RSS

02 Ιαν.

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 – Μηνιαίες προβλέψεις για όλα τα ζώδεια με τις κάρτες Ταρότ

my-face

 

Κριός

Λίγη Ουσία…!

01_Krios

     Ξεκινάς το μήνα σου με πάρα πολλές δουλειές και εκκρεμότητες που προσπαθείς να τακτοποιήσεις και να βγάλεις σε πέρας. Μέσα σου θα ήθελες λίγη ηρεμία και ένα κομμάτι σου είναι πιο ήρεμο από όσο προβάλεις εξωτερικά. Αισθάνεσαι ότι όλα προχωράνε και γίνονται όπως θα έπρεπε να γίνουν αλλά λίγο βαθύτερα έχεις μια μικρή απογοήτευση για πολλά θέματα που μέχρι στιγμής δεν είναι ακριβώς όπως τα ήθελες. Αντιλαμβάνεσαι ότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά στην ζωή σου και κάνεις έναν εσωτερικό απολογισμό προσπαθώντας να καταλάβεις σε ποια από αυτά έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης.

Ένα δικό σου, πιθανόν συγγενικό άτομο σε νοιάζεται πολύ και μέσα σε αυτήν την περίοδο θα σε προσεγγίσει και θα σου μοιραστεί πολλά πράγματα λέγοντάς σου απλά την άποψή του για πολλά από αυτά που σε απασχολούν. Λάβε περισσότερο σοβαρά την άποψή του επάνω σε αυτά που έχει να σου πει.

Ένα μικρό ταξιδάκι που σκέφτεσαι να κάνεις αυτήν την περίοδο μπορεί να αναβληθεί ή μπορεί να μην γίνει ακριβώς με τον τρόπο που έχεις σκεφτεί, αφού μέσα σου αντιλαμβάνεσαι ότι μερικές φορές ωραιοποιείς κάποια πράγματα απλά και μόνο γιατί θα τα ήθελες λίγο διαφορετικά.

Μια μικρή αλλά πολύ θετική εξέλιξη στα οικονομικά σου θα σε κάνει να αισθανθείς ανακούφιση αφού προσδοκάς αρκετά σε αυτόν τον τομέα. Αν σου χρωστάνε χρήματα μπορεί να τα πάρεις τώρα ή αν περιμένεις μια βοήθεια μπορεί να σου δοθεί μέσα σε αυτήν την περίοδο. Αν όμως περιμένεις κάποια θετική εξέλιξη σε κάποιο θέμα δανείου, προς το παρόν μπορεί να αντιμετωπίσεις μια μικρή δυσκολία και ίσως απογοητευθείς για λίγο αφού υπάρχουν θέματα κυρίως γραφειοκρατικά που μπλοκάρουν την θετική εξέλιξη που μπορεί να περιμένεις.

Μέσα στην σχέση σου υπάρχουν θέματα που σε νευριάζουν γιατί δεν έχεις ξεκαθαρίσει κάποια ζητήματα με τον/ην σύντροφό σου και αυτό μπορεί να σου βγάλει μια λίγο απότομη συμπεριφορά προς αυτόν/ην. Προσπάθησε να μην μπεις για λίγο ακόμα στην διαδικασία να ξεκαθαρίσεις την εικόνα της σχέσης σου. Μέσα σε όλες τις υποθέσεις που έχεις αναλάβει τον τελευταίο καιρό αν προσπαθήσεις να δεις την σχέση σου σαν ακόμα μία υπόθεση που χρειάζεται διευθέτηση, τότε θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα μπορούσες να έχεις, αν απλά έκανες λίγη υπομονή. Κάνε για λίγο πίσω και εστιάσου περισσότερο στα δικά σου προσωπικά ζητήματα που έχεις να λύσης. Μπες στην διαδικασία να συζητήσεις με τον/ην σύντροφό σου μόνο αν έχεις αυτήν την διάθεση και μην εμπλακείς σε συζητήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε διαπληκτισμούς.

Αν δεν έχεις σχέση, τώρα αντιλαμβάνεσαι από μόνος/η σου ότι προς το παρόν δεν θα ήθελες να κάνεις καμία ερωτική γνωριμία γιατί ουσιαστικά αυτό που έχεις ανάγκη είναι να κάνεις έναν μικρό απολογισμό στον τομέα αυτό. Σκέφτεσαι πολλά και θέλεις να μείνεις μόνος/η για να τα σκεφτείς και να αξιολογήσεις πράγματα που στο παρελθόν σε έχουν κουράσει μέσα στις τελευταίες σχέσεις που έχεις κάνει. Ακολούθα για λίγο τις ανάγκες σου σαν άνθρωπος και μην ακολουθήσεις τις ερωτικές σου ανάγκες απλά γιατί αυτό έτσι θα έπρεπε να γίνει.

Μέσα στο σπίτι σου κάποιο θέμα μπλοκάρει και σταματάει να εξελίσσετε. Κάποιο νομικό πρόβλημα μπορεί να έρθει στην επιφάνεια και θα σε κάνει να ασχοληθείς μαζί του χωρίς να το θέλεις. Αν αυτό το θέμα είναι κληρονομικό προσπάθησε να ψάξεις οτιδήποτε γραφειοκρατικό, γιατί κάπου εκεί ο «ανθρώπινος παράγοντας» τα έχει ανακατέψει με τρόπο που δεν φαίνεται… Είναι άλλο πράγμα η γραφειοκρατία και άλλο πράγμα ο ανθρώπινος παράγοντας που κρύβετε πίσω από αυτήν.  Ότι κι να είναι, τώρα αναγκάζεσαι να ασχοληθείς με κάτι που εσύ ψάχνεις την λύση του χωρίς όμως να γνωρίζεις ουσιαστικά το που βρίσκεται η λύση. Μην ακούς τόσο πολύ τις διαβεβαιώσεις που σου δίνουν και βάλε και εσύ λίγο «χέρι» στην κατάσταση.

Μέσα στην εργασία σου, μια εξέλιξη που έρχεται είναι θετική ακόμα κι αν εσύ δεν μπορείς να την δεις έτσι. Αν καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, θα μπορέσεις να την εκμεταλλευτείς σε όλα τα επίπεδα, αλλά κι αυτό να μην γίνει, μην φοβηθείς για αυτά που θα δεις. Μια πρόταση που μπορεί να σου γίνει τώρα, θα αποδειχθεί πολύ συμφέρουσα στην πορεία αν απλά αφεθείς να την ακολουθήσεις και ειδικά αν αυτή η πρόταση ή η ευκαιρία αφορά εργασία σε περιβάλλον με πολύ κόσμο. Όπως κι αν έρθουν τα πράγματα μην φοβηθείς γιατί μέσα σε αυτήν τη περίοδο οι εξελίξεις είναι ή θα είναι ευνοϊκές στην πορεία για σένα.

Αν έχεις δική σου δουλειά μέσα σε αυτήν την περίοδο, αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πρέπει να κάνεις για να διορθώσεις μια άσχημη κατάσταση που ακόμα δεν έχει έρθει στο προσκήνιο. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει που το ξέρεις μόνο εσύ και σκέφτεσαι να δεις τι μπορεί να κάνεις για να την διορθώσεις. Μέσα σε αυτήν περίοδο καλό θα ήταν να συμβουλευτείς δικά σου άτομα, όχι απαραίτητα με νομική ιδιότητα. Υπάρχουν άτομα στο περιβάλλον σου ή τέλος πάντων γνωρίζεις ανθρώπους που μπορούν τώρα να σου δώσουν την βοήθεια που χρειάζεσαι για να αποφύγεις μεγαλύτερες ζημιές στο μέλλον. Αυτή η βοήθεια αν χρειάζεται να είναι οικονομική τότε τέτοια θα είναι, αλλά μπορεί και να μην είναι απαραίτητη. Μίλα με ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από σένα και προσπάθησε να βρεις τι είναι αυτό που σου διαφεύγει και όλα θα πάνε καλά.

Αν δεν έχεις δουλειά, θα χρειαστεί να κάνεις λίγη υπομονή ακόμα, αφού έτσι κι αλλιώς πραγματικά προσπαθείς για το καλύτερο σε αυτόν τον τομέα. Μπορεί να έχεις κουραστεί να ψάχνεις αλλά οι κόποι σου δεν πάνε χαμένοι. Ξεκουράσου για λίγο και άσε τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους. Μην επιμένεις αν δεν το αισθάνεσαι να χτυπάς πόρτες που δεν ανοίγουν. Προς το τέλος όμως  αυτής την περιόδου μην αγνοήσεις κάποιες εξελίξεις και κάποιες συγκυρίες που μπορεί να σου δείξουν το που πρέπει να στραφείς για να βρεις μια δουλειά που θα έχει καλές προοπτικές.

Μην αφήνεσαι να ρίχνεις το φταίξιμο επάνω σου για πράγματα που έχουν γίνει στο παρελθόν και έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζουν. Από όλα αυτά που έχουν ήδη γίνει, το καλύτερο που μπορείς να πάρεις είναι η εμπειρία που μπορεί να σε μάθει πολλά. Το να προσπαθείς να κάνεις και να προλάβεις τα πάντα μπορεί να σε οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσπαθείς να πετύχεις.

Κάνε λίγο πίσω. Πάρε μια ανάσα και προσπάθησε να αποστασιοποιηθείς για λίγο από αυτά που δεν είναι ουσιαστικά στην ζωή σου. Μπορείς να δεις πια είναι αυτά;

 

Ταύρος

Δοτές Πεποιθήσεις…;

 02_Tauros

     Βαθειά μέσα σου έχεις έναν έως και απροσδιόριστο φόβο για πολλές εξελίξεις που βλέπεις αντικειμενικά να συμβαίνουν γύρω σου αλλά και στο προσωπικό σου περιβάλλον. Αυτή η μικρή περίεργη αίσθηση, μερικές φορές σε κάνει να μπαίνεις σε διλλήματα που όμως δεν είναι ικανά να σε μπερδέψουν όσο αφορά την προσωπική σου πορεία και τις προσωπικές σου αποφάσεις. Ξέρεις τι θέλεις να κάνεις και βρίσκεις τον τρόπο να επιτρέπεις στις θετικές εξελίξεις να έλκονται από σένα. Μέσα σε αυτήν την περίοδο συντονίζεσαι περισσότερο με τις θετικές πεποιθήσεις που μπορείς και έχεις και αυτό ουσιαστικά τώρα πρέπει να γίνει το κριτήριό σου για τις αποφάσεις που ενδεχομένως μπορεί να κληθείς να πάρεις.

Πρόσεξε πάρα πολύ στις διαπροσωπικές σου σχέσεις γιατί μέσα σε αυτήν την περίοδο θα έρθεις αντιμέτωπος/η με ανθρώπους που θα σε νευριάσουν. Μικρές παρεξηγήσεις θα συμβούν αλλά είναι στο χέρι σου να μην τις αφήσεις ούτε να σε επηρεάσουν αλλά και ούτε να καθορίσουν καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις. Αν μπορέσεις να κρατήσεις μια στάση αναμονής σε αυτόν τον τομέα τότε θα δεις ότι πολλά προβλήματα προκαλούνται από μικρές δικιές σου προβολές.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, ένα ξεκαθάρισμα που κάνεις τώρα, είναι προς όφελός σου. Αν σου χρωστάνε χρήματα μέσα σε αυτήν την περίοδο μπορεί να νευριάσεις λίγο αν σου τα έχουν καθυστερήσει, αλλά τα διεκδικείς και τα παίρνεις πίσω. Αν θέλεις να κλείσεις μια οικονομική συμφωνία, αυτό ευνοείτε και θα κανονίσεις κάτι που θα αποδειχθεί προς το συμφέρον σου. Γενικά σε αυτόν τον τομέα, το πράγμα δεν κυλάει και τόσο εύκολα και δεν κυλάει από μόνο του, αλλά κυλάει και θα πετύχεις πολλά που θέλεις αλλά δεν χρειάζεται να αγχωθείς για αυτό τόσο πολύ. Δείξε υπομονή και κατανόηση και αυτό που θέλεις θα γίνει.

Μέσα στην σχέση σου τον τελευταίο καιρό είσαι λίγο κουρασμένος/η γιατί αισθάνεσαι ότι δεν παίρνεις πράγματα από τον/ην σύντροφό σου που εσύ θεωρείς αυτονόητα και αυτό σε βάζει στην θέση του να κάνεις εσύ πολλά πράγματα για να δεις το αντίκρισμα που θα ήθελες από την άλλη πλευρά. Χαλάρωσε και μην πιέζεσαι αλλά και μην πιέζεις την κατάσταση. Αν διακρίνεις κάποιες αλλαγές στον/ην σύντροφό σου, τότε αυτό μπορεί απλά να σημαίνει κάποια μικρή φάση στην ζωή του/ης που όμως δεν είναι απαραίτητο ότι έχει να κάνει με σένα. Εμπιστεύσου και αφήσου στις εξελίξεις γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι στο χέρι σου να αλλάξεις τα πράγματα με τον τρόπο που εσύ φαντάζεσαι. Αν χρειάζεται να γνωρίζεις κάτι για αυτόν/ην τότε αυτή είναι η ουσία. Και αυτή δεν πρόκειται να σου αποκαλυφθεί όσο εσύ πιέζεις τα πράγματα προς τα εκεί που θεωρείς απαραίτητο σύμφωνα με τις απόψεις και τις ανάγκες σου. Μην ρωτάς… απλά παρατήρησε…

Αν είσαι μόνος/η και ψάχνεις για σύντροφο θα συνεχίσεις να ψάχνεις αν δεν σταματήσεις να αμφιβάλεις ότι αξίζεις να έχεις. Κατά μία έννοια έχεις αποκοπεί από την ερωτική σου διάθεση και ψάχνεις έναν άνθρωπο για να σου δημιουργήσει αυτός την αίσθηση αυτή. Πάρε το λίγο αλλιώς. Βρες και αξιοποίησε μέσα σου την πεποίθηση ότι αξίζεις μια σχέση. Αφέσου να αισθανθείς ερωτικά και μόνο που είσαι μόνος/η με τον εαυτό σου. Αν μπορέσεις να το αισθανθείς εσύ, θα μπορέσουν τα άτομα γύρω σου να το δουν και αυτοί. Αυτό θα σε κάνει να έλξεις αυτό που χρειάζεσαι.

Μέσα στην οικογένειά σου οι σχέσεις με τα δικά σου άτομα είναι καλύτερες από όσο νομίζεις, όμως ένα άλυτο θέμα με κάποιον δικό σου έρχεται τώρα στην επιφάνεια και με αφορμή ένα μικρό καβγαδάκι θα μπορέσεις να καταλάβεις ακόμα περισσότερο την αξία που έχει για σένα η έννοια των οικογενειακών δεσμών στην υγιή τους έκφραση. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ένα όμορφο περιστατικό που μπορεί να σχετίζεται με την επισημοποίηση ενός δεσμού κάποιου δικού σου ανθρώπου μπορεί να γίνει αφορμή για να φτιάξουν πολλά μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον ή απλά να δυναμώσουν κάποια θετικά συναισθήματα που έτσι κι αλλιώς έχετε όλοι ανάγκη να βιώσετε. Εστιάσου σε αυτό και πάρε τα καλά που έχει να σου δώσει.

Μέσα στην εργασία σας, για πολλούς από εσάς κάτι τελειώνει και μάλιστα οριστικά. Ουσιαστικά αυτό που φαίνεται είναι ότι τελειώνει κάτι που έχει έρθει η ώρα του να τελειώσει για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο. Αν πραγματικά μέσα στην δουλειά που βρίσκεσαι έχει κλίσει ο κύκλος σου, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα φύγεις από αυτήν. Εάν δεν έχει κλίσει ο κύκλος σου, τότε σίγουρα κάτι αλλάζει εσωτερικά που σε βάζει σε ένα καινούργιο επίπεδο. Αυτό μπορεί να είναι μια άλλη θέση που δεν περίμενες, ή ένα άλλο τμήμα μέσα σε αυτήν στο οποίο θα ξεκινήσει κάτι καινούργιο για σένα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις γενικότερα είναι το οικονομικό. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ίσως χρειαστεί να διεκδικήσεις τις απολαβές που δικαιούσαι.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση και σκέφτεσαι εδώ και καιρό να δρομολογήσεις κάτι καινούργιο, να ανοίξεις μια καινούργια δουλειά ή μέσα σε αυτήν που ήδη έχεις να κάνεις κάτι καινούργιο, τότε μέσα σε αυτήν την περίοδο αυτό ευνοείτε. Αν περιμένεις μια απάντηση για μια συμφωνία ή μια συνεργασία, θα πάρεις θετικά νέα και αν μη τι άλλο και βοήθεια για αυτό που σκέφτεσαι. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις λίγο για να προχωρήσουν τα πράγματα σε αυτό τον τομέα. Κάνε λίγη υπομονή και μην αντιδράσεις παρορμητικά στις συνεννοήσεις που κάνεις.

Αν είσαι άνεργος/η και έχεις χάσει την δουλειά σου πρόσφατα, θα χρειαστείς και θα έχεις την υποστήριξη των δικών σου για όσο χρειαστεί. Μην επαναπαύεσαι όμως σε αυτό. Ακολούθα ή τουλάχιστον σκέψου σοβαρά κάποιες συμβουλές που σου δίνονται από άτομα που σε συμβουλεύουν με καλές προθέσεις. Μπορεί να μην σου δίνουν τις λύσεις που χρειάζεσαι εσύ, σίγουρα όμως αυτά που σου λένε έχουν αντικειμενική βάση.

Μερικές φορές, ενώ ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε να κάνουμε σε κάποιους τομείς, έχουμε μικρές ασυνείδητες αμφιβολίες που μας μπλοκάρουν σε αντικειμενικό επίπεδο, περισσότερο από όσο μπορούμε να αντιληφθούμε. Αυτές οι «μικρές» αμφιβολίες, άλλες φορές έχουν πολλά να μας δείξουν και άλλες φορές απλά προέρχονται από δοτές πεποιθήσεις που δεν αναγνωρίζουμε.

Αν είσαι άνθρωπος που δουλεύει με τον εαυτό του και παρατηρείς σε βάθος τα πράγματα, τώρα είναι μια καλή περίοδος για να παρατηρήσεις αυτόν τον μηχανισμό. Εστιάσου στις αμφιβολίες σου σαν να μην είναι δικές σου. Παρατήρησέ τες και μετά παρατήρησε τις πράξεις σου σαν να μην είναι δικές σου. Τα κοινά ή μη κοινά σημεία που θα βρεις, μπορούν να σου αποκαλύψουν πόσο συντονισμένος είσαι με την πορεία που χαράζεις στην ζωή σου.

 

Δίδυμοι

Μια Μικρή Μετακίνηση!

 03_Didimoi

         Περίοδος που ψάχνεις διεξόδους και λύσεις είναι αυτή για σένα τώρα. Αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ότι πολλά πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν και ψάχνεις να δεις τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις για να επαναπροσδιορίσεις πολλά θέματα για να καταλήξουν εκεί που θέλεις. Προσπαθείς να καταφέρεις πράγματα στα οποία δεν πιστεύεις και τόσο γιατί έχεις χάσει την θετική προοπτική που θέλεις να βλέπεις στα πράγματα. Ταλαντεύεσαι μεταξύ του να παρατήσεις μερικά από τα σχέδιά σου και του να τα προωθήσεις πιο δυναμικά. Αντιλαμβάνεσαι όμως πως είσαι εσύ αυτός/η που έχει την ευθύνη για την συμφέρουσα έκβαση των υποθέσεών σου και όλο αυτό το διάστημα εστιάζεσαι σε αυτό.

Κατά βάθος, μέσα σου αισθάνεσαι ότι τα πράγματα δεν είναι όλα στο χέρι σου και τελικά αφήνεσαι στην θετική τύχη που ξέρεις ότι μπορείς να έχεις αν ακολουθήσεις επιλεκτικά κάποιες από τις παροτρύνσεις και συμβουλές τρίτων ανθρώπων του περιβάλλοντός σου που γνωρίζουν καλύτερα από σένα τι πρέπει να γίνει επάνω σε θέματα που εσύ μπορεί απλά να μην έχεις όλη την εμπειρία που θα ήθελες να έχεις.

Στις διαπροσωπικές σου σχέσεις κρατάς μυστικά και δεν τα μοιράζεσαι όλα με ειλικρίνεια όπως θεωρητικά θα ήταν το σωστό να κάνεις, όμως εσύ γνωρίζεις καλύτερα. Αυτό κάνει και τους άλλους να σου κρατάνε μυστικά που σε κάποιο βαθμό θα σου ήταν πιο χρήσιμα από όσο μπορείς να συνειδητοποιήσεις. Πρόσεξε πολύ αυτό το «παιχνιδάκι» γιατί μπορεί να καταλήξει να έχει για σένα μεγαλύτερο τίμημα από όσο μπορείς να συνειδητοποιήσεις τώρα. Αν το τραβήξεις πολύ, αυτό μπορεί να σου κοστίσει κάποιες φιλίες ή και κάποιες σημαντικές για σένα συνεργασίες.

Στα οικονομικά σου δεν φαίνεται να έχεις κάποιο πρόβλημα μέσα σε αυτήν την περίοδο. Δεν φαίνεται να ξεμένεις από χρήματα, όμως ένα πρόβλημα από το παρελθόν σε φοβίζει και δεν θα ήθελες να έρθει στην επιφάνεια τώρα που θέλεις να εστιαστείς σε άλλα θέματα. Δυστυχώς όμως μερικές φορές τα πράγματα εξελίσσονται από μόνα τους όταν πρέπει να διορθωθούν καταστάσεις οι οποίες έχουν φτάσει σε οριακά σημεία. Μην φοβάσαι να αντιμετωπίσεις το οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Τα πράγματα δεν πρόκειται να γίνουν χειρότερα αν απλά πάρεις τις σωστές αποφάσεις και κάνεις το σωστό. Αυτό που είναι να γίνει θα γίνει και αυτήν την στιγμή εσύ απλά καλείσαι να αποδεχθείς μια κατάσταση και ουσιαστικά να της δώσεις ένα τέλος με τρόπο που μπορεί να σε ξεβολεύει αλλά μελλοντικά σε αποδεσμεύει.

Μέσα στην σχέση σου, κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν, τώρα επαναλαμβάνεται και εσύ συνειδητοποιείς πλέον την όλη κατάσταση πιο ουσιαστικά. Κάποιο θέμα που αφορά τον/ην σύντροφό σου σε φοβίζει εδώ και καιρό και τώρα για ακόμα μία φορά το βρίσκεις μπροστά σου. Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα κληθείς να κρατήσεις μια πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στον άνθρωπο που αγαπάς αλλά και απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό αν πραγματικά θέλεις να πάρεις αυτό που ξέρεις ότι αξίζεις, μέσα από την σχέση σου. Τα συναισθήματά σου είναι ξεκάθαρα. Ξέρεις τι θέλεις και ξέρεις πώς να το διεκδικήσεις. Όμως αυτό το θέμα που βλέπεις να επαναλαμβάνεται σου μειώνει αρκετά την προοπτική που θέλεις να ξέρεις ότι υπάρχει. Αυτό που αντιλαμβάνεσαι είναι αλήθεια, όμως μην το αφήσεις να είναι μόνο μέσα στο δικό σου μυαλό. Αν μη τι άλλο, το λιγότερο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το συζητήσεις. Κάνε το και μετά πάρε τις αποφάσεις που θέλεις.

Αν δεν έχεις σχέση, αυτό οφείλετε σε ασυνείδητες παλιές πληγές που κουβαλάς ακόμα. Μια σχέση από το παρελθόν μπορεί να έχει γίνει η αφορμή να πληγωθείς ανεπανόρθωτα. Κάτι σε έχει θίξει περισσότερο από όσο άντεχες τότε. Λοιπόν, αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι θιγόμαστε μόνο από τα άτομα που εκτιμάμε ή υπερεκτιμάμε. Σκέψου πόσο αυτός ο άνθρωπος αξίζει πλέον την προσωπική δική σου εκτίμηση. Αν αντιληφθείς ότι οφείλεις πρώτα από όλα να εκτιμάς τον ίδιο σου τον εαυτό, μπορεί να καταφέρεις τώρα να του δώσεις αυτό που του αξίζει. Μπορεί να καταφέρεις να δώσεις σε εσένα αυτό που σου αξίζει. Σκέψου για λίγο τι είναι αυτό, ξανακέρδισε την αυτοεκτίμησή σου και πλησίασε μόνο ανθρώπους που μπορούν σου την επιβεβαιώσουν. Όσο πιο γρήγορα το κάνεις αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα έλξεις αυτό που θέλεις. Απλά αποδέξου ένα παρελθόν που έχει ήδη μείνει πίσω. Έτσι θα δώσεις χώρο στο μέλλον που έρχεται.

Αν μέσα στο σπίτι σου ή την οικογένειά σου υπάρχει κάποιο νομικό θέμα που εκκρεμεί, μέσα σε αυτήν την περίοδο μπορεί αυτό να σου τραβήξει σχεδόν όλη σου την προσοχή. Θα χρειαστεί να ασχοληθείς μαζί του και τώρα ενδεχομένως θα χρειαστεί να πάρεις μια απόφαση για να το κλείσεις οριστικά. Κάνε το αυτό και ακολούθα τις συμβουλές που μπορεί να πάρεις από άτομα έξω από την οικογένειά σου. Όπως κι αν έχει, μην αφήσεις εκκρεμότητες που μπορεί να τις βρεις μπροστά σου στο μέλλον, γιατί αυτές λειτουργούν σαν τροχοπέδη για άλλα θέματα πιο σημαντικά.

Μέσα στην εργασία σου κάτι σε φοβίζει όσο αφορά τα οικονομικά αλλά τα πράγματα είναι καλά όσο αφορά την εργασιακή σου σχέση με τους εργοδότες σου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και μπορείς να το εκμεταλλευτείς μέσα σε αυτήν την περίοδο για να ζητήσεις κάτι που μπορεί να θέλεις ή για να διεκδικήσεις κάτι που σκέφτεσαι εδώ και καιρό. Πρόσεξε μόνο γιατί τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να αλλάζουν κάποια πράγματα μέσα στην δουλειά σου, τα οποία δεν γνωρίζεις αλλά και δεν πρόκειται να μάθεις για ακόμα λίγο. Διατήρησε τις σχέσεις σου μέσα στον εργασιακό χώρο που βρίσκεσαι, σε όσο καλύτερο αλλά επαγγελματικό επίπεδο μπορείς και κράτα τις ισορροπίες που ξέρεις ότι δεν πρέπει να διαταραχθούν. Πολλά πρόκειται να αλλάξουν, αλλά όχι ακόμα.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, θα κριθείς για κάποιες επιλογές που έχεις κάνει πρόσφατα. Μέσα σε αυτήν την περίοδο μπορεί να καταλάβεις το πραγματικό πρόσωπο μιας πιθανόν μυστικής συμφωνίας που έχεις κλείσει και ενδεχομένως αυτό να επηρεάσει με αρνητικό τρόπο μια συνεργασία που προσδοκούσες πολλά από αυτήν. Μην πτοηθείς από τις καταστάσεις και αν τελικά δεις ότι χρειάζεται να τελειώσεις κάποιες όχι και τόσο καθαρές συνεργασίες, κάνε το γιατί θα μπλέξεις περισσότερο. Είναι προτιμότερη μια μικρή περίοδος δυσκολιών τώρα, που όμως μετά θα διορθωθούν, παρά μια μπλεγμένη κατάσταση που στο τέλος δεν θα μπορείς να μαζέψεις με τίποτα. Από εσένα εξαρτώνται όλα.

Αν δεν έχεις δουλειά και απλά κάθεσαι και θρηνείς για αυτήν που έχασες, τότε απλά να ξέρεις ότι δεν είσαι η εξαίρεση. Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις υπομονή για λίγο ακόμα. Το θέμα όμως είναι στα δικά σου χέρια. Εστιάζεσαι περισσότερο σε αυτό που πλέον δεν έχεις και όχι σε αυτό που μπορείς να έχεις. Όσο καιρό το κάνεις αυτό θα είσαι χωρίς δουλειά ενώ ουσιαστικά οι προοπτικές είναι μέσα στο κεφάλι σου για να τις δεις. Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις, τι δουλειά έκανες παλιά ή τι θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον. Αν θέλεις όμως να βρεις μια δουλειά τώρα, θα χρειαστεί να κάνεις μια ουσιαστική αλλαγή στην στάση που κρατάς μέσα σου στο θέμα αυτό.

Μερικές φορές η κούραση, η αίσθηση αποτυχίας, η απογοήτευση και ένα σωρό άλλοι παράγοντες μας κάνουν να χάνουμε την αίσθηση προοπτικής στην ζωή μας. Το μυστικό που δεν υπάρχει, είναι ότι πάντα υπάρχει μια προοπτική γιατί πάντα υπάρχει μια επιλογή που μπορούμε να κάνουμε. Να ξέρεις ότι αν βρίσκεσαι στην θέση που ανέφερα παραπάνω, τότε έχεις τουλάχιστον μία πολύ σημαντική επιλογή να σου απλώνεται μπροστά σου. Έχεις την επιλογή να μην σε αφορούν όλα αυτά γιατί είσαι αυτός/η που είσαι και απλά για λίγο μπορεί να έχεις «χάσει» τον δρόμο σου. Έχεις την ωριμότητα να «μετακινηθείς» λίγο μέσα σου, να  το δεις όλο αυτό και να μην χάσεις άλλο χρόνο;

 

Καρκίνος

Υποχρεώσεις και Δικαιώματα

 04_Karkinos

     Μια θετική περίοδος ξεκινάει για σένα τώρα αφού έχεις την αίσθηση ότι πατάς στα πόδια σου και ενεργοποιείσαι θετικά σε πολλούς τομείς στους οποίους ξέρεις ότι έχεις την ανάγκη και πρέπει να ανταπεξέλθεις όσο περισσότερο μπορείς συγκροτημένα και δυναμικά. Πολλές φορές θα χρειαστεί να ανταπεξέλθεις σε καταστάσεις που ενώ είναι δύσκολες, εσύ τις βλέπεις εύκολες γιατί ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις ή τουλάχιστον τι θα ήθελες να κάνεις. Πλέον έχεις ξεκαθαρίσει πολλά μέσα στο μυαλό σου και αυτό σε κάνει να μην προβληματίζεσαι για πράγματα που ξέρεις ότι δεν σε αφορούν παρά μόνο σε επίπεδο καθημερινότητας. Ένα δύο θέματα μπορεί να σε βγάλουν για λίγο «έξω από τα νερά σου» αλλά αυτό θα είναι προσωρινό αφού μέσα σε αυτήν την περίοδο σχεδόν κανένα θέμα δεν θα μείνει άλυτο τουλάχιστον από την δική σου την πλευρά.

Η διάθεση και η αίσθηση που έχεις ότι ξέρεις τι θέλεις, μπορεί μερικές φορές να σε κάνει να γίνεις λίγο απότομος/η και αυστηρός/η με τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι στην καθημερινότητά σου. Πρόσεξέ το αυτό, ειδικά με τα δικά σου άτομα που μέσα σε αυτήν περίοδο θα είναι και αυτοί που μπορεί να βγάλεις επάνω τους την πίεση που δέχεσαι από κάποιους άλλους στους οποίους αναγκάζεσαι όμως να δείξεις το ευγενικό και καλό σου πρόσωπο.

Ένα σημαντικό οικονομικό πρόβλημα μπορεί να έρθει στην επιφάνεια τώρα. Στην αρχή μπορεί να γίνει αφορμή για να νευριάσεις και για λίγο θα βρεθείς στην θέση να μην ξέρεις τι μπορείς να κάνεις. Αυτό όμως θα κρατήσει για λίγο αφού στην πορεία θα βρεις δύο τουλάχιστον εκδοχές για να το λύσεις. Η μία είναι να σε βοηθήσει κάποιος τρίτος όπου θα μπορέσει με συνοπτικές διαδικασίες να κλείσει το θέμα και η άλλη θα είναι να απευθυνθείς σε κάποιο δικό σου συγγενικό πρόσωπο το οποίο θα θελήσει πραγματικά να σε βοηθήσει γιατί έτσι κι αλλιώς μπορεί να το κάνει. Αν και φαίνεται ότι εσύ ακολουθείς την δεύτερη δυνατότητα που έχεις, ουσιαστικά θα είναι στην δική σου κρίση το τι τελικά θα κάνεις.

Μέσα στην σχέση σου πολλά αλλάζουν εξαιτίας της εσωτερικής στάσης που αρχίζεις εσύ να κρατάς απέναντι στον εαυτό σου, τον/ην σύντροφό σου και απέναντι στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι το θέμα της σχέσης γενικότερα. Όλα αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στον τομέα αυτό σε κάνουν να ωριμάζεις σε συναισθηματικό επίπεδο και πλέον συντονίζεσαι με τις πιο ουσιαστικές και αντικειμενικές ανάγκες που έχεις. Αναγνωρίζεις τι είναι αυτό που έχεις ανάγκη και το διεκδικείς με τον τρόπο που πρέπει να το κάνεις για να υπάρξει το αποτέλεσμα που θα είναι δίκαιο και για σένα αλλά και για τον άνθρωπό σου. Ένας μικρός φόβος που υπάρχει μέσα σου στο θέμα αυτό, μέσα στην περίοδο αυτήν θα φύγει και θα νιώσεις την ελευθερία αλλά και την σιγουριά για να διεκδικήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς και όχι αυτό που νόμιζες ότι ήθελες. Κάνε αυτό που αισθάνεσαι γιατί τώρα έχεις ξεκάθαρη την εικόνα.

Αν είσαι μόνος/η και βρίσκεις διέξοδο σε μικρές σχεσούλες που σε κάνουν να μην παίρνεις την ευχαρίστηση που θέλεις, θα πρέπει απλά να σταματήσεις για λίγο και να σκεφτείς τι είχες, τι έχεις και τι θα ήθελες να έχεις. Πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις έναν μικρό συναισθηματικό απολογισμό. Άλλες φορές θέλεις σχέση και άλλες όχι. Άλλες φορές αισθάνεσαι την ανάγκη ενός συντρόφου δίπλα σου και άλλες πνίγεσαι από αυτόν/ην. Το θέμα βρίσκεται σε μια μικρή ανασφάλεια που κουβαλάς στο θέμα αυτό. Μην αναλώνεσαι σε μικρές περιπετειούλες που σε μπλέκουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτα, πάρε μια ανάσα και δώσε χρόνο στα συναισθήματά σου να εκφραστούν και άφησέ τα να σου δείξουν την πραγματική σου ανάγκη. Μέσα σε αυτό το διάστημα, αν είσαι μόνος/η, τότε αυτό έχεις ανάγκη να κάνεις.

Όσο αφορά το σπίτι και την οικογένειά σου, μέσα σε αυτό το διάστημα ένα μικρό καβγαδάκι θα γίνει η αφορμή για να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα με ένα δικό σου άτομο και στην πορεία θα δεις ότι η σχέση σου με αυτό το άτομο θα αλλάξει κατά πολύ προς το καλύτερο. Αυτό όμως που είναι σημαντικό να προλάβεις είναι ένα πιθανό θέμα υγείας που μπορεί να αφορά ένα δικό σου ηλικιωμένο άτομο. Μην το αμελήσεις και κάνε αυτό που είναι σωστό να κάνεις για να προλάβεις οποιοδήποτε άσχημη κατάσταση στην αρχή της.

Μέσα στην εργασία σου τα πράγματα έχουν αρχίσει πλέον να προδίδουν το πραγματικό τους πρόσωπο και αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πολλές από τις εξελίξεις που πρόκειται να δρομολογηθούν. Αυτό βέβαια δεν σε αγχώνει γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι είναι λίγο δύσκολο να αγγίξουν εσένα, αφού είτε εκεί που βρίσκεσαι έχεις μεγάλη σιγουριά για την θέση σου, είτε έχεις ήδη φροντίσει να έχεις τις λύσεις στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Αν μέσα σε αυτήν  την περίοδο σκέφτεσαι να διεκδικήσεις κάποια οικονομικά δικαιώματα ή κάποια καλύτερη θέση, τότε κάνε το χωρίς όμως να έχεις μεγάλες προσδοκίες. Το λιγότερο που θα πετύχεις είναι να γνωστοποιήσεις την θέση σου και τις προθέσεις σου απέναντι στα πράγματα.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, τώρα μπαίνεις αν δεν βρίσκεσαι ήδη, σε στάση αναμονής για κάποια σχέδια που έχεις ή σκέφτεσαι να δρομολογήσεις. Μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο η υλοποίησή τους, αλλά βρίσκεσαι σε καλό δρόμο ειδικά αν μέσα σε αυτήν την περίοδο καταφέρεις μέσα σε όλα να αξιοποιήσεις μια καλή συνεργασία με κάποια μεγάλη εταιρία ή οργανισμό. Το οικονομικό μπορεί για λίγο να είναι εμπόδιο στα σχέδιά σου αλλά θα δεις ότι όλα θα κυλίσουν πιο ομαλά από ότι περιμένεις, γιατί τώρα θα βρεις λύση για πολλά από αυτά που σε απασχολούν στα επαγγελματικά σου. Έχεις έναν απολύτως δικαιολογημένο φόβο για κάποιες εξελίξεις αλλά θα δεις ότι αν ζητήσεις βοήθεια θα την έχεις. Προσπάθησε να εστιαστείς στο να κλείσεις παλιές υποθέσεις κυρίως οικονομικές γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να δώσεις μια πιο καθαρή ώθηση στα πράγματα και θα είσαι έτοιμος/η να εκμεταλλευτείς τις όποιες θετικές συγκυρίες σου έρθουν τώρα.

Αν είσαι άνεργος/η δεν φταις εσύ για αυτό, αφού στις δουλειές που βρίσκεις βλέπεις ότι δεν σε πληρώνουν και σε αναγκάζουν κάθε φορά να φεύγεις με την μικρότερη δυνατή ζημιά που μπορείς να έχεις στα οικονομικά σου. Μέσα σε αυτό το διάστημα μπορεί για ακόμα μία φορά να αντιμετωπίσεις το ίδιο θέμα. Κάνε την προσπάθειά σου και μην εγκαταλείπεις. Οι λύσεις που έχεις στα χέρια σου έτσι κι αλλιώς είναι περιορισμένες αυτήν την στιγμή. Εσύ, αυτό που μπορείς να κάνεις το κάνεις και στο τέλος θα δικαιωθείς ανεξάρτητα από τις προθέσεις του εκάστοτε εργοδότη.

Από την μία, ψάχνεις μια διέξοδο σε κάποια θέματα στην ζωή σου και από την άλλη κρατάς μια στάση που μπορεί να χαρακτηριστεί έως και σκληρή απέναντι στα πράγματα. Κατά κάποιο τρόπο αισθάνεσαι υπεύθυνος/η και αποκλειστικά αρμόδιος/ια για όλα και δεν εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους αλλά και τις συγκυρίες που σου συμβαίνουν. Ψάξε κάπου εκεί ανάμεσα στις υποχρεώσεις που σε βαραίνουν να βρεις και τα δικαιώματά σου. Όχι τα δικαιώματα με την τετριμμένη τους έννοια. Ψάξε να βρεις τι είναι αυτό που εσύ δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να νοιώσει. Επέτρεψε στις βαθύτερες ανάγκες που έχεις να έρθουν στην επιφάνεια και διεκδίκησέ τες. Μόνο αν το κάνεις αυτό με ειλικρίνεια, θα καταλάβεις τι θέλεις και τι μπορείς να έχεις.

 

Λέων

Η Αλήθεια σου

 05_Leon

     Με κάποιους έντονους προβληματισμούς ξεκινάει αυτή η περίοδος για σένα αφού έχεις κουραστεί με κάποια μακροχρόνια προβλήματα τα οποία πλέον δεν αισθάνεσαι μόνο ότι πρέπει να λυθούν αλλά θέλεις να τα ξεφορτωθείς πάση θυσία. Έχεις κάνει λάθει στο παρελθόν για τα οποία έχεις μετανιώσει και πλέον τα παραδέχεσαι, τα αποδέχεσαι αλλά ξέρεις ότι σου δημιουργούν εμπόδια για την περεταίρω πορεία που θέλεις να έχεις. Δεν έχεις την ανάγκη να κάνεις κανέναν απολογισμό. Ξέρεις τι φταίει και αισθάνεσαι έντονα την ανάγκη να πας παρακάτω αλλά χωρίς το βάρος καταστάσεων που πλέον δεν θέλεις να σε αφορούν με κανένα τρόπο.

Είναι πολύ δύσκολο και άσχημο μερικές φορές να έχουμε αποκομίσει την εμπειρία δύσκολων καταστάσεων και να συνεχίζουμε να είμαστε μέσα σε αυτές χωρίς να μπορούμε να τις διορθώσουμε. Αυτό το βιώνεις πλέον έντονα και τώρα μπαίνεις στην διαδικασία να το αλλάξεις. Μέσα σε αυτήν την περίοδο, πρώτα από όλα συνειδητοποιείς αυτήν την διαδικασία και αρχίζεις σιγά σιγά να δρομολογείς τις καταστάσεις τις καθημερινότητά σου πιο συγκροτημένα και πιο αντικειμενικά.

Φοβάσαι να έρθεις αντιμέτωπος/η με κάποια θέματα γιατί δεν γνωρίζεις πολλά επάνω σε αυτά. Σύντομα θα κάνεις μια σημαντική συζήτηση με ένα πιθανόν μακρινό σου συγγενικό άτομο ή με έναν άνθρωπο που γνωρίζει περισσότερα από σένα και έτσι θα σε βοηθήσει να πάρεις αποφάσεις σε κάποια ζητήματα που χρειάζεται να λύσεις άμεσα. Κάνε λίγο υπομονή και θα δεις ότι τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά από όσο τα φαντάζεσαι.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, μέσα σε αυτήν την περίοδο δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι περισσότεροι από εσάς έχετε προνοήσει και έχετε τα απαραίτητα χρήματα για να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας. Αν είσαι από αυτούς που δεν έχει προνοήσει… και πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα αφού αν χρειαστείς θα έχεις την βοήθεια που θέλεις. Γενικότερα τον τελευταίο καιρό μπορείς και κάνεις σωστή διαχείριση αλλά αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί να συνεχίσεις να το κάνεις έτσι κι αλλιώς. Μπορεί να σκέφτεσαι να χαλάσεις χρήματα σε διάφορα πράγματα αλλά την τελευταία στιγμή κάτι σε σταματάει. Αυτό δεν είναι τυχαίο και προέρχεται από ένα βαθύτερο και σωστό ένστικτο που έχεις ότι κάπου αλλού θα τα χρειαστείς. Αν μπορείς ξεκίνα να μαζεύεις χρήματα γιατί πολύ σύντομα θα τα χρειαστείς.

Μέσα στην σχέση σου με τον/ην σύντροφό σου, τον τελευταίο καιρό τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά όσο θα μπορούσαν να είναι αν εσύ αισθανόσουν περισσότερο σίγουρος/η για κάποια πράγματα. Βλέπεις πολλά και βάζεις στο μυαλό σου ακόμα περισσότερα από αυτά που χρειάζεται. Σύντομα θα δοθεί και σε σένα αλλά και στον άνθρωπό σου η αφορμή για να λύσετε κάποιο θέμα που υπάρχει μεταξύ σας. Έχεις σκεφτεί πολλές φορές να φύγεις από την σχέση αλλά κάτι πιο δυνατό σε κρατάει μέσα σε αυτήν. Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα γίνει κάτι που θα σε κάνει να δεις τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια πιο αντικειμενική αντίληψη στα πράγματα. Άσε τους φόβους σου στην άκρη και εστιάσου στην αλήθεια που ακόμα δεν έχεις συνειδητοποιήσει στο βαθμό που πρέπει. Μην εστιάζεσαι στους φόβους που σου δημιουργεί ο/η σύντροφό σου, γιατί μπορεί απλά να είναι προβολές δικές σου. Εστιάσου στην ουσία αφού πρώτα επιτρέψεις σε σένα να την δεις και μην αφήσεις όλες αυτές τις φοβίες να αναβάλουν μία ευχάριστη εξέλιξη που μπορεί να δρομολογηθεί αν την ξεθάψεις από το πίσω μέρος του μυαλού σου.

Αν δεν έχεις σχέση, αυτό οφείλετε σε εξιδανικεύσεις που κάνεις στο συγκεκριμένο θέμα μέσα σου. Κατά κάποιο τρόπο παλιότερες καταστάσεις σε έχουν κάνει να κλείνεσαι εύκολα στον εαυτό σου και μέσα από αυτήν την συναισθηματική κατάσταση στην οποία εγκλωβίζεσαι δεν μπορείς να δεις αν οι άνθρωποι που σε πλησιάζουν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέλεις. Μέσα σε αυτήν την περίοδο αν πραγματικά θέλεις να κάνεις μία σχέση, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που δεν θέλεις να έχει ένας σύντροφος και να εστιαστείς σε αυτά που θέλεις να έχει. Κάνε το αυτό και τότε θα μπορέσεις να δεις τα πράγματα διαφορετικά.

Όσο αφορά το σπίτι σου και τα οικονομικά ένα ευχάριστο γεγονός μέσα σε αυτό, πρόκειται να σου δώσει πολύ καλές προοπτικές σε κάτι που σκέφτεσαι να κάνεις. Μέσα σε αυτήν την περίοδο μπορεί να μάθεις για μια καλή εξέλιξη σε ένα κληρονομικό ζήτημα και εάν μέσα σε αυτό εμπλέκεται και ένα νομικό θέμα τώρα μπορεί να εξελιχθεί προς το συμφέρον σου. Αν όχι εσύ, τότε κάποιο δικό σου συγγενικό άτομο της οικογενείας σου σκέφτεται να επισημοποιήσει την σχέση του. Αυτό μπορεί να γίνει τώρα και εκτός από το γεγονός που θα είναι αρκετά χαρούμενο για όλους μπορεί επίσης να γίνει και η αφορμή να λυθούν κάποια οικογενειακά θέματα που σας απασχολούσαν όλους μαζί.

Μέσα στην εργασία σου κάνεις υπομονή γιατί περιμένεις κάτι. Περιμένεις μια θετική εξέλιξη που μπορεί να αφορά ένα οικονομικό ζήτημα ή την διεκδίκηση μιας καλύτερης θέσης με προοπτικές που σίγουρα τις αξίζεις. Μέσα σε αυτήν την περίοδο αυτό δρομολογείται. Αν το θέμα είναι οικονομικό, τότε θα χρειαστεί να κάνεις και εσύ κάποιες κινήσεις για να το πετύχεις. Αν το θέμα είναι η καλύτερη θέση τότε απλά θα χρειαστεί να είσαι έτοιμος/η να την δεχθείς. Ετοιμάσου γενικότερα για μια θετική εξέλιξη αλλά μην φοβηθείς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να σου έρθει αυτή.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, είτε έχεις κάνει μια επένδυση είτε σκέφτεσαι να την κάνεις τώρα. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, θα πάει καλά και δεν έχεις πολλά να φοβάσαι για αυτό. Μέσα σε αυτήν την περίοδο γενικά θα πρέπει να λειτουργήσεις με υπομονή απέναντι στα πράγματα και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις. Προσπάθησε να τακτοποιήσεις ανοιχτές υποθέσεις και ζητήματα που εκκρεμούν για να μην σε δυσκολέψουν στην πορεία, αλλά κάνε το αυτό σωστά χωρίς πλάγιους τρόπους. Αν χρειαστεί να προσέξεις κάτι, αυτό έχει να κάνει με μια συνεργασία που φαίνεται να μην έχει τα θετικά αποτελέσματα που προσδοκούσες.

Αν δεν έχεις δουλειά και είσαι αρκετό καιρό άνεργος/η, μέσα σε αυτήν την περίοδο θα έχεις πολλές ευκαιρίες για δουλειά αλλά ενδεχόμενος να μην ακολουθήσεις καμία. Με το δίκιο σου δεν βλέπεις τις προοπτικές που θα ήθελες να δεις σε καμία από αυτές. Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να σκεφτείς τι ακριβώς έχεις ανάγκη. Αν σε παίρνει να μείνεις χωρίς δουλειά για λίγο ακόμα τότε κάνε το. Αν όμως έχεις πρόβλημα και χρειάζεται να βρεις άμεσα εργασία, τότε μην δίνεις σημασία στις προοπτικές, γιατί έτσι κι αλλιώς η εργασία που θα σου τις δώσει μπορεί να καθυστερήσει για λίγο ακόμα.

Μερικές φορές η αίσθηση του αδιεξόδου, μας κάνει να μετανιώνουμε για όλα αυτά που έχουμε κάνει για να οδηγηθούμε σε αυτό. Αυτό όμως είναι ένα στάδιο στο οποίο δεν πρέπει να μένουμε για πολύ, γιατί έτσι αρχίζουμε να δημιουργούμε έναν φαύλο κύκλο στην ζωή μας χωρίς να το καταλάβουμε. Στους τομείς που το αισθάνεσαι αυτό, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά αλλά φυσικά και λίγο πιο δύσκολα. Υπάρχει πάντα ένα τίμημα για όλα αυτά που έχουμε μετανιώσει και ο καθ’ ένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Αποδέξου αυτό για το οποίο έχεις μετανιώσει και άσε την «αλήθεια σου» να σου δείξει το τίμημα. Τότε θα δεις, ότι είναι πολύ πιο εύκολο να προχωρήσεις παρακάτω.

 

Παρθένος

Η ενέργεια της παρόρμησης

 06_Parthenos

     Αισθάνεσαι να πατάς στα πόδια σου και έχεις την τάση να μην αφήνεις τίποτα να σε προσπερνάει. Προσπαθείς να βάλεις καινούργιες βάσεις στην ζωή σου σε διάφορους τομείς και παθιάζεσαι τόσο πολύ με αυτήν την ιδέα, που στο τέλος μπορεί να βρεθείς να έχεις ανοίξει από μία έννοια τους «ασκούς του Αιόλου». Μέσα σε αυτήν την περίοδο χαρακτηρίζεσαι από έντονο δυναμισμό και διοχετεύεις την ενέργειά σου σε όλες τις  καταστάσεις που αισθάνεσαι ότι πρέπει να διευθετηθούν.

Προσπάθησε γενικά να είσαι έτοιμος/η να αντιμετωπίσεις πολλά μέτωπα ταυτόχρονα γιατί ακόμα κι αν δεν το θέλεις, θα κληθείς να τα αντιμετωπίσεις σχεδόν όλα μαζί. Αυτό που καταλαβαίνεις σιγά σιγά είναι ότι πρέπει να εστιάζεσαι σε αυτά που έχουν την μεγαλύτερη βαρύτητα αλλά και ουσία κάθε φορά.

Μέσα σε αυτή την περίοδο εκτός των άλλων, θα κάνεις κάποια πολύ σημαντικά ξεκαθαρίσματα με ανθρώπους που γνωρίζεις για αρκετά χρόνια. Αυτοί μπορεί να είναι φίλοι ή και απλοί γνωστοί. Μπορεί εσύ να προσπαθείς να κρατάς τις ισορροπίες που θέλεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει πράξη αν ήταν αμοιβαίο και από τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι. Αρκετό καιρό τώρα αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει αρκετό παρασκήνιο πίσω από την πλάτη σου και τώρα πλέον αρχίζεις απλά να μην το ανέχεσαι. Αυτό θα σε οδηγήσει στο να ξεκαθαρίσεις ή και να διακόψεις σχέσεις που βλέπεις ότι δεν έχουν να σε οδηγήσουν πουθενά παρά μόνο σε «πονηρές» καταστάσεις.

Στα οικονομικά σου πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ τις κινήσεις που θα κάνεις γιατί μία λάθος κίνηση σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα μπορεί να τα τινάξει όλα στο αέρα. Μια πηγή εσόδων που έχεις και που δεν είναι απαραίτητα η εργασία σου, μπορεί τώρα να διακοπεί. Πρόσεξε τι κρατάς από τις συμβουλές που ακούς στα οικονομικά θέματα που έχεις γιατί σύντομα το τοπίο στον τομέα αυτό θα αλλάξει καθοριστικά για την πορεία σου. Απέφυγε ή έστω σκέψου πάρα πολύ καλά, οποιαδήποτε ιδέα  έχεις για οικονομικές επενδύσεις και μην κάνεις κινήσεις που έχουν μεγαλύτερο ρίσκο από αυτό που μπορείς ενδεχόμενος να αντέξεις.

Η σχέση σου με τον/ην σύντροφό σου αλλάζει επίπεδο και εσύ καλείσαι να πάρεις ουσιαστική θέση απέναντι σε όλο αυτό. Υπάρχουν μυστικά που αν δεν έχουν αποκαλυφθεί, μέσα σε αυτήν την περίοδο θα αποκαλυφθούν, και αυτό θα κάνει εσένα και τον/ην σύντροφό σου να πάρετε θέση απέναντι σε μια κατάσταση που θα δημιουργηθεί και δεν θα αρέσει σε κανέναν από τους δυο σας. Και οι δυο σας θα έρθετε αντιμέτωποι με την αλήθεια σας, κατά κάποιο τρόπο αυτήν που ήδη γνωρίζεται, αλλά πλέον δεν θα χαριστείτε ο ένας στον άλλο. Προσωπικά εσύ, θέλεις να συνεχίσεις γνωρίζοντας πολύ καλά τι είναι αυτό που έχεις σε αυτόν τον τομέα και αν αυτό σε ευχαριστεί, θα μπεις πιο βαθειά στην σχέση. Αν δεν σου αρέσει, τότε τώρα πολύ εύκολα θα μπορέσεις να πάρεις την απόφαση να φύγεις για να ζήσεις την αλήθεια σου εκεί που ξέρεις ότι θα την βρεις.

Αν δεν έχεις σχέση, μέσα σε αυτήν την περίοδο συντονίζεσαι πολύ καλά με την ανάγκη που έχεις για να έχεις έναν σύντροφο δίπλα σου και εμπλέκεσαι ερωτικά με κάποιον/ια που μπορεί να έχεις ήδη γνωρίσει. Αν θέλεις αυτό να κρατήσει, θα χρειαστεί να κάνεις την υπέρβασή σου και να  μπεις σε αυτήν την σχέση δοσμένος/η σε βαθμό που ίσως μέχρι τώρα δεν το έχεις ξανακάνει. Είναι πλέον οφθαλμοφανές για σένα ότι το πρόβλημα ξεκινάει από σένα και βλέπεις την λύση στο να δοθείς ολοκληρωτικά στην σχέση που επιλέγεις, χωρίς να προβάλεις τους φόβους που ενδεχόμενος κουβαλάς.

Αν μέσα στο σπίτι σου υπάρχει κάποιο κληρονομικό θέμα το οποίο αντιμετωπίζεις πρόσεξε πολύ αυτούς που συμβουλεύεσαι στο θέμα αυτό. Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζεις, όπως για παράδειγμα κάποιες συμφωνίες που μπορεί να έχουν γίνει πίσω από την πλάτη σου. Προσπάθησε να είσαι όσο περισσότερο μπορείς καθαρός/η και δίκαιος/η σε αυτό που θέλεις να πετύχεις αλλιώς θα αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Αν θέλεις να κάνεις τώρα μια αγορά αλλά βρίσκεσαι σε δίλλημα. Τότε θα ήταν καλό να την καθυστερήσεις για λίγο γιατί σύντομα θα αλλάξουν κάποια δεδομένα που ακόμα δεν τα γνωρίζεις.

Πολλοί από εσάς τον τελευταίο καιρό έχετε ουσιαστικό πρόβλημα μέσα στην δουλειά που βρίσκεστε και περιμένετε εδώ και καιρό να σας ανακοινώσουν τα δυσάρεστα. Αν εργάζεσαι στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο για πολύ καιρό τότε θα χρειαστεί να ετοιμαστείς για αρκετά δύσκολες εξελίξεις που αρχικά μπορεί να σε στενοχωρήσουν αρκετά. Αν όμως εργάζεσαι σε μεγάλη εταιρία ή οργανισμό, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αφού παρ’ όλες τις εξελίξεις, κάποιες αντιπροτάσεις που θα έχεις σαν επιλογή, μπορεί να λειτουργήσουν αρκετά θετικά και ουσιαστικά να σου ανοίξουν ένα καινούργιο δρόμο. Στην δεύτερη περίπτωση αν σου προταθεί κάποια καλύτερη θέση ή γενικότερα αλλαγή πόστου μην διστάσεις να την ακολουθήσεις.

Αν έχεις δική σου δουλειά, έρχεσαι αντιμέτωπος/η με κάποια διλλήματα, προσπαθώντας να βρεις μια λύση σε ένα θέμα συνεργασίας που έρχεται τώρα στην επιφάνεια. Αν έχεις συνέταιρο μέσα στην δουλειά σου θα πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ τις κινήσεις και τις αποφάσεις που θα πάρεις γιατί είτε έχεις κλείσει κάποιες όχι και τόσο καθαρές συμφωνίες στο παρελθόν, είτε είσαι έτοιμος να το κάνεις τώρα και ετοιμάζεσαι ουσιαστικά να μπεις σε μια κατάσταση που αργότερα θα σε οδηγήσει σε αδιέξοδο. Αν το πρόβλημα είναι το οικονομικό, ξεκαθάρισε πρώτα το πρόβλημα της συνεργασίας που έχεις και στην συνέχεια στρέψου σε μια πρόταση που σου έρχεται, αλλά με τα χαρτιά σου ανοιχτά χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Αν είσαι άνεργος, μέσα σε αυτήν την περίοδο, σου έρχεται μια καλή ευκαιρία για δουλειά που μπορεί να έχει να κάνει με κάποια μεγάλη εταιρία. Μην κολλάς στο παρελθόν και μην εστιάσεις όλη σου την προσοχή σε πράγματα που διεκδικείς από μια προηγούμενη δουλειά. Αυτό το θέμα έτσι κι αλλιώς θα κυλήσει. Εστιάσου στο να χτυπήσεις τώρα τις κατάλληλες πόρτες και μην αποκλίσεις ευκαιρίες που στο δικό σου μυαλό μπορεί να φαίνονται υπερβολικές. Είναι πιο σημαντικό τώρα να δώσεις μια καινούργια ώθηση στα επαγγελματικά σου, από το να λύσεις τις διαφορές σου με κάποιον παλιό εργοδότη.

Πολλές φορές υπάρχουν καταστάσεις που μας πιέζουν σε βαθμό που δεν μπορούμε να τις διαχειριστούμε. Αυτό, άλλοτε είναι αντικειμενικό και άλλοτε είναι προβολή δικιά μας. Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα αντιμετωπίσεις καταστάσεις που μπορείς να τις διαχειριστείς και αν το κάνεις αυτό με υπομονή θα μπορέσεις να δώσεις λύσεις στα θέματα που σε αφορούν με τρόπο που θα είναι εποικοδομητικός για την συνέχεια. Ουσιαστικά έχεις το πάνω χέρι στις καταστάσεις αλλά μπορεί να δελεαστείς από κάποιες εύκολες λύσεις που όμως θα σε μπερδέψουν. Αξιοποίησε την παρορμητική διάθεση και την ενέργεια που σε χαρακτηρίζει αυτήν την περίοδο αλλά μην παρασυρθείς από αυτήν.

 

Ζυγός

Η «Τύχη»… η δικιά σου

 07_Zigos

     Αισθάνεσαι ότι έχεις την ανάγκη να κάνεις ένα βήμα πίσω για να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις αυτά που είναι απαραίτητα να κάνεις σε θέματα που σε αφορούν. Βαθειά μέσα σου κρατάς μια στάση αναμονής και περιμένεις να δεις τα πράγματα να εξελίσσονται για λίγο από μόνα τους, ώστε να μπορέσεις να προσδιορίσεις πιο αντικειμενικά την θέση σου ως προς αυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δρας. Απλά αφήνεις κατά μία έννοια τις καταστάσεις να σου δείξουν τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει κάθε φορά.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο κάποια θέματα είτε κλείνουν από μόνα τους είτε τα κλείνεις εσύ και τα αφήνεις πίσω σου οριστικά. Κάποιες στιγμές θα αισθανθείς έντονα ότι ωριμάζεις ή ότι έχεις την ανάγκη να ωριμάσεις σε κάποιους τομείς τις ζωή σου. Όπως κι αν έχει, τώρα οι καταστάσεις με τις οποίες έρχεσαι αντιμέτωπος/η, θα σε αναγκάσουν να το κάνεις και το μόνο πράγμα που έχεις να επιλέξεις είναι αν αυτό θα είναι συνειδητή επιλογή δική σου ή όχι.

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να συναντήσεις πολύ κόσμο και κυρίως φιλικά πρόσωπα και θα δεχθείς πολλές προσκλήσεις που δεν θα αγνοήσεις γιατί έχεις την ανάγκη να μοιραστείς με κόσμο διάφορα θέματα που σε απασχολούν. Μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου έχεις πολλές πιθανότητες να συναντήσεις ή να επικοινωνήσεις με κάποια μακρινά συγγενικά σου πρόσωπα που έχεις καιρό να ακούσεις για αυτά. Τα φιλικά σου πρόσωπα είναι πολύ σημαντικά για σένα και τώρα μπορεί να καταλάβεις πολλά για τις φιλίες που έχεις. Αν σχεδιάζεις μια μικρή απόδραση ή γενικότερα ένα μικρό και σύντομο ταξιδάκι, τότε αυτό θα μπορέσει να γίνει και ενδεχομένως να περάσεις καλύτερα από όσο υπολόγιζες αρχικά.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, πολύ σύντομα έρχεται μια εξέλιξη στον τομέα αυτό, που είναι στο χέρι σου να είναι προς το συμφέρον σου. Μην αγνοήσεις μια οικονομική προοπτική που θα σου ανοιχτεί ή μια πρόταση που πρόκειται να σου γίνει, αλλά να θυμάσαι ότι ίσως να υπάρξει και ένα μικρό τίμημα για την εξέλιξη αυτή, τα ωφέλει της οποίας θα τα δεις αργότερα και όχι τώρα. Κράτα μικρό καλάθι και πρόσεξε τι θα συμφωνήσεις. Δεν υπάρχει κάτι που χρειάζεται να φοβάσαι. Απλά αξιοποίησε αυτό που θα σου έρθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μέσα στην σχέση σου, κάτι σε βαραίνει τον τελευταίο καιρό και είσαι έτοιμος/η να πάρεις αποφάσεις που από την μία τις έχεις σκεφτεί καλά, αλλά από την άλλη ξέρεις ότι θα έχουν και το ανάλογο τίμημα αν τις δρομολογήσεις. Αυτό βέβαια δεν σου δημιουργεί αναστολές σε αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις γιατί στο τέλος, αυτό που ψάχνεις είναι μια καινούργια ευκαιρία για δρομολογήσεις κάτι καινούργιο και να μπορέσεις επιτέλους να βγεις από το συναισθηματικό αδιέξοδο που βιώνεις. Πριν οριστικοποιήσεις αυτό που σκέφτεσαι ίσως να αξίζει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στα πράγματα αν πραγματικά το αισθάνεσαι. Προσπάθησε να μην λειτουργήσεις μόνο με την λογική και ακολούθα τις πραγματικές σου ανάγκες.

Αν είσαι μόνος/η, κάπου βαθειά μέσα σου είναι και αυτό που θέλεις αφού περιμένεις κάποιον/α να έρθει να σε «χαϊδέψει» για αυτά που έχεις περάσει. Μην το κάνεις αυτό. Κανένας/μία δεν θα σε πλησιάσει για τις συναισθηματικές ελλείψεις που εκδηλώνεις εκτός κι αν κουβαλάει και αυτός/η παρόμοιες. Έχεις σκεφτεί τι μπορεί αυτό να προκαλέσει; Μέσα σε αυτό το διάστημα αν μπορέσεις να αλλάξεις αυτήν την στάση, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να έλξεις μια γνωριμία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και όχι στις πληγές σου.

Μέσα στην οικογένειά σου το κλίμα αυτήν την περίοδο είναι καλό και αν μη τι άλλο καλύτερο από άλλες φορές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορέσεις αν το θελήσεις να κάνεις μια συζήτηση για ένα θέμα που σε αφορά άμεσα αλλά όλο αυτόν τον καιρό δεν το φέρνεις στην επιφάνεια γιατί φοβάσαι το πώς μπορεί να εξελιχθεί αν το θίξεις. Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να το θίξεις, αρκεί να έχεις ξεκαθαρίσει πρώτα μέσα σου τις προθέσεις σου απέναντι στα υπόλοιπα δικά σου άτομα.

Μέσα στην εργασία σου οι εξελίξεις τρέχουν και εσύ απλά κάνεις υπομονή για να δεις πως όλες αυτές σε αφορούν. Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα ακούσεις πολλά, αλλά πλέον έχεις μάθει να περιμένεις και δεν πείθεσαι από όλα αυτά που απλά ακούς. Μπορεί να σου κάνουν κάποιες προτάσεις ή γενικότερα να ακούσεις για πολλές υποσχέσεις που όμως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχουν όλες το αντίκρισμα που σου λένε. Εκμεταλλέψου τις επαγγελματικές γνωριμίες που έχεις μέσα αλλά και έξω από τον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο και περίμενε πολύ σύντομα εξελίξεις που αν τις εκμεταλλευτείς σωστά θα είναι ευνοϊκές και για σένα.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση ή απλά σκέφτεσαι να ανοίξεις μία, τώρα είναι μια καλή περίοδος που μπορείς να κάνεις ένα καινούργιο ξεκίνημα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα, είναι οι συνεργασίες που κάνεις. Αν ήδη έχεις έναν συνέταιρο τώρα θα κληθείς να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα για πράγματα που σας αφορούν από κοινού. Μην εκπλαγείς αν αυτό το ξεκαθάρισμα σε οδηγήσει και σε νομικά προβλήματα. Κράτα σταθερή θέση απέναντι σε οποιοδήποτε τέτοιο θέμα και αν χρειαστεί να έρθεις σε συμβιβασμό για να λυθεί το θέμα, τότε κάνε το αφού πρώτα συμβουλευτείς τους κατάλληλους ανθρώπους. Γενικά ευνοείσαι για να κάνεις οποιοδήποτε καινούργιο επαγγελματικό ξεκίνημα σε αντικείμενα όμως που ήδη γνωρίζεις.

Αν είσαι άνεργος/η, πλέον έχεις κουραστεί αρκετά και αρχίζεις να βλέπεις ακόμα και τις καλές ευκαιρίες σαν όχι κατάλληλες για σένα. Μέσα σε αυτήν περίοδο θα έχεις μια καλή επαγγελματική ευκαιρία αν χτυπήσεις τις κατάλληλες πόρτες. Ψάξε κάτι επάνω στο αντικείμενό σου και μην αγνοήσεις μια πρόταση ή μια προοπτική που μπορεί να ανοιχτεί μπροστά σου.

Αισθάνεσαι μερικές φορές ότι τα γεγονότα σε προσπερνάνε και ότι εσύ απλά παρασύρεσαι από αυτά. Κάποιες φορές, αυτό είναι αλήθεια αλλά όχι μόνο για σένα. Όσοι έχουν την αίσθηση ότι έχουν τον έλεγχο σε οποιαδήποτε κατάσταση, απλά δεν συνειδητοποιούν ότι αυτός ο έλεγχος, είναι αυτός που τους επιτρέπεται να έχουν. Κάπου εκεί ανάμεσα στο τι επιτρέπεται σε σένα και τι όχι, έχεις και εσύ μια θέση και μια βούληση που σιγά σιγά με τον καιρό θα πρέπει να αρχίσεις να συνειδητοποιείς. Σκέψου για λίγο όλο αυτό που μπορεί απλά να σου δείξει το τι χρειάζεται να κάνεις όσες φορές συγκρίνεις την «τύχη» σου με την «τύχη» των άλλων.

 

Σκορπιός

Θετικές Συγκυρίες

 08_Skorpios

     Κουβαλάς μια μικρή αίσθηση απογοήτευσης για πράγματα που δεν έχεις καταφέρει ακόμα, και αυτό κάποιες φορές μπορεί να σου χαλάει λίγο την διάθεση. Άλλες φορές σου αρέσει το περιβάλλον που βρίσκεσαι και άλλες απλά θέλεις κάτι διαφορετικό, χωρίς όμως να μπορείς να εστιάσεις συγκεκριμένα τι είναι αυτό το διαφορετικό που θα ήθελες. Αυτό μερικές φορές σε κάνει να θέλεις να κάνεις πράγματα αλλά την αμέσως επόμενη στιγμή το μετανιώνεις και δεν κάνεις τίποτα. Γενικά μέσα σε αυτήν την περίοδο χαρακτηρίζεσαι από μια αίσθηση κούρασης, μερικές φορές χωρίς λόγο. Έχεις την απροσδιόριστη τάση να θέλεις να εστιαστείς σε καινούργια πράγματα αλλά ακόμα ψάχνεις να βρεις τι θα μπορούσαν να είναι αυτά.

Μερικές φορές αισθάνεσαι ότι η επαφή σου με τον κόσμο είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί και άλλες φορές αισθάνεσαι ότι θέλεις να μείνεις μόνος/η, μακριά από ανθρώπους που πλέον δεν έχουν να σου δώσουν τίποτα. Σε κάποιο βαθμό έχεις ένα κενό στις διαπροσωπικές σου σχέσεις γιατί θα τις ήθελες πιο περιεκτικές και πιο ουσιαστικές. Κατά μία έννοια χρειάζεσαι μια μικρή ανανέωση, οπότε τώρα προσπαθείς περισσότερο να εστιαστείς και να κάνεις για λίγο παρέα με ανθρώπους που ίσως δεν γνωρίζεις, παρά με δικά σου άτομα που γνωρίζεις για καιρό. Κάποιες στιγμές μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου θα σκεφτείς ακόμα και να διακόψεις κάποιες σχέσεις με φιλικά άτομα, αλλά στο τέλος θα καταλάβεις ότι ίσως αυτό να μην απαραίτητο.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, βαθειά μέσα σου αισθάνεσαι μια μικρή απογοήτευση για στόχους που δεν έχεις πετύχει σε αυτόν τον τομέα αλλά αντικειμενικά ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό που μπόρεσες, αυτό πέτυχες. Μέσα σε αυτήν την περίοδο συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι σε τόσο άσχημη κατάσταση και αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Αντικειμενικά κάνεις σωστή διαχείριση και σέβεσαι τα χρήματα που βγάζεις από την δουλειά σου χωρίς να τα σπαταλάς σε άχρηστα για σένα πράγματα. Αν χρειαστείς οικονομική βοήθεια, τώρα θα την έχεις αλλά αυτό προς το παρόν δεν θα σε απασχολήσει.

Μέσα στην σχέση σου είσαι καλά με τον/ην σύντροφό σου αλλά περιμένεις και λίγα πράγματα παραπάνω αφού στην ερωτική σου ζωή μπορεί να αισθάνεσαι ένα μικρό κενό. Σίγουρα αγαπάς τον άνθρωπο με το οποίο είσαι μαζί και αυτός το  νοιώθει και σου το ανταποδίδει. Προσπάθησε να σταματήσεις τις προβολές που κάνεις μέσα στην σχέση σου και συζήτησε το όποιο πρόβλημα θέλεις με τον/ην σύντροφό σου. Πολλά από αυτά που σκέφτεσαι για το μέλλον, μπορεί προς το παρόν να καθυστερήσουν. Εστιάσου σε σένα και τις ανάγκες που έχεις και βρες έναν λίγο πιο ισορροπημένο τρόπο για να επικοινωνήσεις με τον άνθρωπό σου. Το κενό που αισθάνεσαι στην σχέση σου μπορεί να κλείσει εύκολα αν πρώτα το κλείσεις εσύ μέσα σου.

Αν δεν έχεις σχέση και ακόμα θρηνείς μια χαμένη αγάπη, ίσως τώρα ήρθε η ώρα για να πετάξεις όλο αυτό το βάρος από μέσα σου και να εστιαστείς στην αγάπη που μπορείς να δώσεις εσύ, χωρίς να αναλώνεσαι σε σκέψεις για την αγάπη που δεν μπορείς να πάρεις. Σίγουρα όλο αυτό είναι δύσκολο γιατί δεν μας το έχουν μάθει να το κάνουμε. Δοκίμασέ το όμως έστω για λίγο, και άσε αυτό να γίνει οδηγός στην ερωτική σου αναζήτηση. Δώσε αγάπη εκεί από όπου θέλεις να σου έρθει…

Μέσα στο σπίτι σου μια θετική κατάσταση που αφορά κάτι κληρονομικό ή τα οικονομικά της οικογένειάς σου, έρχεται από την μία να δώσει λύσει σε κάποια προβλήματα, αλλά από την άλλη δημιουργεί κάποια καινούργια. Δώσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα όποιο κι αν είναι αυτό, και διαχειρίσου το χωρίς υπερβολές και στο βαθμό που σε αφορά. Μπορεί προς το παρόν να μην είναι τόσο εύκολο να δοθεί μια λύση, γιατί κανένας δεν ξέρει σίγουρα πιο είναι το σωστό που πρέπει να γίνει, αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται κανένας να πιέσει καμία κατάσταση. Αν έχεις παιδιά, αφιέρωσε χρόνο σε αυτά και προσπάθησε να ακούσεις τι έχουν πραγματικά να σου πουν. Ίσως κάποιο από αυτά να έχει την ανάγκη σου, περισσότερο σε συναισθηματικό και όχι σε πρακτικό επίπεδο.

Όσο αφορά την εργασία σου, αισθάνεσαι όλο και περισσότερο ότι δουλεύεις μέσα σε αυτήν απλά για να δουλεύεις. Τον τελευταίο καιρό κουράζεσαι όλο και πιο πολύ αλλά αυτό δεν σε στεναχωρεί και τόσο αφού έχεις περισσότερο ανάγκη, το να αναγνωριστεί η δουλειά που κάνεις. Σε προσωπικό επίπεδο παίρνεις την ευχαρίστηση που θέλεις μέσα σε αυτήν και προς το παρόν δεν θέλεις κάτι περισσότερο αλλά υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι το παράπονο ότι θα ήθελες η δουλειά σου να εκφράζει τις πιο βαθιές δημιουργικές σου ικανότητες.

Αν έχεις δική σου δουλειά, μέσα σε αυτήν την περίοδο ανταμείβεσαι για πράγματα που έχεις δρομολογήσει τον τελευταίο καιρό και βλέπεις ένα επιχειρηματικό σχέδιο που έχεις δρομολογήσει να αποδίδει. Φυσικά θα ήθελες και το κάτι παραπάνω από αυτήν αλλά αυτό θα γίνει σιγά σιγά αφού χρειάζεται να δουλέψεις κι άλλο για να πετύχεις τους πιο μακρόχρονους στόχους που έχεις βάλει. Γενικά έχεις πολλές σκέψεις για ιδέες που θέλεις να εφαρμόσεις αλλά ξέρεις ότι για να υλοποιηθούν χρειάζεται να συνεργαστείς με τα κατάλληλα άτομα που ακόμα ψάχνεις. Μπορεί να συζητάς για μια συνεργασία αλλά ξέρεις ότι προς το παρόν ζητάς πολλά σε αυτό το θέμα αφού παρατηρείς ότι οι άλλοι δεν μπορούν να δουν ξεκάθαρα το όραμα που έχεις. Εκμεταλλέψου τις όμορφες συγκυρίες που συμβαίνουν τώρα μέσα στην δουλειά σου και κράτα τα σχέδια που κάνεις για λίγο αργότερα.

Αν δεν έχεις δουλειά, προς το παρόν θα χρειαστεί να κάνεις λίγη υπομονή. Από την πλευρά σου κάνεις αυτό που μπορείς για να βρεις, αλλά δεν σε ικανοποιούν οι δουλειές που δεν σε εκφράζουν και γι αυτό προτιμάς να μην κάνεις τίποτα από το να κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει. Αν θελήσεις να βρεις δουλειά ξέρεις ότι μπορείς να το πετύχεις. Προς το παρόν όμως δεν συμβιβάζεσαι και θέλεις να δώσεις λίγο χρόνο στα πράγματα. Όπως κι αν έχει, πάρε το χρόνο σου αλλά σκέψου ότι όσο το καθυστερείς τόσο περισσότερο θα πιεστείς αργότερα.

Μερικές φορές ενώ τα πράγματα στο περιβάλλον σου είναι καλά, εσύ μέσα σου δεν είσαι ευχαριστημένος/η με τίποτα. Αυτή η αίσθηση δεν είναι κακή, αν όμως την επεξεργάζεσαι συνειδητά, γιατί μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά πράγματα για τον εαυτό σου. Προσπάθησε να αντιληφθείς αντικειμενικά τι είναι αυτά που σε ενοχλούν και με όλη την ειλικρίνεια που μπορείς να έχεις, δες αν έχεις δίκιο ή όχι. Μέσα σε αυτήν περίοδο, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να κερδίσεις πάλι πίσω ένα μεγάλο μέρος από την αυτοεκτίμηση που έχεις στερήσει στον εαυτό σου. Δεν έχεις την ανάγκη μιας εξωτερικής επιβεβαίωσης ή επιβράβευσης για να το πετύχεις αυτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφεθείς και να εστιαστείς στις θετικές συγκυρίες που σου συμβαίνουν. Αυτές μπορούν για λίγο να σου δείξουν το δρόμο.

 

Τοξότης

Λίγη Αγάπη

 09_Toksotis

     Αρχίζεις όλο και περισσότερο να εστιάζεσαι στον εαυτό σου. Το τελευταίο διάστημα επιστρέφει μέσα σου η αίσθηση ότι εσύ είσαι υπεύθυνος/η για αυτά που σου συμβαίνουν και κατανοείς ότι κατά μία έννοια εσύ δημιουργείς το μέλλον σου. Συνειδητοποιείς την δύναμή σου σε πολλά επίπεδα και αυτό σε κάνει να θέλεις να πατήσεις στα πόδια σου με μεγάλη σταθερότητα. Αντιλαμβάνεσαι ότι αν κάνεις αυτό που αισθάνεσαι, θα πετύχεις πολλά και θα έχεις να δώσεις πολλά και στο περιβάλλον σου αλλά και στα δικά σου άτομα. Μπορεί να έχεις μια μικρή αίσθηση πικρίας και απογοήτευσης για πράγματα που βλέπεις να συμβαίνουν γύρω σου αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι όλα αυτά δεν αφορούν μόνο εσένα.

Όλη αυτή η αίσθηση, μέσα σε αυτήν την περίοδο σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα λίγο πιο διαφορετικά και αρχίζεις να κάνεις όνειρα για πολλά από αυτά που στο παρελθόν σε είχαν απογοητεύσει. Αντικειμενικά συνειδητοποιείς ότι θα χρειαστεί να αλλάξεις πολλά, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι συνειδητοποιείς ότι αυτό που θα έπρεπε να αλλάξεις πρώτα από όλα είναι το περιβάλλον στο οποίο ζεις.

Απογοητεύεσαι συχνά από τις διαπροσωπικές σχέσεις που κρατάς στο κοντινό σου περιβάλλον, αλλά αυτό τώρα είναι κάτι που αλλάζει γιατί αλλάζεις εσύ την στάση σου απέναντι στα άτομα με τα οποία σχετίζεσαι. Μερικές φορές περιμένεις από τα άτομα που σε περιβάλλουν να έχουν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά και όταν αυτό δεν γίνεται, απλά αποτραβιέσαι. Αυτό τώρα αλλάζει αφού συνειδητοποιείς ότι κάποια πράγματα είναι στο χέρι σου να τα ελέγξεις. Έχεις όλη την εμπειρία που χρειάζεται για να κρατάς την ισορροπία μέσα στην καθημερινότητά σου και τώρα το κάνεις αυτό πράξη αξιοποιώντας την εμπειρία σου που μπορεί να σου δείχνει το πώς αυτό μπορεί να γίνει πράξη χωρίς να σπαταλάς την ενέργειά σου σε αυτό.

Μέσα σε αυτήν περίοδο σχεδιάζεις ένα δύο μικρά ταξιδάκια που αν τα πραγματοποιήσεις θα είναι περισσότερο εποικοδομητικά από όσο φαντάζεσαι. Η επιθυμία σου να ξεφύγεις για λίγο από τα τετριμμένα μπορεί να σε οδηγήσει σε αποκαλύψεις σχετικά με πράγματα που θέλεις να κάνεις σε πολλούς τομείς. Η επικοινωνία σου με ένα μακρινό, ενδεχομένως συγγενικό σου πρόσωπο, μπορεί να γίνει η αφορμή για να δρομολογήσεις ένα ταξίδι που δεν θα είναι απλά μία ακόμα απόδραση διακοπών. Κάνε το αν μπορέσεις γιατί είναι πολύ σημαντικό για σένα.

Τα οικονομικά σου είναι ένας τομέας που τον κρατάς σε ισορροπία με κόπο. Κάνεις σωστή διαχείριση και πλέον προσέχεις πάρα πολύ το που χαλάς χρήματα. Σύντομα η οικονομική σου κατάσταση θα αλλάξει, αφού αυτό που φαίνεται είναι ότι από κάπου παίρνεις χρήματα τα οποία όμως σχεδόν αμέσως τα δίνεις για να δρομολογήσεις κάποια από τα σχέδιά σου. Αν τώρα έρθει στην επιφάνεια ένα νομικό θέμα που αφορά τα οικονομικά σου θα μπορέσεις να το λύσεις σχεδόν άμεσα με τον καλύτερο τρόπο. Μην αφήσεις τον έλεγχο τον οικονομικών σου σε άλλους και προσπάθησε να ιεραρχήσεις τις ανάγκες που έχεις για να μην κάνεις σπάταλες κινήσεις.

Μέσα στην σχέση σου αισθάνεσαι ότι έχεις αυτό που θέλεις και συναισθηματικά αλλά και ερωτικά. Φυσικά κάνεις πολλά για να κρατήσεις τις ισορροπίες μεταξύ εσένα και του/ης συντρόφου σου αλλά γενικά παίρνεις δύναμη από τα όνειρα που μπορείς και κάνεις για το μέλλον σε αυτόν τον τομέα. Να είσαι προετοιμασμένος/η για αλλαγές που έρχονται σύντομα μέσα στην σχέση σου. Κάποια πράγματα που θα γίνουν θα προσδιορίσουν μέσα σου το μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα όνειρα που κάνεις. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και ένα μεγάλο μέρος από τις εξελίξεις, είναι στο δικό σου χέρι για να τις πετύχεις.

Αν δεν έχεις σχέση και προσπαθείς πολύ για να κάνεις μία, ίσως το καλύτερο που έχεις να κάνεις για τώρα, είναι το να μην κάνεις τίποτα. Σε κάποιο βαθμό λειτουργείς ελεγκτικά και προσπαθείς να κάνεις πράγματα που θα σε οδηγήσουν σε μια γνωριμία με τον τρόπο που θέλεις εσύ. Προσπάθησε να μην κάνεις προβολές σε μια κατάσταση που ακόμα δεν έχει έρθει. Άσε τα πράγματα να γίνουν από μόνα τους. Ακολούθα το συναίσθημά σου και όχι την λογική σου. Κάνεις περισσότερα πράγματα από αυτά που χρειάζονται και αυτό φοβίζει αλλά δείχνει και στους άλλους μια ανασφαλή τάση για έλεγχο, με αποτέλεσμα να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Αφέσου να περάσεις καλά και θα έλξεις αυτούς που θέλουν το ίδιο.

Μέσα στο σπίτι σου πολλά πρόκειται να αλλάξουν μέσα σε αυτήν την περίοδο. Έχεις έντονη την επιθυμία να κλείσεις όλες τις υποθέσεις που παραμένουν ανοιχτές και θέλεις επιτέλους να νιώσεις ότι είσαι καλά μέσα στον δικό σου χώρο. Αν σκέφτεσαι εδώ και καιρό να μετακομίσεις ή να αλλάξεις χώρο, τώρα το δρομολογείς αλλά ενδέχεται να συναντήσεις πολλές δυσκολίες αν η κίνηση αυτή είναι προϊόν απογοήτευσης και όχι μια κίνηση για το κάτι καλύτερο. Γενικά μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και προσπάθησε να δράσεις αντικειμενικά και πρακτικά στα θέματα που θα αντιμετωπίσεις.

Μέσα στην εργασία σου, περιμένεις εδώ και καιρό κάποιες θετικές εξελίξεις που αφορούν εσένα προσωπικά. Διεκδικείς πράγματα που δικαιωματικά σου ανήκουν αλλά σε στεναχωρεί το γεγονός ότι πρέπει να παλέψεις ακόμα και για αυτά. Δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτεσαι να παραιτηθείς αλλά ξέρεις ότι αυτό δεν θα ήταν μια ώριμη κίνηση, τουλάχιστον για τώρα. Ένα μικρό οικονομικό θέμα που υπάρχει θα μπορέσεις να το λύσεις, αλλά θα χρειαστεί να κάνεις μια συζήτηση με μεγάλη προσοχή για να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις σου. Πρόσεξε τι θα χρειαστεί να συμφωνήσεις αν μπεις σε αυτήν την διαδικασία. Γενικότερα οι αλλαγές που συμβαίνουν τώρα σε ανησυχούν και ψάχνεις να μαντέψεις την δική σου θέση μέσα σε αυτές. Μην αφήνεσαι σε υποθετικούς φόβους χωρίς βέβαια να πέσεις και στον «ύπνο του δικαίου». Προς το παρόν δεν έχεις να φοβηθείς και πολλά μέσα στην εργασία σου. Δες τα πράγματα όπως είναι αντικειμενικά και μην αφήσεις ανεκμετάλλευτες κάποιες προτάσεις που ενδεχομένως να σου γίνουν.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, μέσα σε αυτήν την περίοδο πρόκειται να κάνεις μια μικρή αλλά σημαντική συζήτηση που αφορά μια πρόταση που σου γίνεται. Αρχικά θα σκεφτείς πολλά και μπορεί να την αντιμετωπίσεις με δυσπιστία, αλλά στην πορεία θα δεις πολλές προοπτικές σε αυτήν. Αντιλαμβάνεσαι ότι πολλά θα αλλάξουν σύντομα μέσα στην δουλειά σου και αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι πολύ σοβαρά την στάση που θα πρέπει να κρατήσεις απέναντι στα πράγματα. Πρόσεξε κάποια λεπτά θέματα οργάνωσης μέσα στην επιχείρηση που έχεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούς για καλές ιδέες επάνω στον χειρισμό κάποιων θεμάτων αλλά εσύ μένεις κολλημένος στο δικό σου σκεπτικό χωρίς αυτό να αποδεικνύεται και τόσο πρακτικό. Αν χρειαστεί να αφήσεις πίσω ένα σχέδιο που προσπαθείς να υλοποιήσεις εδώ και καιρό, κάνε το γιατί θα καταλάβεις ότι τελικά δεν έχεις να κερδίσει και πολλά από αυτό.

Αν δεν έχεις δουλειά, μέσα σε αυτήν περίοδο, αν απευθυνθείς σε παλιούς εργοδότες που γνωρίζεις έχεις πολλές πιθανότητες να γυρίσεις σε κάποια παλιά δουλειά που έκανες αλλά μπορεί να μην σε ικανοποιήσει το οικονομικό. Αυτό όμως που έχει σημασία τώρα, είναι να βρεις την δουλειά που στην πορεία θα σου ανοίξει τις προοπτικές που θέλεις. Μην αγνοήσεις αυτό που θα σου προσφερθεί γιατί μπορεί να μην είναι μόνιμο αλλά θα σε πάει εκεί που θέλεις.

Κατά κάποιο τρόπο αισθάνεσαι ότι όλα περνάνε από το χέρι σου και αυτό μερικές φορές σε κουράζει περισσότερο ψυχολογικά. Μπορεί αυτό να είναι αντικειμενικό ή μπορεί απλά να είναι η ανάγκη σου για να δεις τα πράγματα να κυλάνε και λίγο από μόνα τους. Αν καταφέρεις να κάνεις αυτήν την μικρή εσωτερική μετακίνηση θα δεις ότι ουσιαστικά αυτό που σου λείπει είναι η ουσιαστική αίσθηση εμπιστοσύνης στον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα που σε αφορούν. Αφέσου στην ροή και άσε κάποια πράγματα να εξελιχθούν για λίγο από μόνα τους. Ο έλεγχος που θέλεις να έχεις, είναι μια ιδέα μέσα στο μυαλό σου. Βάλε μέσα σε αυτήν την ιδέα, λίγη Αγάπη και στην συνέχεια λίγη εμπιστοσύνη. Αυτό και μόνο μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά μυστικά για τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα που σε αφορούν.

 

Αιγόκερος

Η Αξιοποίηση της Κατάστασης

 10_Aigokeros

     Αισθάνεσαι όλο και περισσότερο μια εσωτερική αίσθηση ασφάλειας να σε γεμίζει σχεδόν χωρίς λόγο. Μπορεί όχι ολοκληρωτικά αλλά σε μεγάλο βαθμό νοιώθεις να πατάς στα πόδια σου και αυτό σε κάνει να μπορείς να λειτουργήσεις πιο αισιόδοξα σε κάποια θέματα. Έχει έντονη την βαθειά επιθυμία να κάνεις πολλά πράγματα αλλά προς το παρόν ένας μικρός φόβος σου δημιουργεί αναστολές. Συνειδητοποιείς όμως ότι αυτός ο φόβος είναι προϊόν παρελθοντικών καταστάσεων και έτσι μπορείς και τον περιορίζεις. Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι ότι συντονίζεσαι με τα βαθύτερα και καθαρότερα ένστικτά σου και μπορείς να δεις τα πράγματα θετικά.

Γενικότερα τον τελευταίο καιρό, ανοίγεσαι πολύ περισσότερο από ότι παλιότερα, απέναντι στον κόσμο. Κατά κάποιο τρόπο επιθυμείς να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να επικοινωνήσεις και να μοιραστείς ακόμα και πολύ προσωπικά σου θέματα. Αυτό σε ανοίγει απέναντι στο ενδεχόμενο καινούργιων γνωριμιών που κάνεις τώρα με ανθρώπους που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία σου. Δικαιολογημένα έχεις κάποιους μικρούς ενδοιασμούς για το ποιος μπορεί να σταθεί δίπλα σου σαν φίλος ή όχι, αλλά συνειδητά δεν εστιάζεσαι σε αυτή την σκέψη.

Όσο αφορά τα οικονομικά σου, γενικότερα νοιώθεις μια μικρή ανασφάλεια γιατί τα πράγματα δεν είναι όπως θα τα ήθελες αλλά αντικειμενικά δεν είναι και τόσο άσχημα. Ουσιαστικά έχεις όσα χρήματα χρειάζεσαι και προς το παρόν τα διαχειρίζεσαι όσο καλύτερα μπορείς. Πρόσεξε να μην χαλάσεις καθόλου χρήματα σε πράγματα που δεν σου είναι απαραίτητα γιατί σύντομα θα τα χρειαστείς. Αν χρωστάς χρήματα, προς το παρόν αυτό δεν σου δημιουργεί αντικειμενικό πρόβλημα αλλά εσύ το σκέφτεσαι συνέχεια.

Μέσα στην σχέση σου βιώνεις όμορφα πράγματα με τον/ην σύντροφό σου αλλά κάποια θέματα που υπάρχουν ακόμα άλυτα ανάμεσά σας έρχονται τώρα στην επιφάνεια για να λυθούν. Κάτι έχει να σου πει ο/η σύντροφό σου τώρα, και καλό θα ήταν να κρατήσεις μια ανοιχτή στάση απέναντί του/ης και να κάνεις μια συζήτηση όταν έρθει η ώρα για να γίνει. Προσπάθησε να μην αφήσεις άλλους να σε επηρεάσουν στο όποιο θέμα τεθεί και ακολούθα το δικό σου ξεκάθαρο ένστικτο στον τομέα αυτό. Το κοντινό σας περιβάλλον επηρεάζει θετικά την σχέση σου αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι κριτήριο ούτε για σένα αλλά ούτε και για τον/ην σύντροφό σου για το τι κάνετε μεταξύ σας. Αν μέσα σε αυτήν την περίοδο τεθεί το θέμα συγκατοίκησης, σκέψου το θετικά και μην το απορρίψεις έτσι εύκολα γιατί αυτό μπορεί να δώσει πολύ θετικές προοπτικές στην σχέση σας.

Αν δεν έχεις σχέση, αυτό οφείλετε στην ανασφάλεια που νοιώθεις για να μην σου ξανασυμβούν πάλι πράγματα που έχεις αντιμετωπίσει και στο παρελθόν. Μέσα στο κοντινό σου περιβάλλον υπάρχει ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για σένα και σύντομα θα εκδηλώσει το ενδιαφέρον του/ης για σένα. Αυτό που φαίνεται είναι ότι τα πράγματα είναι ευνοϊκά για να κάνεις μια καλή γνωριμία κι αν μη τι άλλο μια σχέση μέσα σε αυτήν την περίοδο. Επέτρεψε στα πράγματα γίνουν όπως επιθυμείς βαθύτερα μέσα σου.

Μέσα στο σπίτι σου και την οικογένειά σου ένα θέμα εγκυμοσύνης μπορεί να σε απασχολήσει ευχάριστα τώρα και θα το αντιμετωπίσεις με μεγάλη προσδοκία από την πλευρά σου. Πρόσεξε ιδιαίτερα κάποιο θέμα υγείας, δικό σου ή κάποιου δικού σου και μην αμελήσεις να κάνεις αυτό που είναι το σωστό να γίνει. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ενδεχομένως να έχετε μια απρόσμενη επίσκεψη από κάποιο συγγενικό πρόσωπο που μπορεί να μην περιμένεις ότι θα το δεις.

Μέσα στην εργασία σου ένα πρόβλημα με τα οικονομικά έρχεται τώρα στην επιφάνεια και καλείσαι να το διαχειριστείς. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι μια συζήτηση με τους εργοδότες σου που θα έχει αποτέλεσμα αλλά όχι άμεσα και αν δεν εμπλέξεις και άλλους σε αυτά που θα έχεις να πεις. Αν τώρα σου προτείνουν κάτι διαφορετικό μέσα στον χώρο που εργάζεσαι αυτό ευνοείται να το ακολουθήσεις.

Αν έχεις δική σου δουλειά τώρα μπαίνεις στην διαδικασία να δρομολογήσεις ένα καινούργιο επαγγελματικό σχέδιο  το οποίο θα πάει αρκετά καλά και μπορεί να σου αποδώσει αυτά που προσδοκάς σχετικά σύντομα. Απέφυγε να εμπλακείς σε συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες ή οργανισμούς αυτήν την περίοδο γιατί τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα, αλλά από την άλλη αν δεχθείς μια πρόταση για να συνεργαστείς με κάποιο δικό σου ή γνωστό σου άτομο, τουλάχιστον σκέψου το σοβαρά. Γενικότερα τώρα θα νοιώσεις ικανοποίηση γιατί θα δεις πολλούς από τους κόπους που έχεις κάνει να ανταμείβονται.

Αν είσαι άνεργος/η, μέσα σε αυτήν την περίοδο ένα από τα δικά σου, αν μη τι άλλο συγγενικά σου άτομα, μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις μια δουλειά ή μπορεί να σου προτείνει να δουλέψεις σε δική του δουλειά τουλάχιστον για ένα διάστημα. Μην αγνοήσεις αυτή την προοπτική που μπορεί να είναι πολύ καλύτερη από όσο φαντάζεσαι.

Κάποιες δυσκολίες και άσχημες καταστάσεις που έχεις περάσει σε κάνουν τώρα να μην μπορείς να εκτιμήσεις αντικειμενικά τις θετικές αλλαγές που σου συμβαίνουν. Τις βλέπεις, αλλά δεν τις αντιλαμβάνεσαι γιατί η παρούσα κατάσταση που βιώνεις δεν είναι ίδια με μια παλιά που έχεις αφήσει πίσω σου. Μην αφήνεις αυτήν την αίσθηση να σε μπερδεύει. Δες, παρατήρησε και εκτίμησε την καινούργια κατάσταση που αρχίζει να διαμορφώνεται τώρα πλέον στην ζωή σου. Αυτήν έχεις και αυτήν οφείλεις να αξιοποιήσεις. Αν την αποδεχθείς θα μπορέσεις να την εκτιμήσεις και μέσα από αυτήν θα μπορέσεις να δρομολογήσεις όλα αυτά που σου αξίζουν. Μην εστιάζεσαι σε αυτά που δεν έχεις. Εστιάσου σε αυτά που σου δίνονται.

 

Υδροχόος

Μια μεγάλη Φωτιά

 11_Ydrohoos

     Έχεις αρχίσει πλέον και μπαίνεις σε μια μικρή φάση απολογισμού για πολλά πράγματα που έχεις αντιμετωπίσει τον τελευταίο καιρό. Σε απασχολεί το τι έχει πραγματικά γίνει και το που πραγματικά πας αντικειμενικά στην ζωή σου. Συνειδητοποιείς σιγά σιγά ποια από όλα αυτά είναι ή ήταν επιλογές σου και ποια από όλα αυτά τα επέλεξες εσύ γιατί ήθελες ή γαλουχήθηκες με τέτοιον τρόπο για να τα επιλέξεις χωρίς να είναι επιλογές δικές σου. Ήδη αισθάνεσαι μετανοιωμένος/η για πολλά από αυτά που επέτρεψες να γίνουν αλλά ξέρεις ότι ταυτόχρονα, κάποια από αυτά ήταν και απαραίτητο να γίνουν. Μεταξύ αυτών των δύο αντιλαμβάνεσαι σιγά σιγά την αλήθεια την δικιά σου και προσπαθείς όλο και πιο συνειδητά να καταλάβεις τι είναι αυτό που μπορεί να σε εκφράζει αληθινά.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα δεχθείς διάφορες προκλήσεις ή προτάσεις που τις ακολουθάς σχεδόν όλες γιατί ακόμα δεν έχεις συντονιστεί απόλυτα με έναν δρόμο που θέλεις να ακολουθήσεις. Όπως κι αν έχει, αυτό δεν είναι κακό. Το αντίθετο μάλιστα. Όλα αυτά στα οποία καλείσαι τώρα να συμμετέχεις είναι πράγματα και καταστάσεις μέσα από τις οποίες έχεις πολλά να πάρεις σε αντικειμενικό αλλά και σε θεωρητικό επίπεδο. Οι φίλοι σου αλλά και γενικότερα τα άτομα με τα οποία σχετίζεσαι στην καθημερινότητά σου, αυτήν περίοδο θα είναι δίπλα σου και θα έχεις την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσεις την σχέση σου μαζί τους. Δώσε καινούργιες αλλά και πιο ουσιαστικές ευκαιρίες σε ανθρώπους που θέλουν να σε πλησιάσουν γιατί τώρα μπορείς να κάνεις πολύ αξιόλογες γνωριμίες.

Αν τώρα δεχθείς μια πρόταση για ένα ταξίδι, τότε ακολούθα το γιατί δεν θα περάσεις καλά σε αυτό. Έχεις να πάρεις πολλά από οτιδήποτε μπορεί να σε κάνεις πιο ανοιχτό/η σε καινούργια πράγματα που έχεις ανάγκη να βιώσεις.

Στα οικονομικά σου αυτήν την περίοδο θα πρέπει να προσέξεις πολύ την διαχείριση που κάνεις γιατί για λίγο γίνεσαι επιρρεπείς στο να χαλάσεις χρήματα σε πράγματα που δεν έχεις αντικειμενική ανάγκη. Προσπάθησε να μαζεύεις και όχι να χαλάς χρήματα που θα χρειαστείς στο μέλλον για πράγματα που θέλεις να κάνεις. Απέφυγε ασυγκρότητες και ουτοπικές κινήσεις και μέσα σε αυτήν την περίοδο να προσέξεις πολύ γιατί μπορεί να έχεις οικονομικές απώλειες χωρίς να το καταλάβεις.

Μέσα από την σχέση σου, δεν λείπουν τα προβλήματα αφού υπάρχουν θέματα που έρχονται συνέχεια στην επιφάνεια και προς το παρόν δεν έχεις την ηρεμία που χρειάζεσαι για να τα αντιμετωπίσεις με την ωριμότητα που θα μπορούσες ενδεχομένως να έχεις απέναντι σε αυτόν τον τομέα. Από την μία μπορείς να έχεις μια όμορφη ερωτική ζωή με τον/ην σύντροφό σου αλλά από την άλλη, γίνονται πράγματα που κλονίζουν την αίσθηση ασφάλειας που έχεις για την πορεία σας. Θέλεις και περιμένεις κάποια πράγματα για την σχέση σου αλλά και για σένα προσωπικά, που όσο δεν τα βλέπεις δεν μπορείς να αφεθείς να ζήσεις την κατάσταση όπως είναι. Μην αφήνεσαι σε προβολές που μπορεί να κάνεις και μην σκέφτεσαι αυτά που δεν έχουν γίνει. Σκέψου όλα αυτά που θέλεις από έναν/μία σύντροφο και αυτά που θέλεις για σένα προσωπικά και εστιάσου σε αυτά. Τα υπόλοιπα, απλώς θα γίνουν όπως «πρέπει» να γίνουν.

Αν είσαι μόνος/η εδώ και πολύ καιρό το σκέφτεσαι και αισθάνεσαι συνέχεια την ανάγκη για έναν/μία σύντροφο αλλά αφήνεσαι να βάζεις μέσα στο μυαλό σου μόνο τα άσχημα. Σύντομα θα κάνεις μια γνωριμία που θα έχει πολλά να σου δώσει σε αυτόν τον τομέα. Σκέψου απλά πια ανάγκη είναι μεγαλύτερη μέσα σου και ακολούθα αυτήν. Οι σκέψεις για το τι μπορεί ή δεν μπορεί να γίνει είναι απλά εικασίες που δεν μπορείς να είσαι σίγουρος/η από ποιες προσωπικές πεποιθήσεις πηγάζουν.

Όσο αφορά το σπίτι σου, ένα μικρό οικονομικό πρόβλημα μέσα σε αυτό μπορεί να σε απασχολήσει για λίγο αλλά σύντομα θα βρεις την λύση. Μπορεί να σκέφτεσαι να χαλάσεις χρήματα για πράγματα μέσα στο σπίτι αλλά αυτό, καλό θα ήταν να το σκεφτείς ή να το αναβάλεις για λίγο αφού θα χρειαστεί να δώσεις χρήματα σε θέματα που αφορούν άλλα μέλει της οικογένειά σου. Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα για πράγματα που δεν είναι ξεκάθαρα και μείωσε τους τόνους με τα δικά σου άτομα που αντικειμενικά έχουν καλές προθέσεις τουλάχιστον απέναντι σε σένα.

Μέσα στην εργασία σου, κάποιοι φόβοι που είχες, τώρα βγαίνουν αληθινοί και καλείσαι να αντιμετωπίσεις καταστάσεις οι οποίες σε αφορούν άμεσα. Αν απλά αλλάξει το οικονομικό μέσα σε αυτήν τότε μπορείς να πεις ότι είσαι και τυχερός/η. Πολύ σύντομα μπορεί να βρεθείς στην δυσάρεστη θέση να σκέφτεσαι να ψάξεις για άλλη δουλειά. Αυτό βέβαια προς το παρόν δεν γίνεται άμεσα, όμως εσύ μπορεί ήδη να το σκέφτεσαι. Γνωρίζοντας τι μπορείς να κάνεις δεν φοβάσαι και είσαι έτοιμος/η να κάνεις πολλά. Λοιπόν, η ουσία στο όλο θέμα είναι ότι μέσα σου το έχεις «φουσκώσει» λίγο το όλο θέμα και αυτό που χρειάζεται, είναι να κάνεις υπομονή και να αντιδράς αντικειμενικά στις εξελίξεις και όχι σε αυτά που φαντάζεσαι. Τα πράγματα είναι δύσκολα από μόνα τους. Μην τα δυσκολεύεις και εσύ από μόνος/η σου.

Αν έχεις δική σου δουλειά τα πράγματα είναι καλά αλλά πολύ σωστά αισθάνεσαι ότι πρέπει συνέχεια να διαχειρίζεσαι σωστά τις καταστάσεις. Αυτήν την περίοδο θα χρειαστεί να εστιαστείς περισσότερο στην οικονομική διαχείριση  και όχι σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να φαίνεται δελεαστικό. Σκέφτεσαι πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στην δουλειά σου αλλά τα σκέφτεσαι όλα μαζί και λίγο άτακτα. Αυτά που θέλεις θα γίνουν αν τα βάλεις σε σειρά πρώτα μέσα στο δικό σου μυαλό. Μην δρομολογήσεις τώρα σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν αργότερα μέσα σε ένα πιο σταθερό κλίμα.

Αν είσαι άνεργος/η αυτό που φαίνεται είναι ότι τώρα μπορείς να βρεις δουλειά αν απλά ρίξεις λίγο τον πήχη που έχεις βάλει στα οικονομικά. Ακολούθα μια πρόταση που θα σου γίνει μέσα σε αυτήν την περίοδο γιατί αυτό που θέλεις, θα το πάρεις στην συνέχεια και όχι τώρα.

Πολλές φορές η έλλειψη προοπτικής είναι ένα παιχνίδι του μυαλού μας που έρχεται να μας δείξει κάποια πράγματα. Όταν μέσα μας η εστίαση αλλάζει κέντρο, μπορεί να μην βλέπουμε για λίγο στο μέλλον που σημαίνει ότι δεν βλέπουμε στο παρόν που έχουμε, και ουσιαστικά εστιαζόμαστε σε κάτι άλλο που μπορεί να αφορά το παρελθόν ή κάτι που πρέπει να αλλάξουμε για να διορθώσουμε την πορεία μας. Αν δεν αφήνεσαι σε αυτές τις στιγμές και απλά τις φοβάσαι τότε απλά τις δυναμώνεις. Αφέσου σε αυτές τις στιγμές και επέτρεψε στο μήνυμα που φέρουν να σου αποκαλυφθεί. Η μόδα της θετικότητας σε όλα τα επίπεδα έχει παρεξηγηθεί και στερεί σε μερικούς ανθρώπους την ικανότητα της διάκρισης που χρειάζεσαι να έχεις για να μπορείς να συγκρίνεις και να επιλέγεις συνειδητά αυτό που είναι για σένα.

Οι τύψεις και οι ενοχές είναι εκεί για να σου δείχνουν τις κακοτοπιές. Εσύ θα επιλέξεις τι θα τις κάνεις. Αν θα τις αφήσεις να σε κατακλύσουν ή αν απλά θα τους βάλεις φωτιά για να φωτίσουν τον δρόμο σου.

 

Ιχθείς

Ένα μικρό Τίμημα

 12_Ihthis

     Σχεδόν σπάνια μπορείς να λειτουργήσεις τόσο αποφασιστικά όσο θα το κάνεις μέσα σε αυτήν την περίοδο αφού πλέον καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να αφήνεις να σε επηρεάζουν πράγματα που δεν σε αφορούν. Μέσα από μια αρκετά καλή διάθεση αυτήν την περίοδο παίρνεις αποφάσεις και συντονίζεσαι όλο και βαθύτερα με αυτά που ξέρεις ότι θέλεις να κάνεις. Χαρακτηρίζεσαι από μια ασυνείδητη αγωνία για το τι θα γίνει στο μέλλον αλλά ξέρεις ότι πρώτα πρέπει να τακτοποιήσεις τις υποθέσεις σου από το παρελθόν και το κάνεις αυτό πράξη τώρα στο παρόν ή τουλάχιστον έχεις αυτήν την αίσθηση που την αφήνεις να σε καθοδηγήσει για όλα αυτά που σκέφτεσαι να δρομολογήσεις.

Αισθάνεσαι ότι πατάς στα πόδια σου και αυτό σε κάνει να αντιμετωπίζεις τους άλλους ανθρώπους με μια συγκρατημένη παρορμητικότητα και αμεσότητα, που τώρα μπορεί να σε οδηγήσει σε μια καινούργια γνωριμία που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία σου. Να προσέξεις ιδιαίτερα αυτήν την αίσθηση που μερικές φορές μπορεί να σε βάζει σε μια στάση υπεροψίας απέναντι σε λάθος ανθρώπους.

Στα οικονομικά σου φαίνεται να έχεις μια πολύ θετική εξέλιξη την οποία δικαιούσαι αφού την έχεις κερδίσει με προσωπικό κόπο. Αν περιμένεις κάποια οικονομική βοήθεια τώρα θα σου δοθεί, αφού πρώτα την αιτιολογήσεις σωστά. Μια οικονομική κίνηση που σκέφτεσαι να κάνεις μπορεί να σου αποδώσει πολλά αν δεν χρησιμοποιήσεις πλάγιους τρόπους και δεν αδικήσεις κανέναν.

Μέσα στην σχέση σου βιώνεις πολύ όμορφα συναισθήματα με τον/ην σύντροφό σου και μέσα σε αυτήν την περίοδο θα σου δοθεί η ευκαιρία να περάσεις πολύ όμορφα αφού φαίνεται να δρομολογείς μια μικρή απόδραση ή ακόμα και ένα ταξίδι που θέλεις να κάνεις με τον/ην αγαπημένο/η σου. Προσπάθησε να μην παρασυρθείς σε ανώριμες καταστάσεις και μην χάνεις την ευκαιρίες που σου δίνονται για να βάζεις ακόμα πιο σταθερές βάσεις σε αυτό που ήδη έχεις με τον άνθρωπο που αγαπάς. Μερικές φορές αισθάνεσαι ότι έχει έρθει ο καιρός για να κάνεις το επόμενο βήμα, όποιο κι αν είναι αυτό με τον άνθρωπό σου, αλλά ακόμα το σκέφτεσαι λίγο. Πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι για να σκεφτείς αλλά μην το πηγαίνεις και πολύ «μακριά…».

Αν δεν έχεις σχέση, αυτήν την περίοδο είναι πολύ δύσκολο να την «γλυτώσεις». Κάτι έχει αλλάξει μέσα σου σε βαθμό πλέον που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έλξεις μια βαθειά ερωτική κατάσταση. Κατά μία έννοια έχεις ερωτευτεί τον εαυτό σου και τον έρωτα τον ίδιο. Αυτό σε κάνει να μαγνητίζεις ανθρώπους που αισθάνονται το ίδιο. Αφέσου σε όλο αυτό και ζήσε το όπως σου βγαίνει.

Μέσα στην οικογένειά σου ένα ευχάριστο γεγονός σε γεμίζει θετικότητα αλλά αυτό που δεν είναι και τόσο ορατό είναι ότι εσένα κάτι σε απασχολεί με τρόπο που δεν φαίνεται. Θέλεις κάτι διαφορετικό από αυτό μέσα στο οποίο μεγάλωσες ή έχεις, και σιγά σιγά σκέφτεσαι να το δρομολογήσεις αφού πρώτα εστιαστείς σε αυτό. Ξεκαθάρισε την σκέψη σου και δώσε χρόνο στα πράγματα να σου αποκαλύψουν το αληθινό τους πρόσωπο. Μόνο τότε θα καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που πρέπει να κάνεις. Μια βιαστική κίνηση τώρα θα σε οδηγήσει σε λάθει που δεν θέλεις να ξανακάνεις.

Μέσα στην εργασία σου αισθάνεσαι κουρασμένος/η. Αν έχεις μια θέση με πολλές ευθύνες τώρα αυτό σε απογοητεύει λίγο αφού καλείσαι να κάνεις πολλά πράγματα μαζί. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ουσιαστικά σου αρέσει η δουλειά σου αλλά τώρα σκέφτεσαι να δρομολογήσεις και κάτι που θα σου δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Ίσως σκέφτεσαι να κάνεις δική σου δουλειά ή να κάνεις και κάτι άλλο ταυτόχρονα με αυτήν που ήδη έχεις. Όπως κι αν έχει η ιδέες που έχεις είναι πολύ καλές αλλά άφησέ τες για αργότερα όταν θα έχεις το μυαλό σου πιο ξεκάθαρο.

Αν έχεις δική σου δουλειά τώρα μια επιτυχία που έχεις μέσα σε αυτήν, σε κάνει να σκέφτεσαι λίγο διαφορετικά. Πρόσεξε πάρα πολύ μια επαγγελματική πρόταση που θα δεχθείς σύντομα γιατί κρύβει πολλούς κινδύνους που ακόμα δεν αναγνωρίζεις. Μην λειτουργήσεις άπληστα και με πλάγιους τρόπους και εστιάσου σε αυτό που έχεις καταφέρει. Αν τώρα δρομολογήσεις μια όχι και τόσο ξεκάθαρη αλλαγή που σου προτείνουν, το επαγγελματικό σου μέλλον μπορεί να δυσκολέψει σε βαθμό που δεν περιμένεις. Κάνε αυτό που νομίζεις αλλά μόνο αν αυτό που σκέφτεσαι είναι καθαρό. Μια συνεργασία με μεγάλη εταιρία ή οργανισμό, τώρα ευνοείτε. Μια συνεργασία με πε «περίεργους» όρους… όχι.

Αν δεν έχεις δουλειά, δεν θα χρειαστεί να περιμένεις πολύ για να βρεις. Αν θέλεις να περιμένεις κι άλλο πριν καταλήξεις μπορείς να το κάνεις, όμως δεν το θέλεις εσύ. Σύντομα κάνεις μια συζήτηση που θα είναι σημαντική και θα κληθείς να πάρεις μια απόφαση για κάτι που θα σου προτείνουν. Ακολούθησέ το αλλά κράτα μικρό καλάθι, χωρίς αυτό να σου μειώνει την θετική στάση που μπορείς να έχεις.

Τις στιγμές που κάνεις τον απολογισμό σου για πράγματα που έχουν γίνει στο παρελθόν έχεις δύο επιλογές. Να κολλήσεις και να επιστρέψεις σε αυτό ή να κλήσεις την πόρτα πίσω σου και συντονιστείς με αυτά που μπορούν να σου δοθούν αν αφεθείς στην ροή. Το πρώτα έχει ένα τίμημα που δεν θα ήθελες να ξαναπληρώσεις. Το δεύτερο θα έχει το τίμημα που εσύ θα επιλέξεις. Πόσο συνειδητός/η μπορείς να είσαι σε αυτήν την επιλογή;

Από τον Άρη Κάραλη

 
Σχολιάστε

Posted by στο 2 Ιανουαρίου, 2014 in Αταξινόμητα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: