RSS

Τα ταρώ του μήνα Νοεμβρίου για όλα τα ζώδια

03 Νοέ.

kanaris
Κριός
Το Κάθε Βήμα

Αυτή η περίοδος είναι πολύ σημαντική για σένα γιατί πρόκειται να πιεστείς αρκετά σε συναισθηματικό επίπεδο. Δεν είναι τόσο οι αντικειμενικές υποθέσεις που θα σε πιέσουν όσο η προσωπική συναισθηματική κατάσταση που θα βιώνεις εσωτερικά. Προσπαθείς να ξεφύγεις από κάποιες καταστάσεις μέσα από τις οποίες αισθάνεσαι ότι δεν παίρνεις ούτε την ικανοποίηση αλλά ούτε και την αναγνώριση που θα περίμενες. Κατά κάποιο τρόπο προσπαθείς να δεις τα θέματα που σε αφορούν από άλλη γωνία αλλά γενικά όλο αυτό είναι μια δύσκολη διαδικασία που αν στο τέλος βγεις νικητής/τρια θα έχεις αλλάξει πολύ μέσα σου. Ουσιαστικά ωριμάζεις συναισθηματικά αλλά για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να ξεφορτωθείς όλα αυτά που σου αρέσουν να κρατάς μέσα σου σε επίπεδο συναισθημάτων.
Τώρα είναι μια περίοδος που θα κατανοήσεις ποια είναι αυτά που τα σκέφτεσαι με λάθος τρόπο. Η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι κάτι που όταν μας συμβαίνει μας πιέζει, αλλά στο τέλος αντιλαμβανόμαστε ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Με αφορμή μια σημαντική συζήτηση θα καταλάβεις πολλά και αυτό θα σε βοηθήσει να αποκοπείς από πολλές καταστάσεις που πλέον το μόνο που κάνουν στην ζωή σου είναι να σε κρατάνε πίσω και μακριά από αυτά που πραγματικά επιθυμείς. Μέσα σε αυτό το διάστημα πρόκειται να κάνεις μια σημαντική γνωριμία η οποία σε φιλικό επίπεδο θα έχει πολλά να σου δώσει. Μην την αγνοήσεις και δώσε της χρόνο και χώρο να εξελιχθεί.
Τα οικονομικά σου προς το παρόν μπαίνουν σε καλύτερη πορεία από όσο παλιότερα, Μπορεί να αφεθείς να χαλάσεις μερικά χρήματα για τον εαυτό σου. Κάνε το, απλά πρόσεξε να μην ξεφύγεις από το μέτρο που ξέρεις ότι μπορείς να έχεις. Αν περιμένεις μια βοήθεια, τώρα θα σου έρθει και μάλιστα μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτήν που περίμενες. Θα χρειαστεί να φυλάξεις χρήματα για ένα ξαφνικό έξοδο που θα παρουσιαστεί μέσα στο σπίτι σου. Δεν έχεις να φοβάσαι κάτι γιατί έχεις βοήθεια, απλά αν έχεις νομικές εκκρεμότητες που αφορούν τα οικονομικά σου, θα χρειαστεί να τις τακτοποιήσεις άμεσα.
Μέσα στην σχέση σου τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο θα μπορούσαν. Αισθάνεσαι ότι πλέον δεν παίρνεις από τον/ην σύντροφό σου αυτά που κάποτε έπαιρνες και εκτός των άλλων θεμάτων που έχουν προκύψει βλέπεις και πολλά τρίτα πρόσωπα να ανακατεύονται εκεί που δεν θα έπρεπε. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι το τι αισθάνεσαι εσύ για όλα αυτά. Από την μία ξέρεις ότι έχεις κάνει πολλά και από την άλλη δεν παίρνεις την ανταπόκριση που αξίζεις. Τουλάχιστον για τώρα, η σκέψη που σε βασανίζει είναι να φύγεις ή να μείνεις για λίγο καιρό μόνος/η σου. Είναι πολύ ουσιαστικό να το κάνεις γιατί θα σε βοηθήσει να αποστασιοποιηθείς για λίγο από την όλη κατάσταση και έτσι θα καταλάβεις πραγματικά ποια πράγματα σε αφορούν μέσα σε αυτήν και ποια όχι. Δώσε λίγο χρόνο στην κατάσταση για να μπορέσεις να δεις τι πραγματικά θέλεις να κάνεις.
Αν δεν έχεις σύντροφο τώρα αισθάνεσαι όλο και περισσότερο έτοιμος/η για να κάνεις το επόμενο βήμα. Έχεις πιεστεί αρκετά στον τομέα αυτό και δεν μπορείς πλέον την παρούσα κατάσταση. Αισθάνεσαι πραγματικά πλέον την ανάγκη να κάνεις μια σχέση. Προς το τέλος αυτής της περιόδου, πρόκειται ή να κάνεις μια γνωριμία με ένα πρόσωπο ή να εξελίξεις μια ήδη υπάρχουσα με ένα άτομο που σε γνωρίζει και ενδιαφέρεται για σένα. Δώσε χώρο σε όλο αυτό να συμβεί και λάβε σοβαρά υπόψη σου πως υπάρχει κάποιος που σε παρατηρεί και ενδιαφέρεται για σένα.
Μέσα στο σπίτι σου ένα σημαντικό θέμα θα σε απασχολήσει τώρα και θα χρειαστεί να κάνεις πράγματα για να το λύσεις. Υπάρχει κάτι, μια σημαντική λεπτομέρεια η οποία σου ξεφεύγει σε κάτι και θα χρειαστεί να την διευθετήσεις. Τον τελευταίο καιρό βρίσκεις πολύ δελεαστική την σκέψη να αλλάξεις σπίτι. Αν μετακομίζεις ή γενικότερα αλλάζεις ή αγοράζεις σπίτι πρόσεξε πάρα πολύ την συμφωνία που κάνεις τώρα. Υπάρχουν κάποια θέματα που θα χρειαστεί να ψάξεις πολύ καλά για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως στο μέλλον.
Μέσα στην εργασία σου δεν αισθάνεσαι όπως τον πρώτο καιρό. Κάτι έχει αρχίσει να σε στεναχωρεί μέσα σε αυτήν και σιγά σιγά βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Μια επαγγελματική συνεργασία που κάνουν τώρα οι εργοδότες σου, θέτουν τα πράγματα σε διαφορετική βάση και θα χρειαστεί να επαναπροσδιοριστεί η θέση σου μέσα στο υπάρχον εργασιακό καθεστώς. Μια βοήθεια που περιμένεις από ένα άτομο μέσα στην δουλειά σου, τώρα καθυστερεί ή ματαιώνεται και αισθάνεσαι ότι ο εργοδότης σου, σου γυρνάει την πλάτη. Προσπάθησε να μην κλείσεις καμία καινούργια συμφωνία που δεν θα είναι για το συμφέρον σου, ειδικά αν εργάζεσαι σε μεγάλο οργανισμό η εταιρία και αν δεχθείς κάποια καινούργια πρόταση, σκέψου την πολύ σοβαρά, ειδικά αν είναι από κάποιον έξω από την δουλειά που βρίσκεσαι τώρα.
Αν έχεις δική σου δουλειά, βλέπεις ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιες καταστάσεις είναι αδιέξοδες και μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις ουσιαστικές και ριζικές αλλαγές. Υπάρχει πιθανόν ένα πρόβλημα που προς το παρόν το βλέπεις μόνο εσύ να έρχεται και ξέρεις ότι κάτι πρέπει να κάνεις και μάλιστα άμεσα. Μπορεί να κλείσεις μια μυστική συμφωνία που όμως θα χρειαστεί να αποδεχθείς όρους που σε φοβίζουν γιατί μέσα από αυτούς αλλάζει ολόκληρο το καθεστώς. Αν μη τι άλλο, τώρα θα χρειαστεί να τακτοποιήσεις και κάποιες νομικές υποθέσεις που σου κλείνουν τον δρόμο. Γενικότερα αυτή η περίοδος είναι πολύ καθοριστική για την πορεία της δουλειά σου. Κάνε αυτό που ξέρεις ότι πρέπει να γίνει χωρίς να φοβάσαι. Αν χρειαστείς βοήθεια θα την έχεις αλλά φυσικά κράτα μικρό καλάθι και μην λαμβάνεις σοβαρά υπόψη σου τις υπερβολές που σου τάζουν.
Αν δεν έχεις δουλειά μέσα σε αυτό το διάστημα έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις μια καλή δουλειά. Μπορεί να μην είναι αυτό που περιμένεις σε όλα τα επίπεδα. Αν για παράδειγμα περιμένεις να προσληφθείς σε κάποιον οργανισμό ή σε μια μεγάλη εταιρία αυτό θα είναι δύσκολο να γίνει. Το σημαντικό είναι ότι σου γίνεται μια πρόταση και αν την ακολουθήσεις θα εξελιχθεί στο μέλλον σε κάτι καλύτερο από αυτό που αρχικά είχες αντιληφθεί.
Στις περιόδους που συνειδητοποιούμε ότι χρειάζεται να αποκοπούμε από όλα αυτά που δεν μας εκφράζουν, πιεζόμαστε συναισθηματικά και τις στιγμές που αυτή η πίεση συνοδεύεται και από κούραση, μπορούμε πολύ εύκολα να πέσουμε σε κατάθλιψη. Όταν όμως αντιλαμβανόμαστε αυτόν τον μηχανισμό, μπορούμε να τον προλάβουμε και αν μη τι άλλο να τον εξουδετερώσουμε. Μην αφήνεις την όλη κατάσταση να σε καταβάλει. Μέσα σε αυτήν την περίοδο είναι σαν να σε κυνηγάει το παρελθόν και εσύ να προσπαθείς να τρέξεις προς ένα μέλλον που ψάχνεις. Δεν χρειάζεται τίποτε από τα δύο. Εστιάσου σε σένα και παρατήρησε τον εαυτό σου. Η παρατήρηση αυτή είναι το κλειδί για κάθε σου βήμα.

Ταύρος
Θετική Επιλογή

Το διάστημα αυτό αισθάνεσαι την ανάγκη να επιμείνεις σε αυτά που έχεις βάλει σαν στόχους στην ζωή σου. Όμως κάποιες καταστάσεις σε φρενάρουν από αυτά που πραγματικά θέλεις. Αισθάνεσαι ότι εσύ κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου, αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι μερικά πράγματα είναι υπεράνω σου και ενώ δεν βρίσκεις λύση σε όλα, ταυτόχρονα δεν χάνεις και την αισιοδοξία σου. Κατά κάποιο τρόπο ένα παράπονο σε «τρώει» και παίρνεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μακριά από πράγματα που θέλεις να ζεις. Μέσα σε αυτήν την περίοδο αυτή η αίσθηση θα σε χαρακτηρίσει αφού μεγαλώνει αρκετά μέσα σου.
Αν χρειάζεται να κάνεις κάτι για τα θέματα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις τώρα, τότε αυτό είναι να αφήσεις στην άκρη την τάση για απομόνωση σε υπερβολικό βαθμό που μπορεί να νοιώσεις και να πράξεις το σωστό όταν καταλάβεις ότι έχει έρθει η ώρα για να το κάνεις. Μέσα στην ατυχία που μπορεί να αισθανθείς, είσαι και τυχερός/η. Έχεις βοήθεια ανεξάρτητα αν μπορείς να την δεις ή όχι. Εκμεταλλέψου την, ακόμα κι αν πρόκειται για ηθική συμπαράσταση και πάρε την κατάλληλη στιγμή τις σωστές αποφάσεις.
Μερικά από τα άτομα του κοντινού σου περιβάλλοντος σε στεναχωρούν και αναγκάζεσαι να επαναπροσδιορίσεις την στάση σου απέναντί τους. Στην πράξη μπορεί ακόμα και να αναγκαστείς να απομακρυνθείς από μερικά από αυτά. Κάνε το, αν το αισθανθείς πραγματικά αλλά να θυμάσαι ότι αυτό αν γίνει, τότε απλά είναι απαραίτητο για σένα για να συνεχίσεις στην ζωή σου με άλλες προοπτικές και με διαφορετικούς ανθρώπους που θα έλξεις για να οδηγηθείς σε καταστάσεις που έχουν να σε πάνε κάπου καλύτερα.
Όσο αφορά τα οικονομικά σου μέσα σε αυτήν την περίοδο θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις ένα δύο θεματάκια και θα κληθείς να κάνεις την καλύτερη δυνατή διαχείριση που μπορείς να κάνεις. Αν αντιμετωπίζεις ένα νομικό θέμα που αφορά τα οικονομικά θέματα προσπάθησε να το αναβάλεις για αργότερα γιατί τώρα το θέμα αυτό μπορεί να μην εξελιχθεί όπως περιμένεις. Από την άλλη, μια αρνητική εξέλιξη τώρα μπορεί να την βιώσεις αρνητικά όμως θα είναι η αιτία για να κλείσει ένα οικονομικό θέμα οριστικά. Γενικότερα πρόσεξε που χαλάς χρήματα και δώσε προτεραιότητα στο σπίτι την οικογένεια και τα δικά σου άτομα.
Όσο αφορά εσένα και τον/ην σύντροφό σου τα πράγματα τώρα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από όσο παλιότερα και μέσα σε αυτήν την περίοδο μπορείς να δεις την σχέση σου να αλλάζει κατά κάποιο τρόπο επίπεδο. Σκέφτεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα όποιο κι αν είναι αυτό για σένα. Μπορεί να επισημοποιήσεις την σχέση σου ή να συζήσεις με τον/ην σύντροφό σου. Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό για όλα αυτά που έχεις ζήσει μέχρι τώρα στον τομέα αυτό, αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει ένα εσωτερικό «πρέπει» που έχεις την ανάγκη να υλοποιήσεις. Αρχίζεις και βλέπεις την κατάσταση με άλλο μάτι και τώρα έλκεσαι πλέον από την ιδέα ενός γάμου, αρραβώνα ή τέλος πάντων μιας πιο σταθερής κατάστασης με τον άνθρωπο που αγαπάς. Κάνε το βήμα που σκέφτεσαι γιατί η επιλογή σου τώρα μπορεί να θέσει πιο ουσιαστικά θεμέλια στην σχέση σου.
Αν δεν βρίσκεσαι σε σχέση, τώρα κλείνει πίσω σου ένας σημαντικός συναισθηματικός κύκλος ο οποίος σε έχει ωριμάσει στον τομέα αυτό. Πλέον είτε ξέρεις πολύ καλύτερα από παλιότερα τι είναι αυτό που προσδοκάς, είτε αφήνεις πίσω σου μια συναισθηματική κατάσταση που τώρα δεν σε αφορά. Αυτό σε κάνει πιο ικανό/η να μπορέσεις να λειτουργήσεις πιο συγκροτημένα και εντελώς συνειδητά αποφασίζεις να κάνεις το επόμενο βήμα. Κάνε αυτό που αισθάνεσαι ακόμα και μηχανικά αν χρειαστεί. Ανοίξου απέναντι στους άλλους ανθρώπους και το αντίθετο φύλλο όπως πλέον αισθάνεσαι και αυτό θα σου φέρει αυτό που επιθυμείς.
Μέσα στο σπίτι σου και την οικογένειά σου, ένα μικρό πρόβλημα σε προβληματίζει περισσότερο από όσο χρειάζεται. Νοιώθεις παραμελημένος/η και αφήνεις μια κατάσταση να σε καταβάλει και να σου δημιουργεί συναισθήματα απόρριψης. Μπορεί η σχέση σου με τα δικά σου άτομα να περνάει μια μορφή κρίσης αυτό το διάστημα αλλά χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου ότι μεγάλο κομμάτι από αυτό που αισθάνεσαι είναι και ευθύνη δικιά σου. Μπορεί κάποια πράγματα να μην είναι στον έλεγχό σου αλλά αναγνωρίζεις ότι πλέον πρέπει να κρατήσεις μια πιο συγκροτημένη στάση απέναντι στα θέματα που έχεις να λύσεις με τους δικούς σου ανθρώπους. Πάρε τις αποφάσεις που αισθάνεσαι την ανάγκη να πάρεις και μην αφήνεσαι σε αυτό που σου λένε. Μέσα σε όλα, εκτός από μερίδιο ευθύνης, έχεις και υποχρέωση να δώσεις λύση στα θέματα που αφορούν άμεσα εσένα.
Μέσα στην εργασία σου, τώρα έχεις να σκεφτείς πολύ σοβαρά το μέλλον σου. Από την μία μπορεί να βλέπεις μια αδιέξοδη κατάσταση αλλά από την άλλη βλέπεις ένα μέλλον δικό σου που θέλεις να διεκδικήσεις. Εστιάσου σε αυτό και προσπάθησε να είσαι έτοιμος/η για όλα. Σίγουρα τώρα κλείνει ένας κύκλος που σας αφορά όλους μέσα στο χώρο που βρίσκεσαι αλλά κυρίως αφορά εσένα. Μέσα σε αυτήν περίοδο μπορεί να ακούσεις πολλά που θα σε στεναχωρήσουν αλλά θα ακούσεις και πολλά που μπορείς να αξιοποιήσεις. Αν πραγματικά σε δελεάζει μια καινούργια πρόταση που μπορεί να έχει να κάνει με μεγάλη εταιρία ή οργανισμό, τότε ακολούθα τη, γιατί έχει να σε πάει κάπου καλύτερα από εκεί που είσαι.
Αν έχεις δική σου επιχείρηση, αντιλαμβάνεσαι το τελευταίο διάστημα ότι σχεδόν τα πάντα μέσα σε αυτήν περνάνε μόνο από τα δικά σου χέρια. Μια κατάσταση έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό να σε ανησυχεί και προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο δυνατό που μπορείς για να την αντιμετωπίσεις. Εστιάσου σε αυτήν αλλά ταυτόχρονα ακολούθα το ένστικτό σου. Ίσως χρειαστεί να ακολουθήσεις κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές από κάποιο σύμβουλο ή και φίλο που έχει να σου πει κάτι χρήσιμο. Αν μέσα σε όλα αντιμετωπίζεις κάποιο νομικό πρόβλημα τώρα έχει έρθει η ώρα για να λυθεί. Μην πτοηθείς από το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό γιατί έτσι θα ξεκαθαρίσει μια κατάσταση που σε δεσμεύει για την συνέχεια. Να θυμάσαι ότι αν την χρειαστείς, έχεις μια βοήθεια που μπορείς να την βρεις σε ένα πολύ δικό σου άτομο ή σε κάποιο πρόσωπο μέσα από την οικογένειά σου.
Αν δεν έχεις καθόλου δουλειά, τώρα είναι μια πολύ καλή περίοδος που μπορείς να χτυπήσεις πολλές πόρτες, ακόμα κι αν αυτές δεν ανοίξανε στο παρελθόν. Αν μέσα στο συγγενικό σου περιβάλλον υπάρχει κάποια οικογενειακή επιχείρηση μπορείς να στραφείς και προς τα εκεί, αλλά γενικότερα τώρα ευνοείται το να απευθυνθείς σε κάποια μεγάλη εταιρία ή οργανισμό. Εκμεταλλέψου κάθε ευκαιρία που αισθάνεσαι ότι μπορεί να σου φέρει το ποθητό αποτέλεσμα και κράτα αισιόδοξη στάση σε κάθε σου κίνηση.
Πολλές φορές το μοναδικό λάθος που κάνουμε όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση είναι να γινόμαστε απαισιόδοξοι και αφηνόμαστε στην αίσθηση ότι τίποτα δεν πάει καλά. Αυτό μπορεί εύκολα να μας συντονίσει με τις λάθος κινήσεις. Μπορεί να αισθάνεσαι ή και να βλέπεις ότι τα πράγματα είναι εναντίον σου αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να σου κάνει κακό. Εστιάσου στην αισιόδοξη πλευρά μέσα σου και ακολούθα τις κινήσεις που σου υπ’ αγορεύει μόνο αυτή. Θα δεις με τον καιρό ότι αυτό που θέλεις βαθειά μέσα σου θα αρχίσει να εκδηλώνεται στο περιβάλλον σου.

Δίδυμοι
Ο Εστιασμός στο Επόμενο Βήμα

Λειτουργείς προνοητικά και προσπαθείς να κρατάς μια σταθερότητα στην ζωή σου σε όλα τα θέματα που μπορείς. Μέσα σε αυτήν την περίοδο όμως θα έχεις να αντιμετωπίσεις ένα δύο μικρά θέματα στα οποία θα χρειαστεί να εστιαστείς με όλη την σοβαρότητα που έχεις για να μπορέσεις να τα ξεπεράσεις. Τώρα είναι μια περίοδος που θα κληθείς να πάρεις σημαντικές αποφάσεις και αν μη τι άλλο να αποδεχθείς κάποια πράγματα που είναι αρκετά κρίσιμα για την περαιτέρω πορεία σου.
Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα πρέπει να προσέξεις αρκετά την υγεία σου και αν υπάρχει ένα θέμα υγείας που ήδη αντιμετωπίζεις, δικό σου ή κάποιου δικού σου ανθρώπου, τώρα θα μπορέσει να βρει την λύση του αν δεν το αμελήσεις. Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη του σε αυτόν τον τομέα και κάνε αυτό που θα σε συμβουλέψουν ή αυτό που γνωρίζεις ότι είναι σωστό να γίνει.
Σύντομα θα κάνεις μια σημαντική συζήτηση με κάποιο δικό σου ή συγγενικό πρόσωπο και θα καταλάβεις πως μπορείς να αξιοποιήσεις μια σημαντική ιδέα που έχεις. Ίσως χρειαστεί να κάνεις ένα μικρό ταξίδι ή να επικοινωνήσεις με κάποιο μακρινό συγγενή για ένα θέμα που θα είναι σημαντικό για την εξέλιξη κάποιων θεμάτων που σε απασχολούν εδώ και καιρό
Ένα οικονομικό θέμα μπορεί να έρθει στην επιφάνεια αλλά για ακόμα μία φορά θα αισθανθείς ότι η κατάσταση είναι υπεράνω σου. Ουσιαστικά βιώνεις μια κατάσταση σε αυτόν τον τομέα που κατά κάποιο τρόπο σου έχει επιβληθεί και σε ταλαιπωρεί κατ’ επέκταση και συναισθηματικά. Αν περιμένεις μια οικονομική βοήθεια, τώρα είναι αρκετά δύσκολο να σου έρθει και αναγκάζεσαι να αποδεχθείς την κατάσταση ως έχει. Όλο αυτό, εκτός των άλλων σε φοβίζει αλλά μια απόφαση δική σου θα γίνει η αιτία για να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο στο μέλλον. Προς το παρόν προσπάθησε να μην λειτουργείς μέσα από φόβο στην οικονομική σου διαχείριση και να θυμάσαι ότι η βοήθεια θα σου δοθεί αν την ζητήσεις αλλά δεν θα σου χαριστεί.
Μέσα στην σχέση σου τα πράγματα πάνε καλά αλλά θα μπορούσαν να πηγαίνουν και καλύτερα. Κάποιο πρόβλημα που ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια μεταξύ εσένα και του/ης συντρόφου σου, σε έχει απασχολήσει αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα για να το αφήσεις πίσω σου. Μπορεί να σε πείραξε αρκετά αλλά ταυτόχρονα σε έκανε να συνειδητοποιήσεις και πολλά πράγματα που πριν δεν κατανοούσες. Τώρα έχει έρθει η ώρα για να δώσεις μια ουσιαστική δεύτερη ευκαιρία στα πράγματα. Κάνε αυτό που αισθάνεσαι και αυτό που πραγματικά βγαίνει από μέσα σου γιατί μόνο τότε θα δεις τα πράγματα να πηγαίνουν προς το καλύτερο.
Αν δεν βρίσκεσαι σε σχέση αυτό οφείλεται στο ότι έχεις ακόμα μέσα σου τα κατάλοιπα από μια προηγούμενη από την οποία ακόμα δεν έχεις αποκοπεί. Ξέρεις όμως ότι έχει έρθει η ώρα για να συνεχίσεις. Το θέλεις και το επιθυμείς. Αυτό σε βάζει στην συναισθηματική κατάσταση του να θέλεις να αποκοπείς από οτιδήποτε προηγούμενο. Αν χρειάζεται να κάνεις αντικειμενικά κάποια πράγματα για αυτό, τότε κάνε τα. Μπορεί για παράδειγμα να έχεις ένα διαζύγιο που εκκρεμεί ή γενικά κάποια υπόλοιπα που δεν έχουν τακτοποιηθεί με την προηγούμενη σχέση σου. Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να τακτοποιήσεις οτιδήποτε σε δεσμεύει. Κάνε ότι είναι απαραίτητο για να αποδεσμευτείς από όλα αυτά που σου στερούν το να βρεις έναν/μια σύντροφο.
Μέσα στην οικογένειά σου κάποια θέματα από το παρελθόν έρχονται ξανά στην επιφάνεια και κατά κάποιο τρόπο σε κάνουν να φοβάσαι να τα διαχειριστείς. Αυτό φυσικά δεν το δείχνεις και υιοθετείς μια στάση του ότι «…δεν τρέχει και τίποτα…». Έχεις όλη την καλή πρόθεση που χρειάζεται για να δώσεις λύση στα πράγματα και αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσεις να συνεννοηθείς με τα δικά σου άτομα. Γενικά μην φοβάσαι να δρομολογήσει κάποια πράγματα που θέλεις. Μπορεί να σκέφτεσαι να απεμπλακείς από μια κατάσταση που πλέον δεν σε ωφελεί σε τίποτα. Άκου τις συμβουλές ενός δικού σου ατόμου που ξέρει καλύτερα και κάνε αυτό που έχεις ανάγκη εσύ να κάνεις.
Μέσα στην εργασία σου αισθάνεσαι με τα χέρια δεμένα απέναντι σε μια κατάσταση που αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ελέγχεις. Αυτό που είναι να γίνει, έχει ήδη δρομολογηθεί και πλέον το μόνο που σκέφτεσαι είναι η συνέχεια. Μια οικονομική πρόταση ή ένα καινούργιο καθεστώς που σου προτείνουν το βλέπεις σαν αδιέξοδο. Πρόσεξε πολύ αυτήν την περίοδο να μην συμφωνήσεις σε κάτι που στο μέλλον θα αποδειχθεί στενάχωρο για σένα και άκρως δεσμευτικό. Εάν εργάζεσαι σε μεγάλη εταιρία ή οργανισμό τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Μια συμφωνία ή μια αλλαγή που μπορεί να γίνει τώρα, μπορεί να σε ωφελήσει περισσότερο από όσο υπολογίζεις.
Αν έχεις δική σου επιχείρηση τώρα αντιμετωπίζεις τις επιπτώσεις κάποιων πρόσφατων κινήσεων που έχεις κάνει αλλά αντικειμενικά δεν έχεις και πολλά για να ανησυχείς. Ένα μικρό νομικό πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίζεις τώρα μπορεί να επιλυθεί προς το συμφέρον σου. Μια βοήθεια που μπορεί να περιμένεις σου έρχεται, αλλά όχι από εκεί που την περιμένεις. Αν μέσα σε αυτήν την περίοδο προκύψει ένα θέμα συνεργασίας, ακολούθα το και ειδικά αν πρόκειται για συνεργασία με μεγάλη εταιρία ή οργανισμό. Όμως και στις δύο περιπτώσεις πρόσεξε πολύ τις συμφωνίες που θα κάνεις γιατί μπορεί να αποδειχθούν περισσότερο δεσμευτικές από ότι νομίζεις. Θα ήταν καλύτερο αυτόν τον καιρό να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για οτιδήποτε καινούργιο θέλεις να δρομολογήσεις.
Αν πρόσφατα έχεις χάσει την δουλειά σου και είσαι άνεργος/η, τώρα για λίγο θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή μέχρι να βρεις την επόμενη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ξεκαθαρίσεις μέσα σου το τι θα ήθελες να κάνεις από και πέρα. Προσπάθησε να τακτοποιήσεις κάποια ζητήματα με την παλιά σου εργοδοσία αλλά ταυτόχρονα κάνε τις κινήσεις που σκέφτεσαι. Αν δεχθείς μια πρόταση για εργασία που είναι μακριά από εκεί που βρίσκεσαι να ξέρεις ότι μπορεί να έχει πολύ καλές προοπτικές.
Μερικές φορές νοιώθουμε ότι το μέλλον μας είναι μπροστά μας αλλά εμείς δεν το βλέπουμε για λόγους ανασφάλειας. Θέλει σθένος για να αφήσεις μια κατάσταση και να πας σε μια επόμενη που επιθυμείς. Η αλλαγή είναι κάτι που εύκολα την συζητάμε και δύσκολα την πράττουμε. Αυτό γίνεται γιατί ουσιαστικά ξέρουμε τι πρέπει να γίνει αλλά εμείς είμαστε και αυτοί που θα πρέπει να την δρομολογήσουμε. Είναι άλλο το να είσαι σύμβουλος και άλλο το να είσαι επιχειρηματίας. Αν δεν έχεις το σθένος για να δρομολογήσεις μια ολόκληρη κατάσταση τότε σίγουρα έχεις όσο σθένος χρειάζεται για να δρομολογήσεις το επόμενο βήμα. Εστιάσου σε αυτό!

Καρκίνος
Η Προοπτική

Μια καλή περίοδος ξεκινάει για σένα τώρα αφού όλο και περισσότερο ξεκαθαρίζεις μέσα σου ποια είναι αυτά που έχουν ουσιαστική σημασία για την ζωή σου. Αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου και πατάς στα πόδια σου περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι όλα τα προβλήματα που έχεις, λύνονται ξαφνικά από μόνα τους. Θα χρειαστεί να κάνεις και εσύ αρκετά πράγματα. Όμως η αίσθηση που έχεις μέσα σου ότι θα τα καταφέρεις είναι ουσιαστική και αυτήν την περίοδο είναι αυτό που θα χρειαστεί να έχεις και να εμπιστευθείς.
Αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιες από τις διαπροσωπικές σχέσεις που έχεις κυλάνε από μόνες τους αλλά υπάρχουν και κάποιες τις οποίες θα πρέπει να διαχειριστείς όσο καλύτερα μπορείς για να μην χαλάσουν. Συναντάς πολύ κόσμο αυτήν την περίοδο αλλά υπάρχουν και κάποιες συναντήσεις που ή θα αναβληθούν ή θα ματαιωθούν. Εμπιστεύσου τις συγκυρίες σε αυτόν τον τομέα γιατί θα είναι για καλό δικό σου. Προσπάθησε να αποφύγεις να πιέσεις καταστάσεις και αν σου δοθεί η ευκαιρία για να κάνεις κάποιες καινούργιες γνωριμίες ή συνεργασίες, κράτα μια πραγματικά θετική στάση απέναντι σε αυτές.
Μια σημαντική οικονομική ευκαιρία πρόκειται να σου δοθεί τώρα, αλλά θα χρειαστεί εσύ να σκεφτείς πως θα την αξιοποιήσεις προς το καλύτερο. Ίσως την δεις σαν κάτι που δεν είναι εφικτό να γίνει αλλά από την άλλη μπορεί να δεις ότι θα μπορεί να σε βγάλει από μια δύσκολη οικονομική κατάσταση αν εσύ μπορέσεις να την κάνεις αξιοποιήσιμη. Αν αυτή η ευκαιρία εξαρτάται από τρίτους, τότε τα πράγματα είναι λίγο περισσότερο δύσκολα από όσο νομίζεις. Γενικά κράτα μια μικρή επιφύλαξη στα οικονομικά σου και μην χαλάσεις χρήματα αν δεν είσαι σίγουρος/η για το αποτέλεσμα.
Μέσα στην σχέση σου τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως θα τα ήθελες να είναι αφού τουλάχιστον για τώρα καταλαβαίνεις ότι εσύ είσαι αυτός/η που χρειάζεται να κρατάς τις ισορροπίες μεταξύ εσένα και του/ης συντρόφου σου. Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεσαι απόμακρος/η συναισθηματικά από τον άνθρωπό σου και κάποιες άλλες μπορεί να βλέπεις στα μάτια του ανθρώπου που αγαπάς, τον κόσμο ολόκληρο. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Τώρα είναι μια περίοδος που οι καταστάσεις στον τομέα αυτό μπορούν να σου φανερώσουν πολλά πράγματα για την αλήθεια μέσα στην σχέση σου. Αξιοποίησε αυτά που σου αποκαλύπτονται και μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις.
Αν δεν έχεις σχέση, αυτό οφείλεται στην ψυχολογία σου και την αίσθηση απόρριψης που κουβαλάς μέσα σου το τελευταίο διάστημα. Αν έχεις βγεις από μία σχέση που ακόμα δεν έχεις ξεπεράσει, τότε αυτή σου μπλοκάρει την επόμενη. Ενδέχεται μέσα σε αυτήν περίοδο να υπάρξει μια επανασύνδεση που θα σου δώσει καινούριες ελπίδες. Αν το αισθάνεσαι πραγματικά κάνε την και ακολούθα την. Δώσε ακόμα μία ευκαιρία σε κάτι που αισθάνεσαι καθαρό. Αλλά στην αντίθετη περίπτωση σκέψου πολύ σοβαρά ότι όλο αυτό μπλοκάρει ένα διαφορετικό και όμορφο δρόμο που μπορεί να έχεις με έναν άλλο άνθρωπο.
Μια σημαντική αλλαγή που σκέφτεσαι να κάνεις μέσα στο σπίτι σου, τώρα σου χτυπάει την πόρτα και καλείσαι να πάρεις μια σημαντική απόφαση. Μπορεί να σκέφτεσαι να αλλάξεις σπίτι ή να φύγεις από το σπίτι που βρίσκεσαι αφήνοντας πλέον την οικογενειακή προστασία πίσω σου ακολουθώντας τον δικό σου δρόμο. Ό τι κι αν είναι, τώρα θα σου δοθεί μια καλή ευκαιρία για να κάνεις πράξη αυτό που επιθυμείς. Σταμάτα να σκέφτεσαι ένα παρελθόν που σε φοβίζει και ακολούθα αυτήν την ευκαιρία που τώρα μπορεί να σου δώσει προοπτικές στο μέλλον που ούτε τις έχεις σκεφτεί.
Μέσα στην εργασία σου τα πράγματα ίσως να είναι πολύ καλύτερα από όσο νομίζεις. Μια θετική εξέλιξη που περιμένεις να γίνει ή κάτι που περιμένεις να σου δοθεί, μπορεί τώρα να καθυστερεί, αλλά αυτό δεν πρέπει να το αφήνεις να γίνεται κριτήριο για την όλη κατάσταση. Ειδικά αν μέσα στην εργασία σου έχεις μια καλή θέση, αυτό που σε απασχολεί είναι το οικονομικό, αλλά θα χρειαστεί να εστιαστείς αλλού, αφού κάποιες θετικές εξελίξεις μπορούν να γίνουν αφορμή για μια σταθεροποίηση στην όλη κατάσταση αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις ή περιμένεις εσύ.
Αν έχεις δική σου επιχείρηση τον τελευταίο καιρό φλερτάρεις με μια σημαντική ευκαιρία για μια συνεργασία που όμως είναι ικανή να αλλάξει ολόκληρο το καθεστώς μέσα στην δουλειά σου. Αυτή η αλλαγή μπορεί από την μία να είναι θετική αλλά από την άλλη θα σε αναγκάσει να αφήσεις πίσω σου μια κατάσταση οριστικά. Αν σκέφτεσαι να κάνεις κάποιες επενδύσεις στο εξωτερικό τώρα είναι μια καλή στιγμή για να το δρομολογήσεις. Αν σκέφτεσαι μια συνεργασία με μεγάλη εταιρία ή οργανισμό τώρα βλέπεις ότι αυτό γίνεται όλο και πιο αναγκαίο αλλά και εφικτό. Ακολούθα τις ευκαιρίες που σου έρχονται γιατί οι αλλαγές που θα ακολουθήσουν θα είναι θετικές και θα σε προστατέψουν από αυτό που φοβάσαι αλλά δεν το παραδέχεσαι.
Αν είσαι άνεργος/η τώρα αρχίζεις να κουράζεσαι όλο και περισσότερο με την όλη κατάσταση. Κάνε λίγη ακόμα υπομονή γιατί μια βοήθεια που περιμένεις θα σου έρθει αλλά όχι από εκεί που περιμένεις. Αν σου χρωστάνε χρήματα, προς το παρόν ξέχασέ τα και εστιάσου στην λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζεις. Υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να σε βοηθήσει και αυτός είναι κάποιος που βρίσκεται στο περιβάλλον σου και πιθανόν να έχει δική του δουλειά.
Μερικές φορές περνώντας μέσα από μια πολύ καλή κατάσταση δεν την εκτιμάμε και όταν βρεθούμε μέσα σε δυσκολίες απλά θυμόμαστε εκείνη… την καλή κατάσταση, που είχαμε κάποτε. Αυτό μπορεί να μας εγκλωβίσει σε μια κατάσταση φόβου και νοσταλγίας που όμως μας στερεί την προοπτική. Αν υπάρχει κάτι που αξίζει να ψάξεις αυτό το διάστημα τότε αυτό είναι η προοπτική. Ψάχνε την συνέχεια σε κάθε πράξη και κάθε κατάσταση που αντιμετωπίζεις. Εστιάσου σε αυτήν και μόνο.

Λέων
Κόψιμο Δεσμών

Μέσα σε αυτήν την περίοδο χαρακτηρίζεσαι από θετική διάθεση ανεξάρτητα από το τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Βαθειά μέσα σου αντιλαμβάνεσαι ότι οι επιλογές που κάνεις είναι για το καλύτερο και αποδέχεσαι τις καταστάσεις που έχουν να σε πάνε σε ένα καλύτερο μέλλον. Θα χρειαστεί να πάρεις κάποιες δύσκολες αποφάσεις αλλά εσύ δεν το βλέπεις έτσι. Αποδέχεσαι τα πράγματα σαν μοιραίες αλλαγές και έτσι τις αντιμετωπίζεις περιμένοντας τις θετικές εξελίξεις, και όλο αυτό σου δίνει μια αισιοδοξία που τώρα νοιώθεις να την έχεις ανάγκη.
Αυτό που είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις στον εαυτό σου είναι ότι πλέον χωρίς φόβο μπορείς να προχωρήσεις στην αποκοπή από δυσάρεστες παρελθοντικές καταστάσεις που ότι είχαν να σου δώσουν, σου το έδωσαν και τουλάχιστον σε κάποιους τομείς θέλεις πραγματικά να προχωρήσεις στα επόμενα βήματα.
Στο κοντινό σου περιβάλλον, σε κάποια από τα πρόσωπα των ανθρώπων με τους οποίους σχετίζεσαι βλέπεις πραγματικούς φίλους και αν μη τι άλλο και συνεργάτες. Γίνεσαι πολύ περισσότερο υπομονετικός/η, αλλά φυσικά αντιλαμβάνεσαι ότι κάποια θέματα είναι στο χέρι σου για να τα διαχειριστείς. Είναι πολύ σημαντική η επιρροή που σου ασκούν τώρα κάποια από αυτά τα πρόσωπα και ξέρεις ότι παίρνεις δύναμη από αυτά, αλλά και βοήθεια για να μπορέσεις να κατασταλάξεις και να πάρεις αποφάσεις για την προσωπική σου ζωή. Μια σημαντική συζήτηση με κάποιον δικό σου άνθρωπο πρόκειται να γίνει τώρα και πραγματικά έχεις όλη την καλή διάθεση αλλά και την υπομονή για να δεις τα θετικά αποτελέσματα που περιμένεις.
Μια σημαντική εξέλιξη στα οικονομικά σου έρχεται τώρα για να σου αλλάξει τα δεδομένα. Μια κατάσταση όπως την ήξερες, τώρα τελειώνει και εσύ είσαι αυτός/η, που την αφήνει να συμβεί. Μπορεί μια εξέλιξη να μην σε ευχαριστεί ιδιαίτερα αλλά παίρνεις την απόφαση και την αποδέχεσαι γιατί ξέρεις ότι τα πράγματα για να φτιάξουν χρειάζεται να πληρώσεις το τίμημα. Αν υπάρχει κάποια νομική υπόθεση που αφορά τα οικονομικά σου, τώρα μπορεί να επιλυθεί πολύ εύκολα αλλά με το αντίστοιχο τίμημα που αρχικά δεν θα σου αρέσει αλλά στην πορεία θα αποδειχθεί πιο θετική για αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις στο μέλλον.
Μέσα στην σχέση σου ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πράγματα αρχίζει να αλλάζει σιγά σιγά και σκέφτεσαι διαφορετικά πλέον την κατάσταση μεταξύ εσένα και του συντρόφου σου. Αλλάζεις κάποιες συνήθειες που σε αφορούν και κάνεις καινούργια σχέδια για την συντροφική σου ζωή. Το στοίχημα εδώ είναι σε τι από όλα αυτά τα καινούργια που σκέφτεσαι θα μπορέσει ο/η σύντροφό σου να ακολουθήσει. Θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα αν όλα αυτά τα καινούργια… που θέλεις να κάνεις αφορούν και τους δυο σας. Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς αν είναι αντικειμενικά και εφικτά πράγματα ή αν απλά εσύ έχεις αλλάξει σαν ιδιοσυγκρασία και όλα αυτά είναι παρορμήσεις αυτής της περιόδου. Κάνε όλα αυτά που αισθάνεσαι ότι θέλεις να κάνεις αλλά δώσε χρόνο και στον/ην σύντροφό σου για να μπορέσει να ακολουθήσει.
Αν δεν έχεις σχέση, τώρα περισσότερο από ποτέ αισθάνεσαι την ανάγκη να κάνεις έναν μικρό απολογισμό για το τι έχεις πάρει και το τι έχεις δώσει μέσα στις προηγούμενες σχέσεις που έχεις κάνει. Σημασία δεν έχει απλά να κάνεις μια ακόμη σχέση με έναν άνθρωπο και απλά να περνάς καλά και να επιδιώκεις όλα αυτά που σου έχουν πει οι άλλοι ότι πρέπει να επιδιώκεις από έναν/μία σύντροφο. Σημασία έχει να αντιληφθείς τις βαθύτερες προσωπικές σου ανάγκες στον τομέα αυτό και μέσα από αυτές να αναγνωρίσεις ποιος ή ποια είσαι εσύ μέσα στην σχέση σου με έναν ή μία σύντροφο. Αν μπορέσεις να αντιληφθείς τι πραγματικά αναζητάς σε έναν/μία σύντροφο τότε η επόμενη σχέση είναι απλά θέμα χρόνου.
Μέσα στο σπίτι σου και την οικογένειά σου κάποια πράγματα αλλάζουν οριστικά. Οι σχέσεις σου με τα δικά σου άτομα είναι καλές αλλά εσένα κάτι σε «τρώει». Θέλεις να αλλάξεις πολλά στην δική σου προσωπική ζωή και πλέον το οικογενειακό περιβάλλον ή και το σπίτι μέσα στο οποίο ζεις, αντιλαμβάνεσαι ότι λειτουργεί σαν τροχοπέδη για τα σχέδια ή τις ανάγκες σου. Πιθανόν να θέλεις να αλλάξεις σπίτι, να φύγεις και να μείνεις με τον αγαπημένο/η σου ή απλά μπορεί να θέλεις να κάνεις ένα σημαντικό για σένα μακρινό ταξίδι. Μέσα σε αυτήν περίοδο θα σου δοθούν οι ευκαιρίες αλλά και οι αφορμές για να τα κάνεις όλα αυτά πράξη. Κάνε αυτό που επιθυμείς αλλά να θυμάσαι ότι αυτά που θα δρομολογήσεις μέσα σε αυτήν την περίοδο θα είναι οριστικές επιλογές για σένα που εκτός από το κόψιμο των δεσμών που θα προκαλέσεις ουσιαστικά θα χαράξεις καινούργια πορεία με θετικό αποτέλεσμα στο μέλλον.
Μέσα στην εργασία σου μια ξαφνική εξέλιξη σε κάποιους τομείς σε βάζει σε ένα σημαντικό δίλλημα το οποίο αντιμετωπίζεις με μεγάλη σοβαρότητα αλλά και άγχος. Μια δυσάρεστη οικονομική εξέλιξη μπορεί να σε βάλει σε σκέψεις και θα καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν μπορεί να είναι πλέον τόσο απλά όσο ήταν. Αντιλαμβάνεσαι ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις μόνος/η σου μια κατάσταση που αφορά όλους και αυτό που έχεις στην άκρη του μυαλού σου για νομική διεκδίκηση των δικαιωμάτων σου, γίνεται όλο και πιο ανέφικτο. Αν εργάζεσαι σε κάποια μεγάλη εταιρία ή οργανισμό μπορείς να πετύχεις αρκετά πράγματα και ίσως δοθεί κάποια λύση που μπορεί να σε συμφέρει. Αλλά αν εργάζεσαι σε μια μικρή επιχείρηση τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, θα έχεις μια καλύτερη ευκαιρία λίγο αργότερα.
Αν έχεις δική σου επιχείρηση τώρα μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω αν δεν προσέξεις πολύ το κάθε σου βήμα και την κάθε σου επιλογή για κάθε υπόθεση που χρειάζεται εσύ να πάρεις αποφάσεις. Το τελευταίο διάστημα πολλά σε έχουν κουράσει και ειδικά η οικονομική κατάσταση που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ήταν και αδιέξοδη. Τώρα όμως κάτι αλλάζει. Κάτι καινούργιο έχεις στα χέρια σου. Μια καινούργια ιδέα ή μια πρόταση συνεργασίας σε δελεάζει αρκετά και σκέφτεσαι να την ακολουθήσεις. Αν η πρόταση αυτή αφορά μια μεγάλη εταιρία να προσέξεις να είσαι εσύ αυτός/η που θα θέσεις τους όρους σου και να μην αφήσεις τίποτα στην τύχη του. Όλα εξαρτώνται σχεδόν από σένα. Κάνε το επόμενο βήμα αλλά κάνε το σωστά και ολόκληρο…
Αν είσαι άνεργος/η εδώ και αρκετό καιρό προβληματίζεσαι ακόμα περισσότερο για το τι θα κάνεις. Ψάχνεις… αλλά δεν είσαι αποφασισμένος/η για το επόμενο βήμα. Ξέρεις ότι σου έχουν δοθεί κάποιες ευκαιρίες αλλά εσύ δεν τις ακολούθησες γιατί δεν έχεις την σιγουριά που θα μπορούσες να έχεις και επίσης σε προβληματίζει το ενδεχόμενο να εμπλακείς για ακόμα μια φορά σε ένα παιχνίδι διεκδικήσεων για πράγματα που θεωρούνται κεκτημένα. Το δίλλημά σου δεν είναι μόνο στο τι δουλειά να βρεις και ποια ευκαιρία να ακολουθήσεις. Το δίλλημά σου, έχει μέσα και το ενδεχόμενο να φύγεις για το εξωτερικό. Λοιπόν… ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείς. Εδώ το θέμα δεν είναι ότι δεν έχεις ευκαιρίες. Εδώ το πρόβλημα είναι ότι δεν σου αρέσει πλέον η όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται και μέσα σε αυτήν περίοδο θα χρειαστεί να αποφασίσεις αν πραγματικά θέλεις να κάτσεις ή να φύγεις έξω. Στην περίπτωση που μείνεις, θα έχεις αυτό που θέλεις αλλά στην περίπτωση που φύγεις, για να πετύχεις θα χρειαστεί να είσαι απόλυτα αποφασισμένος/η.
Το μυστικό της επιτυχίας στην ζωή μας μερικές φορές δεν είναι μια σωστή κίνηση ή η ευφυΐα που μπορεί να έχουμε για την σωστή διαχείριση των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε. Το μυστικό μπορεί να είναι πολύ πιο απλό και συνήθως κρύβεται μέσα στους δεσμούς που έχουμε με την οικογένεια, την εργασία, το κοινωνικό και φιλικό περιβάλλον κλπ. Αυτήν την περίοδο βρίσκεσαι, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι, σε μια διαδικασία που είτε κόβεις είτε αποκαθιστάς κάποιους τέτοιους δεσμούς. Αν αυτό που διαβάζεις σε εκφράζει τότε αυτό συμβαίνει. Άσε τα πράγματα να γίνονται… και ακολούθα την ροή. Μπορείς να επεμβαίνεις αλλά μόνο εκεί που αισθάνεσαι ότι είναι απαραίτητο. Τις στιγμές που αισθάνεσαι ότι οι καταστάσεις είναι υπεράνω σου, άφηνε την ροή να σου δείχνει το επόμενο βήμα και το συναίσθημά σου, το αν χρειάζεται να παρέμβεις.

Παρθένος
Το Όραμα… και οι Άλλοι

Αισθάνεσαι ταυτόχρονα την ανάγκη να φέρεις σε πέρας όλες τις εκκρεμότητες που έχεις αναλάβει αλλά ταυτόχρονα μπλοκάρεις μπροστά σε όλα αυτά που πρέπει να κάνεις γιατί προσπαθείς να τα κάνεις όλα μαζί. Μέσα σε αυτήν την περίοδο έχεις μεγάλη ανάγκη για να δρομολογήσεις ένα δύο καινούργιες καταστάσεις στην ζωή σου και θέλεις πραγματικά να αφήσεις πίσω σου πράγματα που αισθάνεσαι ότι σε δεσμεύουν. Έχεις όλη την απαραίτητη εμπειρία για να το κάνεις αυτό πράξη και πλέον το δρομολογείς.
Το σημαντικό είναι ότι ένα κομμάτι του εαυτού σου είναι πλέον πολύ περισσότερο ισορροπημένο από όσο νομίζεις εσύ και καλό θα ήταν αν δεν το έχεις αντιληφθεί, να το συνειδητοποιήσεις γιατί αν έχεις κάτι που μπορεί τώρα να σε στηρίξει στα επόμενα βήματά σου τότε αυτό είναι αυτό που έχεις μέσα σου και πιθανότατα δεν το έχεις αξιοποιημένο στο βαθμό που θα μπορούσες.
Μέσα σε αυτήν την περίοδο έχεις να κάνεις μερικές πολύ σημαντικές συζητήσεις για διάφορα θέματα, οι οποίες θα είναι πολύ σημαντικές για σένα. Οι άνθρωποι με τους οποίους σχετίζεσαι στο κοντινό σου περιβάλλον θα σε στηρίξουν πάρα πολύ αυτήν την περίοδο και αν ζητήσεις βοήθεια θα την έχεις. Ακόμα κι αν δεν είναι αυτή που περιμένεις, το λιγότερο θα είναι αυτή που πραγματικά χρειάζεσαι ακόμα κι αν εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι προς το παρόν. Αν μέσα σε αυτήν περίοδο δίνεις εξετάσεις ή γενικότερα χρειαστεί να αποδείξεις την αξία σου σε κάτι τότε τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και ίσως ξεπεράσουν και τις προσδοκίες σου, αρκεί να αξιοποιήσεις τον μικρό φόβο που μπορεί να νοιώθεις εποικοδομητικά χωρίς να τον αφήσεις να σε καταβάλει.
Μια οικονομική δυσκολία που μπορεί να είχες, τώρα μπορεί να ξεπεραστεί αν χειριστείς την κατάσταση με σύνεση και αυτοκυριαρχία. Δεν αποκλείεται να κάνεις και ένα καινούργιο οικονομικό ξεκίνημα ή έστω κάτι καινούργιο που μπορεί να αφορά έμμεσα τα οικονομικά σου. Ότι κι αν είναι θα χρειαστεί να αξιοποιήσεις την εμπειρία που έχεις αποκομίσει στο παρελθόν για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς το δικό σου συμφέρον. Αν αντιμετωπίζεις κάποιο νομικό πρόβλημα στον τομέα αυτό, τότε τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να κάνεις αυτό που εσύ αισθάνεσαι σωστό και όχι αυτό που σου λένε οι άλλοι και όλα θα πάνε καλά.
Μέσα στην σχέση σου κάτι έχει αλλάξει πρόσφατα και αυτό είναι ικανό να σε πάει στο επόμενο βήμα. Αφέσου για λίγο στις προτάσεις που θα δεχθείς αυτόν τον καιρό και αν έχουν γίνει άσχημα πράγματα μεταξύ εσένα και του/ης αγαπημένου/ης σου, δώσε το χρόνο αλλά και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να καταλάβεις γιατί έχει συμβεί ότι έχει συμβεί. Αν όλο αυτό είναι κάτι αμοιβαίο μεταξύ εσένα και του/ης συντρόφου σου τότε να θυμάσαι ότι αν αφεθείς σε αυτό που σου έρχεται, μπορείς να βιώσεις μια πολύ θετικότερη εξέλιξη από αυτήν που θα περίμενες.
Αν δεν έχεις σχέση, μέσα σε αυτήν την περίοδο θα αισθανθείς περισσότερο έτοιμος/η από ποτέ για να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα με έναν άνθρωπο που μπορεί να γνωρίσεις μέσα στο κοντινό σου εργασιακό ή φιλικό σου περιβάλλον. Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά για αυτό. Το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι να είσαι εκεί για να δώσεις συνέχεια σε αυτό που θα ξεκινήσει.
Μέσα στο οικογενειακό σου περιβάλλον ένα θέμα από το παρελθόν τώρα θα έρθει για ακόμα μία φορά στην επιφάνεια και θα σε απασχολήσει ξανά. Αυτήν την φορά όμως κάτι έχει αλλάξει και τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Με κάποιον συζητάς και αυτή την φορά καταφέρνεις, το λιγότερο, να δεις ότι έχεις επιλογή στο θέμα που θα σε απασχολήσει. Αν χρειαστεί να φύγεις για λίγο ή και μόνιμα, μακριά από ένα περιβάλλον που πλέον δεν σε ευχαριστεί τότε κάνε το γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή που μπορείς να δρομολογήσεις μια καινούργια και θετική κατάσταση για σένα. Μέσα στο φιλικό σου περιβάλλον ένα πρόσωπο μεγαλύτερο από σένα σε νοιώθει περισσότερο από όσο δείχνει και μπορεί να σε συμβουλέψει πολύ θετικά για όλο αυτό.
Μέσα στην εργασία σου, μια θετική εξέλιξη σε περιμένει και μπορεί να δεχθείς μια σημαντική πρόταση για κάτι καινούργιο που είτε την περίμενες είτε όχι θα είναι θετική για σένα και την εξέλιξή σου μέσα σε αυτήν. Αν αυτή η πρόταση αφορά αλλαγή τομέα, πόστου ή και αντικειμένου, τότε μην φοβηθείς να την ακολουθήσεις. Ειδικά αν εργάζεσαι σε μεγάλη εταιρία ή οργανισμό τα πράγματα είναι καλύτερα και τώρα μπορείς να έχεις μια πολύ καλή ευκαιρία για την εξέλιξη που θα σιγουρέψει την επαγγελματική πορεία που έχεις.
Αν έχεις δική σου δουλειά και πρόσφατα έχεις κάνει μια κίνηση που δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί, δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί γιατί για λίγο τουλάχιστον θα πάει καλά. Μια πρόταση για συνεργασία που μπορεί να δεχθείς μέσα σε αυτήν την περίοδο θα αποδειχθεί πολύ σημαντική και απαραίτητη στο μέλλον, ειδικά αν αυτή είναι με μια μεγάλη εταιρία που μέσα από αυτήν θα δεις και την δική σου επιχείρηση να παίρνει διαφορετικό δρόμο. Κάνε αυτό που οραματίζεσαι και μην φοβηθείς για τις επιλογές σου αν πραγματικά τις αισθάνεσαι θετικές.
Αν δεν έχεις δουλειά το πιθανότερο είναι ότι έφυγες από την προηγούμενη με δική σου επιλογή για να βρεις μια καλύτερη και σωστά έκανες. Έχεις βοήθεια σε αυτόν τον τομέα και σύντομα θα το αντιληφθείς. Μην αφήνεις κανένα να σε κρίνει για τις κινήσεις σου στο επαγγελματικό θέμα και ειδικά αν αυτή η κριτική προέρχεται μέσα από την οικογένειά σου. Σου έρχεται κάτι καλό και αυτό θα το δεις όσο λειτουργείς ακολουθώντας τις δικές παρορμήσεις. Εκμεταλλέψου την βοήθεια που θα σου δοθεί τώρα και χτύπα τις σωστές «πόρτες».
Μερικές φορές οι παρορμήσεις που έχουμε από βαθειά μέσα μας έρχονται αντιμέτωπες με το κοινωνικό κατεστημένο ή με τον τρόπο που μας έχουν πει ότι λειτουργούν τα πράγματα. Ποιος όμως είναι αυτός που θα κρίνει την δική σου ζωή για σένα. Όχι… Μην πέφτεις σε παγίδες που δεν σε αφορούν. Έχεις την ζωή σου και είναι μόνο δική σου για την κρίνεις και να αποφασίσεις εσύ για αυτήν. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλώς σύμβουλοι… Ακολούθα το όραμα που έχεις εσύ και όχι οι άλλοι για σένα. Τότε θα καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τους άλλους και την γνώμη τους.

Ζυγός
Λίγη Ωριμότητα

Βαθειά μέσα σου έχεις μια μικρή αίσθηση απογοήτευσης αλλά προς τα έξω βγάζεις την διάθεση του μαχητή που δεν τα παρατάει και παλεύει για αυτά που θέλει. Αυτήν την περίοδο από την μία θα προσπαθείς να ελέγξεις τα πράγματα και τις καταστάσεις που σε αφορούν και από την άλλη θα προσπαθείς συνειδητά να μην εκφράσεις τον θυμό που έχει μαζευτεί μέσα σου για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Αυτό που θα καταλάβεις σιγά σιγά είναι ότι δεν περνάνε όλα από τα χέρια σου και ενώ κάποια θέματα είναι στο χέρι σου για να τα ελέγξεις, κάποια άλλα απλά θα πρέπει να τα αφήσεις να συμβούν και στο τέλος να δεις πώς εσύ μπορείς να τα αξιοποιήσεις.
Κατά κάποιο τρόπο τώρα είναι μια μικρή περίοδος συνειδητοποιήσεων που αποδέχεσαι αλλά και κατανοείς τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο από όπως το έκανες παλιότερα. Ψάχνεις λύσεις σε διάφορα θέματα και είσαι έτοιμος/η να ακούσεις τις συμβουλές που σου δίνουν άτομα του κοντινού σου περιβάλλοντος. Μερικές φιλικές συμβουλές που ακούς αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι αυτό που περιμένεις να ακούσεις γιατί μόνο εσύ μπορεί να καταλάβεις ουσιαστικά την ρίζα κάποιων δύσκολων καταστάσεων που περνάς. Αν το αισθανθείς, ίσως θα ήταν καλύτερα να αποστασιοποιηθείς από όλα αυτά που σε συμβουλεύουν.
Μια οικονομική δυσκολία τώρα μπορεί να σε απασχολήσει αλλά θα μπορέσεις να την αντιμετωπίσεις εύκολα αφού στο παρελθόν έχεις φροντίσει να κάνεις σωστή διαχείριση στα οικονομικά σου. Γενικότερα κάποια προβλήματα σε αυτόν τον τομέα γνωρίζεις ότι δεν τα έχεις προκαλέσει εσύ. Εσύ απλά είσαι ο αποδέκτης κάποιων καταστάσεων που είναι υπεράνω σου για να επέμβεις σε αυτές. Κάνε αυτό που χρειάζεται να γίνει και μην πάρεις ρίσκα που δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που σε άλλη σε περίπτωση θα σε σύμφερε περισσότερο.
Μέσα στην σχέση σου τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα αφού μπορείς να δεις πλέον τα πράγματα από άλλη οπτική. Αντιλαμβάνεσαι ότι πολλά από αυτά που γίνονται ανάμεσα σε σένα και τον/ην σύντροφό σου γίνονται επειδή εσύ δεν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου στο βαθμό που θα μπορούσες ή που θα ήθελες. Μέσα σε αυτήν την περίοδο αυτό που θα μπορέσεις να κατανοήσεις είναι ότι από σένα εξαρτώνται πολλά. Αν εσύ μπορέσεις να αλλάξεις κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου τότε και ο/η άλλος/η θα ανταποκριθεί σε αυτά με τρόπο που θα σε εκπλήξει θετικά. «Πάτα στα πόδια σου» μέσα στην σχέση και τότε θα δεις την σχέση σου να… «πατάει κι αυτή…».
Αν δεν έχεις σχέση τώρα μπορεί να κάνεις μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία που όμως μπορεί να μην είναι αυτό ακριβώς που θέλεις. Κρίνεις πολύ τον εαυτό σου και σαν αποτέλεσμα έλκεις έναν άνθρωπο που σε κρίνει κι αυτός. Αυτό μπορεί να μην είναι αυτό που περιμένεις από έναν σύντροφο αλλά κάτι έχει να σου δείξει για σένα. Αν η σχέση που κάνεις τώρα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι αυτό περίμενες τότε απλά δες τι έχει να σου δώσει και μην χάσεις την ευκαιρία να μάθεις κάτι καινούργιο για σένα που μέχρι τώρα απλά δεν συνειδητοποιούσες.
Μέσα στο σπίτι και την οικογένειά σου πολλά αλλάζουν προς το καλύτερο. Αυτή είναι μια περίοδος που θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με τα πολύ δικά σου άτομα και αν υπάρχουν άλυτα θέματα θα μπορέσουν τώρα να λυθούν. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι «ρόδινα», αλλά σίγουρα κάποιες καταστάσεις τώρα μπορεί να πάρουν θετικότερη τροπή από παλιά. Μπορεί να αισθάνεσαι την πίεση κάποιων υποχρεώσεων να σε βαραίνουν με τρόπο που μπορεί να σε οδηγήσουν σε λάθει και κούραση. Μην προσπαθείς να τα λύσεις όλα μαζί. Σκέψου απλά ότι κάθε θέμα έχει την ώρα του.
Μέσα στην εργασία σου το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο που θα ήθελες. Μπορεί να αισθάνεσαι κατά κάποιο τρόπο ότι δεν αναγνωρίζεται η αξία σου και ενώ δικαιούσαι πράγματα, δεν τα παίρνεις. Θα ήταν λάθος τώρα να διεκδικήσεις κάτι που θα ήθελες γιατί μπορεί να οδηγηθείς στο αντίθετο αποτέλεσμα. Μια μείωση μισθού είναι πολύ πιθανή και αν αυτό γίνει θα σε στεναχωρήσει ακόμα περισσότερο και θα σου δημιουργήσει άσχημες σκέψεις για την προοπτική που έχεις έως τώρα. Εάν εργάζεσαι σε μεγάλη εταιρία ή οργανισμό κράτα «μικρό καλάθι» σε αυτά που ακούς και να είσαι πολύ επιφυλακτικός/η αν κληθείς να πάρεις αποφάσεις για το μέλλον σου εκεί που βρίσκεσαι. Υπάρχουν πράγματα που αλλιώς τα γνωρίζεις κι αλλιώς ισχύουν.
Αν έχεις δική σου επιχείρηση τώρα είναι μια περίοδος που τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ καλύτερα από παλιότερα αλλά εσύ θα κουραστείς πολύ για να ανταπεξέλθεις σε όλο αυτό. Πρόσεξε τις επιλογές που κάνεις αυτήν την περίοδο γιατί κάποιες από αυτές μπορεί να είναι λάθος αν τις κάνεις μέσα από πίεση και βιασύνη. Αν έχεις συνεργάτες μέσα στην επιχείρησή σου πρόσεξε τι θα διεκδικήσουν τώρα από σένα. Δεν έχεις να φοβηθείς πολλά, απλά θα πρέπει να προσέξεις να μην σε ρίξουν στις μεταξύ σας συμφωνίες.
Αν δεν έχεις δουλειά τώρα είναι μια καλή στιγμή για να χτυπήσεις κάποιες πόρτες αλλά μην έχεις μεγάλες προσδοκίες αν αυτές οι «πόρτες» είναι «μεγάλες». Λειτούργησε πιο προσγειωμένα στο επαγγελματικό σου και τουλάχιστον για τώρα που θα χρειαστεί να αποδείξεις την αξία σου μην στοχεύεις πιο ψηλά από εκεί που φτάνεις.
Μερικές φορές υπάρχουν καταστάσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε τον έλεγχο. Αυτό μας νευριάζει γιατί ουσιαστικά μέσα μας φοβόμαστε ότι θα ριχθούμε και δεν θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτό που αξίζει να αναρωτηθείς είναι το πότε έχεις πραγματικά τον έλεγχο σε μια κατάσταση. Προσπάθησε να μην λειτουργείς μέσα από ανασφάλεια. Αυτό που είναι να γίνει θα γίνει. Στις πολύ δύσκολες φάσεις της ζωή σου ένα από αυτά που καλείσαι να κάνεις, όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο, είναι… υπομονή.

Σκορπιός
Η Μυστική Πλευρά

Πολλές σημαντικές συνειδητοποιήσεις έχουν να σε προβληματίσουν μέσα σε αυτήν την περίοδο και είσαι έτοιμος/η να τις αποδεχθείς και να τις αξιοποιήσεις για καλό δικό σου και όχι μόνο. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ένα είναι το βασικό θέμα που θα σε απασχολήσει περισσότερο από όλα. Τι κάνεις με την ζωή σου ολόκληρη.
Ψάχνεις βαθειά μέσα σου αλλά και στο εξωτερικό σου περιβάλλον την αλήθεια από την οποία έχεις αποκοπεί. Αισθάνεσαι ότι κάποια πράγματα που θέλεις στην ζωή σου δεν γίνονται και δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί. Σε μερικά από αυτά φταις εσύ αλλά και σε μερικά άλλα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ξέρεις τελικά το γιατί γίνονται έτσι όπως γίνονται. Τώρα θα μπορέσεις να αντιληφθείς κάποιες αιτίες που προκαλούν κάποια πράγματα στην ζωή σου και θα θελήσεις να αλλάξεις μερικά από αυτά. Είναι σημαντικό να αντιληφθείς ότι μερικές φορές κάποιες καταστάσεις οφείλονται στον τρόπο που εσύ αντιλαμβάνεσαι ή που δεν αντιλαμβάνεσαι αντικειμενικά τα πράγματα.
Κάνε υπομονή και αξιοποίησε τις γνωριμίες και τις φιλίες που έχεις, γιατί άτομα από το κοντινό σου περιβάλλον είναι εκεί για να σε βοηθήσουν τουλάχιστον υποκειμενικά με όλα αυτά που θα ήθελες να κάνεις. Μέσα σε αυτήν την περίοδο πρόκειται να συναντήσεις πολύ κόσμο αλλά το σημαντικό είναι ότι θα ξαναβρεθείς με πολλά άτομα που έχουν μείνει πίσω σου στο παρελθόν. Μπορεί με αυτά τα άτομα να μην έχεις το μέλλον που θα μπορούσες να έχεις αλλά θα είναι σημαντικό να επιτρέψεις έστω κάποιες μικρές επαφές μαζί τους γιατί έτσι θα σου δοθεί η ευκαιρία να καταλάβεις πολλά για σένα σαν χαρακτήρας.
Όσο αφορά τα οικονομικά σου, τώρα θα σου δοθεί μια μικρή ευκαιρία για να κάνεις μια κίνηση ή οποία μπορεί να σου αποφέρει κάποια θετικά αποτελέσματα αλλά μην επενδύσεις πολλά σε αυτήν αφού δεν θα αποδειχθεί μακροχρόνια. Κάνε ότι είναι να γίνει και επωφελήσου για όσο μπορείς. Προσπάθησε γενικότερα να μην χαλάσεις χρήματα που θα χρειαστείς σχετικά σύντομα για να δρομολογήσεις τις αλλαγές που θέλεις και κράτα και μερικά στην άκρη για ένα ταξίδι που μπορεί να αποδειχθεί πιο ακριβό από όσο περιμένεις.
Μέσα στην σχέση σου πολλά αλλάζουν αφού εσύ πλέον σκέφτεσαι και δρομολογείς καταστάσεις σχεδόν ανατρεπτικές για την προσωπική σου ζωή. Το τελευταίο διάστημα έχεις πολύ μεγάλη ανάγκη να νοιώσεις την ελευθερία που αναζητάς στην ζωή σου. Αυτό μπορεί να αφορά και τον/ην σύντροφό σου αλλά μπορεί και να μην τον/ην αφορά. Αυτό που έχει σημασία, αν αγαπάς βαθειά τον άνθρωπο με το οποίο βρίσκεσαι μαζί, είναι να μην λειτουργήσεις σαν να μην υπάρχει. Μαζί μπορείτε να κάνετε πολλά και αυτό θα χρειαστεί να το θυμάστε και οι δύο. Αν θέλεις να χωρίσεις, τώρα το κάνεις. Αν θέλεις να προχωρήσεις σε επισημοποίηση της σχέσης σας τώρα το κάνεις. Αν θέλεις γενικότερα να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, τώρα προχωράς και γενικά κάνεις όλα αυτά που χρειάζεται για να είσαι πρώτα από όλα εσύ καλά μέσα στην σχέση που έχεις. Να θυμάσαι ότι τώρα είναι μια περίοδος που θα κριθούν πολλά σε αυτόν τον τομέα.
Αν δεν έχεις σχέση τώρα γνωρίζεις ή έχεις ήδη γνωρίσει ένα άνθρωπο που αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις πολύ καλές προοπτικές για να κάνεις μια όμορφη σχέση μαζί του/ης αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι θα χρειαστεί να μπεις σε αυτήν την σχέση ολόκληρος/η. Κάνε το επόμενο βήμα αλλά κάνε το με την καρδιά σου και μόνο τότε θα σου δοθεί αυτό που είσαι έτοιμος/η να πάρεις.
Μέσα στο σπίτι σου ένα πρόβλημα που υπήρχε στο παρελθόν τώρα λύνεται και παίρνεις την ικανοποίηση που ήθελες να πάρεις. Πέρα από αυτό όμως εσένα και κάτι άλλο σε «τρώει» και θέλεις να το δρομολογήσεις άμεσα. Σκέφτεσαι πολύ σοβαρά ή να φύγεις μέσα από το σπίτι ή το λιγότερο να φύγεις για ένα χρονικό διάστημα. Όλο αυτό δημιουργείται από την αίσθηση και την επιθυμία να πας παρακάτω στην ζωή σου. Κάνε αυτό που θέλεις και αν χρειαστεί πειραματίσου για όσο χρειάζεται γιατί μόνο έτσι θα καταλάβεις που πραγματικά πας και τι πραγματικά θέλεις. Υπάρχει ένα άτομο μέσα στην οικογένειά σου το οποίο εμπιστεύεσαι και αισθάνεσαι ότι μπορείς να μοιραστείς πράγματα μαζί του. Αφέσου σε μερικές συμβουλές που μπορεί να σου δώσει.
Μέσα στην εργασία σου που μπορεί να είναι πρόσφατη προς το παρόν λειτουργείς αναγνωριστικά και αφήνεσαι να είσαι ανοιχτός/η σε όλα τα ενδεχόμενα. Ίσως κατά κάποιο τρόπο να μην έχεις πάρει ακόμα σοβαρά τις προοπτικές που μπορείς να έχεις εκεί μέσα και λειτουργείς λίγο παρορμητικά και αφημένα. Πολύ σύντομα όμως η κατάσταση θα γίνει πιο συγκεκριμένη όσο αφορά εσένα και μπορεί να δεχθείς κάποια πρόταση για το τι θα κάνεις εκεί. Προσπάθησε να δείχνεις το πρόσωπο που πρέπει για να σε πάρουν στα σοβαρά και να είσαι έτοιμος/η για μια θετική εξέλιξη που θα έχει πολλά να σου δώσει.
Αν έχεις δική σου δουλειά μια πρόσφατη επιτυχία σε κάποιο σχέδιο που είχες τώρα σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση και αυτό σε βάζει σε μια θέση μιας ελαφριάς υπεραισιοδοξίας που όμως μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Πρόσεξε να μην πάρεις μεγάλα ρίσκα μέσα σε αυτό το διάστημα και αν χρειαστεί να διακόψεις μια συνεργασία τότε κάνε το αλλά με μεγάλη προσοχή γιατί αυτό μπορεί να γίνει η αιτία για πολλά προβλήματα που δύσκολα θα λυθούν στο μέλλον.
Αν δεν έχεις δουλειά αυτό μπορεί να οφείλεται από μια οικιοθελή παραίτηση δικιά σου από μια προηγούμενη. Όπως κι αν έχει τώρα τα πράγματα είναι στο χέρι σου και εξαρτάται από σένα η εξέλιξή τους. Αν το επιδιώξεις θα βρεις αυτό που θέλεις. Αν όμως από την άλλη κάνεις ότι ψάχνεις αλλά δεν είσαι αποφασισμένος/η για να βρεις, τότε πολύ απλά δεν θα βρεις. Μέσα σε αυτήν την περίοδο το να βρεις δουλειά ή και την δουλειά που θέλεις εξαρτάται ξεκάθαρα από το τι θα αποφασίσεις εσύ μέσα σου.
Βαθειά μέσα σου σε «τρώει» η έγνοια του να προχωρήσουν τα πράγματα στην ζωή σου, αλλά το εμπόδιο για αυτά που θέλεις να αλλάξεις είναι η ίδια σου η αντίληψη και κατ’ επέκταση η στάση σου απέναντι σε αυτά. Προσπάθησε να δεις την μυστική πλευρά των πραγμάτων. Εξ’ άλλου εσύ έχεις την ικανότητα να το κάνεις, απλά όταν το παρακάνεις, παραπλανάσαι. Αξιοποίησε την έμφυτη ικανότητα που έχεις αλλά μην υπερβάλεις. Αυτό θα σε προσγειώσει και όταν κάποια στιγμή βρεθείς αντιμέτωπος/η με την πραγματικότητα που σε δεσμεύει τότε οι αλλαγές θα έρθουν σχεδόν από μόνες τους.

Τοξότης
Εστιασμός στο Όραμα

Αρχίζεις σιγά σιγά να έχεις την αίσθηση όλο και περισσότερο ότι πατάς στα πόδια σου και χαίρεσαι για αυτό. Βρίσκεσαι μπροστά σε λίγες αλλά σημαντικές και ριζικές αλλαγές σε θέματα που για μεγάλο χρονικό διάστημα περιμένεις να αλλάξουν προς το καλύτερο. Μέσα σε αυτήν την περίοδο βιώνεις βαθειά μέσα σου μια μικρή απογοήτευση για όλα αυτά που δεν έχεις καταφέρει αλλά αυτό δεν σε πτοεί για να συνεχίσεις να πιστεύεις στο κάτι καλύτερο που νοιώθεις ότι δικαιούσαι στην ζωή σου.
Προς τα έξω αυτό που προβάλεις στους άλλους είναι μια πολύ αποφασιστική στάση απέναντι στα πράγματα. Μια σημαντική συζήτηση που πρόκειται να κάνεις μέσα σε αυτήν την περίοδο θα σε βοηθήσει να πάρεις μια σημαντική απόφαση και γενικότερα αισθάνεσαι ότι τώρα είναι η ώρα για να δρομολογήσεις μια καινούργια κατάσταση που αφορά έναν εντελώς καινούργιο τρόπο ζωής. Η βοήθεια που παίρνεις από το κοντινό σου και συγγενικό περιβάλλον δεν είναι πρακτική αλλά περισσότερο ηθική γιατί ουσιαστικά αυτό είναι και το μόνο που χρειάζεσαι, τουλάχιστον προς το παρόν.
Όσο αφορά τα οικονομικά σου, τώρα είναι μια περίοδος που θα δυσκολευτείς αρκετά και πρέπει να προσέξεις πολύ την διαχείριση που θα κάνεις. Μην χαλάσεις χρήματα που δεν έχεις και γενικά μην κάνεις άσκοπα έξοδα. Κάποια χρήματα που περιμένεις, τώρα σου έρχονται και πιθανόν αυτά να είναι από μια κληρονομιά ή χρήματα που σου χρωστάνε. Επίσης αν περιμένεις μια οικονομική βοήθεια τώρα θα σου δοθεί αλλά θα πρέπει να προσέξεις πολύ τι θα κάνεις με αυτήν την βοήθεια. Αν υπάρχει εκκρεμότητα με κάποιο χρέος ή με κάποια οικονομική συμφωνία που έχεις κλείσει στο παρελθόν τώρα ενδεχομένως θα σε απασχολήσει και αυτό.
Μέσα στην σχέση σου τα πράγματα πλέον είναι λίγο «παγωμένα» με τον/ην σύντροφό σου και ενώ ψάχνεις μέσα σου να βρεις την οποιαδήποτε ευκαιρία για να την αναθερμάνεις, προς το παρόν δεν μπορείς να την βρεις. Προσπάθησε να δώσεις χρόνο στα πράγματα για να εξελιχθούν και να σου αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο, γιατί μόνο τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις τι πραγματικά είναι αυτό που έχεις στα χέρια σου. Όσο και να αισθάνεσαι ότι δεν έχεις κάτι άλλο να πάρεις από τον/ην σύντροφό σου τώρα δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να αφεθείς σε αυτές τις σκέψεις γιατί ουσιαστικά τώρα ο εστιασμός σου είναι σε περισσότερο πρακτικά θέματα που μπορεί για λίγο να σε μπερδεύουν. Αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα που σε απασχολεί μέσα στην σχέση σου τουλάχιστον για τώρα δεν θα δεις την λύση που περιμένεις. Δώσε χρόνο στα πράγματα να συμβούν από μόνα τους και μην τα πιέζεις.
Αν δεν έχεις σχέση τώρα θα κάνεις. Μια σημαντική γνωριμία που κάνεις μέσα σε αυτήν την περίοδο θα είναι περισσότερο υποσχόμενη από όσο περιμένεις για το μέλλον. Μην αφήσεις τα πράγματα έτσι απλά να κυλάνε σε αυτόν τον τομέα γιατί η ευκαιρία που θα έχεις τώρα, δύσκολα θα σου ξανάρθει. Αν χρειάζεται να προσέξεις κάτι, αυτό είναι να μην το τραβήξεις στο άλλο άκρο και μετά δεν το μαζεύεις. Δώσε όμως στον εαυτό σου την ευκαιρία που του αξίζει.
Μέσα στο σπίτι σου μια μεγάλη αλλαγή τώρα αρχίζει και δρομολογείται όχι στο μυαλό σου αλλά στην πράξη. Κάτι αλλάζει, και αλλάζει δραστικά αλλά και ριζικά. Μια ευχάριστη αλλαγή τώρα γίνεται αλλά λόγο υποχρεώσεων στις οποίες προσπαθείς να ανταπεξέλθεις δεν σε αφήνουν να την χαρείς όπως θα μπορούσες. Το σημαντικό είναι ότι αυτό που γίνεται τώρα μέσα στο σπίτι και την οικογένειά σου είναι πολύ σημαντικό για την ζωή σου και στην αρχή μπορεί να το βιώσεις λίγο δύσκολα αλλά στην πορεία θα πάρεις και τα θετικά που έχει να σου δώσει. Πέρα από τα συναισθήματα που σου προκαλεί αυτό που συμβαίνει τώρα δεν πρέπει να ξεχνάς να αφομοιώνεις την όλη κατάσταση συνειδητά γιατί αυτό που ουσιαστικά καλείσαι να κάνεις είναι να πάρεις και το μάθημα που έχει να σου δώσει η κατάσταση που περνάς.
Μέσα στην εργασία σου τα πράγματα είναι πολύ καλά, ειδικά αν είσαι καινούργιος/α μέσα σε αυτήν. Αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο είναι ότι πρόκειται για μια δουλειά που σου αρέσει και μπορείς να βλέπεις τις προοπτικές που έχει για σένα. Το οικονομικό θέμα μέσα σε αυτήν είναι κάτι που θα πρέπει να το προσέξεις αρκετά και ειδικά αν εργάζεσαι μέσα σε μεγάλη εταιρία ή οργανισμό. Αυτό που μπορεί να σου τάξουν ίσως να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξεις πολύ τι συμφωνία κλείνεις ή θα κλείσεις για να μην βρεθείς προ τετελεσμένων γεγονότων.
Αν έχεις δική σου επιχείρηση γνωρίζεις πολύ καλά ότι μια κατάσταση εδώ και πολύ καιρό «μυρίζει μπαρούτι» και εσύ προσπαθείς να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για την κρατήσεις όσο γίνεται πιο σταθερή. Έχεις μπροστά σου μια μικρή περίοδο που θα δυσκολευτείς αρκετά γιατί θα χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπος/η με κάποια καθεστώτα που αναγκαστικά αλλάζουν και θα αλλάξουν και μέσα στην δουλειά σου. Εσύ από την πλευρά σου κάνεις ότι μπορείς και αυτό που δείχνουν τα πράγματα είναι ότι κάνεις το σωστό. Συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις και προσπάθησε να μην σε πτοήσουν οι δυσκολίες που έχεις μπροστά σου. Μια σημαντική οικονομική βοήθεια σου έρχεται και καλό θα ήταν να την αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ είναι οι συνεργασίες και οι συμφωνίες που κλείνεις αυτόν τον καιρό. Μην δεσμευτείς περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο και γενικά κράτα μικρό καλάθι.
Αν δεν έχεις δουλειά, μέσα σε αυτήν την περίοδο μπορεί να βρεις μία που θα είναι καλή και αρχικά με καλές αποδοχές αλλά δεν φαίνεται να κρατάει για πολύ. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να είναι το κριτήριό σου για το εάν θα την ακολουθήσεις ή όχι. Το κριτήριό σου θα πρέπει να είναι η δημιουργικότητά σου. Αν αυτό που σου παρουσιάζεται είναι κάτι που σε εκφράζει, οφείλεις να το ακολουθήσεις και να δώσεις το καλύτερο από σένα σε αυτό, μέχρι φυσικά το σημείο που δεν θα αισθάνεσαι καταπιεσμένος/η. Αν η δουλειά που θα βρεις έχει να κάνει με μεγάλη εταιρία ή οργανισμό, πρόσεξε πολύ αυτά που θα σου τάξουν και μην αφεθείς στις μεγάλες προσδοκίες που μπορεί να σου δημιουργήσουν αυτά που θα ακούσεις. Απλά δράσε πρακτικά.
Η περίοδος αυτή είναι αρκετά δύσκολη για σένα. Μέσα σου αισθάνεσαι προβληματισμό, μια μικρή θλίψη και νοιώθεις σαν να δοκιμάζεσαι από την ίδια σου την ζωή. Αυτό που θέλεις όμως και έχεις μέσα σου σαν όραμα είναι κάτι πολύ θετικότερο. Επιθυμείς να ζήσεις αυτά που δεν έχεις ζήσει. Θέλεις και διεκδικείς από την ζωή αυτό που δικαιωματικά σου ανήκει. Μην φύγεις από αυτήν την σκέψη και εστιάσου όσο περισσότερο μπορείς σε αυτήν.

Αιγόκερος
Λίγες Αμφιβολίες

Μια σημαντική περίοδος εκπλήξεων αλλά και συνειδητοποιήσεων ξεκινάει για σένα τώρα. Δρομολογείς μια κατάσταση που ενώ αρχικά είσαι σίγουρος για αυτήν, στην πορεία κάποια πράγματα αλλάζουν απότομα, σε ξαφνιάζουν και για ακόμα μία φορά αισθάνεσαι ότι κάτι έπρεπε να είναι λίγο διαφορετικό. Ίσως να περιμένεις περισσότερα από αυτά που μπορούν να σου δοθούν στην παρούσα φάση ή ίσως υπερεκτιμάς κάποιες καταστάσεις και αυτό μπορεί να σε οδηγεί σε λάθος εκτιμήσεις. Όπως κι αν έχει προσπάθησε να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις αυτήν την περίοδο και άφηνε τα πράγματα να σου δείχνουν το επόμενο βήμα.
Κάποιες φιλίες οι κάποια άτομα από το κοντινό σου περιβάλλον τώρα μπορεί να σε απογοητεύσουν ή και να σε πληγώσουν με τρόπο που θα σε κάνει να κρατήσεις μια πιο αποφασιστική στάση απέναντί τους. Να περιμένεις μεγάλες και απότομες αλλαγές στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, που όμως είναι απαραίτητες να γίνουν. Αν αυτές οι αλλαγές εστιάζονται σε δικά σου συγγενικά πρόσωπα να θυμάσαι ότι θα πρέπει από την πλευρά σου να είσαι πιο διαλλακτικός με τα πρόσωπα που μπορούν να αποδειχθούν πολύ σημαντικά στο μέλλον σε συναισθηματικό επίπεδο. Πέρα από όλα αυτά τώρα θα πάρεις πολύ σημαντικές αποφάσεις που πιθανόν αφορούν κάποια μακροπρόθεσμα σχέδια που κάνεις.
Τα οικονομικά σου αυτήν την περίοδο εξαρτώνται μόνο από την δική σου σωστή διαχείριση που αν την καταφέρεις θα είσαι καλά. Ίσως να σου χρωστάνε κάποια χρήματα που τελικά θα χρειαστεί να τα διεκδικήσεις. Πρόσεξε πολύ, γενικά τα έξοδα που κάνεις γιατί καθώς φαίνεται επιθυμείς να χαλάσεις κάποια χρήματα σε πράγματα που προς το παρόν δεν σου είναι και τόσο απαραίτητα.
Μέσα στην σχέση σου τα πράγματα προς το παρόν είναι λίγο «χλωμά». Έχεις την ανάγκη να πάρεις για λίγο τον χρόνο αλλά και τον χώρο σου. Έχεις κουραστεί αρκετά από πολλά πράγματα αλλά και γενικότερα μέσα στην σχέση σου που περιμένεις άλλα από αυτά που παίρνεις. Αν αισθάνεσαι ότι πραγματικά θέλεις να απομακρυνθείς για λίγο από τον/ην σύντροφό σου τότε κάνε το αλλά πρόσεξε να μην τον/η αδικήσεις αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για αυτόν/ην. Το να υπάρχει κάπου κάπου μία μικρή κρίση στην σχέση που έχεις είναι θεμιτό. Αυτό που είναι αθέμιτο είναι να μην εξηγείς στον/ην σύντροφό σου τι πραγματικά είναι αυτό που έχεις ανάγκη και να δίνεις τις λάθος εντυπώσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Τα πράγματα είναι καλύτερα από όπως τα φαντάζεσαι και αυτό θα πρέπει να το θυμάσαι όταν δρομολογείς καταστάσεις που δεν συνάδουν με αυτό που αισθάνεσαι βαθύτερα μέσα σου.
Αν δεν έχεις σχέση, τώρα θέλεις πολύ να κάνεις μία και έχεις αρχίσει να το σκέφτεσαι όλο και περισσότερο. Αυτό που έχει σημασία είναι να σταματήσεις να το σκέφτεσαι και να το κάνεις πράξη. Σταμάτα αυτό το σκεπτικό της αναβλητικότητας που σε χαρακτηρίζει. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ τέλεια και αυτό δεν μπορεί να είναι το κριτήριό σου. Μην αφήνεσαι να ψάχνεις το ιδανικό. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνεις αυτό που επιθυμείς τώρα εδώ και όχι αυτό που… θα… ήθελες. Όσο παραμένεις σε αυτήν την σκέψη, τόσο θα μένεις και στην θέση του… θαα… κάνεις σχέση.
Μέσα στο σπίτι σου ένα γεγονός μπορεί να σε δυσαρεστήσει αρκετά. Κάτι απρόοπτο μπορεί να σε απασχολήσει και να σε αναγκάσει να αναλάβεις κάποιες καινούργιες υποχρεώσεις. Μην αφήσεις τα πράγματα να σε στεναχωρήσουν και να σε βαρύνουν. Αντιμετώπισε την όποια κατάσταση προκύψει με υπομονή και κάνε κάθε φορά αυτό που ξέρεις ότι πρέπει να γίνει. Ότι κι αν είναι, δεν είναι για πολύ και σύντομα τα πράγματα θα ξαναβρούν την ισορροπία που θέλεις.
Μέσα στην εργασία σου τα πράγματα είναι καλά και τα αισθάνεσαι να πηγαίνουν όλο και καλύτερα, τουλάχιστον για σένα. Αυτό που περιμένεις να διεκδικήσεις μέσα σε αυτήν θα γίνει αλλά ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα του. Ενδέχεται μέσα στο επόμενο διάστημα να δεχθείς μια καινούργια πρόταση ή μια προσφορά μέσα σε αυτήν. Σκέψου πολύ σοβαρά τι θα κάνεις με αυτήν γιατί θα είναι καλό αν γίνει, αλλά μετά από αυτό θα αλλάξουν πολλά. Αν υπάρχει κάτι που μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα σε αυτήν, τότε αυτό είναι η εύνοια που έχεις από τους εργοδότες σου. Σε βλέπουν καλά και κάνουν σχέδια για σένα.
Αν έχεις δική σου δουλειά τώρα αναγκάζεσαι να προσπαθήσεις πολύ για να διορθώσεις μια άσχημη εξέλιξη την οποία και εσύ δεν την περίμενες. Μια λάθος ευκαιρία που ακολούθησες τελικά σε οδήγησε σε άσχημες συνέπειες που τώρα αντιμετωπίζεις. Μέσα σε όλα αυτά που έχεις αναλάβει να βγάλεις σε πέρας θα χρειαστεί να πάρεις μια πολύ σημαντική απόφαση που θα είναι καθοριστική για την συνέχεια. Αυτήν την στιγμή το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αποδεχθείς την κατάσταση και να προσπαθήσεις για το καλύτερο.
Αν δεν έχεις δουλειά ψάχνεις αλλά όχι επί της ουσίας. Περισσότερο νοσταλγείς την προηγούμενη στην οποία ήσουν και αφήνεσαι στο να προσπαθείς να πετύχεις πράγματα που προς το παρόν βαθειά μέσα σου γνωρίζεις ότι δεν γίνεται να τα πετύχεις. Προσγείωσε λίγο την σκέψη σου σε αυτόν τον τομέα και θα δεις ότι υπάρχουν περισσότερες πόρτες ανοιχτές από αυτές που μπορείς να δεις τουλάχιστον τώρα.
Μερικές φορές όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την φαντασιοπληξία μας, αγνοούμε την πραγματικότητα και στο τέλος αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε το φως εκεί που δεν υπάρχει. Άλλαξε την οπτική σου για τον κόσμο και την πραγματικότητα. Όσο δεν αμφιβάλεις… μπορείς να δεις μόνο αυτά που σε μάθανε να βλέπεις.
Είσαι ευχαριστημένος/η με αυτά;

Υδροχόος
Μια Διαφορετική Οπτική

Εποχή αποφάσεων ξεκινάει για σένα τώρα που αρκετά πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα στην ζωή σου. Ενώ δεν το δείχνεις, μέσα σου βρίσκεσαι σε δίλλημα και κάνεις συνειδητή προσπάθεια για να μπορέσεις να καταλάβεις τι είναι αυτό που τελικά θέλεις να κάνεις σε διάφορους τομείς. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχεις πολλά θέματα να επιλύσεις αλλά αισθάνεσαι ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις και ουσιαστικά έχεις το πάνω χέρι σε σχεδόν όλες τις καταστάσεις.
Πολλά αλλάζουν και στις διαπροσωπικές σου σχέσεις με τους ανθρώπους του κοντινού σου περιβάλλοντος. Πρόσεξε αυτήν την περίοδο να μην απομακρυνθείς από δικά σου άτομα χωρίς λόγο γιατί μπορεί να τα χρειαστείς εκεί που δεν το περιμένεις. Αν πρόκειται να κλείσεις συμφωνίες ή αν έχεις διάφορα νομικά θέματα θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα και να μην δελεαστείς από γρήγορες λύσεις που μπορεί να είναι πολύ δελεαστικές.
Κάτι σημαντικό που θα πρέπει να προσέξεις τώρα είναι η υγεία σου. Είσαι αγχωμένος/η με διάφορα που συμβαίνουν στην ζωή σου και αυτό σου δημιουργεί μια εσωτερική ψυχολογική υπερκόπωση που μπορεί να την πληρώσεις πολύ ακριβά αν δεν προσέξεις. Να προσέχεις και να αποφεύγεις μικροατυχήματα που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά. Το τελευταίο πράγματα που θα ήθελες τώρα είναι και ένα θέμα ασθένειας. Κάτι που ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσεις είναι ίσως ένα θέμα σοβαρής ασθένειας ενός δικού σου ανθρώπου. Κάνε αυτό που χρειάζεται να γίνει και μην πτοείσαι από τις καταστάσεις.
Οικονομικά δεν είσαι και στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσες να είσαι. Ίσως περιμένεις από κάπου χρήματα ή απλά μπορεί να ψάχνεις μία λύση για να λύσεις ένα συγκεκριμένο οικονομικό θέμα που σε απασχολεί. Αν περιμένεις από κάπου συγκεκριμένα μια βοήθεια τότε αυτό μπορεί να καθυστερήσει και θα χρειαστεί να βρεις άλλες λύσεις από αυτές που σκέφτεσαι τώρα. Αν περιμένεις κάποιο δάνειο τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή που θα σου έρθει αν χειριστείς την κατάσταση σωστά.
Μέσα στην σχέση σου αισθάνεσαι καλά, αλλά κάτι σε απασχολεί. Πρόσφατα μια ιδέα σου έχει μπει για τα καλά στο μυαλό και προσπαθείς να αντιληφθείς πως μπορείς να την δρομολογήσεις. Γενικά μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και συζήτησε αυτό που έχεις στο μυαλό σου με τον/ην σύντροφό σου. Αυτό που συνήθως γίνεται μεταξύ των ζευγαριών είναι ότι όταν ο ένας αισθάνεται κάποια πράγματα για τον άλλο, φοβάται να τα εκφράσει. Δεν παίζει ρόλο αν αυτά είναι καλά ή άσχημα. Το σημαντικό είναι ότι τα αισθάνεται. Αυτό που δεν έχουμε συνηθίσει είναι να λειτουργούμε μέσα από την ειλικρίνεια που μπορεί να μας δώσει η ωριμότητα και η εμπειρία. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα αν είσαι ειλικρινείς και μέσα από αυτήν την ειλικρίνεια διεκδικείς αυτά που επιθυμείς. Μοιράσου αυτό που αισθάνεσαι με τον/ην σύντροφό σου αλλά μοιράσου το με όλη την ειλικρίνεια που μπορείς να έχεις.
Αν δεν έχεις σχέση τώρα συναντάς τον άνθρωπο της ζωή σου ή τουλάχιστον έτσι θα νομίσεις. Κάνεις μια σημαντική γνωριμία με πολύ καλές προοπτικές και για σένα και για τον/ην άλλο/η. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να μην κάνεις είναι να μην παραμυθιαστείς και αφήσεις το μυαλό σου να πάει πιο μακριά από εκεί που χρειάζεται ή που πρέπει να πάει.
Μέσα στο σπίτι σου ένα σημαντικό οικονομικό θέμα βρίσκει την λύση του αλλά με λίγο περίεργο τρόπο. Έχεις να περάσεις μερικά προβλήματα μέχρι να φτάσεις στην λύση του αλλά τελικά αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει. Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα όπως θα τα ήθελες και κάποια στιγμή θα μετανιώσεις για κάποια πράγματα όπως τα έχεις δρομολογήσει. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η δική σου στάση απέναντι στους δικού σου ανθρώπους της οικογένειά σου. Κάνε το σωστό τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι σου απέναντι στους δικούς σου και να θυμάσαι ότι μέσα στην οικογένειά σου οι δεσμοί που υπάρχουν είναι το πρώτο που πρέπει να σεβαστείς. Αν κάποιοι από αυτούς πρέπει να ξεπεραστούν, τότε ξεπέρνα τους. Αν κάποιοι άλλοι πρέπει να αποκατασταθούν τότε αποκατέστησέ τους όσο πιο αντικειμενικά μπορείς. Γενικά προσπάθησε σε θέματα που αφορούν άμεσα την οικογένειά σου να μην λειτουργείς ενοχικά γιατί αυτό μπορεί να σου φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις.
Μέσα στην εργασία σου τα πράγματα αλλάζουν και αυτό σε φοβίζει. Δεν φοβάσαι γενικά και αόριστα ένα απροσδιόριστο μέλλον. Ουσιαστικά κάποια πράγματα που έχουν συμβεί πρόσφατα, είναι αυτά που σε κάνουν να ανησυχείς. Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα ακούσεις πολλά και ίσως σου τάξουν άλλα τόσα. Αν σκέφτεσαι να πάρεις θέση απέναντι στην όλη κατάσταση που σε ανησυχεί απλά μην το κάνεις τουλάχιστον για τώρα. Άσε να ξεκαθαρίσει πρώτα μια κατάσταση που έτσι κι αλλιώς τελικά είναι υπεράνω σου.
Αν έχεις δική σου δουλειά, είσαι σε καλύτερη κατάσταση από όσο νομίζεις αλλά τώρα θα περάσεις μια μικρή δυσκολία που θα σε κάνεις να αντιληφθείς διαφορετικά κάποιες επαγγελματικές επιλογές που έχεις κάνει στο παρελθόν. Υπάρχει ένας σημαντικός άνθρωπος στο επαγγελματικό σου περιβάλλον που μπορεί να σε συμβουλέψει σε ένα σημαντικό ζήτημα που σε απασχολεί. Άκουσε την συμβουλή που έχει να σου δώσει επάνω στον χειρισμό τις κατάστασης που αντιμετωπίζεις και πρόσεξε πολύ ένα καινούργιο άνοιγμα που σχεδιάζεις γιατί μπορεί να εμπλακείς σε μια συνεργασία που δεν είναι αυτό που δείχνει. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσεις ένα νομικό θέμα που όμως είναι απαραίτητο να λυθεί για να πας παρακάτω.
Αν δεν έχεις δουλειά, τώρα θα δεχθείς μια πρόταση που θα σου ακουστεί πολύ καλή και θα σε δελεάσει να την ακολουθήσεις. Πρόσεξε τι συμφωνία θα κλείσεις γιατί μπορεί να αποδειχθεί ότι τελικά δεν σε συμφέρει. Αν αυτή η πρόταση αφορά προηγούμενη δουλειά στην οποία βρισκόσουν τότε να είσαι ακόμα πιο επιφυλακτικός/η.
Από την μία είναι μια καλή περίοδος για σένα που δελεάζεσαι να κάνεις πολλά καινούργια ξεκινήματα σε διάφορους τομείς αλλά από την άλλη η άσχημες εμπειρίες του παρελθόντος σου δημιουργούν φόβο και αναστολές. Δες τα πράγματα λίγο διαφορετικά πλέον. Τουλάχιστον για τώρα το «κλειδί» είναι συντονιστείς με διαφορετικούς ανθρώπους που έχουν διαφορετικά πράγματα να σου δώσουν. Άλλαξε την οπτική σου γωνία απέναντι στους ανθρώπους με τους οποίους σχετίζεσαι και μέσα από αυτό θα αλλάξει και η οπτική σου γωνία για σένα και τον τρόπο που χειρίζεσαι τις καταστάσεις που θέλεις να αλλάξεις ή να αποκαταστήσεις.

Ιχθείς
Η Κριτική των… Άλλων

Αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Ενθουσιάζεσαι και γεμίζεις με αισιοδοξία και αυτό γίνεται ο οδηγός σου μέσα σε αυτήν την περίοδο. Φυσικά όλο αυτό είναι αυτό που έχεις ανάγκη να αισθανθείς και μέσα από αυτά τα συναισθήματα δρας. Πιο βαθειά μέσα σου όμως επιθυμείς την αποστασιοποίηση από κάποιες καταστάσεις. Αυτό που έχεις ανάγκη είναι η ξεκούραση αλλά ταυτόχρονα δεν μπορείς να μείνεις αμέτοχος/η από τα πράγματα που σε αφορούν.
Έχεις αρκετά πράγματα που θα ήθελες να μοιραστείς με τον κόσμο τριγύρω σου και επίσης έχεις πολλά που θα ήθελες να πεις σε δικά σου άτομα αλλά για κάποιους λόγους δεν το κάνεις. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να σε κατηγορήσει για αυτό αλλά και αυτοί που σε κατηγορούν δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν πράγματα που ξέρεις μόνο εσύ και οφείλεις να προστατέψεις. Αφέσου σε αυτό που αισθάνεσαι και σε αυτό που γνωρίζεις ότι πρέπει να γίνει γιατί έχεις δίκιο απλά πρόσεξε να μην οδηγηθείς στην υπερβολή.
Αν έχεις κάποιο νομικό θέμα που αντιμετωπίζεις, αυτήν την περίοδο πολύ δύσκολα θα λυθεί. Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να φοβάσαι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ψάξεις λίγο πιο βαθειά το θέμα και θα ανακαλύψεις πράγματα που προς το παρόν σου διαφεύγουν. Μην αφήσεις το θέμα να κυλήσει μόνο του αλλά πρόσεξε και να μην πιέσεις καταστάσεις.
Στα οικονομικά σου μια θετική εξέλιξη μπορεί για λίγο να σου αναπτερώσει το ηθικό. Μπορεί να μην πάρεις άμεσα μια θετική απάντηση ή μια βοήθεια που περιμένεις αλλά σίγουρα το λιγότερο που μπορείς να έχεις προς το παρόν είναι μια υπόσχεση. Πρόσεξε να μην χαλάσεις χρήματα που δεν έχεις και που πολύ σύντομα θα χρειαστείς.
Μέσα στην σχέση σου τα πράγματα αλλάζουν δραστικά γιατί δραστικά αλλάζει η γνώμη σου για τον/ην σύντροφό σου. Αυτά που πίστευες, τώρα τα αμφισβητείς και μπαίνεις σε μια κατάσταση που αξιολογείς την όλη κατάσταση από την αρχή. Μπορεί να ανακαλύψεις πράγματα που δεν γνώριζες και να μάθεις αλήθειες απέναντι στις οποίες μέχρι τώρα εθελοτυφλούσες. Ότι κι αν είναι, μέσα σε αυτήν περίοδο αυτό που ουσιαστικά θα συμβεί μέσα σου είναι η απομυθοποίηση. Αλλιώς νόμιζες ότι είναι τα πράγματα και αλλιώς τελικά ανακαλύπτεις ότι είναι. Πάρε το χρόνο σου και κάνε αυτό που έχεις ανάγκη να κάνεις για μπορέσει το θέμα να «κάτσει» μέσα σου. Είναι σημαντικό για σένα τώρα να αφιερώσεις στον εαυτό σου το χρόνο που χρειάζεσαι πριν αποφασίσεις πως θα κινηθείς.
Αν δεν έχεις σχέση, αυτό είναι μια συνειδητή απόφαση που εσύ δρομολογείς στην ζωή σου. Έχεις περισσότερο την ανάγκη να μείνεις για λίγο μόνος/η χωρίς έναν άνθρωπο δίπλα σου γιατί προς το παρόν δεν σου λείπει αυτό. Προσπάθησε να δεις ακριβώς τι είναι αυτό που σου λείπει και μην παραμυθιάζεσαι με την ιδέα και μόνο. Όταν αισθανθείς την ανάγκη του συντρόφου, τότε θα τον βρεις έξω από την πόρτα σου γιατί εκεί είναι και σε περιμένει.
Μέσα στο σπίτι σου και την οικογένειά σου ένα ευτυχές γεγονός έρχεται να σας κάνει όλους να χαρείτε. Κάποιος μέσα στην οικογένειά σου μπορεί να πάρει την απόφαση να κάνει το επόμενο βήμα και να παντρευτεί. Είναι μια καλή περίοδος για να γίνει αυτό τώρα και γενικά αυτό μπορεί να τους επηρεάσει όλους θετικά. Όσο αφορά εσένα προσωπικά, η οικογένεια είναι αυτό που μπορεί να σε στηρίξει τώρα στα επόμενα βήματα και θέματα που θέλεις να δρομολογήσεις.
Μέσα στην εργασία σου τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα και σύντομα θα βρεθείς αντιμέτωπος/η με μια απόφαση που θα αναγκαστείς να πάρεις. Κάτι αλλάζει και αυτό αλλάζει όλη την κατάσταση όπως την ήξερες. Αν μη τι άλλο κάποιοι μπορεί να απολυθούν κάποιοι άλλοι να αλλάξουν πόστο και κάποιοι άλλοι μπορεί να φύγουν από μόνοι τους μέσα από ένα καθεστώς που πλέον δεν εξυπηρετεί παρά μόνο ελάχιστους. Μέσα σε όλο αυτό, η δική σου θέση δεν είναι και τόσο άσχημη αφού κάτι για σένα θα αποδειχθεί θετικό στην πορεία.
Αν έχεις δική σου επιχείρηση θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά τι θα κάνεις με μια συνεργασία που ξέρεις ότι έχει έρθει η ώρα για να διακοπεί. Να προσέξεις ιδιαίτερα σε αυτήν την περίπτωση τον τρόπο που θα χειριστείς τα πράγματα για να μην βρεθεί κανείς προ εκπλήξεως. Ένα σημαντικό ενδεχόμενο που εξετάζεις είναι να αποχωρήσεις εσύ. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις ποια επαγγελματική πορεία θέλεις ουσιαστικά να έχεις. Όπως κι έχει πολύ σύντομα θα χρειαστεί να πάρεις αποφάσεις για την δουλειά σου και την πορεία της.
Αν είσαι άνεργος/η, ακούς πολλά και κάνεις λίγα γιατί πλέον έχεις κουραστεί. Είσαι αρκετά μπερδεμένος/η και ενώ έχεις κάποιες προσφορές και ευκαιρίες δεν τις ακολουθάς. Πάρε το χρόνο σου και εστιάσου σιγά σιγά σε αυτό που μπορείς αρχικά να κάνεις, με το λιγότερο ψυχολογικό κόστος. Αυτό που θέλεις μπορεί να αργήσει για λίγο και θα το βρεις όταν εστιαστείς μέσα σου σε ένα και μόνο πράγμα.
Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται περίεργη στους άλλους μια δικιά μας στάση στα πράγματα που μπορεί να βγάζει προς τα έξω μια θετικότητα αλλά ταυτόχρονα και μια πρακτική αναβλητικότητα που μπορεί να έχει την ρίζα της σε βαθύτερες ψυχολογικές ανάγκες που ίσως τις κρύβουμε για να μην κριθούμε για αυτές. Αυτό που δεν χρειάζεται να κάνεις είναι να πέφτεις σε αυτήν την παγίδα. Εσύ είσαι ο/η μοναδικός/η που θα κρίνεις τον εαυτό σου και θα πράξεις ανάλογα. Αν χρειάζεται να θυμάσαι κάτι, τότε αυτό είναι ότι όταν εσύ θα δεν θα κάνεις αυτό που θέλεις και θα στεναχωριέσαι για αυτό, οι άλλοι… απλά θα συνεχίσουν να κρίνουν!

 
Σχολιάστε

Posted by στο 3 Νοεμβρίου, 2013 in Αταξινόμητα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: