δένουν με το παρελθόν και αποκόβεσαι από αυτές με δικιές σου συνειδητές αποφάσεις.

Φυσικά αυτό είναι κάτι που το κάνεις μετά από πολύ σκέψη και όταν τελικά το κάνεις, θα το έχεις σκεφτεί πολύ καλά για να το δρομολογήσεις. Μέχρι να τελειώσει αυτή η χρονιά θα  δεις ότι θα έχεις δημιουργήσει ένα καινούργιο καθεστώς στην ζωή σου. Θα είναι πλέον σε ένα καλό ποσοστό αυτό που εσύ επιλέγεις και τελικά έχει να σου δώσει πολλά, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με τον δικό σου αγώνα θα έχεις ανοίξει πολλές καινούργιες προοπτικές στην ζωή σου και κατά μία έννοια θα έχεις συνειδητοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις δημιουργικές σου ικανότητες.

Μέσα σε αυτή την χρονιά θα μάθεις κάτι πολύ σημαντικό που ειδικά για σένα είναι λίγο δύσκολο να το κάνεις. Θα μάθεις να κάνεις υπομονή με τους ανθρώπους μέσα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Αρχίζεις πλέον να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά όσο αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις και αυτό έχει αντίκτυπο στις σχέσεις σου με τα δικά σου συγγενικά άτομα αλλά και με τους ανθρώπους γενικότερα μέσα στην καθημερινότητά σου. Αυτό χωρίς να το καταλάβεις θα σου ανοίξει τους ορίζοντες στην ποιότητα των σχέσεων που κάνεις και θα σε οδηγήσει σε πολλές καινούργιες γνωριμίες αλλά και σε πολλές καινούργιες φιλίες που θα αποδειχτούν σημαντικές για την πορεία σου στο μέλλον. Κάποιες από αυτές τις καινούργιες σχέσεις που θα κάνεις θα γίνουν η αφορμή για να δεχθείς πολλές προτάσεις που αφορούν διάφορους τομείς της ζωής σου, για αυτό φρόντισε να είσαι ανοιχτός/η σε αυτές, χωρίς κριτική, αντιμετώπισέ τες με ωριμότητα και άσε την εμπειρία σου να σου δείχνει ποιες πραγματικά είναι για σένα.

Τα οικονομικά σου μέσα σε αυτήν την χρονιά θα σε απασχολήσουν αρκετά χωρίς να σε αγχώσουν και αυτό είναι σημαντικό γιατί σημαίνει ότι θα έχεις τις ευκαιρίες που θέλεις για να βγάλεις χρήματα αλλά θα κουραστείς αρκετά για να το κάνεις. Ουσιαστικά δεν έχεις κάτι να φοβηθείς. Μπορείς να διαχειριστείς το χρήμα με σύνεση και ξέρεις τι να το κάνεις και πώς να το αξιοποιήσεις. Αν χρειαστείς βοήθεια θα την έχεις και θα την αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού θα ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις με αυτήν. Πολλοί από εσάς μέσα σε αυτήν την χρονιά θα σκεφτείτε να αγοράσετε σπίτι ή να κάνετε κάποια επένδυση σε κάτι που όμως το χρήμα θα είναι σημαντικό για να γίνει αυτό και τελικά θα στραφείτε στο να πάρετε κάποιο δάνειο. Αν αυτή είναι η λύση που βλέπεις στο θέμα, τότε κάνε το γιατί ευνοείσαι αλλά πρόσεξε ιδιαίτερα το να είσαι πολύ συγκεντρωμένος/η σε αυτό που θέλεις. Μόνο έτσι δεν θα κάνεις λάθοι και δεν θα χαλάσεις χρήματα σε πράγματα που δεν έχεις ανάγκη.

Όσο αφορά τις ερωτικές σου σχέσεις, μέσα σε αυτήν την χρονιά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα από παλιά αφού σε κάποιο επίπεδο αλλάζει η στάση που κρατάς απέναντι στους ή στον σύντροφό σου. Με τον καιρό αντιλαμβάνεσαι όλο και περισσότερο τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις από μια σχέση και ένα σύντροφο, και αυτό δημιουργεί όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να δημιουργήσεις μια κατάσταση όπως την επιθυμείς, με την πολύ καλή έννοια που μπορείς εσύ πλέον να δώσεις στα πράγματα. Αρχίζεις όλο και περισσότερο να εστιάζεσαι στον εαυτό σου και στις ποιότητες που ξέρεις ότι πραγματικά αξίζουν να έχεις στην ζωή σου.

Όσο περισσότερο συνειδητοποιείς αυτό το πράγμα τόσο περισσότερο έλκεις ουσιαστικές σχέσεις στην ζωή σου και σταματάς την συναισθηματική φλυαρία που τελικά σε μπερδεύει. Αν εσύ είσαι μπερδεμένος/η, τότε μπερδεμένο σύντροφο θα έλξεις. Αν όμως έχεις εστιαστεί στην ουσία, τότε ο σύντροφος που έλκεις ή ο σύντροφος που έχεις ήδη δίπλα σου εστιάζεται και αυτός στην ουσία και αυτό όλο, επιστρέφει σε σένα με τρόπο που μέσα στους επόμενους μήνες θα σε εκπλήξει αν μπορέσεις να το κάνεις πράξη. Όπως κι αν έχει μέσα σε αυτήν την χρονιά ωριμάζεις περισσότερο σε αυτό το θέμα και γίνεσαι πιο ικανός/η να έλξεις τον σύντροφο της ζωής σου και αν μη τι άλλο θα μπορέσεις να κάνεις μια σχέση που και μακροχρόνια θα είναι και αυτά που επιθυμείς θα σου δώσει.

Το θέμα μέχρι σήμερα για τους περισσότερους από εσάς ήταν ένα θέμα βιαστικής τακτοποίησης ενός θέματος μέσα σε όλα τα άλλα. Τώρα κάτι αλλάζει και κάνεις ένα βήμα πίσω, σκέφτεσαι και εστιάζεσαι στην συναισθηματική σου ανάγκη και όχι στην σωματική σου. Αυτό θα σου φέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα. Συνειδητοποιείς πλέον ότι έχει μεγαλύτερη αξία να ικανοποιήσεις το συναίσθημά σου και μέσα από αυτό και το σώμα σου. Μέσα στην χρονιά αυτή, αυτό θα το πετύχεις και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλά να το επιτρέψεις να συμβεί.

Μέσα στο σπίτι σου, αυτήν την χρονιά θα γίνουν πολλά ξεκαθαρίσματα. Υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά που ξέρεις ότι πρέπει να κλείσουν. Κάποια στιγμή θα έρθεις αντιμέτωπος/η με αυτά και θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσεις πρώτα μέσα σου πια από αυτά είναι αντικειμενικά και πια από αυτά είναι απλά δικά σου άγχη και προβολές. Μέσα στην χρονιά αυτή, αυτό το ξεκαθάρισμα θα το κάνεις και τελικά θα καταλάβεις τι σε αφορά, σε ποιο βαθμό αλλά και τελικά τι πρέπει να κάνεις για κάθε ένα θέμα που έρχεται στην επιφάνεια.

Πολλοί από εσάς θα αισθανθείτε την ανάγκη να αλλάξετε περιβάλλον και θα σκεφτείτε μια ενδεχόμενη μετακόμιση, μια ανακαίνιση ή ακόμα και μια απλή εσωτερική αλλαγή του χώρου που βρίσκεστε αλλά προς το παρόν το οικονομικό είναι αυτό που μπορεί να σας δημιουργεί αναστολές. Αυτό κάποια στιγμή θα αλλάξει και θα μπορέσεις να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι αλλά υπάρχει και η εκδοχή να στρέψεις όλη αυτήν την εσωτερική ανάγκη για το καινούργιο, σε ένα ταξίδι που βαθύτερη αιτία θα είναι η εσωτερική ανανέωση.

Όσο αφορά την οικογένειά σου κάτι μέσα σε αυτήν σε μπερδεύει και σε κάνει να σκέφτεσαι να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα με τα πολύ δικά σου συγγενικά πρόσωπα. Υπάρχουν θέματα άλυτα με τα δικά σου άτομα που αισθάνεσαι να σου στερούν την ελευθερία. Μερικές φορές φοβάσαι να μιλήσεις, φοβάσαι να κάνεις πράγματα ή ακόμα και απλά να πεις την γνώμη σου για θέματα που αφορούν όλους σας. Μέσα σε αυτήν την χρονιά θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις και να πεις όλα αυτά που έχεις σκεφτεί αλλά όχι σύντομα. Η όλη κατάσταση σε αφορά αλλά με τρόπο που ακόμα δεν έχεις συνειδητοποιήσει πλήρως. Με τον καιρό όμως το κάνεις. Σιγά σιγά θα αντιληφθείς την κατάσταση με τον τρόπο που έχεις ανάγκη εσύ για να μπορέσεις να την διαχειριστείς προς το καλύτερο συμφέρων όλων και τελικά θα καταφέρεις να διαχωρίσεις την θέση σου γιατί ουσιαστικά αυτό είναι αυτό που έχεις ανάγκη.

Δίνε χρόνο στα πράγματα και μην βιάζεσαι όλο αυτό να γίνει αύριο. Έχεις μπροστά σου μια ολόκληρη χρονιά που θα είναι πολύ αποκαλυπτική για την σχέση σου μεταξύ εσένα και τον ατόμων της οικογένειά σου. Μετά από ένα χρόνο όλο αυτό θα έχει αλλάξει και εσύ θα έχεις βρει μια καινούργια θέση μέσα σε αυτή. Ουσιαστικά όμως κατά κάποιο τρόπο θα έχεις βρει και μια καινούργια θέση μέσα σε σένα και αυτό θα αλλάξει την στάση σου απέναντι στην οικογένειά σου αλλά και απέναντι στον κόσμο έξω από αυτήν.

Στον τομέα της εργασίας σου, έχεις να αντιμετωπίσεις πολλές δυσκολίες, που όμως δεν είναι αξεπέραστες. Το αντίθετο. Είναι δυσκολίες που θα σου έρθουν γιατί μέσα από αυτές έχεις να μάθεις πολλά. Φυσικά θα κουραστείς, θα τρέξεις, θα αγχωθείς και γενικότερα θα βιώσεις μεγάλη κούραση και μεγάλες συναισθηματικές διακυμάνσεις. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις όμως είναι ότι απλά όλα αυτά σε ωριμάζουν και σε κάνουν να πατάς ακόμα καλύτερα στα πόδια σου.

Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις δεν είναι ατυχίες και ακριβώς εδώ χρειάζεται να γίνει ένας μικρός διαχωρισμός στις δυσκολίες που μας έρχονται σε διάφορους τομείς της ζωής μας για διάφορους λόγους. Μερικές φορές αντιμετωπίζουμε προβλήματα γιατί πρέπει να αλλάξουμε πορεία ή γιατί κάτι διαχειριζόμαστε λάθος ή πονηρά. Στην προκειμένη περίπτωση τα επαγγελματικά θέματα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις μέσα σε αυτήν την χρονιά είναι θέματα στα οποία θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις και μέσα από αυτά θα μάθεις να πατάς στα πόδια σου, να μην κάνεις λάθη και να διαχειρίζεσαι δύσκολες καταστάσεις με ωριμότητα σύνεση και τελικά με επιτυχία.

Όλο αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο θεωρητικό αλλά είναι η ουσία του πως μπορείς να αντιμετωπίσεις όλα αυτά που θα σου έρθουν. Αν δεν το αποδεχθείς θα κληθείς να αντιμετωπίσεις συνέπειες που δεν υπολογίζεις. Αν το αποδεχθείς θα μπορέσεις να ανεβάσεις λίγο ακόμα τον πήχη στην επαγγελματική σου εμπειρία και ωριμότητα και αυτό θα έχει να σου δώσει πολλά στο μέλλον σου στην επαγγελματική σου πορεία και όχι μόνο.

Μέσα σε αυτήν την χρονιά θα βρεθείς αντιμέτωπος/η με ένα εσωτερικό δίλλημα. Πολλές καταστάσεις μέσα από τις οποίες θα περάσεις μεγεθύνουν την εσωτερική απογοήτευση που ενδεχομένως ήδη κουβαλάς. Μπορεί να δεις πολλές από τις βαθύτερες επιθυμίες σου να αναβάλλονται, να θίγονται ή να μην πραγματοποιούνται. Πριν τελειώσει ο χρόνος μην βγάλεις συμπεράσματα. Προσπαθείς όπως και όλοι να βιώσεις πράγματα καταστάσεις και συναισθήματα που έχεις ανάγκη και για αυτό κάνεις όλα αυτά που κάνεις με τον καλύτερο τρόπο που εσύ κρίνεις. Κάποιες φορές θα απογοητευθείς και μπορεί να στεναχωρηθείς περισσότερο από το συνηθισμένο. Η καθημερινότητά σου όμως δεν πρέπει να γίνει το κριτήριό σου για το τι τελικά είναι αυτό που κερδίζεις μέσα από όλα αυτά που περνάς. Η χρονιά αυτή θα είναι περισσότερο αποκαλυπτική για σένα από πολλές άλλες και στο μόνο στο τέλος θα μπορέσεις να καταλάβεις τι έχει πραγματικά αλλάξει στην ζωή σου, στην καθημερινότητά σου, στα ερωτικά σου και γενικότερα σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Το δώρο που έχεις να πάρεις στο τέλος, είναι η αίσθηση και η συνειδητοποίηση ενός μεγάλου κομματιού του εαυτού σου που ακόμα ψάχνεις αλλά το ανακαλύπτεις σιγά σιγά.

 

Απόλαυσε την διαδρομή χωρίς αμφιβολίες για τα δώρα που μπορεί να σου γυρίσει πίσω η επίγνωση της πραγματικότητας που μπορείς να δημιουργήσεις ακολουθώντας, όχι την αλήθεια σου… ή την αλήθεια των άλλων… αλλά απλά την αλήθεια που υπάρχει εκεί «έξω». Την αλήθεια που δεν την ορίζει καμία ανθρώπινη νοημοσύνη.

Λίγο θεωρητικό όλο αυτό και για κάποιους λίγο ουτοπικό, ναι. Αλλά με μεγάλη δόση αλήθειας και με πολλά να δώσει σε αυτόν που θα το σκεφτεί για λίγο.

 

Ταύρος

Συναισθηματικές Προβολές!

 02_Tauros

     Αρκετά πιεστική θα είναι για σένα η χρονιά αυτή, αφού θα προσπαθήσεις σε πολλούς τομείς της ζωής σου να αποκαταστήσεις χαμένες ισορροπίες που όμως δεν χαθήκανε τυχαία στο παρελθόν. Σε μερικά θέματα μπορεί να έχεις φταίξει και σε άλλα όχι. Αυτό που έχει σημασία για σένα μέσα στην χρονιά αυτή είναι να δεις αποτελέσματα σε πρακτικό επίπεδο και όχι σε θεωρητικό. Τα θέματα που έχεις να αντιμετωπίσεις δεν είναι άλλα από αυτά που αντιμετωπίζεις εδώ και καιρό. Αυτό που τώρα είναι διαφορετικό είναι ο τρόπος που τα αντιλαμβάνεσαι και που πλέον προσπαθείς να τα διευθετήσεις.

Κατά μία έννοια μέσα στο 2014 θα προσπαθήσεις να ξεφύγεις από καταστάσεις που δεν θέλεις να συνεχίσουν να σε βαραίνουν και γενικότερα θα προσπαθήσεις να δώσεις λύσεις σε προβλήματα που ξέρεις και πλέον αναγνωρίζεις ότι με μια διαφορετική διαχείριση δεν θα σε αφορούσαν όμως συνεχίζουν ακόμα να σε ταλαιπωρούν. Γενικότερα το πρώτο μισό της χρονιάς αυτής θα είναι πιο δύσκολο από το υπόλοιπο μισό που θα αρχίσεις να λειτουργείς περισσότερο κατασταλαγμένα και συγκροτημένα σε όλους τους τομείς.

Αν θα μπορούσε να μπει ένας τίτλος για την χρονιά αυτήν, αυτός θα μπορούσε να είναι «συνειδητοποίηση, ξεκαθάρισμα και απομάκρυνση από τα προβλήματα». Όλο αυτό όμως για να γίνει πράξη θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετή από την ενέργειά σου με έναν τρόπο όμως που δεν θα σε κάνει να χάσεις τον συναισθηματικό σου έλεγχο. Αυτό είναι και το κλειδί αλλά και η δοκιμασία σου για αυτήν την χρονιά. Η υπομονή και η σύνεση που θα επιδείξεις θα κρίνει και το αποτέλεσμα. Αυτά που είναι να αλλάξουν θα αλλάξουν και αυτά που δεν είναι να αλλάξουν δεν θα αλλάξουν, τουλάχιστον για λίγο ακόμα. Κάπου εκεί ανάμεσα σε όλο αυτό, εσύ θα ψάχνεις την θέση σου και μερικές φορές θα δελεαστείς ακόμα και να χρησιμοποιήσεις περίεργους τρόπους για να δώσεις λύσεις που μερικές φορές απλά… δεν θα είναι λύσεις… αλλά η εκδήλωση της τάσης φυγής που θα σε χαρακτηρίζει κατά καιρούς.

Προσπάθησε να είσαι έτοιμος/η για μικρές περιόδους που μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος/η με την αίσθηση μικρής θλίψης ή και κατάθλιψης που όμως θα είναι παροδικές αφού από την φύση σου δεν έχεις τέτοια ιδιοσυγκρασία. Στο βάθος σου, ξέρεις πολύ καλά να βλέπεις τα πράγματα από την θετική τους πλευρά και τελικά αυτό είναι που σε κερδίζει και το ακολουθείς με την πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί.

Το πρώτο μισό της χρονιάς αυτής θα είναι αρκετά πιεστικό σε συναισθηματικό επίπεδο για σένα και αυτό θα έχει τον αντίκτυπό του και στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Αντιλαμβάνεσαι πλέον ξεκάθαρα ότι πολλές από τις φιλίες που έχεις, έχουν φθαρθεί και δεν σημαίνουν πλέον αυτό που σήμαιναν κάποτε για σένα αλλά και εσύ δεν σημαίνεις πλέον αυτά που σήμαινες κάποτε για αυτές. Όλο αυτό το συνειδητοποιείς και ξεκαθαρίζεις πολλές από τις σχέσεις που έχεις προς το παρόν, με κοντινά σου άτομα και όχι μόνο. Φυσικά αυτό έχει και το τίμημα που από την μία θα το αποδεχτείς αλλά από την άλλη θα σε στενοχωρήσει περισσότερο από όσο θα περιμένεις αρχικά. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι όλο αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει για να μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα ανθρώπινο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορείς να βρίσκεσαι με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και με ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις μέσα σε αυτήν την χρονιά είναι θέματα υγείας που μπορεί να σου βγουν στην επιφάνεια απροσδόκητα και από απροσεξία δική σου. Απέφυγε καταστάσεις που μπορεί να σε οδηγήσουν σε μικροατυχήματα και γενικότερα μην αφήνεσαι να παρασύρεσαι σε ψυχολογικές μεταπτώσεις που εύκολα θα μπορούσαν να σε οδηγήσουν στο να εκδηλώσεις διάφορα ψυχοσωματικά συμπτώματα. Ότι πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζεις να θυμάσαι ότι κανένα από αυτά δεν αξίζει να έχει σαν τίμημα την προσωπική σου υγεία.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, μέσα σε αυτήν την χρονιά θα πιεστείς αρκετά αφού θα κληθείς να βρεις χρήματα από όπου μπορείς. Θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα την διαχείριση που θα κάνεις γιατί γενικότερα σε περιμένουν πολλές εκπλήξεις και υπάρχει το ενδεχόμενο πολλά από αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις, να μην σου αποδώσουν αυτά που περιμένεις. Προσπάθησε γενικότερα να μην πάρεις ρίσκα που δεν θεωρείς απαραίτητα σε αυτόν τον τομέα γιατί υπάρχουν παράγοντες που δεν γνωρίζεις και μπορεί τελικά να βρεθείς προ εκπλήξεως αν επενδύσεις περισσότερα από αυτά που έχεις, όποιες κι αν είναι οι υποσχέσεις που θα δεχθείς. Με λίγη σωστή διαχείριση τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από όσο υπολογίζεις και τελικά θα δεις ότι αν συμφιλιωθείς με την ιδέα να αρκεστείς στα απαραίτητα θα δώσεις την ευκαιρία σε σένα και στους ανθρώπους που εξαρτώνται από εσένα οικονομικά να έχουν αυτά που θα χρειαστούν ανά πάσα στιγμή.

Όσο αφορά την τις ερωτικές σου σχέσεις, η χρονιά αυτή σου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Αν δεν έχεις σχέση κάποια στιγμή θα γνωρίσεις έναν άνθρωπο με τον οποίο θα ζήσεις έναν μεγάλο έρωτα, πιο δυνατό από ποτέ. Αλλά και μέσα στην σταθερή σου σχέση αν έχεις, θα δεις ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν κάποια στιγμή απροσδόκητα καλύτερα από όπως ήταν μέχρι τώρα. Ουσιαστικά αυτό που σου έρχεται είναι μια καρμική σχέση που έχει να σου δώσει όλα αυτά που περίμενες από έναν ερωτικό σύντροφο. Όλα όμως εξαρτώνται από την προσωπικότητά σου και την ιδιοσυγκρασία σου.

Αν είσαι άνθρωπος που δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει πολλές μικρές σχεσούλες τότε έχεις να δοκιμαστείς πολύ σε αυτόν τον τομέα αφού οι εκπλήξεις που σε περιμένουν δεν θα είναι και τόσο ευχάριστες και θα είναι αυτές που τελικά θα σε οδηγήσουν στο να καταλάβεις πολλά για το τι τελικά σου αρέσει. Αν από την άλλη είσαι άνθρωπος που βρίσκει ικανοποίηση με το να βρίσκεται μόνο με έναν άνθρωπο και να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να περνάει καλά με αυτόν, τότε έχεις να πάρεις πολλά από αυτήν την ποιότητα που σε χαρακτηρίζει γιατί η πιθανότητα του να βρεις τον άνθρωπο της ζωή σου ή να κατασταλάξεις με τον σύντροφο που ήδη βρίσκεσαι σε κάτι πολύ πιο σοβαρό πλέον, είναι πολύ μεγάλη μέσα σε αυτήν την χρονιά.

Όπως κι αν έχει, στον ερωτικό τομέα το 2014 έχει να σου δώσει πολλά. Θα βιώσεις έντονα συναισθήματα μέσα από τα οποία θα ανακαλύψεις πράγματα για σένα που μπορεί μέχρι σήμερα να μην γνώριζες ότι έχεις ανάγκη να ζήσεις και τελικά θα βγεις πολύ πιο ώριμος/η και πολύ πιο κατασταλαγμένος/η στον τομέα αυτό. Αφέσου να εκφράσεις να βαθύτερα συναισθήματά σου στον ερωτικό σου σύντροφο χωρίς φυσικά να αφήνεις την υπερβολή να γίνεται ο οδηγός σου γιατί την υπερβολή θα παίρνεις σαν απάντηση.

Μέσα στο σπίτι σου την χρονιά αυτή θα κληθείς να αντιμετωπίσεις πολλά πρακτικά ζητήματα μέσα στην καθημερινότητά σου και οι επιλογές που θα έχεις θα είναι πολλές από την μία αλλά από την άλλη θα χρειαστεί να σκεφτείς πολύ για το τι είναι τελικά σωστό να γίνει σε όλα αυτά που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις. Το οικονομικό είναι ένα θέμα που θα κληθείς να διαχειριστείς και εδώ, αλλά αυτήν την φορά θα καταλάβεις ότι πρέπει πραγματικά να μην παρεκτραπείς γιατί δεν έχεις και πολλά περιθώρια σπατάλης. Αν σκεφτόσουν να κάνεις μεγάλες αλλαγές μέσα σε αυτό, προς το παρόν τις αναβάλεις γιατί άλλα σημαντικά θέματα που θα βγουν στην πορεία θα σου τραβήξουν την προσοχή και θα χρειαστεί να δώσεις λύσεις σε αντικειμενικά προβλήματα που μέχρι κάποιο βαθμό δεν έχεις υπολογίσει. Προσπάθησε γενικά να είσαι όσο περισσότερο αντικειμενικός/η και πιο συγκεκριμένα προσπάθησε να εστιαστείς σε πρακτικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Οι σχέσεις σου με τους δικούς σου ανθρώπους μέσα στην οικογένεια τώρα θα κριθούν και αυτές γιατί πλέον θα αντιληφθείς τα πράγματα στην αντικειμενική τους βάση. Άλλα πράγματα νομίζεις εσύ για τους δικούς σου και άλλα ισχύουν. Κατά μία έννοια, είσαι δεμένος/η με κάποια άτομα του στενού σου οικογενειακού κύκλου και χωρίς να το καταλαβαίνεις, αυτό το δέσιμο μπορεί από την μία να είναι όμορφο, από την άλλη όμως σου στερεί πολλές από τις δυνατότητες που έχεις εσύ για να φτιάξεις την ζωή σου όπως θα την ήθελες. Μέσα στην χρονιά αυτή, όλο αυτό θα το συνειδητοποιήσεις και σε κάποιο βαθμό θα κάνεις την επανάστασή σου, που τελικά θα έχει ένα μικρό συναισθηματικό κόστος για σένα αλλά αυτό τελικά θα καταλάβεις ότι είναι έως και απαραίτητο να το πληρώσεις για να μπορέσεις να κάνεις πράξη πράγματα που ονειρεύεσαι για την δική σου προσωπική ζωή.

Αυτό που μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε και μας δημιουργεί ανασφάλεια είναι ότι η οικογένεια που μας γέννησε δεν είναι η οικογένεια που θα έχουμε και στο μέλλον. Εκεί θα είναι πάντα και θα νοιαζόμαστε για αυτήν. Η νοοτροπία όμως του να μην μπορούμε να ξεκολλήσουμε από αυτήν, είναι το χειρότερο που μπορεί να επιτρέπουμε να συμβαίνει και μόνο στο τέλος καταλαβαίνουμε το γιατί. Μέσα στην χρονιά αυτή θα καταλάβεις πολύ καλά τι σημαίνουν όλα αυτά και κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι έχει έρθει η στιγμή για να αποκοπείς από όλα αυτά που ασυνείδητα σε δεσμεύουν και σου στερούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής που θέλεις να έχεις.

Όσο αφορά τα επαγγελματικά σου μέσα στην χρονιά αυτή το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να εμπιστευτείς τις εξελίξεις που θα σου έρχονται η μία μετά την άλλη. Άλλα υπολογίζεις ότι θα κάνεις και άλλα θα κάνεις τελικά, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε φοβίζει γιατί δεν θα βρεθείς στην άσχημη θέση που κάποιες στιγμές μπορεί να νομίσεις ότι βρέθηκες. Κάποιοι από εσάς θα αλλάξετε δουλειά ή μπορεί να κάνετε και κάτι άλλο διαφορετικό από αυτό που κάνατε μέχρι σήμερα. Κάποιοι άλλοι μπορεί να μείνετε για κάποιο διάστημα άνεργοι αλλά αυτό θα είναι για λίγο. Αυτό που φαίνεται είναι ότι πάντα θα βρίσκεται μια λύση στα επαγγελματικά σου όποιο κι αν είναι το πρόβλημα που μπορεί ενδεχομένως να εμφανίζεται και αυτό είναι το ουσιαστικό.

Δυστυχώς σαν λαός έχουμε πολύ περίεργη νοοτροπία επάνω σε αυτό το ζήτημα αλλά όλο αυτό πλέον αλλάζει. Φυσικά αυτό γίνεται με πολύ δύσκολο τρόπο αλλά αυτή η δυσκολία οφείλεται σε μια νοοτροπία που πλέον ξεριζώνεται σιγά σιγά λόγω καταστάσεων. Η παλιά νοοτροπία αντικαθιστάτε από μια καινούργια που για τους έλληνες είναι  δύσκολο να την αποδεχθούν όμως σε βάθος χρόνου αυτή η καινούργια επαγγελματική αντίληψη που δημιουργείτε θα είναι πιο δίκαιη για ανθρώπους που κρύβουν μέσα σους ένα ενεργό και πολύ δυνατό δημιουργικό δυναμικό.

Η χρονιά αυτή θα είναι μια πρόκληση για σένα για να μπορέσεις να βγάλεις στην επιφάνεια και να αξιοποιήσεις τις πολύ δικές σου δημιουργικές δυνάμεις. Αν το δεις έτσι θα μπορέσεις να κάνεις πολλά στον επαγγελματικό τομέα, είτε είσαι ένας απλός εργαζόμενος, είτε είσαι ένας απλός βιομήχανος. Αν κολλήσεις στην νοοτροπία με την οποία σε έχουν γαλουχήσει τότε απλά θα βιώνεις συνέχεια το τετριμμένο εργασιακό άγχος που διέπει την καθημερινότητα ενός μέσος ανθρώπου που απλά μιζεριάζει αντί να δημιουργεί. Κάποια στιγμή αν αντιληφθείς όλο αυτό, θα μπορέσεις να δρομολογήσεις μια καινούργια εργασιακή αντίληψη που θα έχει να σου δώσει πολλά και μέσα στην δουλειά σου αλλά και μέσα σε άλλους τομείς της ζωής σου.

Η αίσθηση σταθερότητας στην ζωή γενικότερα είναι κάτι που για σένα, ειδικά τώρα είναι πολύ σημαντική να την αισθάνεσαι, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει στην ζωή σου αντικειμενικά ή όχι. Μέσα στην χρονιά αυτή, το συναίσθημα αυτό σε προσωπικό επίπεδο θα κλονιστεί. Αυτό θα σε κάνει να «βγεις από τα νερά σου» και θα προσπαθήσεις γενικότερα να ανταπεξέλθεις και να διευθετήσεις καταστάσεις για να μπορέσεις να επαναφέρεις κάποιες ισορροπίες στην ζωή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορείς. Από την μια θα έχεις δίκιο για όλα αυτά που θα αισθάνεσαι και που θα δρομολογείς αλλά από την άλλη η διαδικασία αυτή θα σε ωθήσει μερικές φορές σε υπερβολικές αντιδράσεις που όμως θα πρέπει να αποφύγεις για να έχεις το αντικειμενικό αποτέλεσμα που θέλεις στους τομείς που θέλεις.

Αν κάτι είναι σημαντικό για να το θυμάσαι αυτό είναι να αποφύγεις τις ακραίες συμπεριφορές και αντιδράσεις. Αντιμετώπισε τα πράγματα με ειλικρίνεια. Όλα αυτά που επιθυμείς και επιδιώκεις είναι αντικειμενικά αλλά θα πρέπει να τα δρομολογήσεις σε μια αντικειμενική βάση για να έχουν και διάρκεια. Μην εστιαστείς σε λύσεις που δεν συνάδουν με την καθαρότητά σου γιατί αυτό θα το βρεις μπροστά σου. Βαθειά μέσα σου ξέρεις πολύ καλά τι είναι ηθικά δίκαιο αλλά και σωστό για να γίνει. Επέμενε σε αυτό.

Μπορεί να δυσκολευτείς για λίγο να κάνεις όλα αυτά πράξη, αλλά γνωρίζεις πολύ καλά ότι η σταθερότητα που επιδιώκεις θέλει και από την πλευρά σου σταθερό χαρακτήρα για να επιτευχθεί. Μπορεί αρχικά μέσα σε αυτή την χρονιά να πιεστείς αρκετά αλλά αν δεν ακολουθήσεις πλάγιους και υπερβολικούς τρόπους για να λύσεις όλα τα θέματα που θα σου προκύψουν θα δεις ότι θα καταφέρεις στο τέλος να κερδίσεις την ισορροπία που θέλεις να έχεις στην ζωή σου.

 

Δίδυμοι

Καλή Τύχη…?

 03_Didimoi

     Μια ιδιαίτερα καλή χρονιά θα είναι για σένα το 2014 με κάποιες μικρές δυσκολίες να έρχονται στο προσκήνιο στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Γενικά έχεις την τάση να βλέπεις τα πράγματα θετικά και θα αντιμετωπίσεις όλες τις προκλήσεις που θα εμφανιστούν μπροστά σου, μέσα από αισιοδοξία γιατί εστιάζεσαι σε ένα θετικό μέλλον και αυτό σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι τις όποιες καταστάσεις μπορεί να προκύψουν σαν μικρά και πρόσκαιρα περάσματα σε άλλες καλύτερες καταστάσεις με θετικότερες προοπτικές.

Αυτή η εσωτερική στάση που κρατάς απέναντι στα πράγματα σου ξεκλειδώνει την τύχη σε πολλούς τομείς και μπορείς έτσι να εστιαστείς σε μια θετικότερη έκβαση των όποιων υποθέσεων σε αφορούν. Σε κάποιο επίπεδο μέσα σου θα έρθεις σε επαφή με τις πιο δυνατές δημιουργικές τάσεις που έχεις και μπορείς να αξιοποιήσεις, και μέσα από αυτές θα βρεις το δρόμο για να εκφράσεις και να εκδηλώσεις τις επιθυμίες σου σε αντικειμενικό επίπεδο μέσα στην καθημερινότητά σου.

Μέσα σε αυτήν την χρονιά, θα μπορέσεις να κάνεις στην άκρη πολλά από τα εμπόδια που έχεις σε διάφορους τομείς της ζωής σου και στην συνέχεια θα μπορέσεις να αντιληφθείς τι πραγματικά θέλεις να κάνεις ανοίγοντας έτσι ένα δρόμο προς την υλοποίηση σχεδίων που έχεις στην άκρη του μυαλού σου για πολύ καιρό τώρα. Φυσικά αντιλαμβάνεσαι ότι για να μπορέσεις να πετύχεις κάποια από αυτά τα σχέδια που έχεις, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι διαπροσωπικές σχέσεις που έχεις με τα άτομα του κοντινού σου περιβάλλοντος.

Γενικά μέσα σε αυτήν την χρονιά θα κάνεις πολλές καινούργιες γνωριμίες με ανθρώπους που στο μέλλον θα σε βοηθήσουν πολύ, αλλά από την άλλη θα χρειαστεί να έρθεις σε ρήξη με κάποια φιλικά σου πρόσωπα που όμως η αιτία για αυτό δεν θα είσαι εσύ. Προσπαθείς να κρατάς όλες τις διαπροσωπικές σου σχέσεις σε ισορροπία αλλά στο τέλος καταλαβαίνεις ότι δεν είναι μόνο στο δικό σου χέρι για να γίνει αυτό εφικτό. Με τον καιρό συνειδητοποιείς ότι ειδικά κάποιες φιλίες που έχεις, είναι πολύ σημαντικές για σένα και μέσα στα χρόνια έχεις επενδύσει πολλά σε αυτές. Μέσα στο 2014, κάποιες από αυτές θα χρειαστεί να τις επαναπροσδιορίσεις γιατί πλέον ψάχνεις την κάλυψη βαθύτερων αναγκών που έχεις από ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς είναι κοντά σου εδώ και καιρό.

Εκτός από πολλές φιλίες και γνωριμίες, πρόκειται να κάνεις και πολλές συνεργασίες σε επαγγελματικό και όχι μόνο, επίπεδο. Πολλά από τα άτομα που θα γνωρίσεις θα σου προτείνουν πράγματα που πολλά από αυτά θα είναι δελεαστικά για να τα ακολουθήσεις. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα γιατί μέσα στην χρονιά αυτή έχεις μία μικρή τάση να έλκεις ανθρώπους που δεν έχουν και τόσο καθαρές προθέσεις όσο μπορεί να δείχνουν. Πρόσεξε σε αυτό τον τομέα, γιατί μπορεί προς το τέλος του χρόνου να βρεθείς προ εκπλήξεως αν έχεις κάνει επίσημες συμφωνίες που μετά δεν θα μπορείς να ανακαλέσεις.

Στα οικονομικά σου έχεις εύνοια, την οποία καλό θα ήταν να την εκμεταλλευτείς στον βαθμό που σε παίρνει χωρίς να οδηγηθείς σε υπερβολές. Η σωστή διαχείριση είναι κάτι που πάντα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Κάποιες καλές προτάσεις μπορούν να σου αποφέρουν καλά οικονομικά ωφέλει αλλά θα χρειαστεί να σκεφτείς πολύ σοβαρά τις δεσμεύσεις που μπορεί να κρύβουν. Αυτό που φαίνεται είναι ότι σου έρχονται χρήματα και από την εργασία σου αλλά και από τρίτα άτομα που όμως θα χρειαστεί να δώσεις πίσω ανταλλάγματα για αυτό. Αν μέσα στα σχέδιά σου στην χρονιά αυτή είναι να πάρεις δάνειο για οποιονδήποτε λόγο, καλό θα ήταν να το σκεφτείς καλά, να συμβουλευτείς κάποιους ειδικούς για τον λόγο τον οποίο θα το θελήσεις και τέλος να προσέξεις πάρα πολύ τους όρους που θα υπογράψεις γιατί ουσιαστικά ετοιμάζεσαι να εμπλακείς σε κάτι που και εσύ νοιώθεις πως ίσως ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα για να κάνεις την κίνηση αυτή.

Όσο αφορά τα ερωτικά σου θέματα μέσα σε αυτήν την χρονιά θα ζήσεις έντονες και όμορφες καταστάσεις. Βαθειά μέσα σου, ακόμα κουβαλάς πληγές από προηγούμενες σχέσεις που έχεις αφήσει πίσω σου. Κατά κάποιο τρόπο αφήνεις τους ή τον σύντροφό σου να μαντέψει τις ανάγκες που έχεις και περιμένεις από αυτόν ή από αυτούς να κάνουν το επόμενο βήμα που στην πορεία εσύ απορρίπτεις έτσι κι αλλιώς σχεδόν προγραμματισμένα.

Μέσα σε αυτήν την χρονιά κάτι αλλάζει μέσα σου στο θέμα αυτό. Κάποια στιγμή μια πολύ δυνατή ερωτική εμπειρία που θα έχεις θα σε οδηγήσει να βρεις την εσωτερική ισορροπία που ψάχνεις στον τομέα αυτό. Ουσιαστικά ξέρεις τι θέλεις από έναν σύντροφο αλλά αρνείσαι να το αναγνωρίσεις και έτσι απορρίπτεις ακόμα και την πιθανότητα του να ταιριάξεις με ένα άνθρωπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό, μέσα στους επόμενους μήνες θα αλλάξει αφού θα αφήσεις πίσω σου την παιδική συμπεριφορά και αντιμετώπιση που έχεις στο θέμα. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Κάποια στιγμή όμως θα γίνει και στην συνέχεια θα δεις  ότι αυτή η αλλαγή έγινε η αιτία για να έλξεις μια σχέση έτσι όπως ακριβώς την θέλεις ή να ισχυροποιήσεις τον δεσμό που ήδη έχεις με τον άνθρωπο που αγαπάς.

Για πολλούς από εσάς υπάρχουν θέματα μέσα στο σπίτι σας, που σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα ακόμα και με τον ίδιο σας τον χώρο. Αργά ή γρήγορα μέσα στην χρονιά αυτή θα σας βγει πολύ έντονα η τάση για να αλλάξετε σπίτι, να αγοράσετε καινούργιο ή να πουλήσετε αυτό που έχετε για να πάρετε πιθανόν ένα άλλο. Είναι λίγο δύσκολο να υλοποιηθεί αυτό μέσα στο 2014 και αν τελικά γίνει θα βρείτε μεγάλες δυσκολίες. Άσε τις συγκυρίες να σου δείξουν, πόσο αυτό είναι εφικτό για σένα και αν δεις ότι γίνεται, τότε κάνε το χωρίς όμως να πιέζεις καταστάσεις γιατί μπορεί να οδηγηθείς σε αδιέξοδο.

Αν μένεις μαζί με την οικογένειά σου, αυτό μέσα σε αυτήν την χρονιά θα σταματήσει να είναι και δική σου επιλογή. Αρχίζεις πλέον να αισθάνεσαι διαφορετικά και έχεις όλο και περισσότερο την ανάγκη να ζήσεις μόνος/η ή μαζί με τον/ην σύντροφό σου. Μπορεί να δυσκολευτείς να πάρεις μια τέτοια απόφαση έτσι ξαφνικά, αλλά καταλαβαίνεις ότι πλέον αυτή η λύση είναι μονόδρομος που συνάδει με τα μελλοντικά σου σχέδια και επιθυμίες. Προσπάθησε να προσανατολιστείς προς αυτήν την κατεύθυνση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορείς, βάζοντας απλά μπροστά, τις ουσιαστικές και βαθύτερες ανάγκες που έχεις και αυτές θα μπορέσουν να σε καθοδηγήσουν για το τι πρέπει να γίνει, για το πότε και για το πώς.

Όσο αφορά τα επαγγελματικά σου, μέσα στην χρονιά αυτή πολλά από αυτά που σκέφτεσαι, μπορεί για λίγο να αναβληθούν αλλά εσύ συνεχίζεις να τα σκέφτεσαι. Έχεις πολλά σχέδια και όνειρα που θέλεις να υλοποιήσεις στον τομέα αυτό και αισθάνεσαι έτοιμος/η για να τα βάλεις σε εφαρμογή ειδικά αν έχεις δική σου δουλειά ή μεγάλες δημιουργικές ικανότητες που ακόμα αισθάνεσαι ότι δεν έχεις αξιοποιήσει. Από την μία έχεις όλες αυτές τις ιδέες που θέλεις να εφαρμόσεις αλλά από την άλλη σου λείπουν τα μέσα ή η εμπειρία για να τα κάνεις πράξη. Το χρήμα, σε ότι σκέφτεσαι να κάνεις δεν είναι το πρόβλημα γιατί την κατάλληλη στιγμή θα δεις ότι θα βρεθεί. Το πρόβλημα είναι να εστιαστείς εσύ λίγο πιο συγκεκριμένα στα σχέδια που κάνεις. Ξεκαθάρισε μέσα σου το τι θέλεις να πετύχεις και εστιάσου πολύ πιο συγκεκριμένα σε αυτό που θέλεις.

Το 2014 για σένα θα είναι μια χρονιά γεμάτη θετικές εκπλήξεις και ευχάριστα γεγονότα, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο. Στην συνέχεια όμως, από το καλοκαίρι και μετά τα πράγματα θα δυσκολέψουν λίγο. Σε πολλά από αυτά που θα δρομολογήσεις αρχικά θα βρεις μικρά εμπόδια στην συνέχεια. Κατά κάποιο τρόπο θα είναι σαν να περνάς εξετάσεις για κάθε βήμα που έχεις κάνεις. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να γίνει κριτήριό σου για όλα αυτά που θα θελήσεις να κάνεις. Προσπάθησε από τώρα να βάζεις γερές αλλά και αντικειμενικές βάσεις για ότι κάνεις. Η αισιοδοξία είναι ο καλύτερος σύμβουλος που μπορείς να έχεις αν όμως έχεις και την ωριμότητα για να την αξιοποιήσεις και δεν παρασυρθείς από αυτήν.

 

Έχεις πραγματικά την τύχη με το μέρος σου αυτήν την χρονιά. Μην προσπαθήσεις να την εκμεταλλευτείς. Προσπάθησε μόνο να την αξιοποιήσεις.

Κάποτε στο Θιβέτ, ένας λάμα… που δεν ζει πλέον, είπε στον μαθητή του… «…μην ζητάς από το σύμπαν να σου φέρνει αυτό που θέλεις, ζήτα μόνο να σου ανοίγεται ο δρόμος προς αυτό…».

 

Καρκίνος

Αυτό που Είσαι!

 04_Karkinos

     Έχεις περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και μέσα σου αισθάνεσαι την ανάγκη να μπορέσεις να ελευθερωθείς από πράγματα που σε δεσμεύουν περισσότερο σε ψυχολογικό επίπεδο παρά σε επίπεδο καθημερινότητας. Μέσα σε αυτήν την χρονιά θα έρθεις αντιμέτωπος/η με τις βαθύτερες αλήθειες που κρύβεις μέσα σου. Θα κατανοήσεις πολλά για τα πιο κρυφά σου συναισθήματα που ενδεχομένως καταπιέζεις όταν προσπαθείς να ανταπεξέλθεις σε αυτά που θέλεις αλλά και σε αυτά που σου επιβάλει το περιβάλλον σου σε συνειδητό και ασυνείδητο για σένα επίπεδο.

Οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις μέσα στο 2014 θα είναι καταστάσεις στις οποίες θα ανταπεξέλθεις ικανοποιητικά και δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα στο να δώσεις λύσεις όπου και όταν χρειαστεί. Αυτό όμως που εσένα σε προβληματίζει είναι το γιατί. Αρχίζεις και νοιώθεις ότι θα ήθελες την ζωή σου κατά μία έννοια λίγο πιο άδεια από πράγματα και λίγο πιο γεμάτη από την απλότητα που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να είναι συνδεδεμένος σε μεγαλύτερο βαθμό με τον όμορφο συναισθηματικό κόσμο που κρύβει μέσα του.

Σε κάποιο βαθμό συνοδεύεσαι από την αίσθηση του απολογισμού για αρκετούς μήνες μέσα σε αυτήν την χρονιά και ίσως δεν θα είναι λίγες οι φορές που αυτήν την αίσθηση θα την εκφράσεις σαν παράπονο για πράγματα που δεν αλλάζουν από μόνα τους γιατί εσύ για ακόμα μία φορά θα πρέπει να κάνεις πράγματα για αυτό, προσπαθώντας να κρατήσεις τις ισορροπίες σε όλα τα επίπεδα.

Η ουσία σε όλα αυτά έχει να κάνει με το πόσο ασφαλείς αισθάνεσαι με τον ίδιο σου τον εαυτό. Οι καταστάσεις μέσα στις οποίες αισθάνεσαι ότι εγκλωβίζεσαι σου στερούν την αίσθηση ότι πατάς στα πόδια σου και αφήνεσαι να πέφτεις σε ένα συναισθηματικό κενό που τελικά δεν έχει να σε οδηγήσει κάπου αντικειμενικά. Ανακυκλώνεις τον φόβο για το παρελθόν και πλέον αυτό θα χρειαστεί να το δουλέψεις συνειδητά μέσα σε αυτή την χρονιά τουλάχιστον στο βαθμό που περνάει από το χέρι σου.

Όσο αφορά τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, μέσα στην χρονιά αυτή θα αισθανθείς κουρασμένος/η από αυτές, αφού προσπαθώντας να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό απέναντι στις κοινωνικές υποχρεώσεις που νομίζεις ότι έχεις, μπορεί κάποιες στιγμές να εμπλέκεσαι σε καταστάσεις που τελικά αντιλαμβάνεσαι ότι δεν σε αφορούν. Αισθάνεσαι πολλές φορές ότι εσύ πρέπει να είσαι ο εξισορροπητικός παράγοντας και κατά μία έννοια προσπαθείς να κάνεις τους άλλους να «περνάνε καλά» ανά πάσα στιγμή. Αυτό αλλάζει σιγά σιγά αφού αντιλαμβάνεσαι ότι όσο περισσότερο καλά περνάνε οι άλλοι στο περιβάλλον σου, τόσο εσύ κουράζεσαι για να το πετύχεις αυτό.

Αναζητώντας όλο και πιο ουσιαστική επαφή με τον κόσμο, πλέον αρχίζεις να αλλάζεις την στάση σου. Μέσα στην χρονιά αυτή θα αρχίσεις να δίνεις προτεραιότητα στις επαφές που ξέρεις ότι έχουν να σου γυρίσουν κάτι ουσιαστικό και αυτό μπορεί να γίνει αφορμή για να απομακρυνθείς από κάποιους ανθρώπους και να μπορέσεις έτσι να προσεγγίσεις κάποιους άλλους, με τους οποίους θα αισθάνεσαι ότι έχεις να πάρεις πολλά σε συναισθηματικό επίπεδο. Ετοιμάσου για πολλές καινούργιες γνωριμίες, κάποιες από τις οποίες θα καταλήξουν σε πολύ σημαντικές φιλίες τα επόμενα χρόνια.

Τα οικονομικά σου μέσα στην χρονιά αυτή θα μπορούσαν να είναι καλύτερα από όσο θα είναι, και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα σε σένα και την διαχείριση που κάνεις. Η ψυχολογική σου κατάσταση σε κάνει να έλκεις καταστάσεις που σε επηρεάζουν άμεσα και σε αυτόν τον τομέα. Φυσικά αυτό, τις περισσότερες φορές είναι κάτι που είναι δυσδιάκριτο και δεν μπορείς να καταλάβεις την σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της οικονομικής σου κατάστασης και της ψυχολογίας που βρίσκεσαι. Πιο αντικειμενικά, αυτό που φαίνεται είναι ότι ένα σημαντικό πρόβλημα που κάποια στιγμή έρχεται στην επιφάνεια σε αναγκάζει για λίγο να ψάξεις λύσεις για να ανταπεξέλθεις σε μια οικονομική κατάσταση που θα σε πιέσει περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Φυσικά η λύση που θα περιμένεις θα βρεθεί αλλά θα χρειαστείς βοήθεια σε αυτό.

Πρόσεξε πολύ την οικονομική διαχείριση που κάνεις και προσπάθησε από τώρα να μαζέψεις χρήματα αν αυτό είναι εφικτό. Αν κάποια στιγμή αντιμετωπίσεις κάποιο νομικό πρόβλημα με χρέη που μπορεί να έχεις, ακολούθα κάποιες λύσεις που θα σου προτείνουν για να κλείσεις αυτά τα θέματα οριστικά, αλλά να ξέρεις ότι μπορεί να χρειαστεί να ψάξεις τα πράγματα σε βάθος για να μην δεσμευτείς σε καταστάσεις με τρόπο που δεν θέλεις. Αν μέσα σε αυτήν την χρονιά δεχθείς οικονομικές συμβουλές από άτομα δικά σου τα οποία γνωρίζεις για χρόνια, ακολούθα τες αλλά με μεγάλη προσοχή. Αυτά που σου λένε είναι αλήθεια αλλά εσύ θα πρέπει να δράσεις σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες.

Όσο αφορά τα ερωτικά σου, το 2014 μπορεί εύκολα να αποδειχθεί μια από τις πιο τυχερές χρονιές για σένα, ειδικά αν έχεις ήδη κάποια σχέση με κάποιον άνθρωπο με τον οποίο αισθάνεσαι σταθερότητα δίπλα του. Ακόμα κι αν δεν έχεις σχέση και είσαι μόνος/η, μέσα σε αυτήν χρονιά μπορεί να κάνεις μία δύο γνωριμίες, αλλά στο τέλος έχεις πολλές πιθανότητες να καταλήξεις σε μια ουσιαστική για σένα σχέση που από την αρχή θα μπορείς να δεις αυτά που σε ενδιαφέρουν να δεις σε έναν σύντροφο.

Όπως κι αν έχει η ανάγκη σου μέσα σε μια σχέση με ένα σύντροφο, είναι να έχεις την αίσθηση της σταθερότητας. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, εσύ μπορείς να εκφραστείς και να κάνεις σχέδια. Αυτό, μέσα σε αυτήν την χρονιά θα το έχεις. Αυτό που μπορεί να μην έχεις, είναι οι εξελίξεις με τον τρόπο που τις φαντάζεσαι, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει κριτήριο για την ερωτική σου ζωή, αφού μέσα στο 2014 μπορείς πολύ εύκολα να βάλεις τις βάσεις που πρέπει να μπουν για να μπορέσεις στο μέλλον να έχεις τις προοπτικές που επιδιώκεις. Μην πέσεις στην παγίδα να πιέσεις καταστάσεις και μην αφήσεις της προσδοκίες σου να διαμορφώνουν την ερωτική σου ζωή. Αν το θελήσεις, μπορείς να συζήσεις με τον άνθρωπο που αγαπάς αλλά για τους περισσότερους από εσάς που θέλετε γάμο ή όποια μορφή επισημοποίησης, αν δεν έχει έρθει η ώρα να γίνει, τότε δεν θα γίνει και αυτό θα είναι για καλό. Αυτό που έχει σημασία είναι να περνάς όμορφες στιγμές με τον/ην σύντροφό σου. Εστιάσου σε αυτό και τα άλλα θα έρθουν στην ώρα τους.

Όσο αφορά το σπίτι και την οικογένειά σου, μέσα στο 2014 θα δεις να αποκαθίστανται κάποιοι δεσμοί με τα πολύ δικά σου συγγενικά άτομα που στο παρελθόν ενδεχομένως να υπήρχε πρόβλημα. Θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα τα οικονομικά του σπιτιού σου μέσα σε αυτήν την χρονιά αλλά αυτό το κάνεις έτσι κι αλλιώς. Χρήματα που έχεις φυλάξει στο παρελθόν ίσως τώρα τα χρειαστείς για να αντιμετωπίσεις κάποια θέματα που θα βγουν μέσα σε αυτό.

Γενικά η οικογένεια μέσα στην χρονιά αυτήν θα αποκτήσει άλλο νόημα για σένα αφού θα βρεις στα πολύ δικά σου άτομα την υποστήριξη που μερικές φορές ψάχνεις σε άτομα έξω από αυτήν. Έχεις κάνει πολλά και έχεις κουραστεί αρκετά με διάφορες υποθέσεις του σπιτιού σου αλλά τώρα αρχίζεις να σκέφτεσαι διαφορετικά αφού βλέπεις ότι οι κόποι σου δεν πάνε χαμένοι και παίρνεις την αναγνώριση που πρέπει από τα άτομα που πρέπει μέσα σε αυτήν. Αν στο παρελθόν έχουν υπάρξει διαμάχες ή παρεξηγήσεις μέσα στο οικογενειακό σου περιβάλλον τώρα μπορεί να δεις πολλές από αυτές τις παρεξηγήσεις να αποκαθίστανται και με το παραπάνω. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη καλή διάθεση από σένα.

Όπως κι αν έχει μέσα στην χρονιά αυτή, πολλούς από εσάς θα σας απασχολήσει η αλλαγή σπιτιού. Θέλοντας να αλλάξετε ριζικά κάποιες καταστάσεις σε κάποιους τομείς της ζωής σας, αντιλαμβάνεστε ότι η καλύτερη λύση θα είναι η αλλαγή του τόπου που μένετε. Αν κάποια στιγμή αισθανθείς ότι θέλεις να κάνεις αυτό το βήμα, τότε μην μείνεις μόνο στην σκέψη γιατί θα δεις ότι αυτού του είδους η αλλαγή είναι πιο ουσιαστική από όσο θεωρητικά μπορεί να φαίνεται. Ο τόπος που μένουμε, αρκετές φορές είναι καθοριστικός για τις εξελίξεις που θέλουμε να δρομολογήσουμε σε φαινομενικά άσχετους τομείς τις ζωής μας.

Όσο αφορά τον τομέα της εργασίας, για πολλούς από εσάς έρχονται αλλαγές που αρχικά θα είναι δύσκολες, αλλά στην πορεία θα αποδειχθούν έως και σωτήριες, αφού πολλοί από εσάς αισθάνεστε μεγάλη καταπίεση μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον που πλέον σας έχει κουράσει και αν μη τι άλλο σας κάνει να αναζητάτε μια αλλαγή σε αυτόν τον τομέα, μέσα από την οποία θα σας δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιήσετε ταλέντα και ικανότητες που έχετε ανεκμετάλλευτα.

Αν νοιώθεις και συνειδητοποιείς ότι έχεις κάποιο δημιουργικό ταλέντο και πλέον αισθάνεσαι την ανάγκη να το εκδηλώσεις και να το αξιοποιήσεις ακόμα και επαγγελματικά, τότε το 2014 είναι η χρονιά σου. Μπορεί να συναντήσεις πολλές δυσκολίες ή ακόμα και εσωτερικές συγκρούσεις για το πώς μπορείς να κάνεις κάτι δικό σου, αλλά αν εμπιστευτείς τον εαυτό σου σε αυτόν τον τομέα, τότε έχεις να καταφέρεις πολλά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να οργανώσεις αυτό που σκέφτεσαι και να λειτουργήσεις συγκροτημένα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε όποια κατηγορία ανθρώπου κι αν ανήκεις η χρονιά αυτή στην αρνητική της πλευρά σου κρύβει εκπλήξεις που θα σε κάνουν απλά να επανεξετάσεις την εργασιακή σου πορεία. Στην θετική της πλευρά θα σου προσφέρει ευκαιρίες που θα σε κάνουν να αξιοποιήσεις τις ικανότητες που έχεις.

Αν έχεις δική σου δουλειά, μέσα στην χρονιά που έρχεται, έχεις να αντιμετωπίσεις πολλές καινούργιες προκλήσεις πολλές από τις οποίες θα έχουν να σου δώσουν πολλές προοπτικές αν δεν αφήσεις την κούραση που αισθάνεσαι στον τομέα αυτό να σε επηρεάσει αρνητικά. Έχεις ήδη δουλέψει πολύ για να καταφέρεις πολλά πράγματα και έχεις ακόμα να καταφέρεις πολλά. Ένα από αυτά, είναι να χτίσεις ακόμα πιο σταθερές βάσεις σε αυτό που κάνεις. Οι ευκαιρίες για να συνεργαστείς με πολλούς αξιόλογους ανθρώπους θα είναι πολλές και έχουν να σου δώσουν πολλά αν λειτουργήσεις συγκροτημένα και ώριμα αποφεύγοντας απλά τις υπερβολές που μπορεί να σου τάξουν.

Σε κάποιο βαθμό, μέσα σου αισθάνεσαι ότι έχεις κουραστεί ψυχολογικά και μερικές φορές αφήνεσαι σε φόβους που έχεις, για να μην επαναληφθούν πάλι πράγματα που έχουν γίνει στο παρελθόν. Αυτήν την αίσθηση είναι λίγο δύσκολο να την ξεφορτωθείς αλλά νοιώθεις πραγματικά την ανάγκη να το κάνεις γιατί συνειδητοποιείς την ουσία πίσω από πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή σου. Αυτή η ουσία έχει να κάνει με την γνώση ότι το περιβάλλον σου δεν είναι αυτό που μπορεί να σε επηρεάζει αν εσύ δεν το θέλεις. Παλεύεις με έναν μικρό διχασμό για το κατά πόσο το περιβάλλον σου είναι υπεύθυνο για τα δύσκολα που περνάς και αναγνωρίζεις ταυτόχρονα ότι εσύ είσαι υπεύθυνος/η για τα καλά που μπορείς να έλξεις στην ζωή σου.

Ουσιαστικά όλο αυτό είναι θέμα προσωπικής αντίληψης στο θέμα και μέσα σε αυτήν την χρονιά μία από τις συνειδητοποιήσεις που κάνεις είναι και αυτή. Κάποια στιγμή θα βρεθείς απέναντι σε αυτό το δίλλημα αντικειμενικά και το μόνο πράγμα που θα χρειαστεί να επιλέξεις είναι απλά να αξιοποιήσεις την μέχρι τώρα εμπειρία που έχεις αποκτήσει περνώντας μέσα από τις καταστάσεις που σου έχουν τύχει.

Το περιβάλλον σου είναι για σένα, αυτό που εσύ είσαι για αυτό. Κράτα για λίγο καιρό αυτήν την σκέψη στο μυαλό σου και άφησε αυτήν την αίσθηση να σε καθοδηγεί και να σου δείχνει αυτό που θέλεις να γίνεις. Αυτό που θέλεις να είσαι…

 

Λέων

Γόρδιος Δεσμός!

 05_Leon

     Πρόσφατα, αν όχι και τα τελευταία χρόνια, αυτά που έχεις αντιμετωπίσει σε έχουν βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις σε αρκετά καλό βαθμό, πολλά από αυτά που σε δεσμεύουν με καταστάσεις που πλέον αντιλαμβάνεσαι ότι σε κρατάνε πίσω σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Θέλεις να κάνεις πράγματα και να νοιώσεις συναισθήματα που όμως καταπιέζεις, γιατί πρακτικά δεν έχεις εστιαστεί μέσα σου σε αυτά, με αποτέλεσμα να τα δρομολογείς μισά ή και καθόλου. Παραμένεις κατά μία έννοια σε μια στάση αναμονής περιμένοντας να δεις αν αυτά που θέλεις μπορούν να είναι εφικτά, αλλά ο τρόπος που το κάνεις δεν σε οδηγεί πουθενά και τελικά ανακαλύπτεις ότι έχεις βρεθεί μέσα σε μια κατάσταση που ποτέ δεν ήταν επιλογή δική σου.

Όλο αυτό, μέσα στο 2014 αλλάζει και μάλιστα οριστικά αλλά και αποτελεσματικά. Φυσικά δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνει γιατί χρειάζεται να γνωρίζεις και να συνειδητοποιείς ανά πάσα στιγμή τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείς να κάνεις. Μπαίνεις έτσι λοιπόν σε μια κατάσταση που πλέον δρας διαφορετικά.

Το πρώτο πράγμα που αρχίζει σιγά σιγά να σου συμβαίνει μέσα σε αυτήν την χρονιά, είναι η αποδοχή των καταστάσεων που μέχρι τώρα απλά προσπαθείς να δεις από την θετική πλευρά. Αυτό όμως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι αντικειμενικό και τελικά δεν σε πάει πουθενά. Στην συνέχεια αφού έχεις αποδεχθεί την αλήθεια, ξεφορτώνεσαι την θετική στάση που προσπαθείς να μιμηθείς και αναλαμβάνεις δράση παίρνοντας σοβαρές αποφάσεις για τον τρόπο που θα δρομολογήσεις τις αλλαγές που θέλεις.

Είναι πολύ βασικό για σένα να μην επηρεαστείς από τις ελάχιστες στιγμές που η αίσθηση ασφάλειας που νοιώθεις μπορεί να  κλονιστεί, για να είσαι τελικά έτοιμος να δράσεις αποφασιστικά όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις τα επόμενα βήματα στους τομείς που θα χρειαστεί. Όλο το παιχνίδι παίζεται μέσα στο μυαλό σου αφού έρχεσαι κάποια στιγμή αντιμέτωπος/η με τους φόβους που έχεις ακόμα και στις καθημερινές επαφές με τον κόσμο που ήδη γνωρίζεις. Αυτό είναι και ένας παράγοντας που μέσα σε αυτήν την χρονιά θα σου περιορίσει τις γνωριμίες που θα μπορούσες να κάνεις, ενώ έχεις ουσιαστική ανάγκη για επαφή με όλο και περισσότερο κόσμο. Η ανάγκη που τελικά θα ικανοποιήσεις θα είναι να έχεις λίγες αλλά καλές και ανθρώπινες επαφές κυρίως με τους ανθρώπους που ήδη γνωρίζεις.

Οι φιλίες που έχεις θα σε στηρίξουν και κατά περιόδους θα βρεις μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη σε αυτές χωρίς αυτό να αποκλείει και την απομάκρυνση από κάποιες που ενδεχομένως να τις αντιλαμβάνεσαι σαν φθαρμένες ή σαν «κενές». Αν σου δοθεί η ευκαιρία να έρθεις, μέσα στην χρονιά αυτή, σε επαφή με μακρινούς συγγενείς ή ανθρώπους με τους οποίους  έχεις χαθεί, αλλά στο παρελθόν έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή σου, μην την αγνοήσεις και προσπάθησε να κρατήσεις ή και να χτίσεις από την αρχή σχέσεις που αξίζει να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, δεν φαίνεται να έχεις μεγάλα ή ανησυχητικά σκαμπανεβάσματα στον τομέα αυτό. Μικρές δυσκολίες θα έχεις, αλλά δεν θα χρειαστεί να φτάσεις στο σημείο να κάνεις ακραίες κινήσεις για να βρεις χρήματα. Φυσικά σε αυτό θα χρειαστεί να βάλεις κι εσύ ένα χεράκι, φροντίζοντας από τώρα την διαχείριση που κάνεις για να έχεις πάντα, τουλάχιστον αυτά που χρειάζεσαι για να κρατάς τις ισορροπίες στην καθημερινότητά σου. Αν έχεις νομικά θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά σου, μέσα σε αυτήν την χρονιά θα μπορέσεις να λύσεις αρκετά από αυτά με θετική κατάληξη προς το συμφέρον σου. Πρόσεξε ιδιαίτερα τα οικονομικά του σπιτιού σου γιατί κάποια στιγμή ενδεχομένως να σου βγουν απροσδόκητα έξοδα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις άμεσα.

Όσο αφορά τα ερωτικά σου, η χρονιά αυτή είναι αρκετά κρίσιμη για σένα γιατί αρχίζεις να συνειδητοποιείς κρυφές ανάγκες που ίσως μέχρι τώρα να μην ήξερες ούτε κι εσύ ότι τις είχες για σένα. Γενικά είχες, και μερικοί από εσάς συνεχίζεται να έχετε, την τάση να κάνετε σχέσεις μέσα στις οποίες περιμένετε από τον/την σύντροφό σας να σας καλύψει συναισθηματικά κενά τα οποία όμως δεν γνωστοποιείτε. Αυτό τώρα πλέον προσπαθείς να το αλλάξεις μπαίνοντας σε μια φαινομενική συναισθηματική ζύμωση που προκαλείται από την προσπάθειά σου να καταλάβεις τι πραγματικά είναι αυτό που έχεις ανάγκη να νοιώσεις μέσα σε μια σχέση. Γενικότερα μέσα σε αυτήν την χρονιά σε πιάνει μια τάση να προσπαθείς να αποφύγεις την δέσμευση που λες ότι θα ήθελες. Άλλοτε αυτά τα συναισθήματα προκαλούνται από προβολές δικές σου και άλλοτε στα προκαλεί αντικειμενικά ο/η σύντροφός σου με την συμπεριφορά του.

Προσπάθησε να κατασταλάξεις και να αντιληφθείς τι πραγματικά νοιώθεις ότι έχεις ανάγκη να βιώσεις, γιατί είτε είσαι σε σχέση είτε την ψάχνεις, μια τέτοια στάση δεν έχει να σου δώσει και πολλά αν παραμείνεις για πολύ σε αυτήν. Μην μπερδεύεις την ανάγκη για ανανέωση με την ανάγκη για αλλαγή. Μέσα σε αυτήν την χρονιά πολλοί από εσάς θα οδηγηθείτε σε χωρισμό αλλά η μεγάλη παγίδα είναι αυτό να γίνει από προσωπικές προβολές και φόβο για αόριστα ανικανοποίητα συναισθηματικά κενά. Προσπάθησε να αντιληφθείς την αλήθεια σου όσο είναι νωρίς σε αυτόν τον τομέα και μην ξεχάσεις να δώσεις τις ευκαιρίες που αξίζει να δώσεις στον άνθρωπό σου αφού μέσα από αυτόν/ην θα τις δώσεις και σε σένα.

Ένα σημαντικό θέμα στο σπίτι σου θα σε απασχολήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2014 το οποίο είναι πολύ πιθανό να έχει να κάνει με κάποια νομική υπόθεση που σε αφορά άμεσα και στον βαθμό που θα αναγκαστείς να ασχοληθείς περισσότερο από όσο πιθανόν περιμένεις. Αυτό που φαίνεται είναι ότι στην χειρότερη περίπτωση θα αναγκαστείς να έρθεις σε κάποια μορφή συμβιβασμού που θα δώσει λύση τουλάχιστον για ένα καλό χρονικό διάστημα. Συμβουλέψου τους κατάλληλους ανθρώπους πάνω στο θέμα που θα προκύψει και ακολούθα την λύση που θα σου δοθεί γιατί δεν θα έχεις και πολλές ευκαιρίες για να διορθώσεις το πρόβλημα στο μέλλον.

Αν έχεις παιδιά, ένα από αυτά, μέσα στην χρονιά αυτή θα θελήσει να κάνει ένα ξεκίνημα και θα χρειαστεί την βοήθειά σου αλλά και την προσοχή σου σε πρακτικό και αντικειμενικό επίπεδο. Προσπάθησε με όση ωριμότητα αλλά και ηρεμία θα έχεις εκείνη την περίοδο να σταθείς δίπλα στο ΄΄πρόβλημά΄΄ του, δείχνοντάς του ένα δρόμο μακριά από μπλεξίματα που ακόμα είναι νωρίς να αντιληφθεί από μόνο του. Να θυμάσαι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ειδικά σε μικρές ηλικίες, σχεδόν πάντα ξέρουν το «τί» αλλά τους διαφεύγει το «πώς».

Όσο αφορά τον τομέα της εργασίας σου, αν δεν έχεις δουλειά ή αν μείνεις άνεργος μέσα σε αυτήν την χρονιά, μπορεί να ακούγεται αντιφατικό αλλά αυτό θα είναι για καλό. Κάποια στιγμή θα βρεις μια δουλειά που δεν θα σου καλύψει μόνο το οικονομικό. Έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις μια δουλειά που θα σου αρέσει και μέσα στην οποία θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις ταλέντα και ικανότητες που έχεις αλλά μέχρι τώρα δεν μπόρεσες να φέρεις στη επιφάνεια. Αυτό ισχύει και για σένα που έχεις εργασία σταθερή. Η χρονιά αυτή θα σου φέρει πολλές ευκαιρίες για εξέλιξη μέσα σε αυτήν. Μπορεί  το οικονομικό να μην σε ικανοποιήσει τόσο όσο θα ήθελες αλλά και μόνο συγκρίνοντας την θέση την δική σου με άλλων συναδέλφων ή και γνωστών σου θα μπορέσεις να καταλάβεις και να αξιολογήσεις θετικά την θέση σου.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση ετοιμάσου για πολύ σημαντικές αλλαγές μέσα σε αυτή την χρονιά και επίσης ετοιμάσου για πολλά έξοδα που θα αναγκαστείς να κάνεις για να κρατήσεις την σταθερότητα που θέλεις να έχεις σε αυτόν τον τομέα. Προσπάθησε γενικά να είσαι επιφυλακτικός/η σε θέματα συνεργασιών γιατί μπορεί εύκολα να απογοητευθείς και στρέψου περισσότερο στο τι μπορείς να κάνεις μόνος/η, παρά στο τι θα μπορούσες να κάνεις αν έβαζες και άλλους μέσα στα δικά σου χωράφια.

Η χρονιά αυτή είναι σημαντική για σένα γιατί ξεκαθαρίζεις πολλές καταστάσεις που  αισθάνεσαι να σε κυνηγάνε εδώ και αρκετό καιρό, αν όχι και χρόνια. Μερικές φορές συνηθίζουμε να είμαστε μπλεγμένοι σε διάφορες καταστάσεις που σχεδόν δεν μας αφορούν και αυτό είναι η χειρότερή μας παγίδα. Η συνήθεια δεν μας αφήνει να δούμε ούτε την κατάσταση, ούτε το πώς μας αφορά, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν μας αφήνει να δούμε την πιθανότητα ή την επιλογή που έχουμε για να την λύσουμε. Εκεί ακριβώς, το παράδειγμα του Γόρδιου Δεσμού έρχεται να μας δείξει ένα μικρό σποράκι που αν του επιτρέψουμε να μπει στην συνείδησή μας, θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε έναν μηχανισμό που είναι απαραίτητος όταν έχουμε δοκιμάσει τα πάντα.

 

Αν αυτό που διαβάζεις τώρα εδώ, τότε εκεί σου θυμίσει κάτι… αναρωτήσου… τι είναι αυτό που σε αφορά και τι όχι. Αν κάτι δεν σε αφορά, τότε δεν σε αφορά και η λύση του!

 

Παρθένος

Μια Εσωτερική Κατάσταση!

 06_Parthenos

     Πολύ καιρό τώρα, έχεις μια σχεδόν απροσδιόριστη αίσθηση αναπάντητων εσωτερικών ερωτημάτων που θέτεις εσύ στον εαυτό σου για το ποιος/α είσαι και το πού πας. Ειδικά εάν είσαι άνθρωπος που ξέρει να «βουτάει» μέσα του, όλο και περισσότερο παρατηρείς την ύπαρξή σου σαν κάτι ξεχωριστό. Παρατηρείς την ατομικότητά σου και πλέον αρχίζεις να βγάζεις συμπεράσματα που είναι πολύ εποικοδομητικά για την πορεία σου ως άνθρωπος αλλά και ως συνείδηση.

Μέσα σε αυτήν την χρονιά αυτό που είναι σημαντικό για σένα, είναι να αποκομίσεις τα οφέλη από την εσωτερική δουλειά που προσπαθείς να κάνεις. Φυσικά έχεις και μια καθημερινότητα που σου απορροφάει πολύ ενέργεια και σε βάζει σε μια κατάσταση εγρήγορσης, άλλοτε κατ’ επιλογήν σου και άλλοτε χωρίς την βούληση την δική σου. Πλέον όμως έχει έρθει η ώρα να κάνεις αυτό που περιμένεις εδώ και πολύ καιρό, ακόμα κι αν αυτό είναι απλά το να ικανοποιήσεις μια λανθάνουσα αίσθηση αυτοπραγμάτωσης.

Μέσα στο 2014, νοιώθεις έντονη την ανάγκη της διεκδίκησης. Θέλεις να διεκδικήσεις όλα αυτά που αισθάνεσαι ότι έχεις στερηθεί. Ακόμα κι αν δεν τα πάρεις σε πρακτικό επίπεδο, το λιγότερο που διεκδικείς και παίρνεις είναι η αίσθηση της επιθυμίας να πατήσεις στα πόδια σου με τον τρόπο που εσύ το ορίζεις αυτό. Στο τέλος το πετυχαίνεις μέσα από την αναγνώριση της αυτοαξίας και των κόπων που κάνεις για να κερδίσεις πίσω ένα μεγάλο κομμάτι από την ζωή που θέλεις να ζήσεις.

Μέσα στο 2014 μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι. Αφήνεσαι να ζήσεις όμορφες στιγμές με ανθρώπους που στο παρελθόν μπορεί ακόμα και να φοβόσουν. Συνειδητοποιώντας την βαθύτερη ανάγκη που νοιώθεις για να αφεθείς στη ροή, γίνεσαι εσύ πόλος έλξης όμορφων διαπροσωπικών σχέσεων. Αυτό μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, αλλά δεν σου στερεί την αξιοποίηση της μέχρι τώρα εμπειρίας που έχεις στο να διαχειρίζεσαι τον κόσμο και τους ανθρώπους όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Σε λίγο πιο πρακτικό επίπεδο, όσο αφορά τα οικονομικά σου, μέσα στην χρονιά αυτή θα αντιμετωπίσεις κάποια απρόσμενα θέματα που θα σου αλλάξουν το καθεστώς σε αυτόν τον τομέα, έως και οριστικά. Έχεις δουλέψει αρκετά και έχεις φροντίσει για πολλά όσο αφορά τα οικονομικά σου και τώρα αυτό θα φανεί. Αν χρωστάς χρήματα θα προσπαθήσεις πάση θυσία να κλείσεις τους λογαριασμούς σου. Αν σου χρωστάνε θα τα διεκδικήσεις πίσω. Α έχεις χάσει χρήματα στο παρελθόν, θα έχεις την ευκαιρία να τα πάρεις πίσω και γενικότερα, αν στο παρελθόν έχεις αδικηθεί σε αυτόν τον τομέα μέσα σε αυτήν την χρονιά θα δικαιωθείς. Αν κάποια στιγμή χρειαστείς βοήθεια μπορεί να μην την πάρεις αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί αφού θα ανακαλύψεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις διαφορετικές και ίσως και καλύτερες πηγές εισοδήματος. Μέχρι να γίνει αυτό θα χρειαστεί να κάνεις λίγο υπομονή, αλλά όλα θα πάνε καλύτερα από όσο θα περιμένεις κάποιες μεμονωμένες στιγμές.

Το θέμα σχέση για σένα αρχίζει να αλλάζει καθώς αλλάζουν οι ανάγκες σου, αλλά και ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα αυτό. Σιγά σιγά όλο και περισσότερο αρχίζεις να εστιάζεσαι περισσότερο στον εαυτό σου και μέσα από σένα ανακαλύπτεις τι είναι ουσιαστικό για σένα αλλά και για τον σύντροφό σου. Κατά μία έννοια σοβαρεύεις και αντιμετωπίζεις το θέμα της σχέσης πιο εστιασμένα και πιο σοβαρά αφού αλλάζουν και οι προσδοκίες που έχεις στον ερωτικό σου τομέα. Αν έχεις σταθερή σχέση, μέσα σε αυτήν την χρονιά αρχίζεις να σκέφτεσαι όλο και πιο πολύ την πορεία σου με τον άνθρωπό σου, ενώ αν δεν έχεις, θα βρεις τον έρωτα της ζωής σου. Στο χέρι σου είναι πλέον είτε στην μία περίπτωση είτε στην άλλη να κάνεις πράξη αυτά που έχεις ονειρευτεί, με την προϋπόθεση να παραμείνεις εστιασμένος/η σε αυτό που ειλικρινά θέλεις και διεκδικείς.

Μέσα στο σπίτι σου, κάποιες καλές συγκυρίες μπορούν να βοηθήσουν πολύ τα οικονομικά σου τα οποία ξεκαθαρίζουν ειδικά αν αυτά αφορούν και άλλα δικά σου άτομα. Αν έχεις παιδιά θα χρειαστεί να ασχοληθείς αρκετά μαζί τους αφού κάποιο από αυτά θα σε προσεγγίσει με διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθως. Προσπάθησε να βλέπεις πίσω από τα πράγματα στο θέμα αυτό και φρόντισε να είσαι εκεί σαν γονιός όταν χρειαστεί. Αν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα με δικά σου συγγενικά πρόσωπα μέσα στην οικογένεια, μέσα στην χρονιά αυτή θα έχεις την ευκαιρία να τα ξεπεράσεις και αν μη τι άλλο να τα λύσεις. Κάποιο κληρονομικό θέμα που μπορεί να σε απασχολήσει θα χρειαστεί να το αναβάλεις για το μέλλον γιατί δεν φαίνεται να λύνεται άμεσα εκτός κι αν εσύ το κλείσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Πρόσεξε γιατί να πιέσεις καταστάσεις θα βρεθείς ριγμένος/η.

Στο θέμα της εργασίας σου, θα αντιμετωπίσεις κάποια στιγμή ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο δεν θα οφείλεται σε σένα. Εσύ κάνεις αυτό που μπορείς έτσι κι αλλιώς. Όταν φτάσει η ώρα, θα βρεθείς προ τετελεσμένων γεγονότων και οι επιλογές σου θα είναι ελάχιστες. Κράτα μικρό καλάθι σε ότι ακούς και προσπάθησε να είσαι έτοιμος/η για όλα τα ενδεχόμενα. Η κατάσταση μέσα στην δουλειά σου θα σε οδηγήσει να καταλάβεις πολλά πράγματα τα οποία αγνοείς ή αγνοούσες. Κατά κάποιο τρόπο «φορούσες παρωπίδες» και δεν έβλεπες αντικειμενικά την κατάσταση γύρω σου. Τώρα αυτό αλλάζει και εσύ καλείσαι να πάρεις θέση στα καινούργια δεδομένα. Μην πτοηθείς από τις αλλαγές, όποιες κι αν είναι αυτές αφού αυτό που φαίνεται είναι πως ότι γίνεται, γίνεται για να σε οδηγήσει σε μια καλύτερη επαγγελματική κατάσταση στο μέλλον.

Αν έχεις δική σου δουλειά μέσα στο 2014 θα πρέπει να προσέξεις πολύ την οικονομική διαχείριση που κάνεις και τις επενδύσεις που σκέφτεσαι να δρομολογήσεις γιατί κάποιες από αυτές μπορεί να μην σου αποφέρουν εντελώς τίποτα. Αξιοποίησε τις συνεργασίες που ήδη έχεις και αν σου δοθούν ευκαιρίες για καινούργιες, κάνε τες αλλά μην λειτουργήσεις παρορμητικά μέσα σε αυτές.

Αν δεν έχεις δουλειά, η χρονιά αυτή σου επιφυλάσσει πολλά. Μπορεί να χρειαστεί για λίγο να ψάξεις, αλλά οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι. Κάποια στιγμή θα σου δοθεί η ευκαιρία να βρεις κάτι που θα σου αρέσει αλλά το σημαντικό είναι οι προοπτικές που θα σου δοθούν από μια πρόταση, για να κάνεις κάτι μαζί με ένα φιλικό πρόσωπο, που ίσως ακόμα δεν το έχεις σκεφτεί. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή μην αγνοήσεις μια τέτοια πρόταση γιατί θα έχει να σε πάει καλά στο μέλλον. Ίσως θα ήταν καλό να αρχίσεις να σκέφτεσαι από τώρα, ακόμα και την πιθανότητα μιας δικής σου δουλειάς που μπορείς να την κάνεις πράξη μέσα από μια φιλική συνεργασία.

Οι αλλαγές που σου φέρνει αυτή η χρονιά, άσχετα από το τι θα αντιμετωπίσεις σε πρακτικό επίπεδο, είναι πολύ σημαντικές γιατί αφορούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εσωτερικού σου κόσμου. Μερικές φορές αναλωνόμαστε στην καθημερινότητα και ξεχνάμε να στρέψουμε την προσοχή μας προς τα μέσα για να δούμε τον εαυτό μας. Ξεχνάμε να ζούμε την στιγμή και να παίρνουμε τα μαθήματά της. Ξεχνάμε να κάνουμε τον απολογισμό μας για να πάρουμε την εμπειρία που μας αναλογεί.

Μην αφεθείς σε αυτές τις παγιδούλες. Το 2014 είναι μια χρονιά που εσύ μαθαίνεις πολλά για σένα, αλλά το σημαντικό είναι ότι μαθαίνεις να εκτιμάς τον εαυτό σου σε βάθος. Αναγνωρίζεις τις ποιότητές σου και έρχεσαι σε επαφή με τις πιο θετικές πλευρές του χαρακτήρα σου. Τα βιώματά σου μετασχηματίζονται στην εμπειρία που ασυνείδητα αναζητάς για να μπορέσεις να ικανοποιήσεις τα βαθύτερά σου ένστικτα.

 

Ανεξάρτητα από τις τετριμμένες καθημερινές καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις, δες την χρονιά αυτή σαν την αφετηρία της εσωτερικής κατάστασης που θα ήθελες να εδραιώσεις στην ζωή σου και πριν το καταλάβεις, αυτό θα έχει γίνει…

 

Ζυγός

Ελευθερία!

 07_Zigos

     Έχεις έναν συναισθηματικό κόσμο  γεμάτο από ανέκφραστα συναισθήματα τα οποία εγκλωβίζεις μέσα σε παρελθοντικές καταστάσεις, γιατί έτσι έχεις γαλουχηθεί να κάνεις. Αυτό πλέον αρχίζει να γίνεται όλο και πιο συνειδητό σε σένα και αντιλαμβάνεσαι ότι απλά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ανάγκη σου για γνήσιες και αληθινές καταστάσεις γίνεται ο οδηγός σου μέσα σε αυτήν την χρονιά και αρχίζεις σιγά σιγά να κατανοείς και να εφαρμόζεις την λύση που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Θέλεις να απεγκλωβιστείς από όλα αυτά που σε δεσμεύουν σε αντικειμενικό αλλά και σε υποκειμενικό επίπεδο και απλά το κάνεις.

Αυτό φυσικά έχει ένα μικρό συναισθηματικό τίμημα το οποίο πλέον δεν μπορεί να σε αγγίξει τόσο όσο παλιότερα. Παίρνεις τις αποφάσεις που ξέρεις ότι πρέπει να πάρεις και λειτουργείς σαν να αποδέχεσαι προκαταβολικά μια θετική κατάσταση που απλά έρχεται. Αυτό σε κάνει να συντονίζεσαι με θετικές καταστάσεις που γίνονται αφορμή για να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους με διαφορετική ιδιοσυγκρασία από αυτήν που έχεις μάθει να αναγνωρίζεις στα ήδη οικία σου πρόσωπα.

Για αρκετό καιρό τώρα, έχεις μάθει να λειτουργείς κρυμμένος/η πίσω από τον συναισθηματικό τοίχο που για πολλά χρόνια σε προστατεύει από καταστάσεις που σε πληγώνανε αλλά πλέον αντιλαμβάνεσαι ότι είναι στο χέρι σου, αυτό να σταματήσει να συμβαίνει. Η επαφή σου με τον κόσμο αλλάζει χροιά και εσύ γίνεσαι πιο ανοιχτός/η σε προσκλήσεις που δέχεσαι για να συναντάς ανθρώπους με τους οποίους το λιγότερο… περνάς καλά. Μέσα στην χρονιά αυτή θα δεχθείς πολλές προτάσεις για να κάνεις καινούργιες γνωριμίες και επίσης θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις κάποια ταξιδάκια τα οποία αν αναβάλεις ή ματαιώσεις, απλά μετά θα το μετανιώσεις.

Όσο αφορά τον οικονομικό τομέα, αν τα πράγματα είναι καλά τότε απλά θα γίνουν καλύτερα. Αν από την άλλη δεν είναι καλά, τότε μια καλή συγκυρία θα γίνει η αφορμή για να φτιάξουν σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο μπορεί να έλπιζες αρχικά. Κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά αυτή, θα δεχθείς μια πρόταση πιθανόν για να κάνεις μία κίνηση άμεσα επενδυτική. Κράτα μικρό καλάθι αλλά μην κάνεις πίσω γιατί η κίνηση αυτή, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο, θα αποδειχθεί προς το συμφέρον σου. Αν έχεις νομικά θέματα που αφορούν τα οικονομικά σου, προσπάθησε να τα αναβάλεις για όσο περισσότερο μπορείς. Μια λύση που μπορεί να ακούγεται δελεαστική, μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη παγίδα και μπορεί να σε οδηγήσει σε μια κατάσταση που δεν θα μπορείς να αντιστρέψεις.

Όσο αφορά τον ερωτικό τομέα, θα πρέπει να προσέξεις λίγο την εσωτερική συναισθηματική στάση που κρατάς. Κάποιες πληγές από το παρελθόν σε δεσμεύουν από το να αφεθείς ολοκληρωτικά σε μια σχέση, ανεξάρτητα αν την έχεις ήδη ή την δρομολογείς στο επόμενο χρονικό διάστημα. Για κάποιους/ες από εσάς αυτό γίνεται μέσα από μεγάλη ωριμότητα που προσπαθείτε να δείχνεται απέναντι στα πράγματα. Για κάποιους/ες από εσάς όμως, αυτό γίνεται απλά από φόβο για να μην ξαναβιώσετε την συναισθηματική δυσφορία μιας «αποτυχημένης» σχέσης. Εδώ ακριβώς πρέπει να ειπωθεί το ότι δεν υπάρχει «αποτυχημένη» σχέση. Υπάρχουν σχέσεις μέσα στις οποίες είμαστε αυτό που είμαστε και σχέσεις που μαθαίνουμε να είμαστε αυτό που είμαστε. Όπως κι αν έχει, μαθαίνεις πλέον να είσαι αυτό που είσαι και αυτό διεκδικείς. Αυτό βέβαια μπορεί να λειτουργήσει ανατρεπτικά για το καθεστώς που έχεις στην ερωτική σου ζωή και μέσα στο 2014 έρχεσαι αντιμέτωπος/η ακριβώς με αυτό το εσωτερικό δίλλημα που όταν το ξεπεράσεις, θα απ’ ελευθερωθείς σε αυτόν τον τομέα.

Πολλοί από εσάς, μέσα σε αυτήν την χρονιά θα διεκδικήσετε από τον/ην σύντροφό σας αυτά που αισθάνεστε ότι δικαιούστε και αρκετοί από εσάς μπορεί να επιστρέψετε σε έναν παλιό έρωτα μέσα από εντελώς διαφορετικές προοπτικές. Αν ανήκεις σε αυτούς που δύσκολα εμπλέκονται σε μια σχέση αλλά θα ήθελες πολύ να ισχύει το αντίθετο, τότε απλά αξιοποίησε την εμπειρία σου με ωριμότητα και μην την αφήνεις να σου κλείνει τον δρόμο. Αν χρειάζεται να αφήσεις κάτι πίσω σου, τότε αυτό είναι τα δεσμά σου με την δύσκολη εμπειρία που έχεις αποκομίσει, γιατί δεν έχεις αποκομίσει μόνο αυτήν.

Πολλές αλλαγές έρχονται και στον χώρο που μένεις. Πολλοί από εσάς, μέσα σε αυτήν την χρονιά θα αλλάξετε σπίτι. Άλλοι για οικονομικούς λόγους και άλλοι απλά γιατί έχετε κλείσει τον κύκλο σας εκεί που βρίσκεστε. Αν σου παρουσιαστεί η ευκαιρία για να το κάνεις, μην κάνεις πίσω και ακολούθα τις συγκυρίες που θα σε πάνε αλλού από εκεί που έχεις συνηθίσει. Μερικές φορές εξαναγκαζόμαστε να κάνουμε πράγματα που δεν τα θεωρούμε επιλογή μας. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που εμείς ασυνείδητα δρομολογούμε τις επόμενες κινήσεις και αν μη τι άλλο στήνουμε μικρές παγίδες στον εαυτό μας για να ξεκολλήσουμε. Στην περίπτωση της αλλαγής του μέρους που μένεις, το πιο πιθανό είναι ότι εσύ το έχεις δρομολογήσει, νοιώθοντας ότι έχει έρθει η ώρα για να κόψεις κάποιους ίσως καρμικούς δεσμούς.

Αν έχεις οικονομικό πρόβλημα που αφορά αγορά κάποιου σπιτιού, μέσα στο 2014 αυτό το πρόβλημα θα σε απασχολήσει αρνητικά και θα κληθείς να πάρεις αποφάσεις που μπορεί να μην σου αρέσουν και τόσο. Φρόντισε από τώρα για όλες τις κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να μην βρεθείς σε αυτήν την θέση.

Μέσα στην εργασία σου τα πράγματα είναι λίγο πιο περίεργα από όσο νομίζεις εσύ. Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν γνωρίζεις, που όμως είναι και πιο σημαντικά. Μην εστιάζεσαι τόσο σε αυτά που βλέπεις σε πρακτικό επίπεδο και μη κρίνεις την κατάσταση από αυτά. Μέσα στην χρονιά αυτή, σου έρχεται μια μεγάλη αλλαγή η οποία σε παίρνει μέσα από μια κατάσταση και σε πάει σε μια άλλη. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν σημαίνει ότι χάνεις την δουλειά σου αλλά απλά ότι αλλάζεις περιβάλλον. Την στιγμή που θα βρεθείς σε αυτό το δίλλημα απλά να σκεφτείς αυτό που είναι πιο αναγκαίο. Την σταθερότητα.

Αν έχεις δικιά σου δουλειά, μέσα στο 2014 θα σου δοθούν οι ευκαιρίες που θέλεις για να βάλεις πιο σταθερές βάσεις στην επιχείρησή σου. Όσο εύκολο ακούγεται αυτό, τόσο δύσκολο είναι, αφού θα χρειαστεί να κάνεις πολλές και ριζικές αλλαγές στην δομή και την οργάνωση που ακολουθείς. Μια καλή συνεργασία με μεγάλη εταιρία ή οργανισμό που θα βρεθεί στο δρόμο σου θα είναι πολύ ευνοϊκή αν την ακολουθήσεις αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι ενδέχεται να ασχοληθείς και με κάτι καινούργιο που θα μπορέσεις να το κάνεις να αποδώσει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να κάνεις είναι να μην πιέσεις καταστάσεις γιατί δεν θα καταφέρεις να έχεις τα αποτελέσματα που φαντάζεσαι. Άφηνε τα πράγματα απλά να κυλάνε και να σου δείχνουν τι πρέπει να κάνεις ανά πάσα στιγμή. Μην ακολουθήσεις μόνο την λογική σου, ακολούθησε και το ένστικτό σου και έχεις να πετύχεις πολλά.

Αν δεν έχεις δουλειά, το 2014 σου επιφυλάσσει μια πολύ καλή έκπληξη, στο δεύτερο μισό της χρονιάς, αφού κάποια στιγμή θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με κάτι που πραγματικά σου αρέσει και που ίσως περιμένεις εδώ και καιρό για να το κάνεις πράξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι τότε θα μείνεις άπραγος/η. Απλά σημαίνει ότι μέσα σε αυτήν την χρονιά μπορείς να βρεις μια επαγγελματική ευκαιρία που θα σου ανοίξει δρόμο για αρκετά χρόνια μετά.

Το 2014 είναι μια χρονιά που οι περισσότεροι από εμάς θα δοκιμαστούμε αρκετά, ο καθένας σε διαφορετικό επίπεδο και με διαφορετικό τρόπο. Έτσι ακριβώς ο καθένας από εμάς πρέπει να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο απέναντι σε αυτά που θα κληθεί να διαχειριστεί. Αν εσύ χρειάζεται να κάνεις κάτι, τότε αυτό είναι απλά να πιστέψεις στον εαυτό σου, στο ένστικτό σου και να εμπιστευτείς το όμορφο όνειρο που προσπαθείς να προστατέψεις και επιτέλους να σταματήσεις να το προστατεύεις. Ένα μικρό παιδάκι προστατευμένο δεν θα μάθει ποτέ τον «κόσμο…».

 

Μην προστατεύεις άλλο τα όνειρά σου. Ελευθέρωσέ τα… Τι φοβάσαι ότι θα πάθουν;

 

Σκορπιός

Η Εκτίμηση του Εν Αυτού…

 08_Skorpios

     Μέσα στην χρονιά που έρχεται, θα αισθανθείς έντονη την ανάγκη να πατήσεις στα πόδια σου και θα θελήσεις να αξιοποιήσεις συνειδητά την εμπειρία που έχεις αποκομίσει στο παρελθόν μέσα από διάφορες καταστάσεις που πλέον δεν σε αγγίζουν γιατί πολύ απλά έχεις πάρει το μάθημά σου από αυτές. Έχεις μάθει να ανταπεξέρχεσαι σε δύσκολες καταστάσεις αλλά πιο σημαντικό είναι ότι έχεις μάθει να δίνεις στον εαυτό σου την αξία που του αξίζει αντλώντας έτσι μεγάλη δύναμη και αυτοπεποίθηση από την αίσθηση του ότι ξέρεις ποιος/ια είσαι και τι θέλεις.

Νοιώθεις γενικά ότι σε κάποιους τομείς της ζωής σου έχεις κολλήσει. Έχεις αυτήν την ασυνείδητη αίσθηση που μέσα σε ένα όνειρο δεν σε αφήνει να κουνηθείς προς καμία κατεύθυνση και μερικές φορές την αφήνεις να σε καταβάλει περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει βαθειά μέσα σου είναι ότι αφήνεσαι, μερικές φορές στον ασυνείδητο φόβο της αποτυχίας που όμως δεν είναι δικός σου. Αυτό είναι κάτι με το οποίο θα έρθεις αντιμέτωπος/η μέσα το 2014 και θα κληθείς να το αλλάξεις συνειδητά για να μπορέσεις να πετύχεις αυτά που θέλεις.

Από την μία μπορεί να απογοητευθείς για κάποια πράγματα που δεν θα συμβούν έτσι όπως θα ήθελες αλλά από την άλλη υπάρχουν πολλές στιγμές που εμπιστεύεσαι τις συμπτώσεις που συμβαίνουν στην καθημερινότητά σου και ακολουθείς την ροή. Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί επιβεβαιώνει μέσα σου την ανάγκη που έχεις για να έλξεις στην ζωή σου γνήσιες στιγμές που μέσα τους ψάχνεις γνήσιες και καθαρές επαφές με τους ανθρώπους που ήδη γνωρίζεις και όχι μόνο. Μέσα στην χρονιά αυτή θα κάνεις πολλές καινούργιες γνωριμίες πολλές από τις οποίες θα καταλάβεις ότι δεν γίνονται τυχαία.

Αυτό που μερικές φορές προσπαθείς να κρύψεις είναι ότι μέσα στις διαπροσωπικές σχέσεις που έχεις, αισθάνεσαι ότι δίνεις πολλά στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι και μερικές φορές ενώ θα ήθελες ένα έστω μικρό συναισθηματικό αντάλλαγμα, τελικά δεν παίρνεις τίποτα. Αυτή η αίσθηση κάποια στιγμή θα σου δημιουργήσει την ανάγκη για απομάκρυνση και αποστασιοποίηση από τα περισσότερα άτομα τα οποία γνωρίζεις αλλά συνειδητά δεν θα απομακρυνθείς από τα πολύ λίγα άτομα με τα οποία ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις πίσω αυτό που περιμένεις σε συναισθηματικό επίπεδο.

Μην πέφτεις στην παγίδα να αισθάνεσαι ότι κρίνεσαι από τα πολύ δικά σου άτομα και από τους φίλους που έχεις. Αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν είναι προβολή δικιά σου και είναι αλήθεια, τότε απλά δεν θα πρέπει να το αφήσεις να σε επηρεάσει γιατί ουσιαστικά δεν σε αφορά αν δεν το έχεις ανάγκη. Μέσα στο 2014 το καθεστώς που υπάρχει στην ζωή σου όσο αφορά τις διαπροσωπικές σου σχέσεις θα αλλάξει ριζικά και ουσιαστικά. Δημιουργείς μια διαφορετική κατάσταση πλέον στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι συναισθηματικά τις επαφές σου με τους ανθρώπους και όλο αυτό θα σου γίνει συνειδητά ορατό μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς.

Όσο αφορά το οικονομικά σου, αυτό που φαίνεται είναι ότι μέσα σε αυτήν την χρονιά θα δυσκολευτείς αρκετά να τα κρατήσεις σε ισορροπία και αν μη τι άλλο κάποιοι στόχοι που θέλεις ή που έχεις ήδη βάλει στον τομέα αυτό θα αναβληθούν ή και θα ματαιωθούν. Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις σαν αντίμετρο στην όλη κατάσταση είναι ότι χρειάζεσαι πιο αντικειμενικούς στόχους. Μην κυνηγάς πράγματα ανέφικτα και αυτό δεν έχει να κάνει με την ποσότητα αλλά με την ποιότητα των στόχων που βάζεις. Προσπάθησε να κυνηγήσεις αυτό που έχεις πραγματικά ανάγκη και όχι αυτό που θα ήθελες να πετύχεις σε αυτόν τον τομέα και χρησιμοποίησε αυτό το σκεπτικό σαν γνώμονα στην διαχείριση που κάνεις.

Η αίσθηση της ανάγκης, θα έλξει κι άλλη «ανάγκη». Η αίσθηση της αποτυχίας θα έλξει αυτό ακριβώς. Μην λειτουργήσεις μέσα από τέτοια φίλτρα και προσπάθησε να επαναπροσδιορίσεις την έννοια του χρήματος μέσα σου. Προσπάθησε να αντιληφθείς το χρήμα σαν μέσον που μπορεί να σου ικανοποιήσει καθημερινές ανάγκες και άσε αυτήν την αίσθηση να σε καθοδηγήσει στην διαχείριση που κάνεις. Αν χρειαστείς βοήθεια και την ζητήσεις θα την έχεις, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει κριτήριο για όλα αυτά που θέλεις να κάνεις.

Όσο αφορά τα ερωτικά σου, γενικά έχεις την αίσθηση ότι έχεις προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα έχεις πάρει σε αυτόν τον τομέα και πλέον αναζητάς τρόπο για να αντιστρέψεις αυτό το συναίσθημα το οποίο γνωρίζεις ότι μερικές φορές οφείλεται σε δικιά σου προβολή. Το θέμα σχέση για σένα είναι πολύ σημαντικό και μέσα στο 2014 θα σε καθορίσει σε πολλά επίπεδα αφού η συναισθηματική κατάσταση στον τομέα αυτό θα καθορίσει πολλές από τις κινήσεις που θα κάνεις και σε άλλους τομείς της ζωή σου.

Σιγά σιγά συνειδητοποιείς ότι αν είσαι καλά ερωτικά, τότε είσαι καλά και στην υπόλοιπη καθημερινότητά σου και αυτό αρχίζει να καθορίζει με διαφορετικό τρόπο την επιθυμία σου για έναν/μία σύντροφο. Ουσιαστικά αλλάζουν τα κριτήρια που θέτεις για την συντροφικότητα και αυτό σε κάνει πλέον να έλκεις ερωτικούς συντρόφους που μπορούν να καλύψουν πιο ουσιαστικές ανάγκες τις οποίες σχεδόν ποτέ δεν εκδηλώνεις άμεσα.

Είτε έχεις σύντροφο, είτε τον ψάχνεις, αυτή η χρονιά θα είναι αρκετά καθοριστική στον τομέα της ερωτικής σου ζωής. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μην λειτουργείς  υπερβολικά και να βρεις έναν τρόπο να εκφράζεις τις ανάγκες που έχεις με απλότητα και ειλικρίνεια για να γίνονται κατανοητές από τους άλλους, αλλά τελικά και από εσένα τον/ην ίδιο/ίδια.

Όσο αφορά το σπίτι σου, θα πρέπει να προσέξεις πολύ την οικονομική διαχείριση που κάνεις μέσα σε αυτό για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Αν έχεις μείνει στον ίδιο χώρο για πολλά χρόνια, μέσα σε αυτήν την χρονιά θα σου βγει έντονη η ανάγκη για να αλλάξεις είτε τον χώρο που μένεις είτε τον τόπο, αλλά θα αντιμετωπίσεις αρκετές δυσκολίες αν τελικά θελήσεις να δρομολογήσεις μια τέτοια κίνηση.

Στην περίπτωση που μένεις με τους δικούς σου, πλέον αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί αναγνωρίζεις αυτά που σου στερεί αυτό το καθεστώς. Μπορεί να παίρνεις πολλά από τα δικά σου άτομα που σε βοηθάνε σε πολλούς βασικούς τομείς, αλλά στην άκρη του μυαλού σου αρχίζεις πλέον να αντιλαμβάνεσαι και το τίμημα που έχει όλο αυτό στην προσωπική σου ζωή και όχι μόνο. Έτσι λοιπόν μέσα στην χρονιά αυτή, θα δημιουργήσεις, κυρίως ασυνείδητα, όλα αυτά τα μικροπροβληματάκια που θα σε βοηθήσουν να έρθεις σε ρήξη με τους δικούς σου για να μπορέσεις να δρομολογήσεις την φυγή σου από εκεί που βρίσκεσαι. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις σημαίνει προβλήματα μέσα σε μια καθημερινότητα, που στο τέλος θα σε κάνουν να ανοίξεις έναν καινούργιο δρόμο ο οποίος θα έχει όλες τις προοπτικές της ανεξαρτητοποίησης που θέλεις να πετύχεις. Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι κατανοητά, τότε απλά φεύγεις από τους δικούς σου… αν μένεις ακόμα μαζί τους.

Στα επαγγελματικά σου, τα πράγματα είναι λίγο δυσοίωνα αν εργάζεσαι για αρκετά χρόνια στην ίδια δουλειά, αφού κάποια στιγμή μπαίνεις στην διαδικασία να σκεφτείς την οικιοθελή αποχώρησή σου για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως στο μέλλον. Όποια κι αν είναι η κατάληξη δεν θα είναι τόσο δύσκολη όσο ίσως φοβηθείς κάποια στιγμή, γιατί γενικά έχεις υποστήριξη που την κατάλληλη στιγμή θα την αξιοποιήσεις θετικά. Για πολλούς από εσάς το 2014 θα είναι μια χρονιά που συνειδητοποιείτε ότι η επαγγελματική σας πορεία, θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη. Η αναγνώριση που δεν παίρνετε είναι κάτι που πλέον δεν μπορείτε να ανεχθείτε και όπως κι αν έχει, δρομολογείτε μια αλλαγή που έστω θεωρητικά μπορεί να έχει καλύτερες προοπτικές.

Για σένα που έχεις δική σου δουλειά, το 2014 είναι μια χρονιά δύσκολων αλλαγών αφού στο παρελθόν έχεις κάνει επιλογές που τώρα αποδεικνύονται όχι και τόσο καλές κυρίως για τα οικονομικά τις επιχείρησής σου. Αν και προσπαθείς να κάνεις όσο καλύτερη διαχείριση μπορείς, σου ξεφεύγουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες στα σχέδια που δρομολογείς. Έτσι λοιπόν κάποια επαγγελματικά σχέδια και κάποιες συνεργασίες που έχεις κάνει στο παρελθόν, τώρα αποδεικνύονται όχι και τόσο συμφέρουσες για την πορεία της δουλειάς σου. Κάποιες από αυτές, μέσα σε αυτήν την χρονιά, θα χρειαστεί να τις επαναπροσδιορίσεις αν όχι και να τις διακόψεις. Αυτό όμως θα έχει και κάποιο τίμημα που μπορεί να μην είναι μόνο οικονομικό.

Αν είσαι πολύ καιρό άνεργος, μέσα στο 2014 μπορεί να περάσεις από αρκετές διαφορετικές δουλειές αλλά θα είναι δύσκολο για σένα να κάτσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποια από αυτές. Ουσιαστικό πρόβλημα δεν φαίνεται να έχεις, αλλά γενικότερα θα χρειαστεί να ψάξεις αρκετά έως ότου βρεις μία δουλειά στην οποία θα πληρώνεσαι ικανοποιητικά. Το πρόβλημα δεν είναι να βρεις μία δουλειά, το πρόβλημα είναι να βρεις μια δουλειά στην οποία θα πληρώνεσαι αυτά που πρέπει.

Μέσα στην χρονιά αυτή, έχεις να παλέψεις με την εσωτερική σου ανάγκη για να ξεκολλήσεις την ζωή σου σε κάποια θέματα που τα τελευταία χρόνια σε δεσμεύουν περισσότερο σε ψυχολογικό επίπεδο. Μερικές φορές αφήνεσαι στην αίσθηση ότι έχουν συμβεί πράγματα που δεν μπορείς να αντιστρέψεις  και ταυτόχρονα αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά. Αυτό όμως που από μόνος/η σου αναγνωρίζεις στον εαυτό σου είναι η εμπειρία που έχεις. Ξέρεις ότι αν το θελήσεις μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλα όσα χρειάζεται για να επαναφέρεις στην ζωή σου τις ισορροπίες που νοιώθεις ότι έχουν χαθεί.

Μην πέφτεις στην παγίδα της φυγής. Κάθε φορά που φεύγεις μακριά από μια δύσκολη κατάσταση, αυτή απλά παραμένει εκεί και σε περιμένει να επιστρέψεις. Βρες μέσα σου την αυτοεκτίμηση που ξέρεις ότι έχεις και αξιοποίησέ τη αντικειμενικά. Είσαι αυτός/η που είσαι και μέσα από αυτό θα δεις τους κόπους σου να ανταμείβονται. Μέσα στο 2014, το εύκολο κομμάτι θα είναι να ξαναχτίσεις αυτά που αισθάνεσαι ότι έχεις χάσει. Το δύσκολο θα είναι να αναγνωρίσεις συνειδητά την εκτίμηση που έχεις για τον εαυτό σου.

 

Την δική σου αξία δεν μπορεί να την κρίνει κανένας. Όλο αυτό μπορεί να έχει υποκειμενικές βάσεις, αλλά σίγουρα έχει αντικειμενικές προεκτάσεις σε όλη σου την ζωή.

 

Τοξότης

Μια Μεγάλη Αλήθεια!

 09_Toksotis

     Έχεις φτάσει πλέον στο σημείο, κάθε φορά που γυρνάς για λίγο πίσω και κοιτάς το παρελθόν σου, να βλέπεις όλα αυτά που έγιναν, σαν ένα μεγάλο σχολείο. Η αίσθηση που σου έχουν αφήσει οι καταστάσεις που πέρασες είναι ότι έγιναν κατά κάποιο τρόπο για να  μάθεις εσύ κάποια πράγματα που ήταν απαραίτητο να μάθεις για να μπορέσεις να επαναπροσδιορίσεις ή ακόμα και να βρεις έναν καινούργιο δρόμο. Αναγνωρίζεις συνειδητά πλέον την αξία των καταστάσεων αλλά και των ανθρώπων μέσα σε αυτές και ταυτόχρονα αφομοιώνεις το νόημα και την εμπειρία που είχαν να σου δώσουν όλα αυτά που πέρασες τον τελευταίο καιρό.

Αυτή η χρονιά λοιπόν, είναι σημαντική γιατί μέσα σου μεταλλάσσεται το παρελθόν σε συνειδητή εμπειρία την οποία πλέον αξιοποιείς με διαφορετικό τρόπο από όπως το έκανες παλιότερα. Αντιλαμβάνεσαι περισσότερο τον εαυτό σου, εκτιμάς σιγά σιγά τις ικανότητές σου και αρχίζεις να βλέπεις καινούργιες προοπτικές εκεί που πριν μπορεί να μην υπήρχαν.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι αρχίζεις να έρχεσαι σε επαφή με τα βαθύτερα ένστικτά σου και αυτό είναι κάτι που αν το δουλέψεις αρκετά θα αυξήσει την διαίσθησή σου σε πράγματα που πριν αγνοούσες με αποτέλεσμα να μπορείς να πάρεις πιο συγκροτημένες και πιο ουσιαστικές αποφάσεις στους τομείς που αφορούν άμεσα την δημιουργική σου πορεία που από τώρα και στο εξής θα χαράζεις σύμφωνα με αυτά που επιθυμείς και όχι με αυτά που απλά σκέφτεσαι.

Η χρονιά αυτή σου επιφυλάσσει κάποιες εκπλήξεις στις διαπροσωπικές σου, και όχι μόνο, σχέσεις. Αν έχεις χαθεί για πολύ καιρό από πολύ δικά σου συγγενικά πρόσωπα ενδέχεται πού σύντομα να οδηγηθείς από κάποιες συγκυρίες στο να τα συναντήσεις ίσως και απροσδόκητα, σε ανύποπτο χρόνο. Αν σκέφτεσαι να κάνεις κάποιο ταξίδι, μην το αφήσεις και δρομολόγησέ το γιατί αυτό μπορεί να γίνει η αφορμή να βρεθείς ξανά με ανθρώπους που σχεδόν έχεις ξεχάσει. Γενικότερα αρχίζεις να είσαι πολύ πιο εστιασμένος/η μέσα σου  και αυτό σε κάνει να επιθυμείς την επικοινωνία με άτομα που έχουν να σου δώσουν γνήσια συναισθήματα και αληθινή επικοινωνία στο επίπεδο που την αναζητάς.

Μέσα στο 2014 οι επαφές που κάνεις με τους ανθρώπους στο κοντινό σου και όχι μόνο περιβάλλον, γίνονται αφορμή για να μπορέσεις να ξεφύγεις από τα τετριμμένα. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που μπορεί να κάνεις γνωριμίες με την αίσθηση ότι δεν υπάρχει λόγος. Ουσιαστικά όμως μέσα από αυτό θα μπορέσεις να ανακαλύψεις μυστικές πτυχές του χαρακτήρα σου και να επιτρέψεις σε αυτά τα νέα στοιχεία να έρθουν στην επιφάνεια σιγά σιγά. Αυτό τελικά θα σε οδηγήσει να κάνεις καινούργιες φιλίες που στο μέλλον θα αποδειχθούν πολύ εποικοδομητικές. Ουσιαστικά αλλάζει ολόκληρη η στάση σου για τον τρόπο που βλέπεις τους ανθρώπους και τον κόσμο γενικότερα.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου αυτήν την χρονιά μπορεί να λειτουργήσεις λίγο πιο παρορμητικά από τις προηγούμενες, με αποτέλεσμα να μπεις σε έξοδα που τελικά κάποια από αυτά θα αποδειχθούν περιττά. Φυσικά εσύ βλέπεις πάντα κάποια αιτία πίσω από το όποιο έξοδο μπαίνεις αλλά θα πρέπει να προσέξεις να μην ξεφύγεις από τους αρχικούς οικονομικούς στόχους τους οποίους έχεις θέσει. Κάποια στιγμή θα βρεθείς αντιμέτωπος/η με μια σημαντική απόφαση για να κάνεις μια οικονομική κίνηση που από την μία θα ευνοείται, αλλά από την άλλη θα χρειαστεί να είσαι πολύ εστιασμένος/η σε αυτό που θα θελήσεις να κάνεις. Προσπάθησε από τώρα να μαζέψεις κάποια χρήματα που θα σου χρειαστούν στην πορεία. Την χρονιά αυτή γενικότερα ευνοούνται τα οικονομικά σου αλλά με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρεις να λειτουργήσεις συγκροτημένα και με εκτίμηση στα «δώρα» που θα σου δοθούν.

Είτε έχεις σταθερή σχέση είτε όχι, το 2014 θα είναι ευνοϊκό για σένα και σε αυτόν τον τομέα. Έχεις ξεκαθαρίσει πολύ το τι θέλεις από έναν σύντροφο και πλέον το κυνηγάς ανοιχτά και διεκδικείς την ευτυχία που σου αξίζει. Όπως κι αν έχει, μέσα σε αυτήν την χρονιά αν έχεις σχέση, φροντίζεις να την πας παρακάτω και να ζήσεις αυτό που ονειρεύεσαι, ενώ αν δεν έχεις, μέσα στους επόμενους μήνες σου έρχεται ένας έρωτας που θα είναι στο χέρι σου να γίνει ο έρωτας της ζωής σου. Πλέον παραδέχεσαι ανοιχτά ότι αυτό που θέλεις είναι ένα ζεστό συναισθηματικό περιβάλλον, προφυλαγμένο κάτω από την έννοια της οικογένειας και αφήνεσαι να το βρεις χωρίς τις πολύπλοκες σκέψεις που μπορούν να σαμποτάρουν μια τέτοια εξέλιξη.

Αν χρειάζεται να προσέξεις κάτι σε αυτόν τον τομέα, τότε αυτό είναι η παρόρμησή σου να τα κάνεις όλα γρήγορα. Χωρίς να μειώνεις καθόλου τον ενθουσιασμό και την θετικότητά σου, προσπάθησε απλά να συντονίζεσαι με την ροή των εξελίξεων και μην πιέζεις καταστάσεις. Αν είσαι από αυτούς που λειτουργούν λίγο σαν την μικρή «μελισσούλα», τότε να θυμάσαι ότι δεν αξίζει να θυσιάζεις τους μεγάλους έρωτες στο βωμό της παροδικότητας.

Μέσα στο σπίτι σου κάτι που έχεις δρομολογήσει εδώ και πολύ καιρό, επιτέλους αρχίζει να παίρνει μορφή. Για εσάς που σκέφτεστε να αγοράσετε σπίτι, μέσα στο 2014, αυτό θα μπορέσει εύκολα να γίνει πράξη. Είτε με δάνειο, είτε με χρήματα που έχεις δουλέψει, θα μπορέσεις να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα και μετά από αυτό, θα δεις ότι πολλά θέματα που σε ανησυχούν, θα πάρουν τον δρόμο τους. Φυσικά οι εκπλήξεις δεν σταματάνε εδώ. Πολλοί από εσάς που θέλετε να προσθέσετε ένα καινούργιο μικρό μέλος στην οικογένειά σας το κάνετε και έτσι δρομολογείτε μια συναισθηματική κατάσταση μέσα στην οικογένεια που μπορεί να δημιουργήσει πολλές καινούργιες προοπτικές για όλους.

Όσο αφορά τα επαγγελματικά σου, μέσα σε αυτήν την χρονιά το κλίμα θα γίνεται όλο και πιο καταπιεστικό με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να βιώσεις μια αδιέξοδη κατάσταση μέσα στην οποία δεν θα ξέρεις τι να κάνεις. Μπορεί να φτάσεις στο σημείο να χρειαστεί να διεκδικήσεις ακόμα και χρήματα που έχεις δουλεμένα ή να βρεθείς απέναντι σε κάποιο δίλλημα για μια αλλαγή ή μια πρόταση που μπορεί να σου γίνει. Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι είναι ότι έχεις την «τύχη» με το μέρος σου και δεν χρειάζεται να επηρεάζεσαι από αρνητικές εξελίξεις, όποιες κι αν είναι αυτές. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια σου. Αυτό σημαίνει ότι από την μία θα κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει κάθε φορά, αλλά από την άλλη θα πρέπει να δεις τις αλλαγές, όποιες κι αν είναι αυτές σαν ευκαιρίες για να αλλάξεις την κατάσταση προς το συμφέρον σου. Ειδικά αν δεν έχεις σταθερή δουλειά, μέσα σε αυτήν την χρονιά ευνοείσαι περισσότερο από όσο φαντάζεσαι αφού η όποια βοήθεια ζητήσεις θα σου δοθεί την κατάλληλη στιγμή.

Πολλοί από εσάς, μέσα στο 2014 σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια δική σας δουλειά και αρκετοί το δρομολογείτε έχοντας βοήθεια από δικά σας άτομα που σας σκέφτονται και θέλουν να σας δουν να πετυχαίνεται. Αν έχεις ήδη δική σου επιχείρηση, την χρονιά αυτή, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να δουλέψεις και να φροντίσεις ό,τι κίνηση κάνεις να είναι μεθοδική και συγκροτημένη. Τα υπόλοιπα θα δεις ότι κυλάνε από μόνα τους αρκεί εσύ να παραμείνεις εστιασμένος/η στις ικανότητες που ξέρεις ότι έχεις.

Μέσα σε μια εποχή που δύσκολα μπορείς να βρεις ανθρώπους που νοιώθουν ευνοημένοι, είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι τυχερός και ποιος όχι. Εσείς όμως ήσαστε από τους πιο τυχερούς, συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Θα ήταν κλισέ να πει κάποιος ότι αν το νοιώθεις τότε θα γίνει και αν δεν το νοιώθεις, τότε δεν θα γίνει. Όμως αυτό κρύβει μια μεγάλη αλήθεια που άλλοι την γνωρίζουν, την παρατηρούν και την κάνουν πράξη ενώ άλλοι την αγνοούν και στατιστικά είναι και αυτοί που βρίσκονται σε μια σχεδόν μόνιμη τάση για συναισθηματική μιζέρια.

 

Έχεις δώδεκα ολόκληρους μήνες για να σκεφτείς σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκεις!

 

Αιγόκερος

Εκεί…!

 10_Aigokeros

     Η χρονιά αυτή σου φέρνει πολλές και βαθιές συνειδητοποιήσεις σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Οι δυσκολίες που έχεις περάσεις τα τελευταία χρόνια σε έχουν βάλει σε μια φάση αποστασιοποίησης και σε μια στάση αναμονής ταυτόχρονα. Αποστασιοποιείσαι μέσα σου γιατί παλεύεις με τα όρια μιας υποκειμενικής απογοήτευσης και κρατάς μια στάση αναμονής για να δεις πότε επιτέλους θα αρχίσει να αλλάζει το τοπίο στην προσωπική σου ζωή. Αυτό όμως που σε χαρακτηρίζει είναι η αίσθηση του ότι πατάς στα πόδια σου ανεξάρτητα από τα εμπόδια ή τις δυσκολίες που περνάς και μέσα στο 2014 αυτή η αίσθηση είναι που θα σε οδηγήσει στο να έλξεις λίγες αλλά πολύ σημαντικές θετικές καταστάσεις, μέσα από τις οποίες θα έχεις να αποκομίσεις αρκετά εφόδια για την πορεία σου.

Όπως κι αν έχει, για τους περισσότερους από εσάς, το 2014 θα είναι αρκετά πιο θετικό από την χρονιά που έφυγε. Φυσικά οι δυσκολίες δεν θα λείπουν, αλλά εσείς πλέον αρχίζετε να τις αντιλαμβάνεστε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από όπως παλιότερα. Κατά μία έννοια, αυτό που έχει κλονιστεί μέσα σου είναι το σύστημα αξιών με το οποίο έχεις γαλουχηθεί και όσο πιο ειλικρινής γίνεσαι με τον εαυτό σου, τόσο πιο πολύ αρχίζεις να δημιουργείς ένα εντελώς καινούργιο, μέσα από το οποίο πολλά πράγματα τα αντιλαμβάνεσαι εντελώς διαφορετικά.

Πλέον αρχίζεις όλο και περισσότερο να αφήνεσαι στην ροή των πραγμάτων, και ας είσαι από την φύση σου ελεγκτικός/η. Οι διαπροσωπικές σχέσεις που κάνεις έχουν μεγαλύτερη ουσία για σένα, αφού γίνεσαι ακόμα περισσότερο επιλεκτικός/η, αντιλαμβανόμενος/η πλέον την διαφορετικότητα των ανθρώπων που σε πλησιάζουν. Φυσικά δεν ξεχνάς να κρατάς την εικόνα που δίνεις προς τα έξω σταθερή, αλλά μέσα σου εσύ ξέρεις τι τραβάς για να το κάνεις αυτό πράξη.

Πολλοί από εσάς μέσα σε αυτήν την χρονιά θα έχετε την ευκαιρία να ασχοληθείτε με θέματα ψυχολογίας ή και μεταφυσικής και μέσα από αυτά θα ανακαλύψετε πράγματα που θα σας αλλάξουν την ζωή καθοριστικά για το μέλλον σας. Αν είσαι από αυτούς που δουλεύουν ήδη με τον εαυτό τους σε ψυχολογικό επίπεδο, το 2014 θα είναι μια χρονιά αποκαλύψεων για τον ίδιο σου τον εαυτό σε επίπεδο που ακόμα δεν μπορείς να το φανταστείς. Αν απλά νομίζεις ότι δουλεύεις με τον εαυτό σου, τότε όλο αυτό θα σου πάρει λίγο χρόνο ακόμα για να το προσεγγίσεις, αλλά δεν θα ξεφύγεις έτσι κι αλλιώς στα επόμενα που έρχονται. Γενικά προετοιμάσου για να αντιμετωπίσεις πολλές προκλήσεις, μέσα σε αυτήν την χρονιά και μην χάσεις τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν για να κάνεις ένα δύο σημαντικά ταξίδια.

Τα οικονομικά σου είναι σε καλό δρόμο, αλλά όχι σε αυτόν που θα ήθελες εσύ. Δεν θα σου λείψουν τα χρήματα αλλά θα χρειαστεί να κάνεις αρκετά για αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εκτιμάς πλέον διαφορετικά την έννοια του χρήματος και μαθαίνεις να χαλάς αυτά που πρέπει για τους σωστούς λόγους που θα σε κάνουν πιο χαρούμενο/η και πιο γεμάτο συναισθηματικά. Φυσικά αυτό είναι ένα μάθημα που παίρνεις σιγά σιγά μέσα από την συνειδητοποίηση ότι η απλότητα και όχι η ποσότητα είναι αυτό που σου λείπει.

Αν έχεις νομικά θέματα που αφορούν τα οικονομικά σου και πραγματικά έχεις αδικηθεί, τότε η χρονιά αυτή θα σε δικαιώσει. Προσπάθησε να μαζέψεις χρήματα, αν αυτό είναι εφικτό γιατί προς το τέλος του χρόνου θα χρειαστεί να καλύψεις κάποια έξοδα και θα δελεαστείς να κάνεις μια σημαντική οικονομική επένδυση.

Όσο αφορά τον ερωτικό τομέα, οι εξελίξεις που θα έχεις, θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σου αφού πρώτα περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο είναι απαραίτητο για σένα για να έρθεις σε πραγματική επαφή με τα συναισθήματά σου. Μέσα στο 2014, αυτό το κάνεις πράξη και αφήνεσαι να εκδηλώσεις αυτό που αισθάνεσαι στον/στην σύντροφό σου. Το πρόβλημα για σένα είναι ότι μερικές φορές αποκόβεσαι από τις πραγματικές επιθυμίες που έχεις στον τομέα αυτό, γιατί λειτουργείς μέσα από πεποιθήσεις που κάποιες είναι δικές σου αλλά κάποιες άλλες, απλά στις έχουν φυτέψει. Με τον καιρό συνειδητοποιείς ότι αυτό δεν σε πάει πουθενά και έρχεσαι αντιμέτωπος/η με το δίλλημα του να βιώνεις αυτά που θέλεις μέσα στην ερωτική σου ζωή ή του να προσποιείσαι ότι τα βιώνεις.

Συνειδητοποιώντας ότι αυτά που νοιώθεις, είναι μέρος από αυτά που σε έμαθαν να βιώνεις, αφήνεις πίσω σου την στάση που κράταγες μέχρι σήμερα και ακόμα κι αν δεν έχεις σχέση μέσα στο 2014 αποφασίζεις να αφεθείς και να κυνηγήσεις τα πραγματικά σου θέλω στον τομέα αυτό.

Κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά αυτή, θα συντονιστείς με τις πραγματικές ανάγκες που έχεις όσο αφορά το θέμα της συντροφικότητας και θα λειτουργήσεις με μεγάλη αποφασιστικότητα για να δημιουργήσεις μια κατάσταση όπως σου αρέσει. Είτε είσαι σε σχέση είτε όχι, συνειδητοποιείς ότι όλο αυτό, είναι θέμα ζωής και πλέον δεν κάνεις πίσω σε αυτό που μπορεί να σου ανοίξει τους ορίζοντες και σε άλλους τομείς της ζωής σου. Πολλοί από εσάς μέσα στο 2014 θα αποφασίσετε να συζήσετε παρακάμπτοντας όλες τις δυσκολίες που ανακαλύπτετε σιγά σιγά ότι απλά είναι υποκειμενικές και όχι ουσιαστικές. Μια τέτοια κίνηση είναι πολύ σημαντική να την κάνετε όταν την νοιώσετε γιατί μέσα από αυτήν την κατάσταση θα πάρετε την αίσθηση ότι μπορείτε να πατήσετε στα πόδια σας.

Μέσα στο σπίτι σου, ένα σημαντικό θέμα που μπορεί να αφορά κάτι κληρονομικό έρχεται στην επιφάνεια και σε αναγκάζει να το διαχειριστείς όσο πιο συγκροτημένα μπορείς από την δική σου πλευρά. Μην αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή γιατί έχεις να αποκομίσεις πολλά από την όλη κατάσταση, κυρίως στα οικονομικά σου. Αν έχεις παιδιά, μέσα σε αυτήν την χρονιά θα ασχοληθείς μαζί τους περισσότερο από άλλες χρονιές αφού οι ανάγκες τους σε πρακτικό επίπεδο μεγαλώνουν και κάποια στιγμή θα κληθείς να δώσεις λύσεις σε θέματα που τα αφορούν. Αν δεν έχεις παιδιά αλλά το σκέφτεσαι να κάνεις, η χρονιά αυτή, σου επιφυλάσσει μια δυο καλές εκπλήξεις αφού πλέον μέσα σου το έχεις δρομολογήσει να αποκτήσεις.

Μερικές φορές, η στάση που κρατάς μέσα στην οικογένειά σου με τα δικά σου άτομα, είναι πιο αυστηρή από όσο ουσιαστικά χρειάζεται. Από την μία εσύ προσπαθείς να λύσεις πρακτικά καθημερινά προβλήματα αλλά από την άλλη, ο τρόπος που το κάνεις είναι τόσο κάθετος που μπορεί να μην καταλαβαίνει κανένας τις προθέσεις σου. Αυτό είναι κάτι που αν το αλλάξεις θα μπορέσεις να διατηρήσεις πιο υγιείς τις σχέσεις μέσα στον οικογενειακό σου χώρο και έτσι να διατηρήσεις τους οικογενειακούς δεσμούς σε ένα επίπεδο συναισθηματικό και όχι επιχειρηματικό. Από μια άποψη, για σένα η οικογένεια είναι κάποιο είδος επιχείρησης. Αυτό όμως δεν ισχύει και για τους υπόλοιπους.

Όσο αφορά το θέμα της εργασίας σου, πολύ σύντομα μέσα σε αυτήν θα γίνουν κάποιες αλλαγές που σε αφορούν άμεσα αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό. Διαχειρίσου την όποια κατάσταση προκύψει με σύνεση και με την συγκρότηση που έχεις έτσι κι αλλιώς έμφυτη και θα δεις ότι τουλάχιστον εσύ θα είσαι από τους ευνοούμενους. Μπορεί να μην επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που θέλεις μέσα σε αυτήν, αλλά σίγουρα αυτό που έχεις ανάγκη θα το πάρεις.

Αν έχεις δικιά σου δουλειά, η χρονιά αυτή μπορεί να μην ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις που θα ήθελες εσύ, αλλά σίγουρα αυτό αλλάζει στην πορεία, αφού γενικότερα έχεις φροντίσει για πολλά στο παρελθόν. Γενικά βρίσκεσαι σε δίλλημα για κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις που σκέφτεσαι να κάνεις. Είσαι επιφυλακτικός/η και λόγω της όλης κατάστασης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αλλά και επειδή έχεις κουραστεί σε προσωπικό επίπεδο. Μέσα στο 2014 οι επιλογές που κάνεις είναι οι σωστές αλλά αυτό οφείλεται στο ότι προσέχεις πολύ την κάθε σου κίνηση. Συνέχισε έτσι και προσπάθησε να είσαι επιφυλακτικός/η όταν ακούς πολλές υποσχέσεις. Μια καλή πρόταση συνεργασίας που θα σου έρθει κάποια στιγμή, θα την φοβηθείς γιατί στο παρελθόν την έχεις πατήσει. Προσπάθησε τώρα να μην λειτουργήσεις μέσα από αυτό το φίλτρο και γενικότερα μην αφιερώνεις όλο σου τον χρόνο σε ζητήματα που σε αγχώνουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε γιατί αυτό μπορεί να σου κοστίσει σε προσωπικό επίπεδο.

Αν δεν έχεις δουλειά, το 2014 θα είναι η τυχερή σου χρονιά αφού κάποια στιγμή περνώντας  φυσικά από διάφορα σκαμπανεβάσματα, καταλήγεις σε μια δουλειά που θα είναι αυτό που θέλεις. Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό. Πολλοί από εσάς παίρνεται την απόφαση και δρομολογείτε μια επαγγελματική κατάσταση από μόνοι σας. Κάποια στιγμή διεκδικείτε την βοήθεια που χρειάζεστε, αν πράγματι την χρειάζεστε, και κάνετε μια δική σας δουλειά. Αν ανήκεις σε αυτήν κατηγορία το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να αξιοποιήσεις την εμπειρία σου από το παρελθόν και το ένστικτό σου σε αυτόν τον τομέα.

Η προηγούμενη χρονιά μπορεί να ήταν από τις πιο κουραστικές σε ψυχολογικό επίπεδο και κατά μία έννοια μπορεί να σε έφτασε στα όρια της αντικειμενικής απογοήτευσης. Το θέμα είναι ότι πλέον έχει μείνει πίσω και δεν σε αφορά. Αυτό που σε αφορά, είναι αυτό που έχεις στα χέρια σου τώρα. Μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο να αντιληφθείς τι είναι αυτό, αλλά όταν το καταλάβεις θα χρειαστεί να το αξιοποιήσεις. Εστιάσου σε αυτό και μην αναλώνεσαι μέσα σε «…θα…» και «…ίσως…».

 

Μέσα στην χρονιά αυτή έχεις να λάβεις πολλά από δύο ή τρία σημαντικά γεγονότα που θα σε καθορίσουν στο μέλλον. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις από τώρα να είσαι εκεί…!

 

Υδροχόος

Υπευθυνότητα…!

 11_Ydrohoos

     Μια χρονιά λίγων αλλά σημαντικών αλλαγών ξεκινάει για σένα, αφού πρώτα πάρεις λίγο χρόνο για να επαναπροσδιορίσεις κάποιους παράγοντες που επηρεάζουν κάποια πολύ βασικά θέματα της καθημερινότητάς σου. Έχεις αρχίσει και αφήνεις πίσω σου πολλές από τις καταστάσεις οι οποίες σε δεσμεύανε για χρόνια και πλέον κάνοντας τον απολογισμό σου συνειδητοποιείς όλο και περισσότερο τα βαθύτερα θέλω και επιθυμίες που για καιρό έχεις θάψει μέσα σου.

Το να ευθυγραμμιστείς με μια καινούργια πορεία στην ζωή σου, πλέον για σένα δεν είναι κάτι φιλοσοφικό. Είναι βασική ανάγκη που αν δεν την ικανοποιήσεις θα έχεις πρόβλημα στο μέλλον. Έτσι λοιπόν αρχίζεις να βάζεις τα πράγματα κάτω, εντελώς αντικειμενικά και σε ορθολογιστική βάση για να δεις τι είχες, τι έχεις και τι μπορείς να κάνεις με αυτά. Αυτό βέβαια για να γίνει χρειάζεται χρόνο και αντίληψη που πλέον διαθέτεις, έχοντας μετασχηματίσει μεγάλο κομμάτι από τις καταστάσεις που έχεις περάσει πρόσφατα σε εμπειρία.

Αυτή η εμπειρία είναι πλέον που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι μπορείς να πατήσεις ακόμα περισσότερο στα πόδια σου και να αξιοποιήσεις τις ικανότητες και τα ταλέντα που διαθέτεις. Έχεις πολλά όνειρα και σχέδια που θέλεις να υλοποιήσεις αλλά ξέρεις ότι πλέον πρέπει να τα επανεξετάσεις πριν τα δρομολογήσεις. Η αίσθηση της αυτοπεποίθησης αρχίζει να σε καταλαμβάνει όλο και περισσότερο αφού έκανες μεγάλο αγώνα μέχρι σήμερα για να μπορέσεις να την φέρεις στην επιφάνεια.

Για τους πρώτους μήνες του 2014 παραμένεις λίγο μπερδεμένος/η με αρκετά πράγματα αφού βρίσκεσαι με το ένα πόδι στην παρόρμηση και το άλλο στην αναστολή. Ένα σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο σου είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις που κρατάς με άτομα που δεν έχουν να σου δώσουν τίποτα αφού αισθάνεσαι ότι περισσότερο σε μπερδεύουν παρά σε βοηθάνε. Θέλοντας να ξεφορτωθείς αυτήν την αίσθηση αρχίζεις να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα με όλους αυτούς που θεωρείς ότι σου ρουφάνε την ενέργεια και δημιουργείς ένα καινούργιο πλαίσιο στις φιλίες και στις γνωριμίες που έχεις. Αν χρειαστεί ξέρεις ότι θα ξεκόψεις από άτομα που είναι απαραίτητο να φύγουν από την ζωή σου ανεξάρτητα από το αν αυτά ανήκουν στον φιλικό ή και τον συγγενικό σου κύκλο.

Μέσα στην χρονιά αυτή οι στόχοι που θέτεις μπορεί γενικότερα να σε απομακρύνουν από πολλά άτομα χωρίς αυτό να είναι και δική σου επιλογή, όμως ξέρεις ότι χρειάζεται να εστιαστείς περισσότερο στον καινούργιο δρόμο που θέλεις να ανοίξεις στην ζωή σου. Κάποια στιγμή προς το δεύτερο μισό της χρονιάς θα σου δοθούν οι ευκαιρίες που περιμένεις για να δρομολογήσεις κάποιες καταστάσεις, αλλά για να είσαι έτοιμος να τις εκμεταλλευτείς θα πρέπει να φροντίσεις από τώρα να ξεκαθαρίσεις όλα αυτά που ενστικτωδώς αναγνωρίζεις ότι θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, μέσα στην χρονιά αυτή γίνεσαι πολύ κάθετος στην διαχείριση που κάνεις, πράγμα λίγο πρωτόγνωρο για σένα, και αυτό γίνεται αιτία για να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα χωρίς φυσικά να λείπουν και οι εκπλήξεις. Πρόσεξε πολύ αν έχεις δανείσει ή έχεις δανειστεί γιατί τότε θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα το οποίο θα σε εκνευρίσει ενδεχομένως κάποια στιγμή και επίσης πρόσεξε να μην χάσεις χρήματα ή πέσεις θύμα κλοπής ή απάτης. Προσπάθησε να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα, αν φυσικά μπορείς από τώρα, γιατί ενδεχόμενος να θελήσεις να κάνεις κάποιο ταξίδι που μπορεί να προκύψει ξαφνικά. Μια ενδεχομένως καλή ευκαιρία για μια επένδυση σου έρχεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και καλό θα ήταν να είσαι έτοιμος για να την αξιοποιήσεις, αλλά θα πρέπει να προσέξεις να μην δράσεις παρορμητικά για κανέναν λόγο.

Στα ερωτικά σου, είτε έχεις σχέση είτε είσαι μόνος/η, μέσα σε αυτή την χρονιά, κατά κάποιο τρόπο αντιμετωπίζεις γενικά ένα μικρό προβληματάκι αφού τα βάζεις δεύτερα όσο αφορά τις ανάγκες σου μέσα στην καθημερινότητά σου. Αυτό σε κάνει, αν έχεις σχέση να παραμελείς τον/την σύντροφό σου και αν δεν έχεις σχέση, να δημιουργείς μικρές ερωτικές περιπτύξεις, μόνο και μόνο για να ξεφεύγεις από τα προβλήματά σου. Γενικά η χρονιά αυτή δεν σου δίνει πολλές ευκαιρίες για σταθερότητα στον τομέα αυτό, αν και θα το ήθελες.

Προσπάθησε να αποφύγεις την παγίδα του να μπλέκεις τις καταστάσεις από διαφορετικούς τομείς της ζωής σου. Μπορεί το βιοποριστικό ή οποιοδήποτε άλλο θέμα να  σου τραβάει την προσοχή αλλά ο σύντροφό σου δεν φταίει σε τίποτα να λούζεται το δικό σου άγχος και τον εκνευρισμό που έχεις μερικές φορές.

Ουσιαστικά οι περισσότεροι από εσάς, μέσα σε αυτήν την χρονιά είναι σαν να εστιάζεστε σε όλα τα άλλα εκτός από τα ερωτικά σας. Λειτουργείτε σαν να μην θέλετε να είσαστε μέσα σε μια σχέση και κατά κάποιο τρόπο ερωτεύεστε με τον εαυτό σας. Αυτή η ψυχολογία θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί από εσάς να χωρίσετε και οι υπόλοιποι να μην κάνετε καμία σχέση πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Δεν χρειάζεται να πάτε κόντρα σε αυτήν την διάθεση που κάποια στιγμή θα σας βγει στην επιφάνεια. Αυτό που χρειάζεται είναι να εκφράσετε αυτή σας την ανάγκη ανοιχτά, για να μην μπερδεύετε τον περίγυρό σας.

Μέσα στο σπίτι σου και την οικογένειά σου, αυτό που φαίνεται είναι ότι θα βγουν στην επιφάνεια κάποια θέματα μεταξύ εσένα και των δικών σου ανθρώπων. Κατά κάποιο τρόπο θα κληθείς να αντιμετωπίσεις μια περίεργη συμπεριφορά που μερικές φορές η αιτία θα είσαι εσύ και ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τις αλλαγές που θέλεις να δρομολογήσεις στην προσωπική σου ζωή. Ενώ εσύ αισθάνεσαι ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, τα άτομα με τα οποία μένεις μαζί μπορεί να διαφωνούν και τελικά αυτή η διαφορά απόψεων μπορεί εύκολα αρκετές φορές να σε οδηγήσει σε διαπληκτισμούς ή ακόμα και σε καυγάδες. Αν έχεις διαφορές σε κληρονομικά ζητήματα, μέσα σε αυτήν την χρονιά θα πρέπει να τα τακτοποιήσεις δρώντας εκ των προτέρων προς το συμφέρων σου γιατί μπορεί να αδικηθείς χωρίς να το καταλάβεις.

Αν μένεις μόνος σου θα σκεφτείς αρκετές φορές να αλλάξεις σπίτι ή γενικά τον τόπο που μένεις αλλά αυτό θα σου φέρει στην επιφάνεια αρκετά προβλήματα, αν το δρομολογήσεις σε λάθος στιγμή. Όπως κι αν έχει το 2014 θα είναι μια χρονιά μέσα στην οποία πολλοί από εσάς θα θελήσετε να αποκοπείτε από το οικείο σας περιβάλλον, συνειδητοποιώντας την τάση σας για ανεξαρτησία που θα σας χαρακτηρίσει σχεδόν ολόκληρη την χρονιά. Απλά προσπαθήστε αυτή η τάση να εκφραστεί με όμορφο και συγκροτημένο τρόπο.

Όσο αφορά τα επαγγελματικά σου, η χρονιά αυτή προβλέπεται λίγο δύσκολη αλλά αυτό θα φανεί αρκετά αργότερα. Ενώ ξεκινάς με πολύ καλές προοπτικές στην πορεία αποδεικνύεται ότι κάποιες από αυτές είναι μόνο στο μυαλό σου. Έτσι λοιπόν αν έχεις μια σταθερή δουλειά, κάποια στιγμή θα κινδυνεύσεις να την χάσεις αλλά τελικά θα συμβιβαστείς με τα καινούργια δεδομένα που θα δημιουργηθούν μέσα σε αυτήν, τουλάχιστον για ένα διάστημα. Αν από την άλλη δεν έχεις σταθερή δουλειά, θα δυσκολευτείς αρκετά να βρεις μία, αφού θα πηγαίνεις από την μία στην άλλη και αυτό οφείλετε στο ότι πλέον δεν σου αρέσει να παραμυθιάζεσαι με αυτά που σου λένε και με αυτά που μπορεί να σου τάζουν. Ίσως θα χρειαστεί να γίνεις λίγο πιο διαλλακτικός/ή με τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις γιατί αν δεν το κάνεις, αυτό θα έχει μεγαλύτερο κόστος που μπορεί απλά να μην το αντιλαμβάνεσαι αρχικά αλλά σίγουρα θα το καταλάβεις στην πορεία.

Το ίδιο ισχύει και για σένα που έχεις δική σου δουλειά. Θα χρειαστεί να γίνεις πιο διαλλακτικός/ή με συνεργάτες ή με συνεταίρους που μπορεί να έχεις. Πρόσεξε πολύ τις συμφωνίες που θα επιδιώξεις να κλείσεις και να προτιμήσεις αυτές που αφορούν μεγάλες εταιρίες ή οργανισμούς. Αρκετοί από εσάς, μέσα σε αυτήν την χρονιά θα έρθετε σε ρήξη με τους συνεταίρους που έχετε επιλέξει στο παρελθόν και τελικά θα καταλήξετε να αποχωρήσετε από συνεργασίες που θα είχαν πολλά να σας δώσουν. Προσέξτε αρκετά το τίμημα που έχουν κάποιες τέτοιες κινήσεις.

Η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για σένα, γιατί από μία έννοια αισθανόσουν ότι αναγκαζόσουν να ασχοληθείς με καταστάσεις οι οποίες αφορούσαν την αποκοπή σου από αυτά που εσύ είχες δημιουργήσει στο παρελθόν από ίσως κακές επιλογές. Η χρονιά αυτή αλλάζει λίγο την χροιά των καταστάσεων που θα αντιμετωπίσεις γιατί πλέον αρχίζεις να ασχολείσαι με καταστάσεις που εσύ δρομολογείς για να επαναπροσδιορίσεις την πορεία σου σε σημαντικά θέματα ζωής και ουσιαστικά αρχίζεις να ανοίγεις έναν δρόμο προς τα εκεί που εσύ θέλεις. Αυτό δεν κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, αλλά κάνει εσένα να γίνεσαι πιο θετικός απέναντι σε αυτά.

Με τον τρόπο που αλλάζουν τα πράγματα γίνεσαι επιρρεπής σε μια μικρή παγίδα που θα χρειαστεί να την αντιληφθείς όσο είναι νωρίς. Κάθε φορά που ξεπερνάμε ένα εμπόδιο, ουσιαστικά παίρνουμε μια ικανοποίηση και μερικές φορές κινδυνεύουμε να πέσουμε σε μια υπεροπτική στάση που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας γυρίσει πίσω. Αυτό ακούγεται λίγο υπερβολικό αλλά αποκαλύπτει πολλά. Μην πέσεις σε αυτήν την παγίδα. Αξιοποίησε τα δώρα που σου δίνονται και κράτα μια ειλικρινή αλλά και υπεύθυνη στάση απέναντι στα πράγματα. Η αίσθηση ότι πατάς στα πόδια σου μπορεί να αλλάξει οποτεδήποτε. Η αίσθηση της ευθύνης όμως μπορεί να σου δείξει τον τρόπο που θα πετύχεις αυτό που επιθυμείς.

 

Η αρχηγία δεν είναι θέμα ικανότητας, είναι θέμα ευθύνης…!

 

Ιχθείς

Έρωτας με την Πραγματικότητα!

 12_Ihthis

     Αρκετό καιρό τώρα, βιώνεις την αίσθηση της αναμονής χωρίς αντικειμενική αιτία. Αισθάνεσαι συνέχεια ότι κάτι λείπει από την ζωή σου, αλλά δεν μπορείς να εστιαστείς και να ανακαλύψεις τι είναι αυτό. Αφήνεσαι να σε παρασέρνουν τα γεγονότα και δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις από σένα αλλά και από το περιβάλλον σου. Περιμένεις κάτι αόριστο να γίνει και ελπίζεις ότι αυτό, κάτι θα σου φέρει, έτσι γενικά και αόριστα. Αν υπάρχει κάτι που σε εστιάζει αυτό είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις καθημερινά, αλλά μετά ξαναγυρνάς σε αυτήν την εσωτερική στάση που δεν έχει σκοπό.

Αυτή η αίσθηση κενότητας που σε καταλαμβάνει συχνά, μέσα σε αυτήν την χρονιά θα σε απασχολήσει πιο έντονα αφού θα αρχίσεις σιγά σιγά να την συνειδητοποιείς και να την επεξεργάζεσαι μέσα στο μυαλό σου. Η αίσθηση ανασφάλειας που έχεις για το παρελθόν και για το μέλλον σε οδηγεί στο να μην αναγνωρίζεις στους άλλους ανθρώπους αυτά που σου δίνουν ή αυτά που έχουν να σου δώσουν και τελικά κάποιες φορές μένεις μόνος/η, κλεισμένος/η μέσα στην δική σου συναισθηματική φούσκα που έχεις μάθει να δημιουργείς όταν αποστασιοποιείσαι από το περιβάλλον σου.

Μέσα στο 2014, για πολλούς από εσάς αυτό αλλάζει και η φούσκα αυτή σκάει. Κάποια στιγμή, αφού συνειδητοποιήσεις αυτόν τον μηχανισμό, αλλάζεις στάση και πλέον κάνεις την προσπάθειά σου για να γεμίσεις την ζωή σου με πιο ουσιαστικά πράγματα που μπορούν να σε οδηγήσουν σε πιο ουσιαστικές καταστάσεις μέσα από τις οποίες θα μπορέσεις να πάρεις το συναίσθημα που σου λείπει για να γεμίσεις τα κενά σου.

Μην αφήνεις καμία συνειδητή τραυματική εμπειρία να γίνεται οδηγός σου στην στάση που έχεις απέναντι στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Έχεις πολλούς ανθρώπους γύρω σου που μπορείς να μοιραστείς πολλά πράγματα αλλά αυτό θα πρέπει να το επιτρέψεις να συμβεί. Δες το πρόβλημα μέσα σε σένα και μην το προβάλεις στο περιβάλλον σου ζώντας ένα μίζερο παραμύθι που σου στερεί την αλήθεια.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, μέσα στο 2014 θα βρεθείς αντιμέτωπος/η με τις επιλογές που έχεις κάνει στο παρελθόν. Θα καταλάβεις πολλά όταν σκεφτείς τα λάθη που έχεις κάνει στην οικονομική σου διαχείριση και θα μετανιώσεις για ακόμα περισσότερα όταν αντιληφθείς το πώς εκείνα τα λάθη επηρεάζουν άμεσα το παρόν σου. Η οικονομική σου κατάσταση μέσα στην χρονιά που έρχεται θα καθορίσει αρκετούς τομείς στην ζωή σου και θα χρειαστεί χρόνος για να επαναφέρεις κάποιες ισορροπίες που έχουν χαθεί στον τομέα αυτό.

Κάποια στιγμή, αρκετοί από εσάς θα σκεφτείτε τον δανεισμό για να καλύψετε διάφορες ανάγκες, αλλά αυτό είναι μια ιστορία στην οποία αν εμπλακείτε θα πρέπει να το κάνετε με σύνεση. Αν το θελήσετε αυτό θα γίνει, αλλά όχι ακριβώς όπως το θέλετε. Προσπάθησε να μην μπεις σε διαδικασίες που στο μέλλον θα μετανιώσεις. Έχεις τρόπους να βγάζεις χρήματα και μέσα σε αυτή την χρονιά αυτή είναι μια ικανότητα που δεν πρέπει να υποτιμάς. Προς το τέλος της χρονιάς, τα οικονομικά σου θα έχουν μπει σε έναν καλύτερο δρόμο από αυτόν που είναι τώρα.

Όσο αφορά τα ερωτικά σου, αν είσαι άνθρωπος που δεν του αρέσουν οι μακροχρόνιες δεσμεύσεις, δεν θα περάσεις και τόσο καλά αφού θα απορρίπτεις ή θα σε απορρίπτουν, σχεδόν συνέχεια. Αν από την άλλη είσαι από αυτούς που θέλουν την σταθερότητα μέσα σε μια σχέση θα περάσεις καλύτερα. Μέσα στο 2014 ενδέχεται να κάνεις μια σημαντική επανασύνδεση με έναν άνθρωπο από το παρελθόν σου, με τον οποίο θα αντιληφθείς ότι μπορείς να έχεις προοπτικές μαζί του/της σε εντελώς διαφορετική βάση από αυτήν που υπήρχε κάποτε.

Γενικότερα μέσα στην χρονιά αυτή, θα σου βγει στην επιφάνεια η ανάγκη να ζήσεις όμορφες και ρομαντικές καταστάσεις με τον/την σύντροφό σου αλλά όλο αυτό θα πρέπει να προσέξεις να το χτίσεις πάνω σε αντικειμενικές βάσεις. Κατά κάποιο τρόπο καλείσαι να λειτουργήσεις πιο ώριμα στον τομέα των ερωτικών σου για να μπορέσεις να έχεις τις προοπτικές που θέλεις.

Όσο αφορά το σπίτι που μένεις, πολλοί από εσάς θα το αλλάξετε. Κάποιοι μπορεί να μπείτε στην διαδικασία να πάρετε δάνειο για να αγοράσετε καινούργιο ή απλά να πάτε να νοικιάσετε αλλού. Η ανάγκη σου για αλλαγή σε κάνει να σκέφτεσαι πολύ αυτά τα ενδεχόμενα. Όπως κι αν έχει μέσα στην χρονιά αυτή, μια τέτοια κίνηση αν τελικά την κάνεις πράξη θα σου αλλάξει την ζωή με τρόπο που ακόμα δεν μπορείς να τον αντιληφθείς.

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην διαχείριση των οικονομικών του σπιτιού σου γιατί κάποια στιγμή θα βγουν ξαφνικά έξοδα που θα χρειαστεί να καλύψεις άμεσα. Επίσης ένα πρόβλημα με κάποιο από τα παιδιά σου, αν έχεις, θα σε απασχολήσει και ενδεχομένως να σε αγχώσει αφού θα έχεις την αίσθηση ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην λειτουργήσεις εγωιστικά και μέσα από νεύρα. Όταν ένα παιδί διεκδικεί την ανεξαρτησία του, ο γονιός συνήθως σοκάρεται. Προσπάθησε απλά να καταλάβεις ότι το παιδί σου δεν είναι ιδιοκτησία σου. Είναι μια ψυχή που πρώτα από όλους εσύ επέλεξες να φέρεις στην ζωή. Γενικότερα προσπάθησε να μην αποστασιοποιηθείς συναισθηματικά από τα πολύ δικά σου συγγενικά άτομα, γιατί με αυτόν τον τρόπο το μόνο που δεν θα γίνει είναι να λυθούν τα υπόλοιπα προβλήματα που έχεις.

Όσο αφορά την εργασία σου, μέσα στο 2014 θα σε φοβίσει λίγο το θέμα της σταθερότητας μέσα σε αυτήν. Κάποιες ευκαιρίες εξέλιξης που μπορεί να σου τάζουν και να τις περιμένεις πως και πως, θα καθυστερήσουν. Αυτό που δεν θα σου αρέσει είναι κάποια μικρά προβλήματα με τις αποδοχές σου αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορέσεις να επηρεάσεις. Γενικά θα είσαι ευχαριστημένος με την δουλειά που κάνεις αλλά από ένα σημείο και μετά κάποιες εξελίξεις μέσα σε αυτήν θα σε φοβίσουν και θα αρχίσεις  να σκέφτεσαι άλλες πιθανές διεξόδους σε περίπτωση που τις χρειαστείς.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, η χρονιά αυτή θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη αν στο παρελθόν δεν έχεις φροντίσει να έχεις βάλει σταθερές βάσεις σε αυτό που κάνεις. Παρατηρείς σιγά σιγά τα έσοδα να μειώνονται και ψάχνεις την λύση που όμως καταλαβαίνεις ότι είναι μονόδρομος. Κάποιοι από εσάς μέσα στο 2014 θα αναγκαστείτε να κλείσετε την επιχείρησή σας αλλά κάποιοι από εσάς θα την ανοίξετε ξανά με άλλη επωνυμία ή και με διαφορετικό αντικείμενο. Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολο αλλά προς το τέλος του χρόνου το κλίμα αντιστρέφεται και κατά κάποιο τρόπο δρομολογείτε καινούργια σχέδια που θα αποδώσουν στο μέλλον. Προσπάθησε να αποφύγεις το δανεισμό για να σώσεις μια καταδικασμένη κατάσταση και κάνε τον στην περίπτωση και μόνο που έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου γιατί μόνο τότε δεν θα βρεθείς προ εκπλήξεως.

Αν είσαι από τους άτυχους που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά για αρκετό καιρό, το 2014 θα συνεχίσει έτσι, όσο εσύ κρατάς αυτήν την αδιάλλακτη στάση απέναντι στους εκάστοτε εργοδότες με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή. Αυτά που σου προσφέρουν δεν είναι αυτά που θέλεις και γενικά δεν κάνεις πίσω όσο ανάγκη κι αν έχεις. Σκέψου αρκετά σοβαρά μήπως πρέπει εσύ να αλλάξεις την στάση σου απέναντι στο θέμα. Μέσα στην χρονιά αυτή θα έρθεις αντιμέτωπος/η με το δίλλημα του τι είναι σημαντικότερο για σένα. Οι ανάγκες σου ή οι φιλοδοξίες σου;

Έχει μεγάλη διαφορά το να κυνηγάς την πραγματοποίηση των επιθυμιών σου από το να ελπίζεις γενικά και αόριστα στην υλοποίησή τους. Αυτό που σου λείπει δεν είναι η αποφασιστικότητα αλλά η βαθειά επιθυμία και ο εστιασμός στο καθεστώς που θέλεις να φέρεις στην ζωή σου. Μέσα σε αυτήν χρονιά, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ξεκολλήσεις από την ουτοπική ή εξιδανικευμένη άποψη που έχεις για τα πράγματα και να ερωτευτείς την πραγματικότητα. Αν μπορέσεις να προσεγγίσεις αυτήν την έννοια, τότε όλη σου η αντίληψη θα αλλάξει και θα σου αποκαλυφθούν πράγματα που πριν έβλεπες θολά.

 

Ερωτεύσου την αλήθεια, την πραγματικότητα και τελικά την δική σου ζωή. Μόνο τότε θα μπορέσεις να εστιαστείς σε αυτήν και μόνο τότε θα μπορέσεις δεις τι είναι αυτό που ήδη σου έχει δώσει…!

 

Μην χάσετε την παρουσίαση της περίληψης των προβλέψεων για το 2014 που θα προβληθεί στο  Focus Web TV (http://www.focuswebtv.gr/) την Τετάρτη 22/1/2014

Από τον Άρη Κάραλη

anak.rees@gmail.com

 
Σχολιάστε

Posted by στο 18 Ιανουαρίου, 2014 in Αταξινόμητα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: